Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-11-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/11/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σημαντικές εξαγγελίες Αρσένη για το Ενιαίο Λύκειο.
- Το 56% των μελών του ΣΥΝ στην Αθήνα υπέρ της συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ.
- Καθημερινές πλέον οι συλλήψεις ανηλίκων για ναρκωτικά.
- Η Ελλάδα θα μπλοκάρει συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη.
- Εικοσιτετράωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 18 Δεκεμβρίου.
- Δεν καταργείται το ΥΕΝ, δήλωσε ο πρωθυπουργός.
- Στάση εργασίας τη Δευτέρα των δικαστικών υπαλλήλων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Χριστούγεννα στο Ολυμπιακό στάδιο θα κάνουν οι παίκτες του Ολυμπιακού και του Ηρακλή,σε αγώνα για το Κυπέλλο Ελλάδας.
- Η αυλαία της 12της αγωνιστικής ανοίγει σήμερα με τα παιχνίδια, Βέροια - ΑΕΚ και Ηρακλή-Καλαμάτας.
- Η Ελλάδα παραμένει στην 8η θέση της ειδικής βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ, παρά την ήττα του Ολυμπιακού στην Πορτογαλία με 2-1 από την Πόρτο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σημαντικές εξαγγελίες Αρσένη για το Ενιαίο Λύκειο.

Σημαντικές αλλαγές για το Λύκειο εξήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης. Ανακοίνωσε μείωση των ωρών διδασκαλίας μέχρι 4 ώρες εβδομαδιαίως, οι οποίες θα αφιερωθούν σε ενισχυτική διδασκαλία ή μαθήματα επιλογής. Επίσης τα μαθήματα χωρίζονται στα γενικής παιδείας και τα κατευθύνσεων, καθώς και σε υποχρεωτικά και επιλογής, ανάλογα με τον κλάδο που θέλει να ακολουθήσει ο μαθητής.

Το 56% των μελών του ΣΥΝ στην Αθήνα υπέρ της συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ.

Με οριακή πλειοψηφία τα μέλη του Συνασπισμού στην Αθήνα τάχθηκαν στο εσωκομματικό δημοψήφισμα που διεξήχθη, υπερ της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές με επικεφαλής του συνδιασμού τη Μαρία Δαμανάκη. Συγκεκριμένα υπέρ ψήφισε το 56,3% των μελών, ενώ αντίθετη άποψη είχε το 41, 5%, ενώ τα λευκά ήταν 2,2%.

Καθημερινές πλέον οι συλλήψεις ανηλίκων για ναρκωτικά.

Νέο κρούσμα με ένστολους για ναρκωτικά. Αυτή τη φορά ήταν ένας μόνιμος υπαξιωματικός του Στρατού και ένας στρατιώτης, που υπηρετούν σε μονάδες της Δράμας και οι οποίοι επιχείρησαν να αγοράσουν μικροποσότητα χασίς.Σήμερα οδηγούνται στον Εισαγγελέα τα εννέα άτομα εκ των οποίων οι 4 είναι ανήλικοι και συνελήφθησαν χθες στον καταυλισμό των τσιγγάνων στην λαχαναγορά του Ρέντη. Οι έξι είχαν στην κατοχή τρία κιλά ακατέργαστης ινδικής κάναβης.

Η Ελλάδα θα μπλοκάρει συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη.

Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να μπλοκάρει τη συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη, δήλωσε κατηγορηματικά απο το Λονδίνο, όπου σήμερα ολοκληρώνει την επίσημη επίσκεψή του, ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι προϋπόθεση ανάπτυξης των σχέσεων ΕΕ- Τουρκίας είναι η αποδοχή απο την Αγκυρα των όρων που έχει θέσει η ίδια ΕΕ στα επίσημα κείμενά της. Αύριο ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στο Παρίσι, όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας, Ζακ Σιράκ και τον Γάλλο ομόλογό του, Λιονέλ Ζοσπέν.

Εικοσιτετράωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 18 Δεκεμβρίου.

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των συνδικάτων στην οικονομική και φορολογική πολιτική της κυβέρνησης. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν την πραγματοποίηση πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας για τις 18 Δεκεμβρίου, πρώτη μέρα συζήτησης του προϋπολογισμού στην ολομέλεια της βουλής. Τα συνδικάτα ζητούν αύξηση του αφορολογήτου ορίου, τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας, ανατροπή της εισοδηματικής πολιτικής του 2,5%, καθιέρωση του 35ωρου και αύξηση των συντάξεων.

Δεν καταργείται το ΥΕΝ, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Δεν τίθεται θέμα κατάργησης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργος Κώστας Σημίτης τους εκπρόσωπους του Comitee των Ελλήνων Εφοπλιστών του Λονδίνου στη συνάντηση που είχαν χθες.Επίσης δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει θέμα αλλαγής των συνθέσεων των πληρωμάτων των πλοίων με ελληνική σημαία, αίτημα που του τέθηκε στη συνάντηση απο πλευράς εφοπλιστών

Στάση εργασίας τη Δευτέρα των δικαστικών υπαλλήλων.

Κινητοποιήσεις εξήγγειλαν οι δικαστικοί υπάλληλοι, διεκδικώντας την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων τους.Η ομοσπονδία τους προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας για την Δευτέρα, από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου.Στη στάση εργασίας θα συμμετέχουν και οι υπάλληλοι των εμμίσθων υποθηκοφυλακείων Αττικής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χριστούγεννα στο Ολυμπιακό στάδιο θα κάνουν οι παίκτες του Ολυμπιακού και του Ηρακλή,σε αγώνα για το Κυπέλλο Ελλάδας.

Χριστούγεννα στο Ολυμπιακό στάδιο θα κάνουν οι παίκτες του Ολυμπιακού και του Ηρακλή, αφού το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, αποφάσισε σε συνεδρίαση του, ότι ο επαναληπτικός αγώνας για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στις δύο ομάδες, θα διεξαχθεί στις 24 Δεκεμβρίου, αντί της ερχόμενης Τετάρτης, που είχε ορισθεί αρχικά. Κι' αυτό γιατί ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Δευτέρα τον παναθηναϊκό στο μεγάλο ντέρμπι της δωδέκατης αγωνιστικής.

Η αυλαία της 12της αγωνιστικής ανοίγει σήμερα με τα παιχνίδια, Βέροια - ΑΕΚ και Ηρακλή-Καλαμάτας.

Τη Δευτέρα τα σπουδαία, λοιπόν, όμως η ``αυλαία`` της δωδέκατης αγωνιστικής ``ανοίγει`` σήμερα με το εκτός έδρας παιχνίδι της πρωτοπόρου ΑΕΚ, που αντιμετωπίζει στη Βέροια την τοπική ομάδα,ενώ δύο ώρες αργότερα ο Ηρακλής υποδέχεται στο Καυτατζόγλειο την Καλαμάτα. Οι υπόλοιποι έξι αγώνες γίνονται την Κυριακή. Πιό συγκεκριμένα η Καβάλα, υποδέχεται τον Ιωνικό,ο Πανιωνίος τον ΠΑΟΚ και ο Εθνικός τον Αθηναϊκό.Στην Πάτρα η Παναχαϊκή θα ``παλέψει`` για τους τρεις βαθμούς απέναντι στον ΟΦΗ, ενώ στη Νίκαια η Προοδευτική υποδέχεται τον Πανηλειακό. Τέλος ο Απόλλωνας αντιμετωπίζει στην Ριζούπολη την Ξάνθη.

Η Ελλάδα παραμένει στην 8η θέση της ειδικής βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ, παρά την ήττα του Ολυμπιακού στην Πορτογαλία με 2-1 από την Πόρτο.

Η Ελλάδα παραμένει στην 8η θέση της ειδικής βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ, παρά την ήττα του Ολυμπιακού στην Πορτογαλία με 2-1 από την Πόρτο. Η θέση αυτή δίνει σε μια χώρα το ''χρυσό'' προνόμιο της διπλής εκπροσώπησης στο τσάμπιονς λιγκ. Η χώρα μας θα δώσει ''μάχη'' με την Τσεχία, που χθες μετά την ισοπαλία της Σπάρτα Πράγας μας πλησίασε επικίνδυνα και τη Νορβηγία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 281,20 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,28, γαλλικό φράγκο προς 47,59, λίρα Αγγλίας προς 471,12, ελβετικό φράγκο προς 197,05, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,26, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 220,28, τη λίρα Κύπρου προς 544,04 και την ECU προς 315,64 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι σήμερα ο καιρός με λίγες νεφώσεις και τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως όμως στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Αργότερα ο καιρός και εκεί θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 6 με 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 10 με 18 και στο Αιγαίο 13 με 19 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, με παροδικές βροχές, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 13 με 17 θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί 9 με 15 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 29 November 1997 - 7:00:17 UTC