Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-12-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αρχισε στο Λουξεμβούργο η διήμερη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.
- Μέτωπο Ελλάδας - Βρετανίας - Δανίας και Σουηδίας κατά του οικονομικού διευθυντηρίου για το ευρώ.
- Ανάκαμψη στη Σοφοκλέους κατά 2,07%, μετά τη χθεσινή βουτιά του δείκτη τιμών.
- Πέτρες, μολότοφ και γκαζάκια εκτόξευσαν αναρχικοί κατά τη διάρκεια πορείας μαθητών και φοιτητών προς το υπουργείο Παιδείας.
- Εξόρμηση πραγματοποιούν οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ σε καταστήματα της Αττικής ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.
- Δύο ιστορίες κτηνωδίας ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σήμερα με θύματα δύο ανήλικα παιδιά τα οποία εκδίδονταν από τους γονείς τους.
- Η τέως βασιλική περιουσία ανήκει οριστικά στο δημόσιο αποφαίνεται ο Σύμβουλος Επικρατείας.
- Την άνοιξη κατατίθεται στη βουλή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό σύστημα, δηλώνει ο υπουργός Εργασίας.
- Ακυρώθηκαν τα περισσότερα δρομολόγια του ΟΣΕ λόγω της τρίωρης στάσης εργασίας των μηχανοδηγών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αρχισε στο Λουξεμβούργο η διήμερη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.

Αρχισαν στο Λουξεμβούργο οι εργασίες της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με κύριο θέμα την διεύρυνση της ένωσης, την πορεία προς την ΟΝΕ, αλλά και τις σχέσεις με την Τουρκία.Εδώ όμως τα πράγματα δυσκολεύουν,καθώς η Αγκυρα αρνείται να εκπληρώσει τους όρους που έχει θέσει η προεδρία του Λουξεμβούργου για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το Κυπριακό, ενώ η χήρα του Φρανσουά Μιτεράν,Ντανιέλ, συνέκρινε αυτούς που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα της Τουρκίας για την ΕΕ, με τους συνεργάτες των Γερμανών στην διάρκεια της κατοχής.

Μέτωπο Ελλάδας - Βρετανίας - Δανίας και Σουηδίας κατά του οικονομικού διευθυντηρίου για το ευρώ.

Σε συμφωνία κατέληξαν στο Λουξεμβούργο οι 15 ευρωπαίοι ηγέτες, για μία συμμετοχή στο Συμβούλιο του Ευρό, κατά περίπτωσιν των χωρών που δεν θα περιληφθούν αρχικά στη ζώνη του Ευρό. Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, εξέφρασε τις επιφυλάξεις της Ελλάδας για τη θεσμοθέτηση του λεγόμενου άτυπου Συμβουλίου των χωρών του Ευρό και παράλληλα, υπογράμμισε οτι η χώρα μας θα πληροί τους όρους εισδοχής στο Ευρό εντός του 1999, με στόχο την υιοθέτηση του το 2001.

Ανάκαμψη στη Σοφοκλέους κατά 2,07%, μετά τη χθεσινή βουτιά του δείκτη τιμών.

Ανάκαμψη σημειώθηκε στη Σοφοκλέους, όπου σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου έκλεισε με άνοδο 2,07%, μετά τη χθεσινή αναταραχή που προκλήθηκε από τα χρηματιστήρια της ΝΑ Ασίας. Η σταθερότητα της δραχμής αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, δήλωσε σήμερα ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου,υπενθυμίζοντας οτι ο πρωθυπουργός είχε προβλέψει μετασεισμούς από αυτού του είδους τις κρίσεις.

Πέτρες, μολότοφ και γκαζάκια εκτόξευσαν αναρχικοί κατά τη διάρκεια πορείας μαθητών και φοιτητών προς το υπουργείο Παιδείας.

Ενταση και κυκλοφοριακό κομφούζιο δημιουργήθηκε το πρωί στο κέντρο της Αθήνας,εξαιτίας της πορείας που πραγματοποίησαν μαθητές και φοιτητές, από τα Προπύλαια προς το υπουργείο Παιδείας, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο που αφορά την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.Αναρχικοί παρείσφρυσαν ανάμεσα στους φοιτητές και άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες, γκαζάκια και βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές δύο τράπεζες στο ύψος της Ομόνοιας.

Εξόρμηση πραγματοποιούν οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ σε καταστήματα της Αττικής ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Εξόρμηση πραγματοποιούν από σήμερα 500 περίπου Ράμπο της Εφορίας, γνωστοί και ως αδιάφθοροι, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Δεκάδες συνεργεία του υπουργείου Εμπορίου και του ΣΔΟΕ, πραγματοποιούν εκτεταμένους ελέγχους, για περιπτώσεις κερδοσκοπίας, και διάθεσης ακατάλληλων προϊόντων για τη δημόσια υγεία, ενώ για τους παραβάτες θα ισχύει η διαδικασία του αυτόφωρου.

Δύο ιστορίες κτηνωδίας ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σήμερα με θύματα δύο ανήλικα παιδιά τα οποία εκδίδονταν από τους γονείς τους.

Δύο απίστευτες ιστορίες κτηνωδίας ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σήμερα, με θύματα δύο ανήλικα παιδιά, τα οποία εκδίδονταν από τους γονείς τους! Συγκεκριμένα, Ιρακινός βίαζε κατά επανάληψη 8χρονο αγόρι, με τη σύμφωνη γνώμη του πατέρα του.Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, όμως, έπεσε και ένα κοριτσάκι 11 χρόνων, το οποίο εξανάγκαζε ο πατέρας του να έχει σεξουαλικές σχέσεις με άνδρες.Οι δύο γονείς-τέρατα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Η τέως βασιλική περιουσία ανήκει οριστικά στο δημόσιο αποφαίνεται ο Σύμβουλος Επικρατείας.

Η τέως βασιλική περιουσία ανήκει οριστικά στο δημόσιο αποφαίνεται ο Σύμβουλος Επικρατείας, Γιώργος Ανεμογιάννης, με εισήγησή του ενώπιον του ανωτατου ακυρωτικού δικαστηρίου που τάσσεται υπέρ της κρίσης της απόφασης του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου και τονίζει ότι με το δημοψήφισμα του 1974 λύθηκε όχι μόνο το πολιτικό πολιτειακό θέμα, αλλά και το περιουσιακό του τέως βασιλιά.

Την άνοιξη κατατίθεται στη βουλή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό σύστημα, δηλώνει ο υπουργός Εργασίας.

Την άνοιξη θα κατατεθεί στη βουλή νέο σχέδιο νόμου που θα αφορά την οργάνωση του ασφαλιστικού συστήματος, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.Το σχέδιο νόμου θα προωθεί τις συγχωνεύσεις και ομαδοποιήσεις ταμείων, την αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους και την ενοποίηση των κλάδων υγείας.

Ακυρώθηκαν τα περισσότερα δρομολόγια του ΟΣΕ λόγω της τρίωρης στάσης εργασίας των μηχανοδηγών.

Ακυρώθηκαν σήμερα τα περισσότερα δρομολόγια του ΟΣΕ, εξαιτίας της τρίωρης στάσης εργασίας που πραγματοποίησαν οι μηχανοδηγοί, με αίτημα την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.Προβλήματα όμως δημιουργήθηκαν και στα δικαστήρια από την απεργία των δικαστικών υπαλλήλων, ενώ εκδικάσθηκαν μόνο οι δίκες που είχαν επείγοντα χαρακτήρα και κυρίως οι αγωγές ασφαλιστικών μέτρων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετά την απόκτηση του διεθνή Λιβεριανού μέσου της Ξάνθης Σέμπουε, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη και η απόκτηση του Γιώργου Δώνη στην ΑΕΚ. Η διοίκηση της "Ενωσης" κατάφερε να εξασφαλίσει τους δύο παίχτες μετά από γρήγορες και αποφασιστικές ενέργειες, καθώς και οι δύο τους αποτελούσαν επιλογές του Ντουμιτρίου. Ο Δώνης για συμβόλαιο τριών χρόνων θα πάρει συνολικά 300 εκατομμύρια, ο Σέμπουε για πέντε χρόνια θα πάρει 200 εκατομμύρια, ενώ γύρω στα 150 εκατομμύρια πήρε και η Ξάνθη.

Μόνο νίκη θέλει ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη εναντίον του Ηρακλή, μετά την ήττα και από τον Ολυμπιακό αν θέλει να παραμείνει κοντά στη διεκδίκηση του τίτλου. Ο Δανιήλ χαρακτήρισε δύσκολο το ματς, αλλά τόνισε ότι οι "πράσινοι" έχουν τα φόντα να νικήσουν την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για το Σέρβο μέσο της Αστον Βίλα, Σάσα Τσούρσιτς, μετά το γνωστό "σίριαλ" του καλοκαιριού. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ντούσαν Μπάγεβιτς βρίσκεται τις δέκα τελευταίες ημέρες σε επαφή με το μάνατζερ του παίκτη και προσπαθεί να κινήσει και πάλι τις διαδικασίες για την απόκτηση του τον ερχόμενο Ιανουάριο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 281,35 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,50, γαλλικό φράγκο προς 47,63, λίρα Αγγλίας προς 468,17, ελβετικό φράγκο προς 197,24, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 216,69, τη λίρα Κύπρου προς 544,34 και την ECU προς 315,66 δραχμές.

Δύο πρόσωπα παρουσίασε σήμερα η αγορά του Χρηματιστηρίου. Αρχικά οι τιμές των μετοχών σημείωναν κάθετη υποχώρηση η οποία προσέγγιζε το 3%. Στη συνέχεια, όμως, η κατάσταση σταδιακά άρχισε να εξομαλύνεται, οι τιμές των μετοχών οχι μονο ανέκτησαν το αρχικά χαμένο έδαφος αλλά έκλεισαν και με μεγάλη άνοδο. Ο γενικός δείκτης τιμών διαμορφώθηκε στις 1517,18 μονάδες ενισχυμένος σε ποσοστό 2,07%. Στο "γύρισμα" της αγοράς συνετέλεσε η σημαντική αποκλιμάκωση των επιτοκίων στη διατραπεζική αγορά. Επισης η Τράπεζα της Ελλάδος παρενέβη στην αγορά στα επίπεδα του 13,75% με ανοιχτές προσφορές για έξι μέρες. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 21,5 δισ. δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές προβλέπονται αύριο σ'όλη τη χώρα, ενώ στα βορειοδυτικά είναι πιθανόν να εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι ως ισχυροί και τοπικά στα δυτικά και νότια πελάγη πολύ ισχυροί, βαθμιαία όμως στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 1 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 5 με 17 και στα νησιά του Αιγαίου 9 με 19 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 8 με 17 και 5 με 12 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 12 December 1997 - 20:00:16 UTC