Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-11-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 26/11/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εμμένει στην οικονομική της πολιτική η κυβέρνηση.
- Αποκαλύψεις για "ξέπλυμα" χρημάτων μέσω ελληνικών τραπεζών.
- Ηρεμία επικρατεί στην ελληνική χρηματαγορά.
- Δόθηκε στην ΕΕ η απάντηση των Τούρκων εμπειρογνωμόνων.
- Λονδίνο και Παρίσι επισκέπτεται απο το απόγευμα ο πρωθυπουργός.
- Το μεσημέρι η συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Μαρία Δαμανάκη.
- Απεργούν σήμερα οι βιοτέχνες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Τη ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τα έκτροπα στα γήπεδα παρήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
- Αυστηρότερα μέτρα στα γήπεδα,θα προτείνει,ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ,στον υφυπουργό Αθλητισμού, κατά την αυριανή σύσκεψη, στο Ολυμπιακό Στάδιο.
- Το τελευταίο του χαρτί παίζει αύριο ο Ολυμπιακός με την Πόρτο για να διακριθεί στο Τσάμπιονς Λίγκ,δήλωσε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εμμένει στην οικονομική της πολιτική η κυβέρνηση.

Επανέρχεται η ομαλότητα στην οικονομία και ο αυστηρότερος συνδυασμός δημοσιονομικής - νομισματικής - εισοδηματικής πολιτικής πέρα από τα θετικά αποτελέσματα για την επίτευξη των στόχων, που έχουν τεθεί θα ενισχύσει και την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και το νόμισμά της. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο, του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Ο κ. Σημίτης επανέλαβε επίσης οτι θα διατηρηθεί η σημερινή συναλλαγματική πολιτική. Σήμερα θα μιλήσει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής.

Αποκαλύψεις για "ξέπλυμα" χρημάτων μέσω ελληνικών τραπεζών.

Υπόνοιες για "ξέπλυμα" πολλών δισεκατομμυρίων δραχμών μέσω τραπεζικών συναλλαγών εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των ελληνικών τραπεζών που κατέθεσαν στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν σε 27 τέτοιες περιπτώσεις, για τις οποίες διενεργείται έρευνα απο τη δικαιοσύνη.

Ηρεμία επικρατεί στην ελληνική χρηματαγορά.

Με οριακή άνοδο 0,06% έκλεισε χθες στις 1.402,58 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο και δεν φάνηκε να επηρεάζεται ιδιαίτερα αρνητικά από τις εξελίξεις στις διεθνείς χρηματαγορές. Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες, οι προοπτικές της Σοφοκλέους παραμένουν θετικές και οι όποιες "βίαιες" κινήσεις, ανοδικές ή καθοδικές, οφείλονται περισσότερο σε ψυχολογικούς και εξωγενείς παράγοντες.

Δόθηκε στην ΕΕ η απάντηση των Τούρκων εμπειρογνωμόνων.

Την πραγματοποίηση συνάντησης των επιτροπών απο εμπειρογνώμονες, που έχουν συγκροτήσει Ελλάδα και Τουρκία, προτείνουν - σύμφωνα με πληροφορίες - οι Τούρκοι, οι οποίοι παρέδωσαν χθες στην προεδρία της ΕΕ την απάντησή τους στο υπόμνημα, που είχαν υποβάλλει οι Ελληνες "σοφοί".

Λονδίνο και Παρίσι επισκέπτεται απο το απόγευμα ο πρωθυπουργός.

Οι εξελίξεις στην ΕΕ και οι σχέσεις της με την Τουρκία, θα ειναι στο επίκεντρο των συζητήσεων, που θα έχει ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, με τους ομολόγους του, Τόνι Μπλέρ και Λιονέλ Ζοσπέν, στο Λονδίνο και το Παρίσι. Ο πρωθυπουργός αναχωρεί σήμερα για τη Βρετανία, απ' όπου την Κυριακή θα μεταβεί στο Παρίσι. Ο κ. Σημίτης θα έχει συνομιλίες και με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Ζακ Σιράκ. Επίσης, θα συμμετάσχει στη κοινοβουλευτική συνέλευση της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης, που θα διεξαχθεί την Τρίτη και την Τετάρτη στη γαλλική πρωτεύουσα.

Το μεσημέρι η συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Μαρία Δαμανάκη.

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, θα συναντηθεί το μεσημέρι με την κυρία Μαρία Δαμανάκη, με την οποία θα συζητηθεί το θέμα της υποψηφιότητάς της για το Δήμο της Αθήνας. Η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές εξετάσθηκε χθες σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και τη συμμετοχή του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σκανδαλίδη, του υπουργού Εσωτερικών, Αλέκου Παπαδόπουλου και των υπευθύνων του κόμματος στο τομέα της αυτοδιοίκησης.

Απεργούν σήμερα οι βιοτέχνες.

Αντιδρώντας στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και στον προϋπολογισμό απεργούν σήμερα οι βιοτέχνες με απόφαση, που πηρε η ΓΣΕΒΕ. Στη Θεσσαλονίκη οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες θα προχωρήσουν το πρωί στη συμβολική κατάληψη της Τράπεζας της Ελλάδος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τη ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τα έκτροπα στα γήπεδα παρήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Την ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, για τα έκτροπα της ντροπής τη Κυριακή στα ποδοσφαιρικά γήπεδα,παρήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλος προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ο κ Γιαννόπουλος αναφέρει στην έγγραφη παραγγελία του, προς τον Εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Παναγιώτη Δημόπουλο, ότι ``τα έκτροπα έπληξαν τα ιδανικά του αθλητισμού, την αισθητική του λαού μας αλλά και το διεθνές κύρος της χώρας- μητέρας του αθλητισμού και πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου δράστη``.

Αυστηρότερα μέτρα στα γήπεδα,θα προτείνει,ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ,στον υφυπουργό Αθλητισμού, κατά την αυριανή σύσκεψη, στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Αυστηρότερη περιφρούρηση στα γήπεδα, κρυφές κάμερες για τον εντοπισμό των ταραξιών, εκπαιδευμένα σκυλιά και ιδιωτικούς αστυνομικούς,θα προτείνει, μεταξύ άλλων,ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Στέλιος Σφακιανάκης,στον υφυπουργό Αθλητισμού,Ανδρέα Φούρα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, σχετικά με την πρόληψη και καταστολή της βίας στα γήπεδα, η οποία θα γίνει αύριο στο Ολυμπιακό Στάδιο.Ακόμη, ο κ.Σφακιανάκης τόνισε, ότι θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι παράγοντες είχαν συμμετοχή στα σοβαρά επεισόδια του αγώνα Ιωνικού - Ολυμπιακού, ενώ πρόσθεσε, πως μόνο η επαγγελματική διαιτησία θα λύσει το πρόβλημα της αξιοπιστίας.

Το τελευταίο του χαρτί παίζει αύριο ο Ολυμπιακός με την Πόρτο για να διακριθεί στο Τσάμπιονς Λίγκ,δήλωσε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Την άποψη ότι η Πόρτο είναι καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό και πως αυτό θα αποδειχθεί στον αυριανό αγώνα για το τσάμπιονς λιγκ, εξέφρασε ο επιθετικός της Πόρτο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αθλητική εφημερίδα "Record" της Πορτογαλίας. Από την πλευρά του, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς σε δηλώσεις που έκανε κατά την άφιξη της αποστολής στο Ο'Πόρτο, είπε ότι ο αγώνας με την Πόρτο, είναι το τελευταίο ``χαρτί`` του Ολυμπιακού στην προσπάθεια του να διακριθεί στο Τσάμπιονς Λίγκ και γι' αυτό πρέπει να παίξει όσο πιό καλά μπορεί προκειμένου να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 277,18 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,07, γαλλικό φράγκο προς 47,52, λίρα Αγγλίας προς 468,11, ελβετικό φράγκο προς 196,81, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,21, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,08, τη λίρα Κύπρου προς 542,01 και την ECU προς 315,34 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές προβλέπονται κυρίως στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα υπάρχουν νεφώσεις. Oι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 6 με 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 10 με 19 και στο Αιγαίο 13 με 18 βαθμούς. Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με βορειοανατολικούς ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα από 12 έως 16 και στη Θεσσαλονίκη από 8 έως 14 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 26 November 1997 - 8:00:23 UTC