Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-10-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αρχίζει στη Βουλή η επεξεργασία του νομοσχεδίου "Καποδίστριας".
- Ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ κατά του Στειτ Ντιπάρτμεντ και της Τουρκίας.
- Και ο Μεσούτ Γιλμάζ στη σύνοδο κορυφής βαλκανικών χωρών στη Κρήτη.
- Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στη δυτική Φθιώτιδα χθες βράδυ.
- Ανοιξε ο δρόμος για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο και άλλων ΔΕΚΟ.
- Οργιο λαθρεμπορίας στα καύσιμα αποκάλυψε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ.
- Αύριο η 24ωρη Πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ηττες ΠΑΟΚ και ΟΦΗ στους αγώνες για το κύπελο ΟΥΕΦΑ. - Δύο ακόμη νίκες πρόσθεσαν στο ενεργητικό τους οι δύο εκπρόσωποί μας, Παναθηναϊκός και Απόλλων Πάτρας στο ευρωκύπελλο του μπάσκετ.
- Σήμερα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΡΕΑΛ Μαδρίτης για το Τσάμπιονς Λινγκ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αρχίζει στη Βουλή η επεξεργασία του νομοσχεδίου "Καποδίστριας".

Αρχίζει σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις αναγκαστικές συνενώσεις των ΟΤΑ. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις απο κοινότητες που αντιδρούν στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου. Χθες μετά τη συνάντηση, που είχε με τον Πρωθυπουργό, ο αρμόδιος υπουργός, Αλέκος Παπαδόπουλος, δήλωσε οτι έχουν διασφαλιστεί οι επιχορηγήσεις για την αυτοδιοίκηση και απέκλεισε το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ κατά του Στειτ Ντιπάρτμεντ και της Τουρκίας.

Σφάλμα χαρακτήρισε ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, την αρχική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την παρενόχληση απο τουρκικά μαχητικά του αεροσκάφους C-130, που μετέφερε τον υπουργό Αμυνας, κ. Τσοχατζόπουλο, από την Κύπρο στην Ελλάδα. Ο κ. Χόλμπρουκ επέρριψε ευθύνες στη γραφειοκρατία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και καταδίκασε απερίφραστα την τουρκική προκλητική ενέργεια. Η ανακοίνωση αυτή του Στέιτ Ντιπαρτμεντ προκάλεσε και τις έντονες αντιδράσεις της Αθήνας. Η Κύπρος κατήγγειλε στον ΟΗΕ τις παραβιάσεις του κυπριακού εναέριου χώρου απο τουρκικά μαχητικά.

Και ο Μεσούτ Γιλμάζ στη σύνοδο κορυφής βαλκανικών χωρών στη Κρήτη.

Ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, κύριοι Μεσούτ Γιλμάζ και Ισμαίλ Τζεμ, θα πάρουν μέρος στη συνάντηση κορυφής των ηγετών των Βαλκανικών χωρών, που θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη από 2 - 4 Νοεμβρίου. Αυτό επιβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση, που είχαν στο Κίεβο ο κ. Κρανιδιώτης και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ισμαίλ Τζεμ. Ο κ. Κρανιδιώτης δήλωσε ότι στην Κρήτη θα γίνουν διμερείς επαφές, ενω ο Τούρκος υπουργός του επεσήμανε ότι θα είναι η πρώτη συνάντηση των κυρίων Σημίτη και Γιλμάζ.

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στη δυτική Φθιώτιδα χθες βράδυ.

Σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο τη Δυτική Φθιώτιδα, 180 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας, καταγράφηκε στις 8:58 χθες το βράδυ, ενώ η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην πόλη της Λαμίας, χωρίς, ωστόσο, να αναφερθούν ζημιές. Αισθητός έγινε ο σεισμός στη περιοχή της Δυτικής Φθιώτιδας και ειδικώτερα στην Σπερχειάδα και την Μακροκώμη.

Ανοιξε ο δρόμος για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο και άλλων ΔΕΚΟ.

Ανοίγει ο δρόμος για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο των Αθηνών και άλλων οργανισμών και επιχειρήσεων πλην του ΟΤΕ που ελέγχει το δημόσιο με τροπολογία που κατατέθηκε xθες σε νομοσχέδιο στη Βουλή. Στην τροπολογία όμως δεν αναφέρονται συγκεκριμένα οι Δημόσιοι Οργανισμοί και επιχειρήσεις, που οδεύουν προς το Χρηματιστήριο. Υπενθυμίζεται ότι προ μηνός περίπου το υπουργικό συμβούλιο είχε αποφασίσει την εισαγωγή στο χρηματιστήριο 10 ΔΕΚΟ.

Οργιο λαθρεμπορίας στα καύσιμα αποκάλυψε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Σε περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δραχμές υπολογίζονται τα διαφυγόντα έσοδα του Δημοσίου από τις δύο χιλιάδες περιπτώσεις λαθρεμπρίας καυσίμων που εντόπισαν τα συνεργεία του ΣΔΟΕ τα τελευταία δύο χρόνια. Για την πάταξη της λαθρεμπορίας στα καύσιμα, το ΣΔΟΕ ξεκινά εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλες τις επιχειρήσεις που εμπλέκονται στην διακίνηση και εμπορία των καυσίμων.

Αύριο η 24ωρη Πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ.

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχει εξαγγείλει για αύριο η ΓΣΕΕ με θέματα αιχμής το ασφαλιστικό, ανατροπή του κλίματος που δημιούργησε η έκθεση Σπράου, 35ωρο, εισοδηματικό, απασχόληση. Επίσης, αύριο η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει 4-ωρη στάση εργασίας απο τις 11 πμ εως 3μμ. Τα λεωφορεία θα απεργήσουν από τις 8-1 το πρωί, τα τρόλεϊ και ο ηλεκτρικός 5-9 το πρωί και 5-9 το βράδυ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ηττες ΠΑΟΚ και ΟΦΗ στους αγώνες για το κύπελο ΟΥΕΦΑ.

Δεν τα κατάφεραν ΠΑΟΚ και ΟΦΗ να αποσπάσουν θετικά αποτελέσματα στους πρώτους αγώνες τους για τον Β' γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, αφού έχασαν εκτός έδρας από την Ατλέτικο Μαδρίτης με 5-2 και την Οσέρ με 3-1 αντίστοιχα. Ο ΠΑΟΚ γνώρισε μεγάλη σε έκταση ήττα που περιορίζει στο ελάχιστο τις πιθανότητες του γιά πρόκριση στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Το σύνθημα ``Ελλάς- Σερβία- Συμμαχία``, φαίνεται πως ήταν άγνωστο στον Μιροσλάβ Ράντομαν,τον διαιτητή της συνάντησης του ΟΦΗ με την Οσέρ που κατακρεούργησε με τις αποφάσεις του την ελληνική ομάδα. Ο Σέρβος ``ρέφερι`` χρησιμοποίησε δύο φορές την κόκκινη κάρτα γιά να υποχρεώσει την Κρητική ομάδα να τελειώσει τον αγώνα με 9 παίκτες και παράλληλα κράτησε τόση καθυστέρηση όση χρειαζόταν για να διαμορφώσει η Οσέρ το σκόρ σε 3-1.

Δύο ακόμη νίκες πρόσθεσαν στο ενεργητικό τους οι δύο εκπρόσωποί μας, Παναθηναϊκός και Απόλλων Πάτρας στο ευρωκύπελλο του μπάσκετ.

Δύο ακόμη νίκες πρόσθεσαν στο ενεργητικό τους οι δύο εκπρόσωποί μας, Παναθηναϊκός και Απόλλων Πάτρας στο ευρωκύπελλο του μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός συνέτριψε στην Αυστρία για τον 8ο όμιλο της διοργάνωσης 88-57 την Σεν Πόλτεν και παράλληλα διάτηρησε το αήττητο με πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Ο Απόλλωνας Πάτρας σημείωσε την τέταρτη νίκη του σε πέντε παιχνίδια και παρέμεινε στην πρώτη θέση του 6ου ομίλου, αφού επικράτησε εύκολα στην έδρα του 107-80 της ολλανδικής Ντεν Μπος.

Σήμερα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΡΕΑΛ Μαδρίτης για το Τσάμπιονς Λινγκ.

``Ενδεκα αυτοί, ένδεκα και εμείς``. Αυτό είναι το σκεπτικό του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ενόψει του σημερινού αγώνα του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ Μαδρίτης, στο ``Σαντιάγκο Μπερναμπέου``, για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Μπάγεβιτς επανέλαβε χθες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στη Μαδρίτη, ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει να χάσει κάτι σ' αυτό το παιχνίδι και θα αγωνισθεί ελεύθερα και χωρίς άγχος. Από την πλευρά του, ο Γερμανός προπονητής της Ρεάλ, Γιούπ Χάϊνκες, μίλησε με σεβασμό για τον Ολυμπιακό, τον οποίο όπως είπε υπολογίζει ιδιαίτερα, έσπευσε όμως να προσθέσει πως η ομάδα του είναι το φαβορί του αγώνα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,28 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,09, γαλλικό φράγκο προς 47,46, λίρα Αγγλίας προς 462,45, ελβετικό φράγκο προς 191,45, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,30, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 234,16, τη λίρα Κύπρου προς 541,60 και την ECU προς 313,83 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Χαλάει και πάλι από αύριο ο καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νοτιοδυτικά, ενώ τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν στα κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 4 με 18 βαθμούς, στα δυτικά 9 με 19 και στην υπόλοιπη χώρα 8 με 22 βαθμούς Κελσίου. Πιθανή βροχή το απόγευμα, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 10 με 20 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις, ασθενείς άνεμοι και θερμοκρασία 6 με 18 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 22 October 1997 - 7:00:26 UTC