Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-10-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 30/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Νέα μεγάλη πτώση σήμερα στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.
- Αύριο η απεργία διαρκείας των φαρμακοποιών. Συνεχίζουν οι γιατροί του ΙΚΑ.
- Απο αύριο η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης με μειωμένη τιμή.
- Προειδοποίηση Τζογάνη προς την Τουρκία.
- Σε κρίσιμη καμπή ο κοινωνικός διάλογος.
- Βραδυφλεγής βομβα στην Αγροτική Τράπεζα τα χρέη αγροτών - συνεταιρισμών.
- Διεκόπη η λειτουργία των πορθμείων στο Ρίο και στην Κυλλήνη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Και στη Λάρισα συνεχίστηκε το αήττητο του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη στο Μπάσκετ.
- Κοντά στην αγορά της ΠΑΕ Αρης, βρίσκεται ο τέως μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ, Μιχάλης Τροχανάς.
- Τρεις μεταγραφές προανείγγειλε ο προπονητής της ΑΕΚ Ντουμίτρου Ντουμιτρίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νέα μεγάλη πτώση σήμερα στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Μεγάλη πτώση των τιμών των μετοχών,της τάξης του 6,70%, παρουσιάζει στο τέλος της πρωινής συνεδρείας του το Χρηματιστήριο του Χόνγκ Κόνγκ. Αλλά και τα Χρηματιστήρια του Τόκιο και της Σεούλ παρουσιάζουν σημαντική πτώση. Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν χθες οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών και ο γενικός δείκτης διαμορφώθηκε στις 1.605 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 2,87%. Η Τράπεζα της Ελλάδος αναγκάσθηκε να κάνει νέα παρέμβαση για στήριξη της δραχμής.

Αύριο η απεργία διαρκείας των φαρμακοποιών. Συνεχίζουν οι γιατροί του ΙΚΑ.

Σε απεργία διαρκείας προχωρούν απο αύριο οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας. Ο υφυπουργός Υγείας, Μανώλης Σκουλάκης, έχει ζητήσει απο τους νομάρχες να μεριμνήσουν ώστε να παραμείνουν ανοικτά όσα φαρμακεία απαιτούν οι ανάγκες, ενω ανέφερε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξυπηρετείται το κοινό απο τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία και ενδεχομένως τα στρατιωτικά φαρμακεία. Με προσωπικό ασφαλείας εξακολουθούν να λειτουργούν τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των γιατρών του ιδρύματος.

Απο αύριο η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης με μειωμένη τιμή.

Από αύριο Παρασκευή, δηλαδή μια μέρα νωρίτερα, θα αρχίσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με μειωμένη τιμή, μετά την κακοκαιρία, που πλήττει ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με θερμοκρασίες που ήδη έπεσαν κάτω από το μηδέν. Η τιμή ανά λίτρο, διαμορφώθηκε στις 97,6 δρχ και είναι χαμηλότερη κατά 10 δρχ σε σχέση με πέρσι.

Προειδοποίηση Τζογάνη προς την Τουρκία.

Οι Ενοπλες Δυνάμεις ειναι έτοιμες και αποφασισμένες να υπερασπιστούν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, επανέλαβε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτεραρχος, Αθανάσιος Τζογάνης, που μετέβη χθες στην τουρκική πρεσβεία Αθηνών για τον εορτασμό της εθνικής τους επετείου. Τα ελληνοτουρκικά, η συνάντηση Σημίτη - Γιλμάζ, κατά τη σύνοδο κορυφής των ηγετών των βαλκανικών χωρών, που θα γίνει απο τις 2-4 Νοεμβρίου στην Κρήτη, συζητήθηκαν σε σύσκεψη του Πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών. Ο κ. Σημίτης θα αναχωρήσει για την Κρήτη το μεσημέρι της Κυριακής.

Σε κρίσιμη καμπή ο κοινωνικός διάλογος.

Συνεδριάζει σήμερα η γραμματεία κοινωνικού διαλόγου. Απο τη διαδικασία του κοινωνικού διαλόγου αποχώρησε η συνδικαλιστική παράταξη του Συνασπισμού. Από το κείμενο, που θα κατατεθεί στη νέα φάση του διαλόγου, θα εξαρτηθεί και η στάση της Νέας Δημοκρατίας.

Βραδυφλεγής βομβα στην Αγροτική Τράπεζα τα χρέη αγροτών - συνεταιρισμών.

Ξεπερνούν το ένα τρις δρχ τα χρέη προς την Αγροτική Τράπεζα. Ο υπουργός Γεωργίας, Στέφανος Τζουμάκας, χαρακτήρισε τα χρέη αυτά ως την πιο μεγάλη απειλή για την ελληνική γεωργία και την Αγροτική Τράπεζα. Ο κ. Τζουμάκας, προειδοποίησε τους συνεταιρισμούς ότι από δω και στο εξής η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία νέα ρύθμιση χρεών και όποιος συνεταιρισμός δεν μπορεί να επιβιώσει θα κλείσει. Η ψήφιση του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση των αγροτικών χρεών αναμένεται να γίνει σήμερα.

Διεκόπη η λειτουργία των πορθμείων στο Ρίο και στην Κυλλήνη.

Διακόπη λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών η λειτουργία των πορθμείων Ρίου Αντιρρίου και Κυλλήνης - Ζακύνθου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Και στη Λάρισα συνεχίστηκε το αήττητο του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη στο Μπάσκετ.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να προηγείται αήττητος στο πρωτάθλημα μπασκετ της Α1 μετά την ολοκλήρωση και της έκτης ημέρας, αφού νίκησε στη Λάρισα την τοπική ομάδα με 94-73. Στα άλλα παιχνίδια ο ΠΑΟΚ νίκησε στη Δάφνη με 74-62, ο Αρης στο Αλεξάνδρειο το Περιστέρι με 57-52, η ΑΕΚ το Σπορτιγκ στο ΟΑΚΑ με 72-53, ο Παπάγου στο Ολύμπιο Γυμναστήριο 64-63 το Ηράκλειο.Την Τρίτη στη Νέα Σμύρνη ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Πανιώνιο με 81-68. Στη βαθμολογία προηγείται ο Ολυμπιακός με 12 βαθμούς, έναντι 11 του Παναθηναϊκού και του του Αρη, 10 του ΠΑΟΚ και του Ηρακλείου και 9 του Περιστερίου, του Πανιωνίου, του Απόλλωνα Πατρών της ΑΕΚ καί του Παπάγου.

Κοντά στην αγορά της ΠΑΕ Αρης, βρίσκεται ο τέως μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ, Μιχάλης Τροχανάς.

Κοντά στην εξεύρεση λύσης για την ανάληψη της τυχής της ΠΑΕ Αρης, βρίσκεται ο τέως μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ, Μιχάλης Τροχανάς, που βρίσκεται εδώ καί μέρες στη Θεσσαλονίκη καί διαπραγματεύεται την αγορά του ιστορικού συλλόγου. Οι συζητήσεις του με τους παράγοντες του ΑΣ Αρης έδειξαν πως υπάρχει κοινή αντίληψη και ο διοικητικός παράγων και επιχειρηματίας είναι πρόθυμος να διοικήσει τον Αρη, είτε δι εκπροσώπου του, είτε συνεργαζόμενος με άλλους επιφανείς παράγοντες της ομάδας.

Τρεις μεταγραφές προανείγγειλε ο προπονητής της ΑΕΚ Ντουμίτρου Ντουμιτρίου.

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται απο τώρα για τον ``μεταγραφικό χορό`` του Ιανουαρίου, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρουμάνου προπονητή της Ντουμίτρου Ντουμιτρίου. ``Τον Ιανουάριο πρόκειται ν' αποκτήσουμε τρείς παίκτες, που πιστεύω, ότι θα βοηθήσουν την ομάδα. Μπορεί να είναι τρείς χάφ ή δύο μέσοι και ένας επιθετικός.Αν και ο Ντουμιτρίου δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις, σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των μεταγραφικών στόχων της ΑΕΚ είναι ο Γιώργος Δώνης κι ο Βασίλης Τσάρτας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 278,11 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,80, γαλλικό φράγκο προς 47,71, λίρα Αγγλίας προς 463,34, ελβετικό φράγκο προς 194,78, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,31, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 230,89, τη λίρα Κύπρου προς 544,08 και την ECU προς 314,95 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά προβλέπονται κυρίως στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα. Στην Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί πολύ ισχυροί και στα ανατολικά βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον 2 έως 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από 5 έως 17 και στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 19 βαθμους.Τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές στα βόρεια και ανατολικά προβλέπονται για την Αττική. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 9 έως 15 βαθμούς. Νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη, αλλά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί και το θερμόμετρο θα δείξει από 4 έως 8 βαθμούς κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 30 October 1997 - 8:00:13 UTC