Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-12-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Η θέση της χώρας μας αναβαθμίζεται στο ΝΑΤΟ, τόνισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος.
- Κρίσιμη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για τη διεύρυνση της Ενωσης.
- Υποχωρεί η κακοκαιρία που το τελευταίο 24ωρο έπληξε τις περισσότερες περιοχές της χώρας.
- Δεν πρόκειται να αλλάξει η διοικητική διαίρεση της χώρας, δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών, διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα του "Εθνους".
- Χωρίς την παρουσία τηλεοπτικών καναλιών άρχισε η κατ'έφεση δίκη των τριών νεαρών που είχαν καταδικαστεί για σατανιστικές τελετές.
- Η πορεία της χώρας μας προς την ΟΝΕ θα συζητηθεί αύριο στη βουλή. Στην Αθήνα, βρίσκονται ειδικοί του ΔΝΤ.
- Απεργούν αύριο από τις 10 έως τις τρεις το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε Αθήνα και Πειραιά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η θέση της χώρας μας αναβαθμίζεται στο ΝΑΤΟ, τόνισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος.

Με τη νέα δομή του ΝΑΤΟ αναβαθμίζεται η θέση της χώρας μας, η οποία αποκτά το δικαίωμα του βέτο, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κατά την διάρκεια συνέντευξης. Οσον αφορά τους επικριτές της συμφωνίας, ο κ.Τσοχατζόπουλος τόνισε οτι βιάσθηκαν να τοκάνουν χωρίς να έχουν ενημερωθεί. Η νέα δομή του ΝΑΤΟ απασχόλησε και τις εργασίες του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ.Για μυστική διπλωματία έκανε λόγο η Νέα Δημοκρατία, ενώ το ΚΚΕ χαρακτήρισε τη συμφωνία συγκάλυψη των πραγματικών στόχων.

Κρίσιμη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για τη διεύρυνση της Ενωσης.

Κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, με θέμα το σχέδιο της λουξεμβουργιανής προεδρίας για την διεύρυνση της Ενωσης, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει τη συμμετοχή της Τουρκίας. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, συμμετέχει στις εργασίες με σταθερή την ελληνική θέση έναντι της Τουρκίας, οτι δεν πρόκειται να άρει τις επιφυλάξεις της για συμμετοχή της, εάν η Αγκυρα δεν αποδεχθεί τους όρους που της έχουν τεθεί για το Κυπριακό.

Υποχωρεί η κακοκαιρία που το τελευταίο 24ωρο έπληξε τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Υφεση της κακοκαιρίας που έπληξε το τελευταίο 24ωρο τη χώρα, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα, αναμένεται να σημειωθεί. Ωστόσο αποκλεισμένα παραμένουν αρκετά χωριά στη βόρεια Ελλάδα λόγω των έντονων χιονοπτώσεων, ενώ τα αυτοκίνητα κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Εκτεταμένες ζημιές σημειώθηκαν στη Χίο, όπου περίπου εκατό σπίτια και άλλα τόσα καταστήματα πλημμύρισαν.

Δεν πρόκειται να αλλάξει η διοικητική διαίρεση της χώρας, δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών, διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα του "Εθνους".

Σε διάψευση δημοσιεύματος της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, το οποίο αναφέρεται στην αλλαγή της διοικητικής διαίρεσης της χώρας και σύμπτυξη των 51 νομών σε 35 και των 13 περιφερειών σε επτά, προέβη σήμερα ο υπουργός εσωτερικών Αλέκος Παπαδόπουλος, τονίζοντας οτι δεν υφίσταται θέμα αλλαγής της παρούσης διοικητικής διαίρεσης της χώρας.

Χωρίς την παρουσία τηλεοπτικών καναλιών άρχισε η κατ'έφεση δίκη των τριών νεαρών που είχαν καταδικαστεί για σατανιστικές τελετές.

Αύριο θα συνεχισθεί η κατ'έφεση δίκη των Ασημάκη Κατσούλα, Εμμανουήλ Δημητροκάλη και Δήμητρας Μαργέτη, οι οποίοι πρωτοδίκως είχαν καταδικασθεί για τη δολοφονία δύο γυναικών στη διάρκεια σατανιστικών τελετών, καθώς και για άλλα αδικήματα. Σήμερα κατέθεσαν οι συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι είπαν οτι η τιμωρία που επεβλήθηκε στη Μαριέτη είναι πολύ μικρή, διότι γνώριζε τα πάντα γύρω από την εγκληματική δράση των φίλων της.

Η πορεία της χώρας μας προς την ΟΝΕ θα συζητηθεί αύριο στη βουλή. Στην Αθήνα, βρίσκονται ειδικοί του ΔΝΤ.

Η πορεία της χώρας προς την ΟΝΕ, θα συζητηθεί αύριο σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, σε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, την ώρα που ειδικοί του ΔΝΤ βρίσκονται ήδη στην Αθήνα, ενώ την Πέμπτη αρχίζει στην ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Στο μεταξύ, άκαρπη απέβη η συνάντηση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, καθώς ο υπουργός παρέμεινε αμετακίνητος στις θέσεις της κυβέρνησης για τη φορολογική πολιτική.

Απεργούν αύριο από τις 10 έως τις τρεις το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε Αθήνα και Πειραιά.

Ταλαιπωρία θα αντιμετωπίσει αύριο το κοινό για τις μετακινήσεις του σε Αθήνα και Πειραιά, καθώς οι οδηγοί όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι. Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες απεργούν ζητώντας τον εκσυγχρονισμό των συγκοινωνιών, ανανέωση του στόλου, πρόσληψη νέων οδηγών και βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαρύς έπεσε ο ``πέλεκυς`` της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΑΕ, αλλά μόνο στον Ιωνικό, τον οποίο τιμώρησε με αποκλεισμό της έδρας του για επτά αγωνιστικές ημέρες, συνολικά, λόγω των επεισοδίων οπαδών και παραγόντων του στους αγώνες με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, που έγιναν στο γήπεδο της Νεάπολης. Παράλληλα, με αποκλεισμό μιας αγωνιστικής τιμωρήθηκαν, για επεισόδια οπαδών τους, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο Πανηλειακός. Ακόμη τιμωρήθηκε με έκπτωση από το αξιωμά του για τέσσερις μήνες, τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ιωνικός, Νίκο Κανελλάκη.

Την έκπληξη της 13ης αγωνιστικής πέτυχε σήμερα η Παναχαϊκή η οποία νίκησε μέσα στη Ξάνθη την ομώνυμη ομάδα με 1-0, για το πρωτάθλημα της Α'εθνικής κατηγορίας. Το νικηφόρο τέρμα για την ομάδα της Πάτρας σημείωσε ο Νοβοχάτσκι στο 48ο λεπτό.

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο προπονητής του Ολυμπιακού Μπάγεβιτς την απόφαση του αθλητικού δικαστή, σύμφωνα με την οποία οι "ερυθρόλευκοι" τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό της έδρας τους για μία αγωνιστική, λόγω των επεισοδίων που συνέβησαν στον αγώνα με τον Ιωνικό. Οπως έγινε γνωστό από την ΠΑΕ, ο Ολυμπιακός θα εφεσιβάλλει αύριο την απόφαση του αθλητικού δικαστή. Εξάλλου, φαίνεται ότι το σήριαλ απομάκρυνσης του Σαμπανάτζοβιτς από την ομάδα είναι θέμα ημερών να τελειώσει, αφού ήδη ο Μαυροβούνιος παίχτης συζητά με άλλες ομάδες.

Αδικημένοι νοιώθουν οι άνθρωποι της ΠΑΕ Ιωνικός, μετά την ανακοίνωση της εξοντωτικής σε βάρος τους ποινής από τον αθλητικό δικαστή. Το αίσθημα της αδικίας ενισχύεται, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Ιωνικού που μιλάει γιά άνιση μεταχείριση, από το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε μόνο με μία αγωνιστική, γιά τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν στο αξέχαστο παιχνίδι της Νεάπολης. Στην ανακοίνωση των "κυανολέυκων" γίνεται λόγος για "ασυλία Κόκκαλη", ενώ οι ελπίδες πλέον του Ιωνικού στρέφονται αποκλειστικά πλέον στην δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, όπου και θα προσφύγει η διοίκηση της ΠΑΕ.

Την απόφαση του αθλητικού δικαστή θα εφεσιβάλλει και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος με επείγουσα επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΠΑΕ, ζητάει όπως οι εκκρεμούσες υποθέσεις θα πρέπει να εκδικαστούν από τη νέα επιτροπή τακτικών δικαστών και όχι από την δικαστική επιτροπή, μετά την απόφαση περί αντικαταστασής τους. Στο μεταξύ, με μοναδικό πρόβλημα τον Κωνσταντινίδη, συνεχίζονται οι προπονήσεις του Παναθηναϊκού. Ο διεθνής μέσος, ταλαιπωρείται από ελαφρύ διάστρεμα στον αστράγαλο, όμως το ιατρικό τιμ των "πρασίνων" αισιοδοξεί ότι θα είναι έτοιμος στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη.

Πανικό προκάλεσε στον ΠΑΟΚ η επιβεβαίωση από τον Φραντζέσκο ότι έχει δεχθεί δελεαστικές προτάσεις από ισπανικές ομάδες, σε δηλώσεις που έκανε με αφορμή την αναδειξή του σαν κορυφαίο ποδοσφαιριστή του 1997, μαζί με τους Ντέμη Νικολαϊδη και Χρήστο Κωστή. Ο ταλαντούχος παίχτης υποστήριξε ότι η μετακινησή του θα εξαρτηθεί από την πρόταση, από την αξία της ομάδας, αλλά, όπως τόνισε και από την διοίκηση του ΠΑΟΚ, ο οποίος θα πρέπει να αποζημιωθεί αναλόγως.

Ο Τάϊς Λίμπρεχτς θα είναι τελικά ο νέος προπονητής τουμ Απόλλωνα, αφού ο Ολλανδός τεχνικός έχει συμφωνήσει σε όλα με τον πρόεδρο της "ελαφράς ταξιαρχίας", Κώστα Αλαμάνο. Ο Λίμπρεχτς, που στο παρελθόν εργάσθηκε σε αρκετές ελληνικές ομάδες και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία, αναχώρησε σήμερα για την πατρίδα του, προκειμένου να ρυθμίσει κάποια προσωπικά του θέματα και θα επιστρέψει μεθαύριο. Ο Λίμπρεχτς θα αντικαταστήσει στον πάγκο του Απόλλωνα τον Τεννέ, ο οποίος σήμερα υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Καλαμάτα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,59 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,11, γαλλικό φράγκο προς 47,53, λίρα Αγγλίας προς 470,89, ελβετικό φράγκο προς 196,12, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,25, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 217,57, τη λίρα Κύπρου προς 542,94 και την ECU προς 315,52 δραχμές.

Σε ανοδική τροχιά για 10η συνεχή ημέρα κινήθηκε η αγορά του Χρηματιστηρίου, με το επενδυτικό ενδιαφέρον σήμερα να επικεντρώνεται σε μετοχές των Κατασκευών και των εταιριών Επενδύσεων. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1566,81 μονάδες ενισχυμένος σε ποσοστό 1%, ενώ κατά τις 10 τελευταίες ανοδικές συνεδριάσεις έχει κερδίσει 11,78%. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε στα 16,1 δισ. δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα, αν και στα ανατολικά και νότια αρχικά προβλέπονται ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά έως μέτριοι, στα ανατολικά έως πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -4 με 10 βαθμούς, στα δυτικά μηδέν με 15 και στην υπόλοιπη χώρα 3 με 14 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, μέτριους έως ισχυρούς βοριάδες και θερμοκρασία 3 με 13 και 1 με 10 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 8 December 1997 - 20:00:17 UTC