Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-11-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/11/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δρακόντεια μέτρα για τη σύνοδο κορυφής της ΝΑ Ευρώπης στην Κρήτη.
- Ενδιαφέρον για τη συνάντηση Σημίτη - Γιλμάζ.
- Πέτρες κατά του ελληνικού προξενείου στη Σμύρνη.
- Διαμαρτυρίες με κλείσιμο της εθνικής Αθηνών-Λαμίας ενάντια στον "Καποδίστρια".
- Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί.
- Τα υψηλά επιτόκια ασπίδα για τη δραχμή.
- Εξηντάχρονος αγρότης πυροβολεί αρχιφύλακα.
- Ανδριάντας του "Γέρου της Δημοκρατίας".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Πρώτη ήττα του Ιωνικού. - Νέα νίκη του Ολυμπιακού στην καλαθοσφαίριση.
- Πρωταθλητής Ευρώπης στα ΙΜΧ-38 ο "Ωκυαλός".
- Σημαντικές επιδόσεις στο πανελλήνιο πρωτάθλημα 'Αρσης Βαρών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δρακόντεια μέτρα για τη σύνοδο κορυφής της ΝΑ Ευρώπης στην Κρήτη.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αρχίζουν τη Δευτέρα στο Ηράκλειο της Κρήτης οι εργασίες της συνάντησης κορυφής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στην οποία η Ελλάδα δίνει ιδιαίτερη σημασία για τη συνεργασία, την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Ενδιαφέρον για τη συνάντηση Σημίτη - Γιλμάζ.

Από ελληνική πλευράς το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη συνάντηση Σημίτη - Γιλμάζ, αν και διπλωματικοί κύκλοι δεν αναμένουν θεαματικά αποτελέσματα. Την Κυριακή ο κ. Σημίτης συναντήθηκε με τον αλβανό πρωθυπουργό Φάτος Νάνο και τον πρόεδρο της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Παραλλήλως διεξάγονται οι στρατιωτικές ασκήσεις Ελλάδος και Τουρκίας στο Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν μαζικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη.

Πέτρες κατά του ελληνικού προξενείου στη Σμύρνη.

Στη Σμύρνη, ομάδα περίπου 200 Τούρκων κατευθύνθηκε στο προξενείο της Ελλάδας και πέταξε πέτρες προκαλώντας περιορισμένεες ζημιές. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κώστας Μπίκας χαρακτήρισε τα επεισόδια θλιβερά και καταδικαστέα.

Διαμαρτυρίες με κλείσιμο της εθνικής Αθηνών-Λαμίας ενάντια στον "Καποδίστρια".

Κλειστή για δύο τουλάχιστον ώρς παρέμεινε η Εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας, στο 65-ο χιλιόμετρο, από κατοίκους της περιοχής σε ένδειξη διαμαρτυρίας στο νομοσχέδιο "Καποδίστριας", το οποίο εισάγεται την Τρίτη στην ολομέλεια της Βουλής.

Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν από τη Δευτέρα και μέχρι την Παρασκευή τα δημόσια νοσοκομεία, εξαιτίας των κινητοποιήσεων των γιατρών με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα.

Τα υψηλά επιτόκια ασπίδα για τη δραχμή.

Νέα ομπρέλα προστασίας της δραχμής αναμένεται να υψώσει τη Δευτέρα η Τράπεζα της Ελλάδας, με όπλο και πάλι τα υψηλά επιτόκια στην διατραπεζική αγορά, προκειμένου να αποφευχθούν κερδοσκοπικές πιέσεις κατά του εθνικού μας νομίσματος και εκροές συναλλάγματος.

Εξηντάχρονος αγρότης πυροβολεί αρχιφύλακα.

Αγρότης στην Κυπαρισσία, πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά χωρίς αιτία, τον αξιωματικό υπηρεσίας του τοπικού τμήματος. Ο δράστης αναζητείται.

Ανδριάντας του "Γέρου της Δημοκρατίας".

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του προέδρου της Βουλής, υπουργών, βουλευτών και πολλών προσωπικοτήτων, έγιναν τα αποκαλυπτήρια χάλκινου αδριάντα του Γεωργίου Παπανδρέου, που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Δημήτρης Αρμακόλας, στην Πλατεία Νέων της Νέας Ερυθραίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρώτη ήττα του Ιωνικού.

Ανεκόπη "βιαίως" στην Ξάνθη, η πορεία της έκπληξης που ακούει στο όνομα Ιωνικός. Η ομάδα του Γιάτσεκ Γκμόχ υπέστη βαριά ήττα από την τοπική ομάδα με 4-2. Σημαντική νίκη με 1-0 πέτυχε ο Απόλλων Αθηνών επί του Εθνικού στη Ριζούπολη, και η ΑΕΚ συνέχισε τη σειρά των επιτυχημένων εμφανίσεων νικώντας στον Πύργο τον Πανηλειακό με 4-2. Η Παναχαϊκή επικράτησε στην Πάτρα με 2-1 επί της Βέροιας και ο Πανιώνιος του Αθηναϊκού με 1-0. Να θυμίσουμε ότι το Σάββατο, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός πέτυχαν σπουδαίες νίκες επί της Καλαμάτας και του ΟΦΗ με το ίδιο σκορ (3-0) ενώ ο ΠΑΟΚ παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στον Ηρακλή.

Νέα νίκη του Ολυμπιακού στην καλαθοσφαίριση.

Νίκες για τους μεγάλους και στους αγώνες της 7ης ημέρας για το πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης της Α1 εθνικής ανδρών, αφού ο Ολυμπιακός που παραμένει και μοναδικός αήττητος νίκησε στο ΣτΕΦ τον Παπάγου με 76-64, ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ τη Λάρισα με 92-58, ο ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο 91-69 τον Πανιώνιο, το Περιστέρι στην έδρα του 76-69 τη Δάφνη και το Ηράκλειο στην Κρήτη 90-89 τον Απόλλωνα Πάτρας. Τέλος, η ΑΕΚ πέτυχε μεγάλη νίκη επί του Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη με 80-71.

Πρωταθλητής Ευρώπης στα ΙΜΧ-38 ο "Ωκυαλός".

Στην Ελλάδα παρέμεινε ο τίτλος του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ιστιοπλοίας σκαφών τύπου ΙΜΧ-38 που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία ο Ιστιοπλοϊκός 'Ομιλος Ηρακλείου. Το πλήρωμα του "Ωκυαλός ΙΧ" με κυβερνήτη τον Γιώργο 'Ερτσο τερμάτισε πρώτο με 13 βαθμούς ποινής. Δεύτερο κατετάγη το ιταλικό σκάφος "Σπήντυ X" με 18 βαθμούς ποινής και τρίτο το τουρκικό "Προβέτζα X" με 19 βαθμούς ποινής.

Σημαντικές επιδόσεις στο πανελλήνιο πρωτάθλημα 'Αρσης Βαρών.

Με τρεις νέες πανελλήνιες επιδόσεις του Ακάκιου Καχιασβίλη στην κατηγορία των 108 κιλών, ολοκληρώθηκε στα Ιωάννινα το Πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών. Ο Καχιασβίλης σήκωσε 175κ στο αρασέ, 220κ στο ζετέ για να φθάσει τα 395κ στο σύνολο. Ο Πύρρος Δήμας επικράτησε άνετα στα 91 κιλά σηκώνοντας 377.5 κιλά, που είναι το 91 % της παγκόσμιας επίδοσης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 275,39 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159, 45, γαλλικό φράγκο προς 47,60, λίρα Αγγλίας προς 460,60, ελβετικό φράγκο προς 196,44, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,25, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 229,73, τη λίρα Κύπρου προς 540,28 και την Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 314,28 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά προβλέπεται για τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα, με σποραδικές βροχές στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και στα βόρεια θα κυμανθεί 3 με 15 βαθμούς, στο Ιόνιο καιτα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 19 και στο Αιγαίο 10 με 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία 12 με 17 και 8 με 15 βαθμούς, αντίστοιχα.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 2 November 1997 - 20:00:25 UTC