Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-11-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 18/11/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ακόμη εξι τράπεζες αυξάνουν τα επιτόκιά τους.
- Μικροεπεισόδια στη χθεσινή πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
- Ανοίγει ο δρόμος για αναγνώριση πτυχίων απο ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.
- Την Πέμπτη η σύνοδος κορυφής της ΕΕ για την απασχόληση.
- Συνεδριάζει αύριο το ΚΥΣΕΑ.
- Μέχρι και την Πέμπτη οι κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών.
- Θετική κατά την κυβέρνηση η αμερικανική πρωτοβουλία για το Κυπριακό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Αισιόδοξος ο προπονητής της ΑΕΚ μετά τη νίκη της ομάδας του με 4-3 επι του Απόλλωνα.
- Παρά τη νίκη με 5-2 επί του Ηρακλή, ο προπονητής του Ολυμπιακού Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε παράπονα από τους παίκτες του.
- Τη τεχνική καθοδήγηση του Πανιωνίου,ανέλαβε ο παλιός παίκτης της, Χρήστος Εμβολιάδης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ακόμη εξι τράπεζες αυξάνουν τα επιτόκιά τους.

Μετά την Εθνική και την Πίστεως άλλες 6 τράπεζες ανακοίνωσαν την αύξηση των επιτοκίων τους. Πρόκειται για τις τράπεζες Εμπορική, Ιονική, Εργασίας, Αττικής, Χίου και της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, που αυξάνουν τα επιτόκια καταθέσεων κατά περίπου μία μονάδα και μέχρι 2 μονάδες τα επιτόκια χορηγήσεων. Η αύξηση των επιτοκίων έχει αρνητικές επιπτώσεις στο Χρηματιστήριο, το οποίο χθες είχε απώλειες υψους 3,88%.

Μικροεπεισόδια στη χθεσινή πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σε ήρεμο γενικά κλίμα με εξαίρεση κάποια σποραδικά επεισόδια τιμήθηκε η επέτειος του Πολυτεχνείου στην Αθήνα. Απο την αστυνομία προσήχθησαν προς διακρίβωση στοιχείων 33 άτομα, που συμμετείχαν σε επεισόδια και απο αυτούς οι 17 το μεσημέρι θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Ανοίγει ο δρόμος για αναγνώριση πτυχίων απο ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

Το "πράσινο φως" για την αναγνώριση πτυχίων τουλάχιστον τριετών σπουδών σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Εκρινε υποχρεωτική την έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων, για τη συμμόρφωση της χώρας μας στις διατάξεις της Οδηγίας 89/48/ΕΟΚ, για την αναγνώριση τίτλων σπουδών (πτυχίων) τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και πιστοποιούν επαγγελματική εκπαίδευση διάρκειας τουλάχιστον τριών ετών (πτυχία ηλεκτρολόγων, χημικών μηχανικών, ναυπηγών κλπ).

Την Πέμπτη η σύνοδος κορυφής της ΕΕ για την απασχόληση.

Εκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για την απασχόληση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο Λουξεμβούργο. Στη σύνοδο ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, θα παρουσιάσει τις ελληνικές προτάσεις για την αύξηση των θέσεων εργασίας. Λίγες ώρες νωρίτερα το θέμα αυτό θα απασχολήσει τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές στη δική τους σύνοδο κορυφής.

Συνεδριάζει αύριο το ΚΥΣΕΑ.

Η αντικατάσταση ή μη του σημερινού αρχηγού ΓΕΕΘΑ, πτεράρχου Τζογάνη, το εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων και η πορεία των σχέσεων με τη ΔΕΕ και το ΝΑΤΟ, θα εξεταστούν στην αυριανή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.

Μέχρι και την Πέμπτη οι κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών.

Μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θ' αντιμετωπίζονται και σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Η ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών, όπως είναι γνωστό, έχει κηρύξει πενθήμερη απεργία, από την περασμένη Παρασκευή ως και μεθαύριο Πέμπτη, με αίτημα την καθιέρωση νέου ιατρικού μισθολόγιου.

Θετική κατά την κυβέρνηση η αμερικανική πρωτοβουλία για το Κυπριακό.

Θετική χαρακτήρισε η κυβέρνηση την αμερικανική πρωτοβουλία για το Κυπριακό τονίζοντας οτι αναμένει με ενδιαφέρον την εξέλιξή της. Επίσης, ικανοποίηση εξέφρασε η κυπριακή κυβέρνηση για τη δήλωση του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, οτι ο Ντενκτάς στην πρόσφατη συνάντηση με τον κ. Κληρίδη έχει δεχτεί ως βάση για τη λύση του Κυπριακού, τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Σήμερα αναμένεται στη Λευκωσία ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Ντιέγκο Κόρντοβεζ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αισιόδοξος ο προπονητής της ΑΕΚ μετά τη νίκη της ομάδας του με 4-3 επι του Απόλλωνα.

Αρκετά αισιόδοξος εμφανίστηκε ο προπονητής της ΑΕΚ, Ντουμίτρου Ντουμιτρίου, αφού είδε την ομάδα του να κερδίζει μετά από έξοχη εμφάνιση με 4-3 τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη και να ανεβαίνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, μετά από την ήττα του Παναθηναϊκού στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ. Στο μεταξύ, ενας ακόμη ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ ανανέωσε την συνεργασία του με τη ``Ενωση``. Πρόκειται γιά τον Χάρη Κοπιτσή, ο οποίος υπέγραψε νέο 4ετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Παρά τη νίκη με 5-2 επί του Ηρακλή, ο προπονητής του Ολυμπιακού Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε παράπονα από τους παίκτες του.

Παρά την ευρεία νίκη με 5-2 επί του Ηρακλή, ο προπονητής του Ολυμπιακού Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε κάποια... παραπονάκια από τους παίκτες του: ``Είχαμε κάποια προβλήματα στη κυκλοφορία της μπάλας. Η ανάπτυξη μας δεν είχε τους σωστούς ρυθμούς και πρέπει να βελτιωθούμε σ' αυτό τομέα ``, δήλωσε σχετικά ο Ντούσκο, οποίος δεν θά'χει στον αγώνα κυπέλλου της Τετάρτης με τον Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο τους τιμωρημένους Πασσαλή και Νταμπίζα.

Τη τεχνική καθοδήγηση του Πανιωνίου,ανέλαβε ο παλιός παίκτης της, Χρήστος Εμβολιάδης.

Μετά από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Πανιωνίου, αποφασίστηκε ότι τη τεχνική καθοδήγηση της ομάδας θ` αναλάβει μέχρι το τέλος της περιόδου ο παλιός παίκτης της, Χρήστος Εμβολιάδης, ο βοηθός δηλαδή του Γιάννη Κυράστα, ο οποίος παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 276,76 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,22, γαλλικό φράγκο προς 47,54, λίρα Αγγλίας προς 467,52, ελβετικό φράγκο προς 195,59, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,26, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 221,20, τη λίρα Κύπρου προς 543,02 και την ECU προς 315,20 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Χειμωνιάτικος θα είναι σήμερα ο καιρός με βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στα νότια θα είναι έντονες. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα είναι νότιοι μέτριοι και στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι με την ίδια ένταση Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 1 με 10 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 17 και στο Αιγαίο 10 με 19 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με βροχή μετά το μεσημέρι, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 9 με 16 και 4 με 10 αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 18 November 1997 - 8:00:16 UTC