Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-11-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 13/11/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ναυάγιο ανοιχτά της Κέας. Αγνοούνται 5 Λιθουανοί ναυτικοί.
- Περιορισμός των δαπανών και επιπλέον φόρους στο νέο προϋπολογισμό.
- Ιδιαίτερα επικριτική η αντιπολίτευση για τον προϋπολογισμό.
- Παπαντωνίου για ένταξη της δραχμής στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Ισοτιμιών.
- Απεργιακές κινητοποιήσεις νοσοκομειακών γιατρών.
- Κινητικότητα στο Κυπριακό.
- Ψηφίστηκε κατ' άρθρο το νομοσχέδιο για τις συνενώσεις των ΟΤΑ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Την πρώτη του ήττα γνώρισε η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού με σκορ 77-58 από την Τσε σε Κα.
- Παρελθόν αποτελεί για την ομάδα ποδοσφαίρου του Πανηλειακού, ο προπονητής Πέτρος Ραβούσης.
- Απόψε ο αγώνας της εθνική μας ομάδας των ελπίδων με την αντίστοιχη της Αγγλίας, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ναυάγιο ανοιχτά της Κέας. Αγνοούνται 5 Λιθουανοί ναυτικοί.

Ναυτική τραγωδία χθες το βράδυ ανοικτά της Κέας. Συριακό φορτηγό πλοίο "εμβόλησε" το μότορσιπ "Ντον Ρικάρντο", με σημαία Αντίγκουα, το οποίο βυθίσθηκε μέσα σε λίγα λεπτά και το πενταμελές πληρωμά του, όλοι Λιθουανοί, αγνοείται. Στην περιοχή υπήρχε πυκνή ομίχλη. Αμέσως ειδοποιήθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων του ΥΕΝ. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Περιορισμός των δαπανών και επιπλέον φόρους στο νέο προϋπολογισμό.

Υπό το βάρος του προγράμματος σύγκλισης και της πρόσφατης νομισματικής κρίσης, ο νέος προϋπολογισμός, που κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπει περιορισμό των δημοσίων δαπανών, αλλά και επιπλέον φόρους ύψους 317 δις δραχμών. Ειδικότερα, αυξήσεις 2,5% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, πλήρη τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας, αύξηση των αντικειμενικών κριτηρίων κ.α. Επίσης, επέκταση του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης σε συνταξιούχους άνω των 60 ετών, σε χήρες και ορφανά και αύξηση 5,5% των δαπανών για τις συντάξεις.

Ιδιαίτερα επικριτική η αντιπολίτευση για τον προϋπολογισμό.

Ο πρωθυπουργός κ. Σημίτης, τόνισε ότι τα τρία τελευταία χρόνια το πραγματικό μέσο εισόδημα του μισθωτού έχει αυξηθεί σωρευτικά κατά 12,5%. Ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Καραμανλής, χαρακτήρισε καταστρεπτική για την οικονομία την επιβολή νέων φόρων. Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι φτωχοί θα γίνουν φτωχότεροι και το μεγάλο κεφάλαιο θα αυξήσει τα κέρδη του. Ο πρόεδος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, έκανε λόγο για προϋπολογισμό διαρκούς μονόπλευρης λιτότητας, ενώ το ΔΗΚΚΙ για πλήρη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Παπαντωνίου για ένταξη της δραχμής στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Ισοτιμιών.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η δήλωση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ότι η δραχμή δεν πιέζεται χρονικά να μπεί στο ευρωπαϊκό σύστημα ισοτιμιών την 1/1/99. Αυτό ερμηνεύεται απο τους τραπεζικούς παράγοντες ότι η δραχμή δεν θα χρειασθεί να υποτιμηθεί ή να διολισθήσει σημαντικά, καθώς θα "στηρίζεται" στην επίτευξη των κριτηρίων του Μάαστριχτ, για να συμμετάσχει η Ελλάδα στη Β' φάση της ΟΝΕ.

Απεργιακές κινητοποιήσεις νοσοκομειακών γιατρών.

Συνεχίζονται και σήμερα οι απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία τα οποία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας και θα εξυπηρετούν μόνο έκτακτα περιστατικά. Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα και οι οικοδόμοι όλης της χώρας.

Κινητικότητα στο Κυπριακό.

Με τον αμερικανό προεδρικό απεσταλμένο στο Κυπριακό, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ θα συναντηθούν σήμερα στις Βρυξέλλες,ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών , Γιώργος Παπανδρέου και ο υφυπουργός εξωτερικών, Γιάννος Κρανιδιώτης.Ο κ. Χόλμπρουκ θα συνατηθεί επίσης με τον κοινοτικό επίτροπο,Χανς Βαν Ντεν Μπρούκ. Ο εκπροσωπος του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών ,δήλωσε οτι οι συνομιλίες του κ. Χόλμπρουκ,στη Λευκωσία με τους κκ Κληρίδη και Ντεκτάς, ήταν ειλικρινείς,σε θετική ατμόσφαιρα και οι δύο ηγέτες προσέγγισαν το θέμα ανοικτά και άμεσα.

Ψηφίστηκε κατ' άρθρο το νομοσχέδιο για τις συνενώσεις των ΟΤΑ.

Ολοκληρώθηκε με την κατ' άρθρο συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο για τις αναγαστικές συνενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων. Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου επιβάλλεται τέλος 2% σε εστιατόρια και σε καταστήματα πωλήσεως τροφίμων και τέλος 5% σε νυχτερινά κέντρα. Επίσης με απόφαση των δημοτικών και κοινοτικών συμβουλίων θα μπορεί να επιβάλλεται τέλος και σε τουριστικά καταστήματα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την πρώτη του ήττα γνώρισε η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού με σκορ 77-58 από την Τσε σε Κα.

Την πρώτη της ήττα αυτή την περίοδο γνώρισε χθές η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, αφού σε αγώνα γιά την 7η ημέρα της Ευρωλίγκα, έχασε στην Μόσχα από την ΤΣ.Σ.ΚΑ. με 77-58.Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ νίκησε στο Αλεξάνδρειο την Κροάσια Σπλιτ με 89-60. Με την επιτυχία του αυτή, ο ``Δικέφαλος`` έφτασε τους 12 βαθμούς και βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην κατάκτηση μιας από τις τρεις πρώτες θέσεις του ομίλου του. Η ΑΕΚ νίκησε στο ΟΑΚΑ την Ολύμπια Λιουμπλιάνας με 74-65 και παραμένει στη διεκδίκηση των πρώτων θέσεων του 4ου ομίλου. Δύο νίκες και δύο ήττες είναι ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων στους χθεσινούς αγώνες του κυπέλλου Κόρατς. Το Περιστέρι νίκησε την αυστριακή Κάπφενμπεργκ με 91-53 και ο Παπάγου την ΑΕ Λεμεσού με 78-57. Ο Αρης έχασε στην Γερμανία από την Τρίερ με 81-70, ενω το Σπόρτιγκ ηττήθηκε στην Πολωνία από την Στάλ Μπόμπεκ με 80-65.

Παρελθόν αποτελεί για την ομάδα ποδοσφαίρου του Πανηλειακού, ο προπονητής Πέτρος Ραβούσης.

Παρελθόν αποτελεί από την ομάδα ποδοσφαίρου του Πανηλειακού, ο προπονητής Πέτρος Ραβούσης. Ο Ελληνας τεχνικός πέρασε χθές το πρωί από τα γήπεδο του Πανηλειακού, μάζεψε τα πράγματα του,χαιρέτησε τους ποδοσφαιριστές και ανεχώρησε για την Αθήνα.Πιθανότερο αντικαταστάτης του στην ομάδα ο Γιάννης Παθιακάκης ή ο Ολεγκ Μπλαχίν, ενώ μέχρι την άφιξη του νέου τεχνικού τους παίκτες θα προπονεί ο βοηθός του Πέτρου Ραβούση, Ντίνος Ράπτης.

Απόψε ο αγώνας της εθνική μας ομάδας των ελπίδων με την αντίστοιχη της Αγγλίας, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Κλίμα ενθουσιασμού και αποφασιστικότητας επικρατεί στην εθνική μας ομάδα των ελπίδων ενόψει του καθοριστικού σημερινού αγώνα με την αντίστοιχη της Αγγλίας, που θα γίνει στο γήπεδο του Ηρακλείου για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.Ο αγώνας αρχίζει στις 7.30 και θα μεταδοθεί απ' ευθείας από το πρώτο κανάλι της Ελληνικής τηλεόρασης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 272,50 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,25, γαλλικό φράγκο προς 47,55, λίρα Αγγλίας προς 466,18, ελβετικό φράγκο προς 196,02, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,26, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 216,63, τη λίρα Κύπρου προς 540,99 και την ECU προς 315 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Οι θυελλώδεις νοτιάδες στο Ιόνιο και οι τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά κεντρικά και βόρεια, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού που θα είναι άστατος με συνεφιά, τοπικές βροχές αλλά και περιορισμένη ορατότητα το πρωί.Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 8 με 18 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 10 με 21 και στο Αιγαίο 13 με 23 βαθμούς Κελσίου. Συνεφιά με πιθανή βροχή ή καταιγίδα περιορισμένη ορατότητα το πρωί μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 13 με 21 και 12 με 16 αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 13 November 1997 - 10:00:21 UTC