Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-10-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σήμερα η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα μεταχειρισμένα ΙΧ.
- Αρχισε τα μεσάνυχτα η πανελλαδική 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.
- Αμερικανικά διαβήματα στην Αγκυρα για την παρενόχληση του C- 130.
- Συνεχίστηκαν και χθες οι τουρκικές προκλήσεις.
- Το υδροηλεκτρικό σταθμό της ΔΕΗ στη Δράμα εγκαινιάζει ο Πρωθυπουργός.
- Συνάντηση χθες του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Αμερικανό Πρόεδρο.
- Σε λαϊκό προσκήνυμα στη Μητρόπολη η σορός του Γιάννη Ζίγδη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ηττα με 5-1 του Ολυμπιακού απο τη Ρεάλ Μαδρίτης. - Ηττες γνώρισαν οι δύο εκπρόσωποί μας στην ευρωλίγκα του μπάσκετ ανδρών, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.
- Απόψε η ΑΕΚ υποδέχεται την Στουρμ Γκράτς στο Στάδιο "Νίκος Γκούμας" για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σήμερα η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα μεταχειρισμένα ΙΧ.

Καταδικαστική αναμένεται να είναι η σημερινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηριου για τους φόρους, που επιβάλλει η χώρα μας στα εισαγμένα από την Κοινότητα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Η Ελλάδα αν θελήσει να συμμορφωθεί με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου θα πρέπει να το πράξει μέσα σε 15 μήνες.

Αρχισε τα μεσάνυχτα η πανελλαδική 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών και στις συναλλαγές τους με τις δημόσιες και τις δημοτικές υπηρεσίες, καθώς και με τις τράπεζες, αναμένεται να δημιουργηθούν σήμερα, εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ, με βασικά αιτήματα το ασφαλιστικό, την εισοδηματική και φορολογική πολιτική, την απασχόληση και τον τερματισμό της λιτότητας. Στην απεργία συμμετέχουν επίσης οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθηνών - Πειραιώς και η ΑΔΕΔΥ με τετράωρη στάση εργασίας απο τις 11 πμ - 3 μμ.

Αμερικανικά διαβήματα στην Αγκυρα για την παρενόχληση του C- 130.

Κορυφαίοι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης εξέφρασαν στην Αγκυρα τη δυσφορία τους για την πρόσφατη παρενόχληση του αεροσκάφους που μετέφερε τον υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλο. Επίσης, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραδέχθηκε οτι έκανε λάθος με την πρώτη του δήλωση, στην οποία χαρακτηρίζετο ως παραβίαση του μορατόριουμ στην Κύπρο η πτήση του αεροσκάφους του κ. Τσοχατζόπουλου. Ο κ. Σημίτης επανέλαβε οτι η Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχθεί αποφάσεις του ΝΑΤΟ, που αντιστρατεύονται στα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Συνεχίστηκαν και χθες οι τουρκικές προκλήσεις.

Συνεχίστηκαν και χθες οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου στο Αιγαίο απο τουρκικά αεροσκάφη. Την ίδια ώρα ο ακόλουθος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των ακολούθων Αμυνας των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ στο Πεντάγωνο, για την παρενόχληση του C-130, δήλωσε ότι η χώρα του απέδειξε τις καλές σχέσεις, που θέλει να έχει με την Ελλάδα, όταν το 1974 κατέλαβε τη μισή Κύπρο, ενώ μπορούσε να την καταλάβει ολόκληρη.

Το υδροηλεκτρικό σταθμό της ΔΕΗ στη Δράμα εγκαινιάζει ο Πρωθυπουργός.

Το μεγάλο υδροηλεκτρικό έργο της ΔΕΗ στο Θησαυρό Δράμας θα εγκαινιάσει σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, που πραγματοποιεί μονοήμερη επίσκεψη στη περιοχή. Η συνολική ετήσια ηλεκτρική ενέργεια που αναμένεται να παράγεται απο το έργο ειναι 1.400 GWh περίπου ενω τουλάχιστον 570.000 κυβικά μέτρα νερού θα ειναι διαθέσιμα κάθε χρόνο για άρδευση.

Συνάντηση χθες του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συναντήθηκε αργά χθες με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπίλ Κλίντον, στο Λευκό Οίκο. Στη συνάντηση συζητήθηκαν ολα τα θέματα, που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και οι μεγάλες πρωτοβουλίες, που έχει αναπτύξει το Φανάρι σε διάφορους τομείς. Ο ηγέτης της Ορθοδοξίας επισκέφθηκε και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπου τον υποδέχθηκε η υπουργός Εξωτερικών, Μάντλιν Ολμπράιτ.

Σε λαϊκό προσκήνυμα στη Μητρόπολη η σορός του Γιάννη Ζίγδη.

Σε λαϊκό προσκύνημα εκτίθεται σήμερα στη Μητρόπολη Αθηνών, η σορός του παλαίμαχου πολιτικού Γιάννη Ζίγδη, που πέθανε σε ηλικία 84 ετών, από καρδιακό επεισόδιο. Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο με τιμές εν ενεργεία υπουργού, στη γενέτειρά του Λίνδο, της Ρόδου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ηττα με 5-1 του Ολυμπιακού απο τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Μία ακόμη μεγάλη σε έκταση ήττα γνώρισε ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λίγκ, αφού συνετρίβη με 5-1 στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου από την Ρεάλ Μαδρίτης. Οι ``ερυθρόλευκοι`` προηγήθηκαν στο 19ο λεπτό με τέρμα του Νταμπίζα, αλλά οι Μαδριλένοι κυριάρχησαν στη συνέχεια και έφτασαν σε μία ευρεία νίκη. Ηταν η τρίτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια γιά την Ρεάλ Μαδρίτης, που προηγείται σταθερά στον Δ' Ομιλο, ενώ ο Ολυμπιακός γνώρισε την δεύτερη ήττα του και βρίσκεται στην τρίτη θέση, πίσω από την Ρόζενμποργκ και μπροστά από την Πόρτο, η οποία έχασε 2-0 από τους Νορβηγούς στο Τρντχάιμ.

Ηττες γνώρισαν οι δύο εκπρόσωποί μας στην ευρωλίγκα του μπάσκετ ανδρών, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Ηττες γνώρισαν οι δύο εκπρόσωποί μας στην ευρωλίγκα ανδρών,ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ έχασε στη Τουρκία από την ΡΤΤ 73-66 και η ΑΕΚ στην Αθήνα 80-79 από την γερμανική Αλμπα Βερολίνου. Δύο νίκες και δύο ήττες είναι ο απολογισμός των υπολοίπων εκπροσώπων μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του μπάσκετ. Ο Αρης, συνέντριψε την ουγγρική Φάλκο με 101-62, και ο Παπάγου τη Ντιναμό Βουκουρεστίου με 75-44. Αντίθετα, το Περιστέρι γνώρισε μια εντός έδρας πανωλεθρία με 82-60 από τον Ερυθρό Αστέρα,ενώ ο Σπόρτιγκ έχασε με 70-66 από τηνΤσερνομόρε στη Βουλγαρία.

Απόψε η ΑΕΚ υποδέχεται την Στουρμ Γκράτς στο Στάδιο "Νίκος Γκούμας" για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Απόψε η ΑΕΚ υποδέχεται την Στουρμ Γκράτς στο Στάδιο "Νίκος Γκούμας" για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ο προπονητής της Στουρμ Γκρατς Ιβιτσα ξσιμ σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον τεχνικό της ΑΕΚ Ντουμίτρου Ντουμιτρίου, τόνισε ότι πρώτος στόχος της ομάδας του είναι να πετύχει ένα γκολ. Ο Ντουμιτρίου στοιχειοθέτησε ως κυριότερο σκοπό της γηπεδούχου ΑΕΚ, η διατήρηση του ``μηδέν`` στα μετόπισθεν.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,13 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 158,98, γαλλικό φράγκο προς 47,42, λίρα Αγγλίας προς 463,14, ελβετικό φράγκο προς 191,83, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 234,85, τη λίρα Κύπρου προς 542,01 και την ECU προς 313,63 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχισθούν και σήμερα οι νεφώσεις, τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια, ενώ θα διατηρηθούν οι νοτιάδες που θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και πρόσκαιρα στα πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, ως προς τις ελάχιστες τιμές της και στα βόρεια θα κυμανθεί 7 με 17 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 10 με 20 και στο Αιγαίο 12 με 22 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, με ασθενείς τοπικές βροχές, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 14 με 20 και 11 με 16 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 23 October 1997 - 7:00:14 UTC