Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-11-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,12/11/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σφιχτός και ο νέος προϋπολογισμός που κατατέθηκε στη Βουλή. Αυξήσεις 2,5% στους δημοσίους υπαλλήλους.
- Ανάσα στη χρηματαγορά από την ενέργεια της Τράπεζας να προσφέρει 130 δις στη διατραπεζική αγορά.
- Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από αστυνομία και σύγκλητο στο Πολυτεχνείο, ενόψει του εορτασμού που αρχίζει το Σάββατο.
- Απεργούν αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί, μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούνται στα δημόσια νοσοκομεία.
- Θετικά, κατά την Αθήνα, τα αποτελέσματα της επίσκεψης Χόλμπρουκ σε Λευκωσία και Αγκυρα.
- Μειωμένη κατά 1,10 δρχ η τιμή της βενζίνης, κατά 0,40 του ντήζελ κίνησης και κατά 0,10 του ντήζελ θέρμανσης.
- Τρεις νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σφιχτός και ο νέος προϋπολογισμός που κατατέθηκε στη Βουλή. Αυξήσεις 2,5% στους δημοσίους υπαλλήλους.

Δραστική μείωση των δημοσίων δαπανών, αυξήσεις 2,5% στους δημοσίους υπαλλήλους και επιπλέον φόρους 300 δις δρχ, προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός που κατατέθηκε στη Βουλή. Προβλέπει επίσης μέτρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους, χήρες, ορφανά και ανέργους, τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας, αυξήσεις στα τσιγάρα και φόρο στις χρηματιστηριακές συναλλαγές και τα κινητά τηλέφωνα. Αντιλαϊκό, άδικο και σκληρό, χαρακτηρίζουν τον προϋπολογισμό τα κόμματα της αντιπολίευσης.

Ανάσα στη χρηματαγορά από την ενέργεια της Τράπεζας να προσφέρει 130 δις στη διατραπεζική αγορά.

Ανάσα έδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος στην αγορά χρήματος, καθώς διέθεσε στη διατραπεζική αγορά 130 δις δρχ, αυξάνοντας σημαντικά τη ρευστότητα.Θετικό γεγονός εκτιμάται και η δήλωση του Γιάννου Παπαντωνίου, ότι η δραχμή δεν πιέζεται να μπει στο ευρωπαϊκό σύστημα ισοτιμιών την 1/1/99, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να υποτιμηθεί. Το χρηματιστήριο παρουσίασε εικόνα σταθεροποίησης και ο δείκτης έκλεισε με οριακή πτώση 0, 29%.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από αστυνομία και σύγκλητο στο Πολυτεχνείο, ενόψει του εορτασμού που αρχίζει το Σάββατο.

Πάνω από 3.000 αστυνομικοί θα πάρουν μέρος στη φύλαξη του Πολυτεχνείου και των γύρω χώρων, με αφορμή το εορταστικό τριήμερο που αρχίζει το Σάββατο. Μέτρα όμως λαμβάνονται και από τη Σύγκλητο του Πολυτεχνείου, καθώς θα είναι κλειστές όλες οι αίθουσες εκτός από δύο, ενώ ήδη έχουν τοποθετηθεί ατσάλινες μπάρες και επιπρόσθετα κάγκελα στις εισόδους του Πολυτεχνείου.

Απεργούν αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί, μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούνται στα δημόσια νοσοκομεία.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα δημόσια νοσοκομεία και θα εξυπηρετούν μόνο έκτακτα περιστατικά λόγω της απεργίας των γιατρών, που ζητούν την άμεση εφαρμογή του ιατρικού μισθολογίου.Οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθηνών - Πειραιώς θα συγκεντρωθούν έξω από το γενικό λογιστήριο του κράτους, την ώρα που εκπρόσωποί τους θα συναντώνται με τον υφυπουργό Οικονομικών για το νέο μισθολόγιο.

Θετικά, κατά την Αθήνα, τα αποτελέσματα της επίσκεψης Χόλμπρουκ σε Λευκωσία και Αγκυρα.

Θετικά χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα αποτελέσματα της επίσκεψης του αμερικανού μεσολαβητή Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ στη Λευκωσία, αλλά και τις συνομιλίες που είχε στην Αγκυρα με την τουρκική πολιτική ηγεσία. Το γεγονός ότι υπάρχει κινητικότητα στο Κυπριακό είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, δήλωσε ο κ. Ρέππας και εξέφρασε την ελπίδα να είναι το ίδιο καλή και η συνέχεια.

Μειωμένη κατά 1,10 δρχ η τιμή της βενζίνης, κατά 0,40 του ντήζελ κίνησης και κατά 0,10 του ντήζελ θέρμανσης.

Μειωμένες, για δεύτερη κατά σειρά εβδομάδα, είναι οι νέες τιμές των υγρών καυσίμων. Η τιμή της βενζίνης μειώνεται κατά 1,10 δρχ το λίτρο, του πετρελαίου κίνησης κατά 0,40 και του πετρελαίου θέρμανσης κατά 0,10 δρχ το λίτρο. Ετσι η λιανική τιμή πώλησης του ντήζελ θέρμανσης διαμορφώνεται στις 96,90 δρχ το λίτρο.

Τρεις νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη.

Τρεις νεκροί και ένας τραυματίας, είναι ο τραγικός απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος στην περιοχή Μαλγάρων Θεσσαλονίκης, όταν ΙΧ που οδηγούσε η 65χρονη Ελισάβετ Νασιοπούλου,καρφώθηκε σε κολώνα φωτισμού. Εκτός από την οδηγό σκοτώθηκαν η Αθηνά Κωτούλα, 60 χρόνων και ο Γεώργιος Κωτούλας 23 χρόνων από τη Λάρισα ενώ σοβαρά τραυματίστηκε ο 18χρονος Κωτούλας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη Μόσχα σταμάτησε το σερί επιτυχιών του Ολυμπιακού και μάλιστα όχι με... κομψό τρόπο, καθώς η ομάδα μπάσκετ της Τσε Σε Κα συνέτριψε την ελληνική ομάδα με 77-58. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει στο δεύτερο ημίχρονο τη ρωσική ομάδα που ήταν ασυγκράτητη, αν και στο πρώτο ημίχρονο προηγήθηκε μόνο με τρεις πόντους (36-33). Αντιθέτως, ο ΠΑΟΚ, για την ίδια διοργάνωση, συνέτριψε την Κροάσια Σπλιτ με 89-60, μετά από μία εκπληκτική απόδοση, σε ένα παιχνίδι που έγινε στη Θεσσαλονίκη. Το Περιστέρι, για το κύπελλο Κόρατς, σε ρυθμό προπόνησης συνέτριψε την πολύ μικρής δυναμικότητας αυστριακή Κάπφενμπεργκ με 91-53, σε παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο των δυτικών προαστίων.

Παρελθόν αποτελεί για τον Πανηλειακό ο Πέτρος Ραβούσης, μετά την αποχωρησή του από την ομάδα του Πύργου, η οποία έγινε κάτω από αδιευκρίνηστες συνθήκες προς το παρόν. Ο ικανός τεχνικός ευχαρίστησε το πρωί τους παίχτες και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία, ενώ στη συνέχεια αναχώρησε για την Αθήνα. Για αντικαταστάτης του φέρεται ο Γιάννης Παθιακάκης, πληροφορίες μιλούν και για τον Ολεγκ Μπλαχίν.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 272,50 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,25, γαλλικό φράγκο προς 47,55, λίρα Αγγλίας προς 466,18, ελβετικό φράγκο προς 196,02, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,26, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 216,63, τη λίρα Κύπρου προς 540,99 και την ECU προς 315 δραχμές.

Σημάδια σταθεροποίησης παρουσίασε η αγορά του Χρηματιστηρίου στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης αν και στη διάρκεια των συναλλαγών παρατηρήθηκαν έντονες διακυμάνσεις με το γενικό δείκτη τιμών να κινείται σε εύρος διακύμανσης περίπου 50 μονάδες. Τελικά έκλεισε με μικρή υποχώρηση 0,29% στις 1373,80 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε στα 24,9 δισ. δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Οι θυελλώδεις νοτιάδες και οι τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά κεντρικά και βόρεια, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού που θα είναι άστατος με συνεφιά, τοπικές βροχές αλλά και περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι στα δυτικά μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις και στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 8 με 18 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 10 με 21 και στο Αιγαίο 13 με 23 βαθμούς Κελσίου. Συνεφιά με πιθανή βροχή ή καταιγίδα περιορισμένη ορατότητα το πρωί μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 13 με 21 και 12 με 16 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 12 November 1997 - 19:00:19 UTC