Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εντονη καταδίκη της βομβιστικής επίθεσης κατά Β. Παπανδρέου .
- Υπο προϋποθέσεις η ανάπτυξη σχέσεων ΕΕ - Τουρκίας.
- Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο - Καταδίκη απο ΗΠΑ.
- Κανονικά θα δοθούν συντάξεις και δώρο στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ.
- Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού.
- Η Ελλάδα κέρδισε απο τη νέα δομή του ΝΑΤΟ δήλωσε ο πρωθυπουργός.
- Περισσότεροι απο 117.000 υποψήφιοι για 2353 θέσεις στο Δημόσιο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με ισοπαλία 2-2 έληξε ο αγώνας Ολυμπιακού - Ρόζεμποργκ. - Μια νίκη και δύο ήττες είναι ο απολογισμός των εκπροσώπων της χώρας μας στο κύπελλο Κόρατς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εντονη καταδίκη της βομβιστικής επίθεσης κατά Β. Παπανδρέου .

Ανανδρη εγκληματική ενέργεια χαρακτήρισε η κυβέρνηση τη χθεσινή βομβιστική επίθεση στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Ανάπτυξης, Βάσως Παπανδρέου, στην οποία τραυματίστηκε ελαφρά ενας πυροτεχνουργός. Την επίθεση καταδίκασαν με αποτροπιασμό ολα τα πολιτικά κόμματα. Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση "Μαχόμενος Αντάρτικος Σχηματισμός". Η ιδια η υπουργός Ανάπτυξης τονισε οτι η κυβέρνηση δεν πτοείται από ενέργειες δυνάμεων, που κινούνται στο σκοτάδι και υπάρχει λαϊκή εντολή να προχωρήσουμε σε ρήξεις με κατεστημένα συμφέροντα.

Υπο προϋποθέσεις η ανάπτυξη σχέσεων ΕΕ - Τουρκίας.

Η λουξεμβουργιανή προεδρία θα προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες, που θα λαμβάνουν υπόψη τα νόμιμα συμφέροντα της Ελλάδας σε μια ενδεχόμενη συμμετοχή της Τουρκίας στην ευρωπαϊκή διάσκεψη. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε στον πρωθυπουργό, κ. Σημίτη, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, κ. Γιούγκερ, στη χθεσινή τους συνάντηση. Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής υπογράμμισε οτι η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας συναρτάται με την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και με την παραπομπή στο Δικαστήριο της Χάγης.

Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο - Καταδίκη απο ΗΠΑ.

Τη δυσφορία τους εξέφρασαν οι ΗΠΑ για τις χθεσινές τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Τα ραντάρ του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσαν τις παραβάσεις 12 τουρκικών F-16, που έφθασαν μέχρι 25 μίλια νότια της Κασσάνδρας. Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε οτι τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν την εμπιστοσύνη και αυξάνουν δίχως λόγο την ένταση. Εξάλλου, σε δηλώσεις του ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαρκ Γκρόσμαν, τόνισε οτι ηρθε η ώρα να αποδεχθεί η Τουρκία τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης με προσφυγή της για το θέμα των Ιμίων.

Κανονικά θα δοθούν συντάξεις και δώρο στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

Κανονικά θα καταβληθούν οι συντάξεις και το δώρο των Χριστουγέννων στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, καθώς εκταμιεύθηκαν 45 δις δραχμές από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας προς το ΙΚΑ. Στο μεταξύ, σε έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών αναφέρεται οτι δεν υπάρχει περίπτωση να παρακρατηθεί το δώρο των Χριστουγέννων από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, που δεν είχαν καλή οικονομική διαχείριση.

Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού.

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού σήμερα και την ίδια στιγμή εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν από πείνα, φτώχεια και πολέμους. Περίπου 33.000 παιδιά πεθαίνουν κάθε ημέρα από ασθένειες, που μπορούσαν να έχουν προληφθεί. Τα τελευταία 10 χρόνια οι πόλεμοι σκότωσαν δύο εκατομμύρια παιδιά, άφησαν πέντε εκατομμύρια ανάπηρα, 12 εκατομμύρια άστεγα και ένα εκατομμύριο ορφανά.

Η Ελλάδα κέρδισε απο τη νέα δομή του ΝΑΤΟ δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Η Ελλάδα δεν έχασε από τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, αντιθέτως κέρδισε τη δυνατότητα συμμετοχής της στις εξελίξεις, από τις οποίες ήταν απούσα από το 1974, δήλωσε χθες το βράδυ στη Βουλή ο Κώστας Σημίτης στην διάρκεια της Ωρας του Πρωθυπουργού. Επικριτικές ήταν όμως οι θέσεις, που εξέφρασαν για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ. Μιλώντας ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής επανέλαβε οτι με τη νέα δομή του ΝΑΤΟ ισχυροποιείται η θέση της Ελλάδας στη Συμμαχία.

Περισσότεροι απο 117.000 υποψήφιοι για 2353 θέσεις στο Δημόσιο.

Πενήντα υποψήφιοι αναλογούν για κάθε μία απο τις 2.353 θέσεις που προκήρυξε το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού. Αυτό προκύπτει από τον αριθμό των αιτήσεων, που κατατέθηκαν μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα της Τρίτης, που έληξε η σχετική προθεσμία για το γραπτό διαγωνισμό του Δημοσίου που θα διεξαχθεί στις 21 και 22 Φεβρουαρίου. Συνολικά 117.316 άτομα κατέθεσαν αιτήσεις στις Νομαρχίες όλης της χώρας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με ισοπαλία 2-2 έληξε ο αγώνας Ολυμπιακού - Ρόζεμποργκ.

Mε ισοπαλία ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός την πρώτη του εμφάνιση στο τσάμπιονς λιγκ, αφού οι ``ερυθρόλευκοι`` στον έκτο και τελευταίο αγώνα τους για την διοργάνωση, παραχώρησαν ισοπαλία 2-2 στην Ρόζενμποργκ και χάρισαν ένα πολύτιμο βαθμό στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την ``μάχη`` που θα γίνει για την κατάληψη της όγδοης προνομιούχου θέσης στην βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ. Στα προημιτελικά της διοργάνωσης, προκρίθηκαν οι ομάδες: Ντόρτμουντ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Δυναμό Κιέβου, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου και Μονακό, που πήραν την πρώτη θέση στους έξι ομίλους και η Λεβερκούζεν με την Γιουβέντους σαν καλύτερες δεύτερες.

Μια νίκη και δύο ήττες είναι ο απολογισμός των εκπροσώπων της χώρας μας στο κύπελλο Κόρατς.

Μια νίκη και δύο ήττες είναι ο απολογισμός των εκπροσώπων της χώρας μας στο κύπελλο Κόρατς. Το Περιστέρι στον πρώτο αγώνα για την φάση των ``32`` της διοργάνωσης επικράτησε εντός έδρας με 78-69 της ισπανικής Λεόν και πήρε μικρό προβάδισμα για τον επαναληπτικό της ερχόμενης εβδομάδας. Αντίθετα, ο Παπάγου ηττήθηκε στην Κάντζα με 70-61 από την γερμανική Μπάμπεργκ και έτσι περιορίστηκαν σημαντικά οι ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Τέλος ο Αρης υπέστη βαριά ήττα στην Ισπανία από τη Μανρέσα με 84-67 και η αποστολή του την επόμενη Τετάρτη στο Αλεξάνδρειο θα είναι εξαιρετικά δύσκολη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,12 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,52, γαλλικό φράγκο προς 47,66, λίρα Αγγλίας προς 469,43, ελβετικό φράγκο προς 196,86, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,30, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 221,41, τη λίρα Κύπρου προς 543,53 και την ECU προς 315,44 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις σε όλη τη χωρα προβλέπονται σήμερα που κατά τόπους στις νότιες περιοχές θα είναι αυξημένες. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες, ενώ πι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Νότιο Αιγαίο βόρειοι μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια μείον 4 με 10, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 0 με 16 και στο Αιγαίο 4 με 15 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί από 3 εώς 14 και από 0 έως 9 βαθμούς αντίστοιχα. Το πρωι στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθεί ομίχλη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 11 December 1997 - 16:00:20 UTC