Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-10-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ασήμαντο κατά την κυβέρνηση το επεισόδιο στο Αιγαίο με τη σύγκρουση δύο πολεμικών πλοίων.
- Σε κάθειρξη 15,5 ετών καταδίκασε το Κακουργιοδικείο τον παιδοκτόνο της Κηφισιάς, Απόστολο Κοσμά.
- Ενας ελαφρά τραυματίας από εκτροχιασμό υπερταχείας του ΟΣΕ έξω από τη Σίνδο.
- Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έφτασε στην Νέα Υόρκη, τρίτο σταθμό της περιοδείας του στις Ηνωμένες Πολιτείες.
- Διέγραψε ο Δημήτρης Τσοβόλας το βουλευτή του Γιάννη Καρακώστα γιατί τάχθηκε υπέρ του "Καποδίστρια".
- Στο πόδι η Τροχαία ενόψει της εξόδου για Σαββατοκύριακο και 28η Οκτωβρίου. Κακοκαιρία προβλέπει η Μετεωρολογική.
- Δωρεάν εισιτήρια στα αστικά λεωφορεία και έκπτωση 50% σε Ολυμπιακή, ΟΣΕ και ΚΤΕΛ, για τους στρατεύσιμους προωθεί η κυβέρνηση.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ασήμαντο κατά την κυβέρνηση το επεισόδιο στο Αιγαίο με τη σύγκρουση δύο πολεμικών πλοίων.

Ασήμαντο χαρακτήρισε η κυβέρνηση το επεισόδιο στο Αιγαίο, με την ελαφριά σύγκρουση δύο πολεμικών πλοίων, παρά το γεγονός ότι η Τουρκία προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί, ως αντιπερισπασμό στις πολύ κακές εντυπώσεις που έχει δημιουργήσει διεθνώς. Ψυχραιμία και σύνεση, συνέστησε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν θα πέσει στην παγίδα της Τουρκίας για τη δημιουργία κλίματος έντασης στο Αιγαίο.

Σε κάθειρξη 15,5 ετών καταδίκασε το Κακουργιοδικείο τον παιδοκτόνο της Κηφισιάς, Απόστολο Κοσμά.

Σε κάθειρξη 15,5 ετών καταδίκασε το Κακουργιοδικείο τον Απόστολο Κοσμά, τον οποίο κήρυξε ένοχο για τη δολοφονία του 27χρονου γιου του, Βαγγέλη.Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου,αλλά και του μειωμένου καταλογισμού της πράξης του.Μετά την απόφαση, ο Κοσμάς οδηγήθηκε εκ νέου στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ενας ελαφρά τραυματίας από εκτροχιασμό υπερταχείας του ΟΣΕ έξω από τη Σίνδο.

Σε ανθρώπινο λάθος οφείλεται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο εκτροχιασμός της αμαξοστοιχίας "Ερμής-Ιντερσίτι" του ΟΣΕ, λίγο έξω από το σταθμό της Σίνδου. Από τον εκτροχιασμό τραυματίσθηκε μόνο μια γυναίκα, ενώ οι 150 επιβάτες, που είχαν προορισμό την Αθήνα, επιβιβάστηκαν συνέχισαν το ταξίδι τους με λεωφορεία του ΟΣΕ. Τα αίτια του ατυχήματος διερευνά επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έφτασε στην Νέα Υόρκη, τρίτο σταθμό της περιοδείας του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο δήμαρχος Νέας Υόρκης Ροντόλφο Τζουλιάνι, ο πρώην αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ιάκωβος, πλήθος λαϊκών και κληρικών, υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης, τρίτο σταθμό της περιοδείας του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο κ. Βαρθολομαίος έφθασε στη Νέα Υόρκη με ειδική πτήση απο τη Βαλτιμόρη, όπου έγινε δεκτός με ιδιαίτερες τιμές απο τις πολιτικές και τις εκκλησιαστικές αρχές της Πολιτείας του Μέριλαντ. Σήμερα, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης θα μετονομάσει σε ειδική τελετή την 79η οδό της Νέας Υόρκης σε οδό Πατριάρχου Βαρθολομαίου.

Διέγραψε ο Δημήτρης Τσοβόλας το βουλευτή του Γιάννη Καρακώστα γιατί τάχθηκε υπέρ του "Καποδίστρια".

Τη διαγραφή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΔΗΚΚΙ, Γιάννη Καρακώστα, ανακοίνωσε ο Δημήτρης Τσοβόλας, επειδή τάχθηκε υπέρ του σχεδίου "Καποδίστριας". Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αντιδράσεις. Κλειστή παραμένει για τρίτη μέρα η γέφυρα του Ευήνου, ενώ κινητοποιήσεις έγιναν στη Νέα Επίδαυρο και την Αρκαδία.

Στο πόδι η Τροχαία ενόψει της εξόδου για Σαββατοκύριακο και 28η Οκτωβρίου. Κακοκαιρία προβλέπει η Μετεωρολογική.

Στο πόδι βρίσκεται η Τρόχαια ενόψει της αναμενόμενης μεγάλης εξόδου, λόγω Σαββατοκύριακου και 28ης Οκτωβρίου. Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έδωσε στη δημοσιότητα πίνακα με 48 σημεία - καρμανιόλες στα εθνικά δίκτυα, με στόχο να ενημερωθούν οι οδηγοί. Η Μετεωρολογική προβλέπει κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Δωρεάν εισιτήρια στα αστικά λεωφορεία και έκπτωση 50% σε Ολυμπιακή, ΟΣΕ και ΚΤΕΛ, για τους στρατεύσιμους προωθεί η κυβέρνηση.

Μέτρα για τη διευκόλυνση των στρατευμένων στις μετακινήσεις τους, μελετά η κυβέρνηση. Οπως δήλωσε ο υφυπουργός Αμύνης, Δημήτρης Αποστολάκης, εντός του 1998 θα ισχύσει δωρεάν εισιτήριο για τις αστικές συγκοινωνίες και έκπτωση 50% στα εισιτήρια της Ολυμπιακής, του ΟΣΕ, των υπεραστικών ΚΤΕΛ και των πλοίων για τις μετακινήσεις των στρατευσίμων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τις ευχές όλων των φίλων του ποδοσφαίρου στη χώρα μας για γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στα γήπεδα, εγχειρίστηκε με επιτυχία σήμερα το μεσημέρι ο Χρήστος Κωστής, που υπέστη συντριπτικό κάταγμα κνήμης - περόνης, στο χθεσινό αγώνα της ΑΕΚ με τη Στουρμ Γκρατς για το Κύπελλο Κυπελλούχων. Τον άτυχο διεθνή άσο εγχείρησε ο πρόεδρος της ΑΕΚ Λάκης Νικολάου, ένας από τους καλύτερους ορθοπεδικούς χειρουργούς στη χώρα μας, στο Ιατρικό Κέντρο. Ο κ. Νικολάου δήλωσε ότι "η επέμβαση κράτησε περίπου μιάμιση ώρα. Μπορούσαμε να βάλουμε στο πόδι του Χρήστου λάμα με βίδες, όμως δεν το κάναμε, αλλά καταφύγαμε στη μέθοδο της ενδομυικής ίλωσης". Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο Κωστής θα επανέλθει σε έξι μήνες.

Ο σοβαρότατος τραυματισμός του Κωστή, ήταν όμως και το πρώτο θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Βασίλης Δανιήλ στη σημερινή συνέντευξη Τύπου. Ο προπονητής των "πρασίνων" χαρακτήρισε πλήγμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ΑΕΚ ειδικότερα τον τραυματισμό του Κωστή, στον οποίο ευχήθηκε περαστικά. Οσον αφορά το ντέρμπι της Δευτέρας ο κ. Δανιήλ τόνισε ότι η ΑΕΚ είναι πολύ καλή ομάδα με εξαιρετικά στοιχεία και παίκτες, πιστεύει πως θα γίνει ένα καλό παιχνίδι από τις δύο κορυφαίες ομάδες της χώρας.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα στρέφει τώρα το ενδιαφέρον του ο προπονητής του Ολυμπιακού, μετά τη νέα συντριβή στη Μαδρίτη για το Τσάμπιονς Λιγκ, ο οποίος θεωρεί ότι τα δύο επόμενα παιχνίδια της ομάδας με Προοδευτική και Καλαμάτα στο ΟΑΚΑ, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, προκειμένου οι ερυθρόλευκοι να βρεθούν κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας, απ' όπου σήμερα απέχουν έξι βαθμούς. Στο παιχνίδι με την Προοδευτική ο Μπάγιεβιτς δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, καθώς τόσο ο Γιαννακόπουλος όσο και ο Τζόρτζεβιτς ξεπέρασαν τον τραυματισμό τους και τέθηκαν στη διάθεση της ομάδας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 283,77 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,41, γαλλικό φράγκο προς 47,60, λίρα Αγγλίας προς 463,83, ελβετικό φράγκο προς 192,32, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,34, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 233,87, τη λίρα Κύπρου προς 544,02 και την ECU προς 314,44 δραχμές.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν και στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να υποχωρήσει κάτω απο το ψυχολογικό φράγμα των 1700 μονάδων. Συγκεκριμένα έκλεισε στις 1696,16 μονάδες με πτώση 0,85% ενώ η αξία των συναλλαγών παρουσιάστηκε αυξημένη και έφθασε τα 20,6 δις δρχ. Η πτώση των δυο τελευταίων συνεδριάσεων αποδίδεται τόσο στην αναταραχή που υπάρχει στα διεθνή χρηματιστήρια οσο και στην όξυνση που παρουσιάστηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Σε εβδομαδιαία βάση ο γενικός δείκτης τιμών κατέγραψε απώλειες 4,08%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους στα ανατολικά θα είναι έντονες προβλέπει για αύριο η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά ισχυροί με τάσης ενίσχυσης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα βόρεια θα κυμανθεί 6 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά 8 με 18 και στο Αιγαίο 13 με 21 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με βροχές και τοπικές καταιγίδες, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 13 με 17 θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή, οι άνεμοι θα είναι μέχρι πολύ ισχυροί και το θερμόμετρο θα δείξει 8 με 12 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 24 October 1997 - 19:00:15 UTC