Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-11-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/11/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι για τη σεισμική δραστηριότητα.
- Σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό για τα εθνικά μας θέματα.
- Απειλές Γιλμάζ κατά της Κύπρου.
- Την ερχόμενη εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή ο προϋπολογισμός 1998.
- Διαψεύδει η κυβέρνηση οτι ετέθη θέμα υποτίμησης της δραχμής.
- Στη τελική ευθεία ο κοινωνικός διάλογος.
- Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση του "Καποδίστρια".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Τη πρόκριση στους ``8`` του κυπέλλου κυπελλούχων,θα επιδιώξει το βράδι η ΑΕΚ στην Αυστρία κόντρα στη τοπική Στούρμ.
- Βραδιά μπάσκετ απόψε, για την 6η αγωνιστική του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
- Λευκή ισοπαλία Ολυμπιακού - Ρεάλ Μαδρίτης στο ποδόσφαιρο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι για τη σεισμική δραστηριότητα.

Καθησυχαστικοί μεν αλλά αρκετά επιφυλακτικοί ως προς την εξέλιξη του φαινομένου εμφανίζονται οι σεισμολόγοι μετά και τον χθεσινοβραδυνό σεισμό 5, 4 Ρίχτερ στο Κορινθιακό, που ήρθε να προστεθεί στον τριπλό σεισμό, που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στην Αττική. Ο χθεσινοβραδυνός σεισμός προκάλεσε διακοπή ρεύματος επι 45 λεπτά στη Φωκίδα και κάποιες μικρορωγμές σε παλαιά σπίτια και αποθήκες στην περιοχή της Ιτέας.

Σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό για τα εθνικά μας θέματα.

Σύσκεψη για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα με αφορμή την σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή θα πραγματοποιηθεί το πρωί στο Μαξίμου υπο την προεδρία του Πρωθυπουργού και με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών. Χθες συνεχίστηκαν οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, όπου 62 μαχητικά της αεροσκάφη προέβησαν σε 72 παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου.

Απειλές Γιλμάζ κατά της Κύπρου.

Σαφείς απειλές για τελεσίδικη διχοτόμηση της Κύπρου,εαν προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις ένταξής της στην ΕΕ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, απο τη Βιέννη, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη. Στην Κύπρο αναμένεται τη Δευτέρα ο προεδρικός απεσταλμένος των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, για συνομιλίες και με τις δυο πλευρές.

Την ερχόμενη εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή ο προϋπολογισμός 1998.

Στις 12 του μηνός, νωρίτερα απο κάθε άλλη χρονιά, θα κατατεθεί φέτος στη Βουλή ο προϋπολογισμός για το 1998. Τα βασικά του μεγέθη οριστικοποιήθηκαν κατά τη χθεσινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Στον προϋπολογισμό προβλέπεται αύξηση των εσόδων, που θα προέλθουν απο την αύξηση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων, της φορολογίας των ελεύθερων επαγγελματιών και εμπόρων, παρακράτηση φόρου εισοδήματος απο μισθωτές υπηρεσίες, την αύξηση τεκμηρίων διαβίωσης, ΙΧ, μοτοσυκλετών και σκαφών και άλλα.

Διαψεύδει η κυβέρνηση οτι ετέθη θέμα υποτίμησης της δραχμής.

Διέψευσε οτι ετέθη θέμα υποτίμησης δραχμής ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου. Οι χθεσινές εκροές συναλλάγματος κατά τη διαδικασία του Fixing ανήλθαν στα 300 εκ. ECU, ενω οι εισροές ηταν 200 εκ. ECU.

Στη τελική ευθεία ο κοινωνικός διάλογος.

Υπο τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, πραγματοποιείται το απόγευμα σύσκεψη με την γραμματεία κοινωνικού διαλόγου. Οι κοινωνικοί εταίροι διαφαίνεται οτι συγκλίνουν στη σύναψη "συμφώνου εμπιστοσύνης προς το 2000" που αναμένεται να εγκριθεί τη Δευτέρα στην ολομέλεια των εκπροσώπων τους.

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση του "Καποδίστρια".

Εν μέσω έντονων αντεγκλήσεων και διαξιφισμών συνεχίστηκε χθες στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις συνενώσεις δήμων και κοινοτήτων. Σκληρή κριτική άσκησαν στο νομοσχέδιο οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέκος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι αυτή η μεταρρύθμιση είναι εθνική υπόθεση και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και ειδικά την ηγεσία της ότι επέλεξε μοναχικό δρόμο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τη πρόκριση στους ``8`` του κυπέλλου κυπελλούχων,θα επιδιώξει το βράδι η ΑΕΚ στην Αυστρία κόντρα στη τοπική Στούρμ.

Τη πρόκριση στους ``8`` του κυπέλλου κυπελλούχων,για δεύτερη συνεχή χρονιά, θα επιδιώξει σήμερα το βράδι η ΑΕΚ στο παγωμένο Γκράτς της Αυστρίας κόντρα στη τοπική Στούρμ του Ιβιτσα Οσιμ. Η "Ενωση" σύμφωνα με τον προπονητή της Ντουμίτρι Ντουμιτρίου δεν θα αγωνιστεί με αμυντικούς προσανατολισμούς και θα επιδιώξει την επιτυχία ενός τέρματος για να ``καθαρίσει`` τη πρόκριση.

Βραδιά μπάσκετ απόψε, για την 6η αγωνιστική του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Βραδιά μπάσκετ και σήμερα με τους αγώνες του Ολυμπιακού με την Εφές Πίλσεν, που ήρθε στην Αθήνα για να κάνει την έκπληξη, για την 6η αγωνιστική του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, Για την ίδια διοργάνωση ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στη θεσσαλονίκη την Πόρτο, ενώ δύσκολο έργο θα έχει η ΑΕΚ στην Γαλλία κόντρα στη Ρασίγκ Παρί του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς.

Λευκή ισοπαλία Ολυμπιακού - Ρεάλ Μαδρίτης στο ποδόσφαιρο.

Πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση ο Ολυμπιακός παραχώρησε ``λευκή ισοπαλία`` στην Ρεάλ Μαδρίτης στον 4ο αγώνα του γιά το Τσάμπιονς Λίγκ, που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας παρουσία 55.000 θεατών.Παρά το ότι δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, οι ερυθρόλευκοι ικανοποίησαν με την απόδοση τους και ``φωνάζουν`` γιά το πεντακάθαρο πέναλτυ που δεν ``σφύριξε`` ο Γερμανός διαιτητής Κρούγκ σε ανατροπή του Γιαννακόπουλου από τον τερματοφύλακα της Ρεάλ Κανιθάρες στο 14ο λεπτό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 275,42 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,45, γαλλικό φράγκο προς 47,62, λίρα Αγγλίας προς 463,30, ελβετικό φράγκο προς 195,15, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 225,14, τη λίρα Κύπρου προς 543,93 και την ECU προς 315,05 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σ'ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και στα βόρεια θα κυμανθεί 3 με 16 βαθμούς, στα δυτικά 7 με 22 και στις υπόλοιπες περιοχές 9 με 20 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 9 με 20 και 9 με 15 αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 6 November 1997 - 8:00:28 UTC