Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-11-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 18/11/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Με σφοδρή σεισμική δόνηση 6,6 Ρίχτερ έκανε αισθητή την παρουσία του ο εγκέλαδος νότια της Ζακύνθου.
- Δεν πρόκειται να αλλάξει η οικονομική πολιτική, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.
- Ανάσα στη Σοφοκλέους όπου ο δείκτης σημείωσε σημαντική άνοδο 4,56%. Ακριβαίνουν τα δάνεια από την αύξηση των επιτοκίων.
- Την ενοχή των τεσσάρων από τους έξι κατηγορούμενους για την απαγωγή της 6χρονης Ελένης Λουκάκη, στην Κρήτη, ζήτησε ο εισαγγελέας.
- Πρόσκληση στο ΚΚΕ και το Συνασπισμό για συγκρότηση μετώπου ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης,απηύθυνε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ.
- Κανονικά από αύριο οι εξετάσεις για απόκτηση διπλώματος οδήγησης. Ανοιχτά και τα ΚΤΕΟ όλης της χώρας.
- Ισόβια κάθειρξη επέβαλε δικαστήριο της Θεσσαλονίκης σε τρεις Αλβανούς εμπόρους ναρκωτικών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με σφοδρή σεισμική δόνηση 6,6 Ρίχτερ έκανε αισθητή την παρουσία του ο εγκέλαδος νότια της Ζακύνθου.

Σφοδρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,6 Ρίχτερ, σημειώθηκε το απόγευμα νότια της Ζακύνθου και ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμοί, δύο από τους οποίους είχαν μέγεθος 6 και 5,8 Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε αισθητός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από την Ηπειρο μέχρι την Κρήτη και την Αθήνα, αλλά δεν αναφέρθηκαν σημαντικές ζημιές ή θύματα. Μικρορωγμές προκλήθηκαν σε παλαιά κτίσματα στη Ζάκυνθο και τη δυτική Πελοπόνησσο, ενώ οι σεισμολόγοι εκτιμούν ότι θα συνεχισθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα η μετασεισμική ακολουθία.

Δεν πρόκειται να αλλάξει η οικονομική πολιτική, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Δεν πρόκειται να αλλάξει η οικονομική πολιτική, κυρίαρχο στοιχείο της οποίας είναι η σταθερή δραχμή, δήλωσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στους ξένους ανταποκριτές και εμφανίσθηκε αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας. Για τα ελληνοτουρκικά τάχθηκε υπέρ της βήμα προς βήμα προσέγγισης, ενώ για το Κυπριακό είπε πως το κλειδί της λύσης βρίσκεται στην Τουρκία. Τέλος, για τις δημοτικές εκλογές είπε ότι κρίνεται η κυβερνητική πολιτική και ότι θα συναντηθεί με τη Μαρία Δαμανάκη, της οποίας την πρωτοβουλία χαρακτήρισε θετική.

Ανάσα στη Σοφοκλέους όπου ο δείκτης σημείωσε σημαντική άνοδο 4,56%. Ακριβαίνουν τα δάνεια από την αύξηση των επιτοκίων.

Αλλαγή σκηνικού σημειώθηκε στη Σοφοκλέους, όπου μετά από μια περίοδο πτωτικών τάσεων ο γενικός δείκτης σημείωσε σημαντική άνοδο κατά 4,56%, κερδίζοντας μέρος του χαμένου εδάφους των προηγουμένων ημερών. Την ίδια ώρα, οι τράπεζες η μία μετά την άλλη προχωρούν σε αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων κατά περίπου μια μονάδα και μέχρι 2,5 μονάδες τα επιτόκια χορηγήσεων.

Την ενοχή των τεσσάρων από τους έξι κατηγορούμενους για την απαγωγή της 6χρονης Ελένης Λουκάκη, στην Κρήτη, ζήτησε ο εισαγγελέας.

Την ενοχή των τεσσάρων από τους έξι κατηγορούμενους για την υπόθεση απαγωγής της εξάχρονης Ελένης Λουκάκη, στην Κρήτη, πρότεινε ο εισαγγελέας του δικαστηρίου. Συγκεκριμένα, ζήτησε να κηρυχθεί ένοχη χωρίς ελαφρυντικά η Δήμητρα Καμπά και ένοχοι με ελαφρυντικά οι Κώστας Καμπάς, Βαρδής Σαρτζετάκης και Καλλιόπη Κυριακάκη. Ο εισαγγελέας πρότεινε επίσης την απαλλαγή των άλλων δύο κατηγορουμένων, Αλέξανδρου Διακάκη και Ευτύχιου Στρατινάκη.

Πρόσκληση στο ΚΚΕ και το Συνασπισμό για συγκρότηση μετώπου ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης,απηύθυνε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ.

Πρόσκληση στο ΚΚΕ και το Συνασπισμό για τη συγκρότηση ενός μετώπου ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ. Ο κ.Τσοβόλας δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συναντηθεί με τη Μαρία Δαμανάκη, αφού στόχος της είναι η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για αυταρχισμό και συντηρητική πολιτική.

Κανονικά από αύριο οι εξετάσεις για απόκτηση διπλώματος οδήγησης. Ανοιχτά και τα ΚΤΕΟ όλης της χώρας.

Κανονικά θα λειτουργούν από αύριο όλα τα ΚΤΕΟ της χώρας, αφού οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Μεταφορών ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους. Κανονικά θα γίνονται επίσης και οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης, που είχαν ανασταλεί προ διμήνου.

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε δικαστήριο της Θεσσαλονίκης σε τρεις Αλβανούς εμπόρους ναρκωτικών.

Αλλα 23 άτομα, μεταξύ των οποίων 8 μαθητές και 2 στρατιώτες, συνελήφθησαν σε επιχείρηση "σκούπα" της αστυνομίας στο Ζεφύρι Αττικής. Στην κατοχή τους βρέθηκαν 350 γραμμάρια χασίς. Στη Θεσσαλονίκη δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια τρεις Αλβανούς για εισαγωγή στη χώρα μας και πώληση 9,5 κιλών χασίς.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χωρίς το Ράτζα η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού υπέστη την πρώτη ήττα στο Ευρωκύπελλο από την ρωσική Αουτοντορόβνικ με 77-83, σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που έγινε στην πόλη Σάρατοφ. Η ελληνική ομάδα θα μπορούσε να κερδίσει το παιχνίδι στην κανονική του διάρκεια, καθώς τελικά οδηγήθηκε στην παράταση, αλλά η αστοχία του Οικονόμου, ο οποίος δεν κατάφερε να πετύχει καλάθι δύο φορές λίγα δευτερόλεπτα πριν τελειώσει το παιχνίδι ενώ το σκορ ήταν 69-69. Στην παράταση ο Παναθηναϊκός έχασε τη ψυχραιμία του και έχασε φυσιολογικά.

Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Στέλιος Λανδράκης μετά την έντονη κριτική που δέχθηκε από τον Παναθηναϊκό, σχετικά με την διαιτησία του Καλύβα, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. ``Μου προξενεί εντύπωση η επιστολή του Παναθηναϊκού. Η διαιτησία του Καλύβα στον αγώνα αυτό ήταν πολύ καλή. Κρατάμε ίσες αποστάσεις απ' όλες τις ομάδες``, τόνισε ο κ.Λανδράκης και πρόσθεσε πως το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ, για το οποίο διαμαρτύρονται οι "πράσινοι", ήταν κανονικότατο και σωστά το κατεκύρωσε ο διαιτητής.

Ο Νίκος Βετούλας του Απόλλων Πατρών , είναι το νέο πρόσωπο στην εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών, την οποία ανακοίνωσε σήμερα ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ενόψει των τριών αγώνων για την ημιτελική φάση του 31ου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος '99. Οι 14 παίκτες που κλήθηκαν στην εθνική ομάδα είναι : Σιγάλας, Οικονόμου, Αλβέρτης, Καλαϊτζής, Κορωνιός, Μυριούνης, Ρετζιάς, Παπανικολάου, Γιαννούλης, Σούλης Βετούλας, Κακιούζης, Χατζής και Λιαδέλης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 275,13 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,20, γαλλικό φράγκο προς 47,55, λίρα Αγγλίας προς 465,31, ελβετικό φράγκο προς 195,30, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,26, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,29, τη λίρα Κύπρου προς 543,02 και την ECU προς 315,00 δραχμές.

Θεαματική ανάκαμψη σημείωσαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδριαση του Χρηματιστηρίου μετά τη σημαντική υποχώρηση των προηγούμενων συνεδριάσεων. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1391,79 μονάδες σημειώνοντας μεγάλα κέρδη 4,56%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 18 δισ. δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα με βροχές και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια, ενώ χιόνια θα πέσουν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Στα νοτιοανατολικά προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα με ήλιο. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα πτώση και στα βόρεια θα κυμανθεί μηδέν με 8 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 5 με 16 και στο Αιγαίο 10 με 17 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 9 με 15 θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη θα βρέξει και θα χιονίσει στα γύρω ορεινά, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 3 με 8 βαθμούς.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 18 November 1997 - 19:00:21 UTC