Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-10-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,28/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου.
- Νέα μεγάλη πτώση κατα 15,45%, σημείωσε σήμερα ο δείκτης του χρηματιστηρίου του Χόνγκ Κόνγκ.
- Βέβαιη θεωρεί η Αγκυρα τη συνάντηση Σημίτη-Γιλμάζ στην Κρήτη στο πλαίσιο της Βαλκανικής Συνόδου
- Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Γ.Γ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.
- Με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις και μετά τις 7 Νοεμβρίου, απειλούν οι γιατροί του ΙΚΑ αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.
- Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας Πάτρας για τις πρόσφατες πλημμύρες στην περιοχή.
- Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας Χαλκίδας κατα του πλοιάρχου και του υποπλοιάρχου του πλοίου "Ελένη".
- Ασύλληπτοι παραμένουν οι οκτώ ανήλικοι αλβανοί δραπέτες των φυλακών Κασσαβέτειας Βόλου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα της Α' εθνικής κατηγορίας γνώρισε χθές ο Παναθηναικός απο την ΑΕΚ με 2-1.
- Αρης και Καλαμαριά ήταν οι νικητές στα δύο τελευταία παιχνίδια της έκτης αγωνιστικής για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Β' εθνικής.
- Εξι ομάδες της πρώτης εθνικής κατηγορίας του ποδοσφαίρου κλήθηκαν σε απολογία μεθαύριο, απο την Πειθαρχική Επιτροπή.
- Ικανοποίησή εξέφρασε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, για την πολύτιμη νίκη της ομάδας του επι της Καβάλας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου.

Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, κορυφώνονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι τριήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο του "ΟΧΙ".Ο κ.Στεφανόπουλος παρομοίασε την αλλαζονική και επιθετική στάση του φασιστικού καθεστώτος της Ιταλίας απέναντι στην Ελλάδα το 1940, με αυτήν σήμερα της Τουρκίας. Μηνύματα για τη σημερινή επέτειο εκδόθηκαν απο την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα της χώρας.Στην Αθήνα η μαθητική παρέλαση για την επέτειο του "ΟΧΙ" θα γίνει ενώπιον του υπουργού Παιδείας, Γεράσιμου Αρσένη και του δημάρχου, Δημήτρη Αβραμόπουλου, μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο της πρωτεύουσας.

Νέα μεγάλη πτώση κατα 15,45%, σημείωσε σήμερα ο δείκτης του χρηματιστηρίου του Χόνγκ Κόνγκ.

Αναταραχή επικρατεί στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές, καθώς ο δείκτης Χάνγκ Σένγκ στο χρηματιστήριο του Χόνγκ Κόνγκ, σημείωσε σήμερα νέα μεγαλύτερη πτώση κατα 15,45%. Η πτώση των μετοχών στο χρηματιστήριο του Χόνγκ Κόνγκ, συμπαρέσυρε και τα χρηματιστήρια της νοτιοανατολικής Ασίας, της Ευρώπης, καθώς και της αμερικανικής ηπείρου. Η κρίση στη χρηματιστηριακή αγορά, είχε επιδράσεις και στο χρηματιστήριο Αθηνών, όπου σημειώθηκε πτώση κατα 2,58 %. Ο Λευκός Οίκος συνέστησε ψυχραιμία, μετά την δραματική χθεσινή πτώση που σημείωσε ο δείκτης Ντόουν Τζόουνς, την μεγαλύτερη σε μία μόνον ημέρα μετά το κραχ του 1987, τονίζοντας ότι οι θεμέλιοι λίθοι της αμερικανικής οικονομίας παραμένουν ισχυροί.

Βέβαιη θεωρεί η Αγκυρα τη συνάντηση Σημίτη-Γιλμάζ στην Κρήτη στο πλαίσιο της Βαλκανικής Συνόδου

Βέβαιη θεωρεί η Αγκυρα τη συνάντηση Σημίτη-Γιλμάζ στην Κρήτη στο πλαίσιο της Βαλκανικής Συνόδου, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου.Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, η πραγματοποίηση της συνάντηση των δύο ανδρών είναι κάτι "φυσικό", αν και δεν υπάρχει στο πρόγραμμα της ατζέντας του Μεσούτ Γιλμάζ.Στο μεταξύ χθές σημειώθηκαν νέες παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη στην περιοχή μεταξύ Λήμνου-Λέσβου και Χίου. Ο Δημήτρης Τσοβόλας, με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι με τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο είναι ανάγκη για ολοσχερή αλλαγή της ελληνικής πολιτικής απέναντι στην Αγκυρα.

Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Γ.Γ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.

Οι θησαυροί της Ορθοδοξίας δεν έχουν γίνει αρκετά γνωστοί και δεν έχουν επαρκώς αξιοποιηθεί τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε δεξίωση που δόθηκε μετά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν. Ο κ.Βαρθολομαίος τόνισε ότι οι στόχοι του ΟΗΕ μπορούν να εξυπηρετηθούν από τη δράση της Ορθοδόξου Εκκλησίας και διαβεβαίωσε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο κάνει καθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή.

Με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις και μετά τις 7 Νοεμβρίου, απειλούν οι γιατροί του ΙΚΑ αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις και μετά τις 7 Νοεμβρίου, απειλούν οι γιατροί του ΙΚΑ, αν δεν υπάρξει διάλογος μεταξύ των αρμοδίων φορέων, για την ικανοποίηση των οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους. Λόγο της απεργίας των γιατρών, τα εξωτερικά ιατρεία του ΙΚΑ λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, και εξυπηρετούν μόνο τα έκτακτα περιστατικά.Στο μεταξύ προβλήματα στο χώρο της υγείας αναμένεται να προκαλέσει και η επ'αόριστον απεργία των φαρμακοποιών όλης της χώρας απο την Παρασκευή.Ο υφυπουργός Υγείας Μανώλης Σκουλάκης με επιστολή του προς τους κατά τόπους νομάρχες, τονίζει την ανάγκη να υπάρξει επαρκής κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού πολλών νομών, με ικανό αριθμό φαρμακείων, κατά τις ημέρες της απεργίας.

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας Πάτρας για τις πρόσφατες πλημμύρες στην περιοχή.

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας Πάτρας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες από τις πρόσφατες πλημμύρες στις νότιες συνοικίες της Αχαικής πρωτεύουσας. Παράλληλα ολοκληρώνεται η καταγραφή των ζημιών. Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ο βουλευτής Αχαϊας της ΝΔ, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος. Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της Πάτρας ζουν με το φόβο μιας νέας καταιγίδας, καθώς η Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέπει επιδείνωση του καιρού.

Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας Χαλκίδας κατα του πλοιάρχου και του υποπλοιάρχου του πλοίου "Ελένη".

Τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, αντιμετωπίζουν ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος του πλοίου "Ελένη", μετά τη μαζική δηλητηρίαση του πληρώματος από τοξικά φάρμακα απεντόμωσης, που είχε ως αποτέλεσμα ένας ναυτικός να χάσει τη ζωή του και έξι να οδηγηθούν στο νοσοκομείο. Οι υπέυθυνοι του πλοίου οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και μετά την άσκηση της δίωξης αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι αρχές αναζητούν τους υπευθύνους της έταιρίας που έκαναν την απολύμανση του πλοίου.

Ασύλληπτοι παραμένουν οι οκτώ ανήλικοι αλβανοί δραπέτες των φυλακών Κασσαβέτειας Βόλου.

Ασύλληπτοι παραμένουν, παρά το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει η αστυνομία, οι οκτώ ανήλικοι αλβανοί δραπέτες των φυλακών Κασσαβέτειας Βόλου, που απέδρασαν αφού τραυμάτισαν τους δεσμοφύλακες. Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας χτενίζουν την περιοχή, ενώ έχουν στηθεί μπλόκα για τον εντοπισμό τους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα της Α' εθνικής κατηγορίας γνώρισε χθές ο Παναθηναικός απο την ΑΕΚ με 2-1.

Σπουδαίο θέαμα πρόσφεραν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός στο ντέρμπι της 7ης ημέρας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας που έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια και έληξε με νίκη 2-1 υπέρ των γηπεδούχων. Τα τέρματα της ΑΕΚ σημείωσαν οι Σαβέβσκι και Νικολαίδης,ενώ για τους φιλοξενούμενους σκόραρε ο Γ.Χ. Γεωργιάδης. Τον αγώνα παρακολούθησαν 20.000 θεατές, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι οι ``πράσινοι`` γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα, μετά από έξι συνεχείς νίκες. Ετσι η ΑΕΚ ανέβηκε στην τρίτη θέση με 16 βαθμούς έναντι 21 του Ιωνικού που προηγείται αήττητος, ενώ ο Παναθηναϊκός παρέμεινε δεύτερος με 18. Στην τέταρτη θέση είναι ο Ολυμπιακός με 13 βαθμούς, όσους έχουν ακόμη ο Ηρακλής και ο Απόλλων Αθήνας, ενώ ακολουθούν ο ΠΑΟΚ με 12 και η Ξάνθη με 11.

Αρης και Καλαμαριά ήταν οι νικητές στα δύο τελευταία παιχνίδια της έκτης αγωνιστικής για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Β' εθνικής.

Αρης και Καλαμαριά ήταν οι νικητές στα δύο τελευταία παιχνίδα με τα οποία έπεσε η αυλαία της έκτης αγωνιστικής για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Β' εθνικής κατηγορίας. Η Καλαμαριά νίκησε εκτός έδρας 1-0 την Καστοριά, ενώ ο Αρης με το ίδιο σκορ επίσης εκτός έδρας την Καλλιθέα. Ετσι προηγείται ο Πανελευσινιακός με 16 βαθμούς, έναντι 13 του Παναιτωλικού, 12 του Εθνικού Αστέρα και της Καλαμαριάς, 10 του Αρη, της Καλλιθέας, της Λάρισας και του Πανσερρα:ικού, ενώ η Καστοριά βρίσκεται στην τελευταία θέση με 2 βαθμούς.

Εξι ομάδες της πρώτης εθνικής κατηγορίας του ποδοσφαίρου κλήθηκαν σε απολογία μεθαύριο, απο την Πειθαρχική Επιτροπή.

Εξι ομάδες της πρώτης εθνικής κατηγορίας του ποδοσφαίρου κλήθηκαν σε απολογία μεθαύριο, την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου, απο την Πειθαρχική Επιτροπή, για επεισοδιακή συμπεριφορά οπαδών ή παραγόντων τους. Πρόκειται για τις εξής: ΑΕΚ (για ματς με Ιωνικό), ΠΑΟΚ (για ντέρμπι με Ολυμπιακό), Πανιώνιο (για αγώνα με Βέροια), Ξάνθη, Καβάλα (για το μεταξύ τους παιχνίδι) και Παναχαϊκή (για αναμέτρηση με Απόλλωνα).

Ικανοποίησή εξέφρασε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, για την πολύτιμη νίκη της ομάδας του επι της Καβάλας.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Αγγελος Αναστασιάδης, για την πολύτιμη νίκη που πέτυχε η ομάδα του στην Καβάλα επί της τοπικής ομάδας με 1-0, σε αγώνα για την έβδομη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Θεσσαλονικέας προπονητής μοίρασε ``μπράβο``τους παίκτες του στην προπόνηση, αλλά τους τόνισε ότι η απώλεια τόσων ευκαιριών στο παιχνίδι, θα μπορούσε να αποβεί ``μοιραία`` για την ομάδα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,37 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,51, γαλλικό φράγκο προς 47,62, λίρα Αγγλίας προς 464,72, ελβετικό φράγκο προς 193,59, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,34, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 231,47, τη λίρα Κύπρου προς 543,18 και την ECU προς 314,57 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά προβλέπεται σήμερα σ'όλη τη χώρα, ενώ στα κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 2 με 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 5 με 17 και στα νησιά 10 με 19 βαθμούς Κελσίου. Γι' αύριο προβλέπονται λίγες νεφώσεις σε όλη τη χώρα, ενω στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά το απόγευμα, θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Απο το βράδυ θα εκδηλωθούν καταιγίδες στο Ιόνιο, ενω χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Λίγες νεφώσεις προβλέπονται σήμερα στην Αττική, που σταδιακά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέχρι μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί 9 με 16 βαθμούς. Συννεφιά θα σημειωθεί στη Θεσσαλονίκη, με ασθενείς βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 6 με 11 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 28 October 1997 - 11:55:34 UTC