Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-11-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 26/11/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Υπαναχωρεί η κυβέρνηση στο σύστημα παρακράτησης φόρου. Αλλαγές προανήγγειλαν ο Γιάννος Παπαντωνίου και ο Δημήτρης Ρέππας.
- Στους δρόμους οι επαγγελματοβιοτέχνες διαμαρτυρόμενοι για τον προϋπολογισμό και τις φορολογικές επιβαρύνσεις στους μικρομεσαίους.
- Την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα της Μαρίας Δαμανάκη για το δήμο της Αθήνας εξέφρασε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.
- Στον "αέρα" οι νέες χωματερές στην Αττική μετά την εισήγηση του συμβούλου επικρατείας.
- Στις 10 Δεκεμβρίου προτείνει η Αγκυρα την έναρξη των διαδικασιών για οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης ανάμεσα σε Ελλάδα-Τουρκία.
- Με νέες απεργίες απειλούν οι καθηγητές αν δεν τους δοθεί αύξηση 25% στους μισθούς και δεν ανακληθεί η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.
- Παραμένει η ένταση στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής. Πολεμικό κλίμα μεταξύ αστυνομίας και κατοίκων της περιοχής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Υπαναχωρεί η κυβέρνηση στο σύστημα παρακράτησης φόρου. Αλλαγές προανήγγειλαν ο Γιάννος Παπαντωνίου και ο Δημήτρης Ρέππας.

Σε αλλαγή του συστήματος παρακράτησης φόρoυ, προχωρεί η κυβέρνηση, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, καθώς πλήττονται ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι με παιδιά. Το θέμα θα αντιμετωπισθεί με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, δήλωσε ο Γιάννος Παπαντωνίου, ενώ ο υπουργός Τύπου τόνισε ότι η κατανομή των φόρων και η παρακράτηση θα είναι δίκαιη, ανάλογη των εισοδημάτων και αντιστρόφως ανάλογη των φορολογικών βαρών του κάθε φορολογούμενου.

Στους δρόμους οι επαγγελματοβιοτέχνες διαμαρτυρόμενοι για τον προϋπολογισμό και τις φορολογικές επιβαρύνσεις στους μικρομεσαίους.

Δριμύτατη επίθεση κατά του Τιερί Ρουσέλ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, ο οποίος έκανε λόγο για δικαστική συνωμοσία με πρωταγωνιστές τους δικηγόρους του Ρουσέλ και στόχο να αφαιρεθεί από το ίδρυμα η διαχείριση της αμύθητης περιουσίας της Αθηνάς Ωνάση και να ανατεθεί στον Τιερί Ρουσέλ, τον οποίο χαρακτήρισε ανήθικο πατέρα. Αναφερόμενος στις πληροφορίες περί δήθεν σχεδίου απαγωγής της μικρής Αθηνάς, ο κ.Παπαδημητρίου είπε πως το ίδρυμα ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρία τον έλεγχο των μέτρων ασφαλείας της Αθηνάς.

Την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα της Μαρίας Δαμανάκη για το δήμο της Αθήνας εξέφρασε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Μαρία Δαμανάκη. Σε γραπτή δηλωσή του ο κ.Σημίτης χαρακτηρίζει θετική την πρωτοβουλία της κυρίας Δαμανάκη για το δήμο της Αθήνας και σημειώνει ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την ευρύτερη πολιτική συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, και επιδιώκει συγκεκριμένα προγράμματα που θα συμβάλλουν στη βελτίωση των συνθηκών ζωής του πολίτη. Η κυρία Δαμανάκη ανακοίνωσε οτι θα συναντηθεί τελικά και με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή.

Στον "αέρα" οι νέες χωματερές στην Αττική μετά την εισήγηση του συμβούλου επικρατείας.

Να γίνουν δεκτές οι προσφυγές των τριών δήμων και κοινοτήτων της ανατολικής Αττικής που αρνούνται τη δημιουργία χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στην περιοχή τους, πρότεινε ο εισηγητής του Συμβουλίου Επικρατείας. Σε περίπτωση που η εισήγηση γίνει δεκτή από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, τινάζεται ουσιαστικά στον αέρα η προσπάθεια του ΥΠΕΧΩΔΕ, για τη διαχείριση των απορριμμάτων του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Στις 10 Δεκεμβρίου προτείνει η Αγκυρα την έναρξη των διαδικασιών για οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης ανάμεσα σε Ελλάδα-Τουρκία.

Επιβεβαίωσε η κυβέρνηση οτι η τουρκική πλευρά προτείνει συνάντηση στις 10 Δεκεμβρίου των επιτροπών εμπειρογνωμόνων των δύο χωρών, για να συζητήσουν θέματα για τα οποία μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία. Η Τουρκία προτείνει επίσης να αρχίσουν αμέσως συνομιλίες για την οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως η Αθήνα μελετά την τουρκική πρόταση και θα εξετάσει αν μπορεί να συνεχισθεί, και πως, αυτή η διαδικασία.

Με νέες απεργίες απειλούν οι καθηγητές αν δεν τους δοθεί αύξηση 25% στους μισθούς και δεν ανακληθεί η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι καθηγητές ζητώντας, αυξήσεις 25% στις μηνιαίες αποδοχές ώστε ο μισθός του πρωτοδιοριζόμενου καθηγητή να καθορισθεί στις 400.000 δρχ, αύξηση των κονδυλίων για την Παιδεία, να γίνουν πρόσθετοι διορισμοί στα σχολεία και να ανακληθεί ο νόμος για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Αποφάσεις θα πάρουν οι τοπικές ενώσεις των καθηγητών την Κυριακή.

Παραμένει η ένταση στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής. Πολεμικό κλίμα μεταξύ αστυνομίας και κατοίκων της περιοχής.

Παραμένει η ένταση στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής για το μεταλλείο χρυσού που λειτουργεί στην περιοχή. Αστυνομία και κάτοικοι έχουν δημιουργήσει πολεμικό κλίμα, καθώς η πρώτη καταγγέλει ότι 20 άτομα επιτεθηκαν με όπλα σε τρία αυτοκίνητα της αστυνομίας προκαλώντας ζημιές. Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι της Ολυμπιάδας κατηγορούν τους αστυνομικούς ότι έρριξαν κροτίδες και χημικά εναντίον δύο νεαρών την ώρα που επέστρεφαν από την εργασία τους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με ήττα ξεκίνησε τους αγώνες της η εθνική ομάδα μπάσκετ της χώρας μας για τους προκριματικούς του Ευρωμπάσκετ '99, καθώς έχασε σε ένα δραματικό, όσο και μέτριο, παιχνίδι με 76-79, από τους ιδιαίτερα εύστοχους παίχτες της Σλοβενίας. Η Σλοβενία, που ήταν σχεδόν πάντα μπροστά στο σκορ, είχε προηγηθεί στο ημίχρονο με 35-39.

Χωρίς να αποκαλύψει τη σύνθεση της ομάδας του, ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους δημοσιογράφους για τον αυριανό αγώνα με την Πόρτο, υποστηρίζοντας ότι πιστεύει σε ένα θετικό αποτέλεσμα για τους "ερυθρόλευκους", που θέλουν να δείξουν ένα διαφορετικό πρόσωπο, απ' αυτό των αγώνων με Ρεάλ και Ρόζεμπργκ. Από την πλευρά τους, οι πορτογάλοι θεωρούν ότι η νίκη επί του Ολυμπιακού είναι ζήτημα τιμής.

Τελικά όλα πήγαν καλά στο γειτονικό, όσο και επικίνδυνο για επεισόδια, ντέρμπι ανάμεσα σε Προοδευτική και Ιωνικό, καθώς δεν συνέβη στις κερκίδες, αλλά και στον αγωνιστικό χώρο, παρότι το παιχνίδι κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό της συνάντησης με ένα γκολ του Αλμανίδη της δίνοντας τη νίκη στην γηπεδούχο ομάδα του Κορυδαλλού με 1-0. Ετσι, ο Ιωνικός παρέμεινε στην 4η θέση με 24 βαθμούς, ενώ η Προοδευτική ανέβηκε στην 12η θέση με 12 βαθμούς.

Δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας φέρνει τον Μαχλά κοντά στην κορυφαία αγγλική ομάδα των τελευταίων ετών, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ της "Ντέιλι Μέιλ" οι "μπέμπηδες" εξετάζουν σοβαρά την απόκτηση του Ελληνα επιθετικού της Βίτεσε, σε περίπτωση που ναυαγήσει η μεταγραφή του Χιλιανού Μαρτσέλο Σάλας.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των Νέων προκρίθηκε στην επόμενη φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, μετά την ισοπαλία που απέσπασε στην Τιφλίδα με 0- 0 από το αντίστοιχο συγκρότημα της Γεωργίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 279,97 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,22, γαλλικό φράγκο προς 47,56, λίρα Αγγλίας προς 467,61, ελβετικό φράγκο προς 197,28, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,25, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 220,38, τη λίρα Κύπρου προς 543,53 και την ECU προς 315,39 δραχμές.

Ανοδικές τάσεις επεκράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να σημειώσει άνοδο 1,35%, κλείνοντας στις 1421,49 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών έφτασε τα 31,2 δισ. δρχ. εκ των οποίων όμως, τα περίπου 20 δισ. αφορούν τη διακίνηση πακέτων των εταιριών ΒΙΟΧΑΛΚΟ και ΧΑΛΚΟΡ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός με τοπικές νεφώσεις και λίγες ασθενείς βροχές στα δυτικά, αλλά και διαστήματα με ήλιο. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νοτιοανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 6 με 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 19 και στο Αιγαίο 12 με 20 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 12 με 17 και 8 με 15 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.,

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 26 November 1997 - 21:00:20 UTC