Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-11-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/11/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σήμερα κατατίθεται ο προϋπολογισμός.
- Μεγάλη πτώση χθες στο Χρηματιστήριο.
- Ικανοποίηση ΓΣΕΕ για τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις στο Ασφαλιστικό.
- Ακαρπη η χθεσινή συνάντηση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ για τις δημοτικές εκλογές.
- Εμμένουν στα αιτήματά τους οι νοσοκομειακοί γιατροί.
- Μέτρα για πρόληψη επεισοδίων κατά τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.
- Προέχει η επίλυση του Κυπριακού δηλώνει ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκες του Παναθηναϊκού και του Απόλλωνα Πατρών επί της Μακάμπι Ρα Ανανά και της Πολζέλα.
- Με στόχο να εξασφαλίσουν μια από τις τρεις πρώτες θέσεις, οι εκπρόσωποί μας στην Ευρωλίγκα ρίχνονται στη μάχη της 7ης αγωνιστικής.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σήμερα κατατίθεται ο προϋπολογισμός.

Kατατίθεται το απόγευμα στη Βουλή ο προυπολογισμός για το 1998.Στις 10 το πρωί θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο. Ο Προϋπολογισμός συζητήθηκε χθες στο ΕΓ του ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση πάντως, είναι αποφασισμένη να υποστηρίξει το εθνικό νόμισμα σε οποιεσδήποτε πιέσεις κερδοσκόπων. Χθες, σημειώθηκαν εισροές περίπου 120 εκατ.δολαρίων στο fixing της δραχμής, ενώ τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά κινήθηκαν μεταξύ 17% και 60%. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται παρέμβαση της Τράπεζας Ελλάδος για μείωση των επιτοκίων.

Μεγάλη πτώση χθες στο Χρηματιστήριο.

Με σημαντική πτώση 5,85% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Χρηματιστηριακοί παράγοντες απέδιδαν τις απώλειες στα υψηλά επιτόκια των τραπεζών, καθώς και στη συμμετοχή των επενδυτών στη συνεχιζόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας.

Ικανοποίηση ΓΣΕΕ για τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις στο Ασφαλιστικό.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ για τη θέση της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό. Ο κ. Πολυζωγόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αλλαγές που αφορούν την κατάργηση της διάταξης του νόμου Σιούφα, για τις επικουρικές συντάξεις, την επαναφορά του παλαιότερου καθεστώτος, που επιτρέπει πλήρη συνταξιοδότηση στα 58 και μερική, μειωμένη στα 56 χρόνια κ.α.

Ακαρπη η χθεσινή συνάντηση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ για τις δημοτικές εκλογές.

Ακαρπη απέβη η χθεσινή πρώτη συνάντηση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ για τις δημοτικές εκλογές. Στη συνάντηση διαπιστώθηκε διάσταση απόψενω ως προς τη μορφή της συνεργασίας ανάμεσα στα δύο κόμματα. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, εμφανίστηκε δυσαρεστημένος από τη δήλωση του υπουργού Τύπου ότι στις δημοτικές εκλογές θα κριθεί η ορθότητα της κυβερνητικής πολιτικής. Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης χαρακτήρισε το επιχείρημα αυτό ως πρόφαση, σημείωσε όμως ότι έχει νόημα ο διάλογος μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων.

Εμμένουν στα αιτήματά τους οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους αν δεν ικανοποιηθούντα οικονομικά τους αιτήματα, είναι οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ στις κινητοποιήσεις μετέχουν και οι εργαζόμενοι σ' αυτά. Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά απέχουν από τα εξωτερικά ιατρεία. Για αύριο, Πέμπτη, έχει προγραμματιστεί απεργία σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ενώ θα εξαρτηθεί απο τις απαντήσεις των αρμόδιων υπουργών, εάν θα συνεχίσουν ή όχι τις κινητοποιήσεις τους.

Μέτρα για πρόληψη επεισοδίων κατά τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Σε φρούριο μετατρέπεται το κτίριο του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων, προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν επεισόδια κατά τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν το Σάββατο και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με συγκέντρωση φοιτητών και πολιτιτών μέσα και έξω από το Πολυτεχνείο και πορεία στους δρόμους της Αθήνας προς την Αμερικανική πρεσβεία.

Προέχει η επίλυση του Κυπριακού δηλώνει ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

Δεν υπάρχει κρίση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, αλλά κάποιες διαφορές, με τις οποίες δεν μπορούμε να ασχοληθούμε αν πρώτα δεν επιλυθεί το Κυπριακό, δήλωσε ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ. Χθες συναντήθηκε με τους κ.κ.Κληρίδη και Ντενκτάς, ενώ επισκέφθηκε και την Αγκυρα. Σήμερα θα συναντηθεί με τον επίτροπο Χανς Βαν ντεν Μπρουκ. Στην πολιτική της Τουρκίας με την οποία επιδιώκει την αλλαγή του στάτους κβό στο Αιγαίο, απέδωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, τη μη ύπαρξη συγκεκριμένων αποτελεσμάτων από τη συμφωνία της Μαδρίτης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκες του Παναθηναϊκού και του Απόλλωνα Πατρών επί της Μακάμπι Ρα Ανανά και της Πολζέλα.

Επτά στα επτά γιά τον Παναθηναϊκό στο Ευρωκύπελλο ανδρών του Μπάσκετ, μετά τη νίκη που πέτυχαν στο ΟΑΚΑ,επί της Ισραηλινής Μακάμπι Ρα Ανανά με 89- 70.Ανάλογη επιτυχία και γιά τον Απόλλωνα Πατρών, ο οποίος επικράτησε στην Αχαϊκή πρωτεύουσα με 84-59 της Σλοβενικής Πολζέλα. Ετσι ο Απόλλωνας σημείωσε την 6η νίκη του στην διοργάνωση και είναι πιά το φαβορί γιά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο του.

Με στόχο να εξασφαλίσουν μια από τις τρεις πρώτες θέσεις, οι εκπρόσωποί μας στην Ευρωλίγκα ρίχνονται στη μάχη της 7ης αγωνιστικής.

Με στόχο να εξασφαλίσουν μια από τις τρεις πρώτες θέσεις στους ομίλους τους, οι εκπρόσωποί μας στην Ευρωλίγκα ρίχνονται σήμερα στη μάχη της 7ης αγωνιστικής.Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός αγωνίζεται στη Μόσχα με την τοπική ΤΣΣΚΑ. Στο πλαίσιο του Δ' ομίλου, η ΑΕΚ υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Ολύμπια Λιουμπλιάνας, με στόχο την τέταρτη νίκη στο φετινό θεσμό που θα της επιτρέψει να ελπίζει στην κατάκτηση μίας από τις τρεις πρώτες θέσεις στον Δ` Ομιλο. Τέλος ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί στο Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκης την Κροάσια Σπλιτ. Σήμερα, όμως, διεξάγονται και οι αγώνες της 5ης ημέρας για το κύπελλο Κόρατς. Ο κάτοχος του τροπαίου Αρης, αντιμετωπίζει στην Γερμανία την Τρίερ. Το Περιστέρι για τον 2ο όμιλο, εναντίον της αυστριακής Κάπφενμπεργκ, ο Παπάγου, αντιμετωπίζει την κυπριακή ΑΕ Λεμεσού για τον 5ο όμιλο και ο Σπόρτιγκ στην Πολωνία εναντίον της Σταλ Μπόμπρεκ για τον 14ο όμιλο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 272,05 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,23, γαλλικό φράγκο προς 47,55, λίρα Αγγλίας προς 464,34, ελβετικό φράγκο προς 195,24, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,24, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 217,63, τη λίρα Κύπρου προς 542,01 και την ECU προς 314,75 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι και ο καιρός με νεφώσεις, στα δυτικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενούς βροχής. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 8 με 18 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 22 και στο Αιγαίο 13 με 23 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, περιορισμένη ορατότητα, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 13 με 22 και 12 με 17 αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 12 November 1997 - 8:00:20 UTC