Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μέχρι το 2002 η ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ δήλωσε ο πρωθυπουργός.
- Κριτική στη κυβέρνηση απο την αντιπολίτευση για πορεία σύγκλισης .
- Σήμερα ενημερώνεται η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για νέα δομή ΝΑΤΟ.
- Ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Αθήνα για συνομιλίες.
- Ξεπέρασαν τις 80.000 οι αιτήσεις για το διαγωνισμό του Δημοσίου.
- Αρχισε η μείωση των τραπεζικών επιτοκίων.
- Συνεδριάζει σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Παναθηναϊκού επι της Μπουντιβέλνικ με 89-71. - Για οικονομικές ατασθαλίες πρόκειται να ``καθήσει στο σκαμνί`` ο αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ, Βίκτωρας Μητρόπουλος.
- Παίκτης του ΠΑΟΚ είναι και επίσημα πλέον, ο Ουγγρος επιθετικός της Ούϊπεστ, Ζλόταν Κόβατς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μέχρι το 2002 η ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εντάξει την Ελλάδα στην Οικονομική Νομισματική Ενωση το αργότερο μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2002, ημερομηνία εισαγωγής του "ευρώ" και παράλληλα είναι εξίσου αποφασισμένη να δώσει σκληρές διαπραγματεύσεις για τη διασφάλιση των συμφερόντων της. Επίσης θα πρωτοστατήσει με τη θετική συμβολή της στη μετεξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αυτά ήταν τα κεντρικά μηνύματα της ομιλίας του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή χθες σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.

Κριτική στη κυβέρνηση απο την αντιπολίτευση για πορεία σύγκλισης .

Ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Καραμανλής, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ατολμία και αναποτελεσματικότητα, που θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαίκή πορεία της χώρας. Η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τάχθηκε υπέρ της καταψήφισης της συνθήκης και της πραγματοποίησης δημοψηφίσματος. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, έκανε λόγο για πολιτική μυστικοπάθειας, μονομερείς χειρισμούς και νοοτροπία τετελεσμένων. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, κ. Τσοβόλας, τάχθηκε κατά της συμμετοχής της Ελλάδας στην ΟΝΕ μέχρι το 2001 και έκανε λόγο για παραχωρήσεις στα εθνικά θέματα.

Σήμερα ενημερώνεται η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για νέα δομή ΝΑΤΟ.

Τη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής θα ενημερώσει σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, για τη νέα στρατιωτική δομή του ΝΑΤΟ. Τα ακριβή αντίγραφα της σχετικής συμφωνίας ζήτησαν απο τον κ. Τσοχατζόπουλο ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Μιλτιάδης Εβερτ και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Αναστάσιος Πεπονής και Παντελής Οικονόμου.

Ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Αθήνα για συνομιλίες.

Στην Αθήνα αναμένεται σήμερα ο προεδρεύον του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλόντ Γιούνγκερ, ο οποίος το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, εν όψει της συνόδου κορυφής των "15" στο Λουξεμβούργο την Παρασκευή και το Σάββατο για τη διεύρυνση της ΕΕ και των ευρω-τουρκικών σχέσεων. Στο Λονδίνο συναντήθηκαν χθες ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλέρ, με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεσούτ Γιλμάζ, στην οποία συζητήθηκαν οι σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ αλλά και το Κυπριακό.

Ξεπέρασαν τις 80.000 οι αιτήσεις για το διαγωνισμό του Δημοσίου.

Πάνω από 80.000 αιτήσεις υποβλήθηκαν από τους ενδιαφερόμενους, τελευταία ημέρα χθες υποβολής των αιτήσεων για προσλήψεις στο δημόσιο, που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Φεβρουάριο, για την κάλυψη 2.253 θέσεων. Τεράστιες ουρές είχαν δημιουργηθεί στις νομαρχίες όλης της χώρας, με την προσέλευση των ενδιαφερομένων.

Αρχισε η μείωση των τραπεζικών επιτοκίων.

Οπως αναμενόταν άρχισε πλέον η αντίστροφη μέτρηση για την εκ νέου πτώση των επιτοκίων στα προηγούμενα επίπεδα τους, διαδικασία που θα γίνει με σταδιακά βήματα. Ετσι η Εθνική Τράπεζα, δίνοντας το "σήμα" και στις άλλες τράπεζες από σήμερα προχωρά σε μείωση των επιτοκίων της κατά 0,25 μονάδες στις καταθέσεις και ως 0,50 μονάδες στις χορηγήσεις.

Συνεδριάζει σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ.

Οι εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα και οι εσωκομματικές εκλογές στις τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις ειναι τα θέματα, που θα απασχολήσουν τη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΝΔ υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος Κώστα Καραμανλή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Παναθηναϊκού επι της Μπουντιβέλνικ με 89-71.

Την πρώτη θέση στον 8ο όμιλο του Ευρωκυπέλλου "καπάρωσε"ουσιαστικά η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού μετά τη νίκη της με 89-71 στο Κίεβο επί της Μπουντιβέλνικ. Ετσι, το συγκρότημα του Σλόμπονταν Σούμποτιτς, με νίκη την επόμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ επί της Σεν Πόλτεν θα κατακτήσει και τυπικά την πρώτη θέση στον όμιλό του και στη φάση των ``32`` θα τεθεί αντιμέτωπει με μία εκ των Κέρμεντ και Μπάγερ Λεβερκούζεν. Ο Απόλλωνας Πατρών, αντίθετα, έχασε στο Βέλγιο από την Σαρλερουά με 87-69 και γνώρισε την τρίτη ήττα σε 9 παιχνίδια. Η ομάδα της Πάτρας, πάντως, είναι σίγουρα δεύτερη στον 6ο ομιλο και στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει μία από τις Χαποέλ Εϊλάτ και Μπεομπάνκα Βελιγραδίου

Για οικονομικές ατασθαλίες πρόκειται να ``καθήσει στο σκαμνί`` ο αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ, Βίκτωρας Μητρόπουλος.

Για οικονομικές ατασθαλίες πρόκειται να ``καθήσει στο σκαμνί`` ο αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ, Βίκτωρας Μητρόπουλος. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του για υπεξαίρεση ποσού το οποίο είχε λάβει η ΠΑΕ Αιγάλεω το 1989,που ήταν τότε πρόεδρός της, απο τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για έργα στο γήπεδό της, τα οποία, όμως, δεν ολοκληρώθηκαν. Η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά απο έγγραφη καταγγελία του υφυπουργού Αθλητισμού, Ανδρέα Φούρα, η οποία έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο. Υπάρχει, όμως και άλλο ``επεισόδιο`` του ``σήριαλ Μητρόπουλου``. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Δημόπουλος, άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης του Εφετείου, με την οποία αθωώθηκε ο Βίκτωρας Μητρόπουλος, που κατηγορείτο για δυσφήμηση.

Παίκτης του ΠΑΟΚ είναι και επίσημα πλέον, ο Ουγγρος επιθετικός της Ούϊπεστ, Ζλόταν Κόβατς.

Παίκτης του ΠΑΟΚ είναι και επίσημα πλέον, ο Ουγγρος επιθετικός της Ούϊπεστ, Ζλόταν Κόβατς, ο οποίος υπέγραψε στην Βουδαπέστη τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον ``δικέφαλο του βορρά`` έναντι 150 εκατομμυρίων δραχμών. Αναφερόμενος στην μεταγραφή του, ο Κόβατς, που αναμένεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, είπε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για την μετακίνηση του στον ΠΑΟΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,02 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,42, γαλλικό φράγκο προς 47,63, λίρα Αγγλίας προς 467,64, ελβετικό φράγκο προς 195,74, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,28, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,12, τη λίρα Κύπρου προς 543,83 και την ECU προς 315,45 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια μείον 4 με 10 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 1 με 16 και στο Αιγαίο 7 με 15 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις θα έχουν σήμερα Αθήνα και Θεσσαλονίκη με βόρειους ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί 5 με 14 και 0 με 10 αντίστοιχα.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 10 December 1997 - 10:00:26 UTC