Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-11-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,23/11/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σε διαθεσιμότητα οι δυο αστυνομικοί, οι οποίοι συνελήφθησαν στον Πειραιά να πωλούν χασίς.
- Ενας Αλβανός που μετέφερε αντιαρματικά βλήματα, εντοπίστηκε απο τις στρατιωτικές αρχές στα ελληνοαλβανικά σύνορα.
- Ολοκληρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη οι εργασίες του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ.
- Ικανοποιημένος δήλωσε ο αρχηγός της Ν.Δ Κώστας Καραμανλής για τη συνεδρίαση του κόμματος του για τη συνταγματική αναθεώρηση.
- Απαντήσεις στα μεγάλα θέματα, που απασχολούν τον τόπο και το ΠΑΣΟΚ, δίνει σε συνέντευξη του στο ΕΘΝΟΣ, ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
- Ολοκληρώνεται στη Φρανκφούρτη η πρώτη πανευρωπαϊκή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο τα προβλήματα του απόδημου ελληνισμού.
- Μέχρι την Τετάρτη η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών της Αθήνας και του Πειραιά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σήμερα οι αγώνες για την 11η μέρα της Α εθνικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο.
- Η ομάδα της Ευρώπης νικήτρια στο "Ολ Σταρ γκέιμ" που έγινε στην Πάτρα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε διαθεσιμότητα οι δυο αστυνομικοί, οι οποίοι συνελήφθησαν στον Πειραιά να πωλούν χασίς.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης οι δυο αστυνομικοί, οι οποίοι συνελήφθησαν στον Πειραιά να πωλούν χασίς σε δυο υπαξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού. Εναντίον των Ιωάννη Κουβάτσου, 38 ετών και Βασίλη Μουτσάκου, 30 ετών, ασκήθηκε ποινική δίωξη για εμπορία ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και για κατοχή και χρήση. Εναντίον των άλλων 6 ατόμων, που συνελήφθησαν ασκήθηκε δίωξη για αγορά και χρήση ναρκωτικών.

Ενας Αλβανός που μετέφερε αντιαρματικά βλήματα, εντοπίστηκε απο τις στρατιωτικές αρχές στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Απο το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώθηκε οτι χθές το μεσημέρι, στην περιοχή Μολυβδοσκέπαστο των Ελληνοαλβανικών συνόρων εντοπίστηκε απο ανδρες στρατιωτικής περιπόλου νεαρός ανδρας, πιθανόν Αλβανός, ο οποίος δεν σταμάτησε στις επανειλλημμένες κλήσεις για ελεγχο και καταδιώχθηκε. Διέφυγε τη σύλληψη και εισήλθε στο Αλβανικό εδαφος, ενω εγκατελειψε σάκκο που μετέφερε και ο οποίος, οπως διαπιστώθηκε, περιείχε δύο αντιαρματικά βλήματα και δύο προωθητικά γεμίσματα ολμων.

Ολοκληρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη οι εργασίες του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ.

Ιστορικό βήμα προόδου για το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χαρακτηρίζεται το σχέδιο "Καποδίστριας" στο ψήφισμα της ΚΕΔΚΕ, με την έκδοση του οποίου ολοκληρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη οι εργασίες του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της Ενωσης. Στο ψήφισμα επισημαίνεται πως τα όποια λάθη ή παραλείψεις, που σημειώθηκαν στη διαδικασία για την τελική απόφαση και το χωροταξικό σχεδιασμό των νέων Δήμων και των κοινοτήτων δεν πρέπει να αποτελέσουν αιτία για την ακύρωση. Αλλοίωση ή οποιουδήποτε είδους ολιγωρία σημειώνεται στο ψήφισμα πιθανό να αναστείλει τον δυναμικό τρόπο, με τον οποίο πρέπει να κινηθούν από την πρώτη στιγμή οι ΟΤΑ.

Ικανοποιημένος δήλωσε ο αρχηγός της Ν.Δ Κώστας Καραμανλής για τη συνεδρίαση του κόμματος του για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Υπερήφανος δήλωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, για τη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και θέσεων κλείνοντας τις εργασίες της κοινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του για τη συνταγματική αναθεώρηση. Τόνισε οτι η ΝΔ έχει συγκεκριμένη πρόταση, που ειναι δεσμευτική για όλους και την οποία - όπως είπε - στηρίζει το κόμμα αλλά ποτέ δεν κλεινει το παράθυρο για φρέσκους προβληματισμούς και ιδέες. Πρόσθεσε οτι τώρα έχουν επουλωθεί οι πληγές του παρελθόντος και δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για εσωστρέφεια. Οι κύριοι Μητσοτάκης και Ράλλης εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τις προτάσεις της ΝΔ.

Απαντήσεις στα μεγάλα θέματα, που απασχολούν τον τόπο και το ΠΑΣΟΚ, δίνει σε συνέντευξη του στο ΕΘΝΟΣ, ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής δίνει σαφείς απαντήσεις για τις σκέψεις, τις προθέσεις, αλλά και τις αντιρρήσεις του για τα μεγάλα θέματα, που απασχολούν τον τόπο και το ΠΑΣΟΚ. Δηλώνει την κατάφασή του για αναμόρφωση των Ενόπλων Δυνάμεων, επέκταση της εγκατάστασης πυραύλων σαν τους S-300 και στα νησιά, ένταξη στην ΟΝΕ, συνεργασία στις δημοτικές εκλογές, έκφραση αντιθέτων απόψεων στο κόμμα, συνεργασία με τον κ. Σημίτη και αλλαγές στο περιβάλλον του πρωθυπουργού. Παράλληλα, όμως, αρνείται τη μονόπλευρη οικονομική πολιτική, τις εκτιμήσεις Ρέππα για τις δημοτικές εκλογές, τα ιδεολογήματα περί κεντροαριστεράς, την υπονόμευση της κυβέρνησης, την εσωκομματική αντιπολίτευση, τα σχέδια για ρεβάνς στο συνέδριο και την παραφιλολογία για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ολοκληρώνεται στη Φρανκφούρτη η πρώτη πανευρωπαϊκή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο τα προβλήματα του απόδημου ελληνισμού.

Ολοκληρώνεται σήμερα στη Φρανκφούρτη η πρώτη πανευρωπαϊκή συνδιάσκεψη των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο τα προβλήματα του απόδημου ελληνισμού. Χθες ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών τόνισε οτι όραμα της Ελλάδας ειναι οι διεθνής συνεργασία και η ειρήνη, ενω για τα εθνικά μας θέματα επεσήμανε πως κλείνουμε τα σύνορά μας σε όποιον μας απειλεί.

Μέχρι την Τετάρτη η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών της Αθήνας και του Πειραιά.

Μόνο τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά αντιμετωπίζονται απο τα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά, αφού οι νοσοκομειακοί γιατροί συνεχίζουν την απεργία τους μέχρι την Τετάρτη, γιατί οπως τονίζουν δεν τους ικανοποιούν οι νέες προτάσεις για το μισθολόγιο. Αντίθετα, ικανοποιημένοι δηλώνουν οι γιατροί των περιφερειακών νοσοκομείων, οι οποίοι και σταμάτησαν την απεργία.

Κορυφώνονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις μνήμης για τους ελληνικής καταγωγής Εβραίους, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την περίοδο του ναζισμού. Τα αποκαλυπτήρια του σχετικού μνημείου θα γίνουν το μεσημέρι απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο. Στην τελετή θα παραστούν υπουργοί και αντιπροσωπείες απο το Ισραήλ, τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήμερα οι αγώνες για την 11η μέρα της Α εθνικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο.

Σήμερα θα γίνουν όλοι οι αγώνες για την 11η μέρα της Α εθνικής κατηγορίας. Στις 3 θα αρχίσουν οι εξής αγώνες: Ιωνικός - Ολυμπιακός, Πανηλειακός - ΠΑΟΚ, Καλαμάτα - Εθνικός, Ηρακλής - Καβάλα, ΟΦΗ - Απόλλωνας, Σκόντα Ξάνθης - Πανιώνιος και Αθηναϊκός - Βέροια. Στις 5 θα αρχίσει το παιχνίδι Παναθηναϊκός - Προοδευτική και στις 7 ο αγώνας ΑΕΚ - Παναχαϊκής. Και τα δυο παιχνίδια θα μεταδοθούν απο το Σούπερ Σπορ.

Η ομάδα της Ευρώπης νικήτρια στο "Ολ Σταρ γκέιμ" που έγινε στην Πάτρα.

Η ομάδα της Ευρώπης αναδείχθηκε νικήτρια στη φετινή γιορτή του μπάσκετ. Το συγκρότημα του Γιάννη Ιωαννίδη, στο 6ο ''Ολ Σταρ'' που έγινε στην κλειστό γήπεδο της Πάτρας, επικράτησε με 127-108 της ομάδας των ΗΠΑ, ενώ στο ημίχρονο προηγήθηκε με 58-48. Πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς, ενώ στους διαγωνισμούς τριπόντων και καρφωμάτων επικράτησαν οι Φραγκίσκος Αλβέρτης και Αντόνιο Χάρβεϊ αντίστοιχα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 277,85 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,14, γαλλικό φράγκο προς 47,52, λίρα Αγγλίας προς 468,82, ελβετικό φράγκο προς 195,59, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,23, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 221,16, τη λίρα Κύπρου προς 541,80 και την ECU προς 315,56 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές προβλέπονται σήμερα στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά θα υπάρχει αραιή συννεφιά αλλα βαθμιαία στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα βρέξει, ενώ απο το βράδυ η κακοκαιρία θα επεκταθεί ανατολικότερα.Οι άνεμοι θα πνέουν απο νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και στα πελάγη θυελλώδεις.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 7 έως 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 10 έως 19 και στα νησιά του Αιγαίου απο 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.Για αύριο σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, που κατα τόπους θα είναι έντονες.Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν πρώτα στα δυτικά και αργότερα στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη βόρεια χώρα. Συννεφιά προβλέπεται σήμερα σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ενώ αργότερα θα βρέξει και προς το βράδυ θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι αλλά βαθμιαία θα γίνουν ισχυροί. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί απο 12 έως 19 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη απο 7 εως 15 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 23 November 1997 - 15:42:59 UTC