Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-11-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/11/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Για αρκετές ημέρες θα συνεχιστεί η μετασεισμική δραστηριότητα.
- Επιτάχυνση του εξοπλιστικού προγράμματος αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ.
- Παρέμβαση Σημίτη για την απασχόληση στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.
- Ο ανατοκισμός ληξιπρόθεσμων δανείων συζητείται στον Αρειο Πάγο.
- Από σήμερα η υποβολή αιτήσεων για το διαγωνισμό του Δημοσίου.
- Συνέντευξη Βάσως Παπανδρέου για τον προϋπολογισμό.
- Αρχίζει στη Θεσσαλονίκη το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη της ΑΕΚ επι της Τιμσιστεμ Μπολόνια με 80-57. - Δυσάρεστες εκπλήξεις επεφύλαξαν οι μικροί του ποδοσφαίρου μας στους δυνατούς της Α' εθνικής κατηγορίας,στην τρίτη φάση του κυπέλλου Ελλάδας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Για αρκετές ημέρες θα συνεχιστεί η μετασεισμική δραστηριότητα.

Για αρκετές ημέρες θα συνεχιστεί η μετασεισμική δραστηριότητα της σφοδρής δόνησης των 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε την Τρίτη με επίκεντρο νότια της Ζακύνθου. Οι επιστήμονες θεωρούν τη δόνηση 6,6 βαθμών ως τον κύριο σεισμό και εκτιμούν οτι η σεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά.

Επιτάχυνση του εξοπλιστικού προγράμματος αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ.

Επιτάχυνση του εξοπλιστικού προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων, αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Στο πρώτο εξάμηνο του 1999 θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του εξοπλιστικού προγράμματος για το οποίο ήδη έχουν διατεθεί 350 δισ. δρχ. Μέχρι τέλος του έτους θα δοθούν άλλα 100 δισ. δρχ.. Το 1998 θα δαπανηθούν 800 δισ. δρχ., ενω ενα σημαντικό ποσό ύψος 1,1 τρισ. δρχ. θα διατεθεί μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες σε επίπεδο αξιολόγησης και επιχειρησιακών κριτηρίων των υλικών.

Παρέμβαση Σημίτη για την απασχόληση στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Συγκεκριμένες παρεμβάσεις για εκείνους, που βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ανεργία και νέα επιδοτούμενα προγράμματα θα ζητήσει ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στην ομιλία του στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για την απασχόληση, οι εργασίες της οποίας αρχίζουν το απόγευμα στο Λουξεμβούργο. Στο δείπνο των 15 ηγετών θα συζητηθούν και οι σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ.

Ο ανατοκισμός ληξιπρόθεσμων δανείων συζητείται στον Αρειο Πάγο.

Κρίνεται σήμερα στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου η υπόθεση του ανατοκισμού των ληξιπρόθεσμων δανείων, που επιβάλλουν μονομερώς οι τράπεζες. Το θέμα έχει παραπεμφθεί στην ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου από το πρώτο τμήμα του Αρείου Πάγου, που έκρινε, κατά πλειοψηφία, ότι για τον ανατοκισμό απαιτείται σύμφωνη γνώμη και των δύο μερών, δηλαδή της τράπεζας και του δανειολήπτη.

Από σήμερα η υποβολή αιτήσεων για το διαγωνισμό του Δημοσίου.

Αρχίζει από σήμερα και μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου, η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων για τη συμμετοχή τους στον πανελλήνιο διαγωνισμό για πρόσληψη στο δημοσιο, που θα διεξαχθεί στα τέλη Φεβρουαρίου. Οι αιτήσεις κατατίθενται σε όλες τις νομαρχίες της χώρας.

Συνέντευξη Βάσως Παπανδρέου για τον προϋπολογισμό.

Τη βεβαιότητά της οτι με το φορολογικό νομοσχέδιο θα αρθεί η αδικία, που προκαλεί το νέο σύστημα παρακράτησης φόρου, εκφράζει η υπουργός Ανάπτυξης, Βάσω Παπανδρέου, στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Η κ. Παπανδρέου εκφράζει την αισιοδοξία της για την επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού. Αναφερόμενη στην αύξηση των επιτοκίων υποστηρίζει οτι αυτή θα έπρεπε να ηταν μικρότερη και οι τράπεζες έπρεπε να αναλάβουν μέρος του κόστους της πρόσφατης χρηματιστηριακής κρίσης.

Αρχίζει στη Θεσσαλονίκη το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ.

Με την παρουσία περισσότερων από 1100 εκπροσώπων από όλες της βαθμίδες της Αυτοδιοίκησης, αλλα και εκπροσωπων του θεσμού από πολλες χώρες της Ευρώπης και της Μεσογείου, αρχίζει σήμερα στη Θεσσαλονίκη το ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΚΕ. Στο Συνέδριο θα συζητηθούν ζητήματα, που αφορούν στα οικονομικά, στα φορολογικά και στην επιχειρηματική δραστηριότητα των ΟΤΑ αλλα και σχετικά με την αλλαγή της οργανωτικής δομής των Συλλογικών Οργάνων της Αυτοδιοίκησης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη της ΑΕΚ επι της Τιμσιστεμ Μπολόνια με 80-57.

Μία νίκη και μία ήττα είναι ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων στην Ευρωλίγκα. Πιό συγκεκριμένα η ΑΕΚ σε αγώνα για τον τέταρτο όμιλο της διοργάνωσης,συνέτριψε μέσα στο Ολυμπιακό στάδιο την"πολυδιαφημισμένη" Τιμσίστεμ Μπολόνια, των Γουίλκινς και Ρίβερς με 80-57, ενώ ο ΠΑΟΚ, που μετέχει στον δεύτερο όμιλο γνώρισε βαριά ήττα στην Ισπανία από την Εστουντιάντες με 78-60. Σήμερα ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στην Γαλλία την Λιμόζ. Ο Αρης ολοκλήρωσε με νίκη τους αγώνες του στην πρώτη φάση του Κυπέλλου Κόρατς, αφού νίκησε με 97-81 στην Ουγγαρία την Φάλκο και πήρε την πρώτη θέση στον 9ο όμιλο. Αλλά και η ομάδα του Παπάγου εξασφάλισε την πρόκρισή της παρά την ήττα με 77-57 από τη Δυναμό Βουκουρεστίου στη Ρουμανία.Μεγάλη νίκη πέτυχε και το Περιστέρι στην Γιουγκοσλαβία επί του Ερυθρού Αστέρα με 83-77 και πέρασε στην επόμενη φάση.Αντίθετα,ο Σπόρτιγκ έχασε στα Πατήσια από τη Βουλγαρική Τσέρνο Μόρε με 75-64 και αποκλείστηκε από τη διοργάνωση.

Δυσάρεστες εκπλήξεις επεφύλαξαν οι μικροί του ποδοσφαίρου μας στους δυνατούς της Α' εθνικής κατηγορίας,στην τρίτη φάση του κυπέλλου Ελλάδας.

Δυσάρεστες εκπλήξεις επεφύλαξαν οι μικροί του ποδοσφαίρου μας στους θεωρητικά πιο δυνατούς της Α' εθνικής κατηγορίας, αφού στους πρώτους αγώνες για την τρίτη φάση του κυπέλλου Ελλάδας τους"έτριξαν" τα δόντια. Ετσι ο Ορφέας Αλεξανδρούπολης νίκησε 2-0 στη Ριζούπολη τον Απόλλωνα, η Ξάνθη στην έδρα της 2-1 την ΑΕΚ, ο Απόλων Λάρισας 1-0 την Παναχαϊκή, η Καλαμαριά 3-0 την Καβάλα, ο Πανελευσινιακός 3-1 τον Πανιώνιο, ο Εδεσσαϊκος 1-0 τον Αθηναϊκό και το Αιγάλεω 1-0 τον Πανηλειακό, ενώ στο Καυταντζόγλειο ο Ηρακλής επεβλήθη με 2-0 του Ολυμπιακού και στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ επεβλήθη με 3- 1 της Προοδευτικής. Νίκες πέτυχαν ακόμη ο Παναθηναϊκός που επικράτησε 2-0 στην Ορεστάδα του Ορέστη,ο ΟΦΗ στο Ηράκλειο με 1-0 της Καλαμάτας,ενώΕθνικός- Ιωνικός και Βέροια-Παναιτωλικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα. Σε άλλους αγώνες ο Αρης νίκησε στο Χαριλάου 2-0 τον Ιάλυσο, ο Αγροτικός Αστέρας 1-0 την Καρδίτσα και ο Πανσερραϊκός 2-1 τη Νίκη Βόλου. Οι επαναληπτικοί αγώνες θα διεξαχθούν 3 Δεκεμβρίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 275,92 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,35, γαλλικό φράγκο προς 47,57, λίρα Αγγλίας προς 465,84, ελβετικό φράγκο προς 196,62, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 216,79, τη λίρα Κύπρου προς 541,40 και την ECU προς 315,38 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές προβλέπονται στις περισσότερες περιοχές της χωρας, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι και στα πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 2 έως 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 17 και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου. Νεφώσεις θα έχει η Αθήνα, με πιθανότητα βροχής το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 9 με 17 βαθμούς. Νεφώσεις με βροχή θα έχει και η Θεσσαλονίκη, με νότιους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 20 November 1997 - 8:00:14 UTC