Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-11-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/11/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Επεισόδια εξω απο το Πολυτεχνείο.
- Ομαλοποιείται η χρηματαγορά.
- Στη Βουλή την Τετάρτη ο προϋπολογισμός.
- Στο Αιγαίο τουρκικό υδρογραφικό.
- Συνελήφθησαν μαθητές με χασίς.
- Ψηφίστηκε το σχέδιο "Καποδίστριας".
- Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι νοσοκομειακοί γιατροί.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Το παιχνίδι του πρωτοπόρου Ιωνικού με τον ΠΑΟΚ, ξεχωρίζει από τις συναντήσεις της 9ης ημέρας στο πρωτάθλημα της Α` εθνικής κατηγορίας.
- Το ντέρμπι ανάμεσα στον Αρη και τον Ηρακλή,δεσπόζει στο πρόγραμμα της 8ης ημέρας του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 Εθνικής κατηγορίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επεισόδια εξω απο το Πολυτεχνείο.

Νεαροί προκάλεσαν επεισόδια τις πρωινές ώρες στην περιοχή γύρω απο το Πολυτεχνείο. Οι νεαροί, οι οποίοι συμμετείχαν σε συναυλία, εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ προκάλεσαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και καταστηματα της περιοχής, ενω για αρκετή ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία στη Πατησίων.

Ομαλοποιείται η χρηματαγορά.

Τάσεις ομαλοποίησης παρουσίασε χθες η χρηματαγορά, καθώς η δραχμή δεν δέχθηκε πιέσεις και τα επιτόκια έπεσαν στο 11%, ενω υπήρξαν εισροές 80 εκατομμυρίων ECU και 40 εκατομμυρίων μάρκων. Τη Δευτέρα η κυβέρνηση θα εκδόσει ομόλογα με ρήτρα ECU. Επίσης σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν και στο Χρηματιστήριο. Ο κ. Ρέππας δήλωσε οτι η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί το εθνικό νόμισμα και οι κερδοσκόποι θα απογοητευτούν.

Στη Βουλή την Τετάρτη ο προϋπολογισμός.

Την Τετάρτη θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για το νέο προϋπολογισμό, ο οποίος θα κατατεθεί στη Βουλή το βράδυ της ίδιας ημέρας. Ο Γιάννος Παπαντωνίου, εμμέσως πλην σαφώς άφησε να εννοηθεί οτι ο νέος προϋπολογισμός θα είναι σφικτός. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα τιμαριθμοποιηθεί η φορολογική κλίμακα, ενω δεν θα αυξηθεί τελικά το φορολογικό όριο.

Στο Αιγαίο τουρκικό υδρογραφικό.

Στα διεθνή ύδατα μεταξύ Θάσου και Λήμνου πλέει το υδρογραφικό τουρκικό σκάφος, το οποίο παρακολουθείται διακριτικά απο σκάφη του Πολεμικού μας Ναυτικού. Οπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δεν έχει παρατηρηθεί κάτι, που να βλάπτει τα συμφέροντά μας. Οι εξελίξεις στο Κυπριακό εν όψει της επισκεψης Χόλμπρουκ τη Δευτέρα στην Κύπρο εξετάστηκαν σε σύσκεψη, στην Αθήνα, με τη συμμετοχή των κυρίων Πάγκαλου, Κασουλίδη και Κρανιδιώτη.

Συνελήφθησαν μαθητές με χασίς.

Για κακουργηματική πράξη διώκονται δυο μαθητές που συνελήφθησαν χθες στο προαύλιο σχολείου στο Ηράκλειο της Κρήτης να κατέχουν ποσότητα χασις. Χθες στην Αθήνα συνελήφθησαν 10 άτομα για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών, ενω οι εννέα απο αυτούς ηταν ανήλικοι. Ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος, δήλωσε οτι η κυβέρνηση είναι αντίθετη στην αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών αλλά και στο διαχωρισμό τους σε σκληρά και μαλακά.

Ψηφίστηκε το σχέδιο "Καποδίστριας".

Κατα πλειοψηφία και επι της αρχής του ψηφίστηκε χθες το σχέδιο "Καποδίστριας". Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, κατηγόρησε χθες το βράδυ απο τη Θεσσαλονίκη την κυβέρνηση για κομματική δολιότητα, σκοπιμότητα, αυταρχισμό και αλαζονία. Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέκος Παπαδόπουλος, επέκρινε τον κ. Καραμανλή για τη στάση του στη Βουλή και τον κατηγόρησε οτι δεν έχει να παρουσιάσει προτάσεις.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Συνεχίζονται τα προβλήματα στον χώρο της υγείας, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής και της υπόλοιπης χώρας αποφάσισαν νέες κινητοποιήσεις. Απο τη Δευτέρα θα αρχίσουν διάφορες μορφές διαμαρτυρίας για το νέο μισθολόγιο των γιατρών, οι οποίες θα καθοριστούν ξεχωριστά για κάθε νομαρχία απο τους κατά τόπους συλλόγους. Για την Πέμπτη η ομοσπονδία τους αποφάσισε να απέχουν οι γιατροί απο τα καθήκοντά τους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το παιχνίδι του πρωτοπόρου Ιωνικού με τον ΠΑΟΚ, ξεχωρίζει από τις συναντήσεις της 9ης ημέρας στο πρωτάθλημα της Α` εθνικής κατηγορίας.

Το παιχνίδι του πρωτοπόρου Ιωνικού, ο οποίος υποδέχεται την Κυριακή στο γήπεδο της Νεάπολης, τον ΠΑΟΚ, ξεχωρίζει από τις συναντήσεις της 9ης ημέρας στο πρωτάθλημα της Α` εθνικής κατηγορίας. Ο αγώνας θ' αρχίσει στις τρεις το μεσημέρι, όπως και οι αγώνες Καλαμάτα-Βέροια, Εθνικός-Παναχαϊκή, Αθηναϊκός- Απόλλωνας και ΟΦΗ-Πανηλειακός. Λίγο αργότερα αρχίζει η συναντηση της Καβάλας με τον Ολυμπιακό και του Παναθηναικού που υποδέχεται την Ξάνθη. Η συνάντηση του Ηρακλή με την Προοδευτική θα γίνει σήμερα, ενώ τη Δευτέρα θα γίνει ο αγώνας της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο.

Το ντέρμπι ανάμεσα στον Αρη και τον Ηρακλή,δεσπόζει στο πρόγραμμα της 8ης ημέρας του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 Εθνικής κατηγορίας.

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Αρη και τον Ηρακλή που θα γίνει την Κυριακή, δεσπόζει στο πρόγραμμα της 8ης ημέρας του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 Εθνικής κατηγορίας.Το υπόλοιπο πρόγραμμα της 8ης ημέρας,οι αγώνες του οποίου θα γίνουν σήμερα,περιλαμβάνει τις συναντήσεις Πανιώνιος- Περιστέρι,Ολυμπιακός-Ηράκλειο,Δάφνη-Σπόρτιγκ, Παπάγου-Παναθηναϊκός, ΑΕΚ- Απόλλων Πατρών και Λάρισα-ΠΑΟΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 273,74 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,71, γαλλικό φράγκο προς 47,90, λίρα Αγγλίας προς 464,24, ελβετικό φράγκο προς 196,26, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,67, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 225,33, τη λίρα Κύπρου προς 540,99 και την ECU προς 315,05 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με συννεφιά, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι στα δυτικά μέχρι θυελλώδεις και στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 8 με 16 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 11 με 23 και στο Αιγαίο 14 με 24 βαθμούς Κελσίου, αλλά στην Κρήτη η θερμοκρασία θα είναι 4 βαθμούς μεγαλύτερη. Συννεφιά με πιθανή βροχή, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 14 με 20 και 11 με 15 αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 8 November 1997 - 7:00:44 UTC