Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-12-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 15/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ελληνική διπλωματική επιτυχία στο συμβούλιο κορυφής της ΕΕ.
- Αρχίζει την Τετάρτη η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.
- Την Πέμπτη 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
- Παράνομες οι προσλήψεις σε προεκλογική περίοδο.
- Κλειστοί σήμερα οι δήμοι όλης της χώρας.
- Απο σήμερα το χριστουγεννιάτικο ωράριο των καταστημάτων.
- Αυστηρή κριτική Τσοβόλα κατά της κυβέρνησης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σημαντικές νίκες σημείωσαν ο Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α εθνικής κατηγορίας.
- Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε νικητής στο ντέρμπι του Αλεξάνδρειου,αφού κέρδισε 76- 65 τον Παναθηναϊκό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ελληνική διπλωματική επιτυχία στο συμβούλιο κορυφής της ΕΕ.

Πλήρη ικανοποίηση επικρατεί σε Αθήνα και Λευκωσία για την υιοθέτηση των ελληνικών θέσεων στο ευρωπαϊκό συμβούλιο κορυφής στο Λουξεμβούργο, κυρίως σ' ό,τι αφορά την απόφαση των "15" για τις σχέσεις της ΕΕ με Κύπρο και Τουρκία. Αντίθετα εκνευρισμός και απογοήτευση διακατέχουν την Αγκυρα, η οποία απειλεί με ενσωμάτωση των κατεχομένων, αν αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Κύπρου. Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μεσούτ Γιλμάζ, ανακοίνωσε επίσης οτι η Τουρκία διακόπτει τον πολιτικό διάλογο με την ΕΕ.

Αρχίζει την Τετάρτη η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.

Αρχίζει την Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του προϋπολογισμού, η οποία θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία την Κυριακή το βράδυ. Την ίδια μέρα θα συνεδριάσει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος, με αποκλειστικό θέμα τον προϋπολογισμό. Σήμερα, εξάλλου, συνεδριάζει για το θέμα αυτό και η Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ.

Την Πέμπτη 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχουν εξαγγείλει για την Πέμπτη η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ με κύρια αιτήματα αυξήσεις πάνω απο τον πληθωρισμό, εφαρμογή του 35ωρου χωρίς μείωση αποδοχών και μέτρα κατά της ανεργίας.

Παράνομες οι προσλήψεις σε προεκλογική περίοδο.

Ακυρώνει όλες τις προσλήψεις στο δημόσιο, σε προεκλογική περίοδο, ο Αρειος Πάγος. Η Ολομέλειά του έκρινε, σύμφωνα με πληροφορίες, συνταγματική τη διάταξη του νόμου Πεπονή που απαγορεύει τους διορισμούς και τις μεταβολές στην υπηρεσιακή κατάσταση των υπαλλήλων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, κατά την προεκλογική περίοδο.

Κλειστοί σήμερα οι δήμοι όλης της χώρας.

Κλειστά για το κοινό θα παραμείνουν σήμερα τα δημοτικά και κοινοτικά καταστήματα της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρακράτηση απο την κυβέρνηση 7,5 δις δρχ. απο το συνολικό ποσό, που τους αναλογεί, όπως υποστηρίζουν οι Δήμαρχοι. Το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ στις 4 το απόγευμα, θα συνεδριάσει εκ νέου για να εκτιμήσει την κατάσταση και να αποφασίσει τυχόν κλιμάκωση των κινητοποίησεων.

Απο σήμερα το χριστουγεννιάτικο ωράριο των καταστημάτων.

Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα το χριστουγεννιάτικο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, τα οποία θα παραμένουν ανοικτά απο τις 9 το πρωί εως τις 8 το βράδυ. Η κίνηση, πάντως, στην αγορά είναι υποτονική, ενώ οι έμποροι αναμένουν το δώρο των Χριστουγέννων, που θα καταβληθεί στο τέλος της εβδομάδας, για να αυξηθεί ο τζίρος τους. Παράλληλα, εντείνονται οι έλεγχοι, που πραγματοποιούν άνδρες της ΣΔΟΕ και της αγορανομίας για να αποφευχθούν κρούσματα αισχροκέρδειας.

Αυστηρή κριτική Τσοβόλα κατά της κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, μιλώντας χθες στην Κομοτηνή κατηγόρησε την κυβέρνηση για συνεχείς υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα και αυθαιρεσίες όσον αφορά το σχέδιο "Ι. Καποδίστριας" για τις αναγκαστικές συνενώσεις. Ο κ. Τσοβόλας εξέφρασε επίσης την αντίθεσή του για την επιχειρούμενη μείωση των αναπτυξιακών κινήτρων για τις επιχειρήσεις της Θράκης, υπογραμμίζοντας ότι θα συμβάλλουν στη μεγαλύτερη διόγκωση του προβλήματος της ανεργίας στην περιοχή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σημαντικές νίκες σημείωσαν ο Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α εθνικής κατηγορίας.

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ σημείωσαν σημαντικές νίκες σε αγώνες της 14ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας. Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 στην Πάτρα τον Πανιώνιο, ο Παναθηναϊκός 1-0 τον Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο, ο ΟΦΗ 1-0 τον Εθνικό στο Καραϊσκάκη και ο ΠΑΟΚ το Σάββατο εύκολα στην Πάτρα την Παναχαϊκή με 4-1. Βαθμολογική ανάσα πήρε και η Βέροια που κέρδισε στην έδρα της 2-1 την Ξάνθη, ο Απόλλων που επικράτησε με το ίδιο σκορ της Προοδευτικής, ενώ βαθμό πολύτιμο ``τσίμπησε`` εκτός έδρας ο Πανηλειακός από την Καβάλα. Εξάλλου ο αγώνας Ιωνικού-Καλαμάτας στη Λαμία, διεκόπη λόγω καταρρακτώδους βροχής και θα διεξαχθεί σήμερα, όπως και το παιχνίδι στο Βύρωνα, Αθηναϊκός-ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε νικητής στο ντέρμπι του Αλεξάνδρειου,αφού κέρδισε 76- 65 τον Παναθηναϊκό.

Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε νικητής στο μεγάλο ντέρμπι του Αλεξάνδρειου, με το οποίο ολοκληρώθηκε η 11η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής ανδρών, αφού κέρδισε 76-65 τον Παναθηναϊκό. Στη βαθμολογία εξακουλουθεί να προηγείται ο Ολυμπιακός με 21 βαθμούς, αφού νίκησε το Σάββατο εκτός έδρας το Περιστέρι με 59-57, ενώ ο Παναθηναϊκός που γνώρισε την 2η ήττα του στο πρωτάθλημα παρέμεινε δεύτερος με 20.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 281,35 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,50, γαλλικό φράγκο προς 47,63, λίρα Αγγλίας προς 468,17, ελβετικό φράγκο προς 197,24, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 216,69, τη λίρα Κύπρου προς 544,34 και την ECU προς 315,66 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχετική βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός απο τα δυτικά, αν και θα συνεχισθούν οι βροχές και οι έντονες κατά τόπου καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά ενώ χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στα πελάγη θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο μείον 2 μεχρι 7 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 5 με 13 και στο Αιγαίο 8 με 16. Συννεφιά με βροχή και καταιγίδα θα έχει η Αθήνα. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 7 με 11 βαθμούς. Βροχή θα έχει και η Θεσσαλονίκη με ανέμους μέτριους έως ισχυρούς και θερμοκρασία 4 με 7 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 15 December 1997 - 9:00:18 UTC