Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-11-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 07/11/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Την Τετάρτη θα ολοκληρωθεί ο προϋπολογισμός από το υπουργικό συμβούλιο, που εγκρίθηκε ομόφωνα από την κυβέρνητική επιτροπή.
- Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής του το σχέδιο "Καποδίστριας", αποχώρησε από τη συζήτηση η ΝΔ.
- Δεν τίθεται θέμα αποποινικοποίησης και διαχωρισμού των ναρκωτικών σε σκληρά και μαλακά δηλώνει ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος.
- Στα διεθνή ύδατα μεταξύ Θάσου και Λήμνου τουρκικό υδρογραφικό σκάφος που παρακολουθείται στενά από το αντιτορπιλικό "Θεμιστοκλής".
- Παραμονεύουν κίνδυνοι για τους μαθητές από τα κυλικεία και τους κοινόχρηστους χώρους σχολείων, επισημαίνουν επόπτες δημόσιας υγείας.
- Μέχρι τις 13 του μηνός θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθηνών - Πειραιώς.
- Στον Κορυδαλλό μετά την απολογία του ο 16χρονος που σκότωσε τη θεία του.
- Φυσιολογική η μετασεισμική ακολουθία στην περιοχή του Γαλαξειδίου, εκτιμούν οι επιστήμονες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Την Τετάρτη θα ολοκληρωθεί ο προϋπολογισμός από το υπουργικό συμβούλιο, που εγκρίθηκε ομόφωνα από την κυβέρνητική επιτροπή.

Την προσεχή Τετάρτη το υπουργικό συμβούλιο θα ολοκληρωθεί από το υπουργικό συμβούλιο, που εγκρίθηκε ομόφωνα από την κυβερνητική επιτροπή. Ο Γιάννος Παπαντωνίου άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας και αύξηση του αφορολογήτου ορίου. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού ο προϋπολογισμός θα είναι σφιχτός, ενώ λόγω των επιπτώσεων στην οικονομία από τη νομισματική κρίση, περιορίζονται τα περιθώρια για παροχές.

Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής του το σχέδιο "Καποδίστριας", αποχώρησε από τη συζήτηση η ΝΔ.

Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής του, το σχέδιο Καποδίστριας με 159 ψήφους υπέρ και 120 κατά. Η ΝΔ αποχώρησε από τη συζήτηση κατηγορώντας την κυβέρνηση για αλαζονεία, αυταρχισμό και κομματική δολιότητα, χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο προϊόν καταναγκασμού. Ο παριστάμενος υφυπουργός Εσωτερικών, Λάμπρος Παπαδήμας, απέδωσε τη στάση της ΝΔ στο αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει.

Δεν τίθεται θέμα αποποινικοποίησης και διαχωρισμού των ναρκωτικών σε σκληρά και μαλακά δηλώνει ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος.

Δεν τίθεται θέμα αποποινικοποίησης της χρήσης των ναρκωτικών, ούτε και διαχωρισμού τους σε σκληρά και μαλακά. Αυτό δήλωσε στη βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ευάγγελος Γιαννόπουλος, σημειώνοντας ότι η ισχύουσα νομοθεσία είναι αυστηρή για τους εμπόρους και επιεικής για τους χρήστες. Στο μεταξύ, σε ελέγχους της αστυνομίας συνελήφθησαν έξω από σχολεία 10 άτομα, εκ των οποίων εννέα ανήλικοι για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών.

Στα διεθνή ύδατα μεταξύ Θάσου και Λήμνου τουρκικό υδρογραφικό σκάφος που παρακολουθείται στενά από το αντιτορπιλικό "Θεμιστοκλής".

Υπό τη στενή παρακολούθηση του ελληνικού αντιτορπιλικού "Θεμιστοκλής" βρίσκεται στα διεθνή ύδατα μεταξύ Θάσου και Λήμνου το τουρκικό υδρογραφικό σκάφος "Κουμπουκλού", που συνοδεύεται από περιπολικό. Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες που κάνει έχουν σχέση με τη μόλυνση της θάλασσας, ενώ για τον κατάπλου του στη συγκεκριμένη περιοχή, έχει ενημερωθεί το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Παραμονεύουν κίνδυνοι για τους μαθητές από τα κυλικεία και τους κοινόχρηστους χώρους σχολείων, επισημαίνουν επόπτες δημόσιας υγείας.

Σοβαρές ελλείψεις των όρων υγιεινής στους κοινόχρηστους χώρους πολλών δημοσίων σχολείων της χώρας και στα κυλικεία τους, διαπιστώνουν οι επόπτες δημόσιας υγείας, επισημαίνοντας παράλληλα τους κινδύνους που διατρέχουν οι μαθητές από τροφικές δηλητηριάσεις. Οι επόπτες καταγγέλουν ακόμη ότι στα συνεργεία καθαριότητας των ιδιωτικών νοσοκομείων συμμετέχουν αλλοδαποί, οι οποίοι δεν ελέγχονται υγειονομικά για ηπατίτιδα Α'και Β'.

Μέχρι τις 13 του μηνός θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθηνών - Πειραιώς.

Την αποχή από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία μέχρι τις 13 του μηνός, αποφάσισαν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθηνών και Πειραιώς, ζητώντας να ψηφισθεί σύντομα το ιατρικό μισθολόγιο. Στις 13 του μηνός θα πραγματοποιήσουν εξάωρη στάση εργασίας και διαμαρτυρία έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Στον Κορυδαλλό μετά την απολογία του ο 16χρονος που σκότωσε τη θεία του.

Προφυλακισθέος κρίθηκε με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 16χρονος μαθητής, που σκότωσε με μαχαίρι τη 44χρονη θεία του, Πλούμη Καβαλιεράτου, επειδή του έκανε παρατήρηση για τις παρέες που είχε. Ο 16χρονος, ο οποίος οδηγήθηκε στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ανηλίκων των φυλακών Κορυδαλλού, απέδωσε την πράξη του στην κακιά στιγμή, ενώ ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, τη χαρακτήρισε ανεξήγητη.

Φυσιολογική η μετασεισμική ακολουθία στην περιοχή του Γαλαξειδίου, εκτιμούν οι επιστήμονες.

Σε εκτόνωση φαίνεται να οδηγείται η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή του Γαλαξειδίου, καθώς η μετασεισμική ακολουθία χαρακτηρίζεται φυσιολογική, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και το ενδεχόμενο ενός νέου σεισμού. Συνεργεία του ΟΑΣΠ μετέβησαν στη Φωκίδα και έκαναν ασκήσεις ετοιμότητας στα παιδιά των σχολείων για το πως θα αντιδράσουν σε ενδεχόμενο μεγάλο σεισμό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τέλος καλό, όλα καλά. Η ΑΕΚ μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει τη Στουρμ Γκρατς, καθώς δεν μπόρεσε να σκοράρει σε μία από τις πολλές ευκαιρίες που είχε και κυρίως με τον δαιμόνιο Νικολαϊδη, αναγκάζοντας τον Οσιμ να βάλει τρει διαφορετικούς παίχτες να τον μαρκάρουν, οι οποίοι μάλιστα είδαν όλοι και την κίτρινη κάρτα, αφού πολλές φορές αναγκάστηκαν να το σταματήσουν με αντικανονικές ενέργειες! Τελικά η γλυκιά ήττα με 1-0 έστειλε την ελληνική ομάδα στους οχτώ του κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ο Ντουμιτρίου δήλωσε για το παιχνίδι πως οι παίχτες του πήραν δίκαια τη μεγάλη πρόκριση και τόνισε πως θα μπορούσαν ακόμα και να είχαν νικήσει. Για την απουσία των Καλλιτζάκη, Μαλαδένη από το επόμενο παιχνίδι, δήλωσε πως είναι μεγάλο πρόβλημα, αλλά δεν είναι δυνατό να αποκτήσει η ομάδα κάποιο στόπερ για ένα μόνο αγώνα. Εξάλου, οι παίχτες της ΑΕΚ θα πάρουν ένα εκατομμύριο για την προκρισή τους, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ.

Το παιχνίδι του πρωτοπόρου Ιωνικού με τον ΠΑΟΚ στη Νεάπολη, ξεχωρίζει από τις συναντήσεις της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το παιχνίδι της Καβάλας με τον Ολυμπιακό, καθώς η τοπική ομάδα θέλει τη νίκη για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, ενώ ο Ολυμπιακός δεν έχει περιθώρεια για απώλειες. Το Σαββάτο θα γίνει ο αγώνας ανάμεσα σε Ηρακλή και Προοδευτική, ενώ την Κυριακή θα γίνουν οι συναντήσεις: Παναθηναϊκός-Ξάνθη, Καλαμάτα-Βέροια, Εθνικός- Παναχαϊκή, Αθηναϊκός- Απόλλωνας και ΟΦΗ-Πανηλειακός. Τέλος τη Δευτέρα η ΑΕΚ υποδέχεται τον Πανιώνιο, σε ένα παιχνίδι που αναμένεται να επικρατήσει εύκολα ή δύσκολα.

Στις 13 Νοεμβρίου θα συνεδριάσει η πειθαρχική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ, η οποία μεταξύ άλλων θ' ασχοληθεί και με τα όσα συνέβησαν προχθές το βράδυ στο Ολυμπιακό στάδιο κατά τη διάρκεια του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ Μαδρίτης για το τσάμπιονς λιγκ. Οι "ερυθρόλευκοι" αντιμετωπίζουν ποινή αποκλεισμού της έδρας τους για μία αγωνιστική, αφού το παιχνίδι της Τετάρτης σημαδεύθηκε από τη ρίψη φωτοβολίδων και άλλων αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, η παρουσία του Αλέν Κουρτουά στο ΟΑΚΑ ως παρατηρητή της ΟΥΕΦΑ, ενισχύει την άποψη ότι ο Ολυμπιακός θα τιμωρηθεί, αφού ο Βέλγος παράγοντα ςείναι μέλος της πειθαρχικής επιτροπής. Τέλος, στο μεταγραφικό τομέα, φήμες που προέρχονται από την Κύπρο, θέλουν τον Ολυμπιακό να ενδιαφέρεται για τον τερματοφύλακα της Ανόρθωσης Νίκο Παναγιώτου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 273,74 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,71, γαλλικό φράγκο προς 47,90, λίρα Αγγλίας προς 464,24, ελβετικό φράγκο προς 196,26, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,67, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 225,33, τη λίρα Κύπρου προς 540,99 και την ECU προς 315,05 δραχμές.

Σημάδια σταθεροποίησης παρουσίασε στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης η αγορά του Χρηματιστηρίου, μετά τις έντονες διακυμάνσεις που επικράτησαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις, αλλά και στην αρχή της σημερινής. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε με οριακή υποχώρηση 0,06% στις 1512,77 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε στα 21,2 δισ. δραχμές. Σε εβδομαδιαία βάση ο γενικός δείκτης τιμών κατέγραψε άνοδο 1,63%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με συννεφιά, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι στα δυτικά μέχρι θυελλώδεις και στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 8 με 16 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 11 με 23 και στο Αιγαίο 14 με 24 βαθμούς Κελσίου, αλλά στην Κρήτη η θερμοκρασία θα είναι 4 βαθμούς μεγαλύτερη. Συννεφιά με πιθανή βροχή, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 14 με 20 και 11 με 15 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 7 November 1997 - 19:00:18 UTC