Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-10-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ανοδικές τάσεις στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές.
- Διαβαλκανική διάσκεψη κορυφής στην Κρήτη απο 2 εως 4 Νοεμβρίου.
- Αρχίζει την Παρασκευή η απεργία των φαρμακοποιών.
- Πολιτική ισων αποστάσεων τήρησε και πάλι ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.
- Προσάραξε το δεξαμενόπλοιο "Σέριφος" στα αβαθή του ακρωτηρίου Πάπας.
- Βαρύς ο φόρος αίματος στην άσφαλτο το εορταστικό τετραήμερο.
- Κοινόχρηστος χώρος η πιλοτή αποφάνθηκε ο Αρειος Πάγος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με σκορ 81-68 ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Πανιώνιο στο μπάσκετ. - Η ομάδα του Ιωνικού έχει τηνκαλύτερη άμυνα στην Ευρώπη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ανοδικές τάσεις στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές.

Ανακάμπτουν σταδιακά οι διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές. Ανοδο ρεκόρ σημείωσε αργά χθες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ο δείκτης Dow Jones, που κέρδισε 337,17 μονάδες, δηλαδή ποσοστό 4,7% και έκλεισε στις 7.498,32. Την προηγουμένη ημέρα, ο Dow Jones είχε υποστεί τη μεγαλύτερη στην ιστορία του απώλεια μονάδων. Παράλληλα, στα ύψη έφθασε στην αρχή της συνεδρίασης ο δείκτης συναλλαγών του Χρηματιστηριου του Χονγκ Κόνγκ. Σε καθαρά ανοδική πορεία ξεκίνησαν οι συναλλαγές και στο Χρηματιστήριο του Τόκιο.

Διαβαλκανική διάσκεψη κορυφής στην Κρήτη απο 2 εως 4 Νοεμβρίου.

Ευρεία σύσκεψη συγκαλείται σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών εν όψει της συνόδου κορυφής των Βαλκανικών χωρών, που θα πραγματοποιηθεί απο τις 2 εως τις 4 Νοεμβρίου στην Κρήτη. Η διάσκεψη θα γίνει στο ξενοδοχείο "Καψής" της Αγίας Πελαγίας και στην περιοχή έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Αρχίζει την Παρασκευή η απεργία των φαρμακοποιών.

Σύσκεψη με την συμμετοχή των υπουργών Υγείας, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εσωτερικών θα πραγματοποιηθεί σήμερα εν όψει της απεργίας διαρκείας, που έχουν εξαγγείλει από την 1η Νοεμβρίου οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας. Στη σύσκεψη θα εξετασθούν τα μέτρα που θα ληφθούν για την ομαλή τροφοδοσία του κοινού με φάρμακα, σε περίπτωση που οι φαρμακοποιοί υλοποιήσουν την απειλή τους. Στο μεταξύ, συνεχίζουν την απεργία τους οι γιατροί του ΙΚΑ.

Πολιτική ισων αποστάσεων τήρησε και πάλι ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

Την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων απο την Κύπρο ζήτησε ο προεδρεύων του συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, Ζακ Πόος, εν όψει της επίσκεψής του στην Αγκυρα. Ο Αμερικανός απεσταλμένος, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, επανέλαβε οτι Ελλάδα και Τουρκία είναι και οι δυο σημαντικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ και ζήτησε να επιλυθούν ειρηνικά τα όποια προβλήματα, εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευσή του για τα στρατιωτικά γεγονότα της περασμένης εβδομάδας, που τα απέδωσε και στις δυο πλευρές, τηρώντας πολιτική ίσων αποστάσεων.

Προσάραξε το δεξαμενόπλοιο "Σέριφος" στα αβαθή του ακρωτηρίου Πάπας.

Ερμαιο των κυμάτων που το κτυπούν στα βράχια είναι το μικρό δεξαμενόπλοιο "Σέριφος", που προσάραξε χθες το πρωί στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Πάππας, κοντά στον Αραξο. Στο πλοίο, που είναι φορτωμένο με υγρά καύσιμα παραμένουν μόνο τρείς απο το 9μελές πλήρωμά του.

Βαρύς ο φόρος αίματος στην άσφαλτο το εορταστικό τετραήμερο.

Βαρύς ήταν για άλλη μια φορά ο φόρος αίματος στην άσφαλτο. Από την Παρασκευή το απόγευμα, σε 115 τροχαία σε όλη τη χώρα έχασαν τη ζωή τους 20 άτομα και 157 τραυματίσθηκαν, από τα οποία το 28 σοβαρά.

Κοινόχρηστος χώρος η πιλοτή αποφάνθηκε ο Αρειος Πάγος.

Κοινόχρηστος χώρος είναι η πιλοτή πολυκατοικίας (ν.1221/81) και δεν είναι δυνατή η κατάργηση του κοινόχρηστου χαρακτήρα της (κάτι που επιτρεπόταν από το προϊσχύσαν του νόμου 1221/81 νομικό καθεστώς, ύστερα από συμφωνία όλων των συνιδιοκτητών που επικυρωνόταν με συμβολαιογραφική πράξη). Σχετική απόφαση εξέδωσε ο Αρειος Πάγος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με σκορ 81-68 ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Πανιώνιο στο μπάσκετ.

"Ταύρο" σε υαλοπωλείο θύμισε χθες, ο Ράντζα. Ο Κροάτης σέντερ, δίνοντας ρεσιτάλ σε άμυνα και επίθεση, οδήγησε τους ``πράσινους`` σε νίκη επί του Πανιωνίου με 81-68 στον αγώνα που έγινε στη Νέα Σμύρνη και ο οποίος άνοιξε την αυλαία της 6ης ημέρας του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 Εθνικής κατηγορίας.Η 6η ημέρα ολοκληρώνεται σήμερα με τους αγώνες Δάφνη-ΠΑΟΚ, Παπάγου-Ηράκλειο, ΑΕΚ-Σπόρτιγκ, Απόλλων Πατρών-Ηρακλής, Αρης-Περιστέρι και Λάρισα-Ολυμπιακός.

Η ομάδα του Ιωνικού έχει τηνκαλύτερη άμυνα στην Ευρώπη.

Τα φετινά κατορθώματα του Ιωνικού έχουν ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα. Τα ``τρομερά παιδιά`` του Γιάτσεκ Γκμοχ πέρα απο την πρωτιά στη βαθμολογία του ελληνικού πρωταθλήματος, κρατούν και μια ευρωπαική πρωτιά. Η ομάδα της Νίκαιας έχει πάντα την καλύτερη άμυνα στη ``γηραιά ήπειρο``. Είναι η μοναδική ομάδα με μηδέν παθητικό, αποδεικνύοντας πως μια πετυχημένη ποδοσφαιρική συνταγή, ξεκινά πάντα από την άμυνα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 282,37 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159, 51, γαλλικό φράγκο προς 47,62, λίρα Αγγλίας προς 464,72, ελβετικό φράγκο προς 193,59, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,34, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 231,47, λίρα Κύπρου προς 543,18 και Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 314,57 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά προβλέπονται στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα. Στην ανατολική και νότια νησιωτική χωρα θα υπάρχουν οπικές νεφώσεις. Oι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί θυελλώδεις στα ανατολικά βόρειοι πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 0 έως 9 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 17 και στα νησιά 10 έως 19 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις προβλέπονται στην Αττική, με πιθανότητα ασθενών βροχών στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 11 έως 16 βαθμούς. Νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά θά έχει η Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ισχυροί και το θερμόμετρο θα δείξει στη πόλη από 4 έως 9 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 29 October 1997 - 8:00:21 UTC