Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-12-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ενημέρωση πολιτικών αρχηγών απο πρωθυπουργό για Σύνοδο Κορυφής.
- Σήμερα στο συμβούλιο ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ η νέα δομή της Συμμαχίας.
- Σημαντικά τα ωφέλη απο τις προγραμματικές συμφωνίες προμηθειών ΔΕΚΟ.
- Αρχίζει αύριο στη Βουλή η συζήτηση επι του προϋπολογισμού.
- Προβλήματα απο την κακοκαιρία στη Βόρειο Ελλάδα.
- Εκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία.
- Απειλούν με στάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ολοταχώς για τον τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα οδεύει η ΑΕΚ. - Αδιάφορη βαθμολογικά για τις ελληνικές ομάδες, θα είναι η σημερινή δέκατη ημέρα του Ευρωκυπέλλου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ενημέρωση πολιτικών αρχηγών απο πρωθυπουργό για Σύνοδο Κορυφής.

Τους πολιτικούς αρχηγούς θα ενημερώσει κατ' ιδίαν σήμερα ο πρωθυπουργος, Κώστας Σημίτης, για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Λουξεμβούργου. Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το προεδρικό μέγαρο για να ενημερώσει και τον κ. Στεφανόπουλο, ο οποίος βρίσκεται στην Ουκρανία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. Χθες ο κ. Σημίτης ενημέρωσε τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ. Ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης, συνεχάρει τον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς του στη σύνοδο του Λουξεμβούργου.

Σήμερα στο συμβούλιο ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ η νέα δομή της Συμμαχίας.

Η επικύρωση της νέας δομής του ΝΑΤΟ συζητείται σήμερα στο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών της συμμαχίας. Η Αγκυρα απειλεί με υποβάθμιση των σχέσεων της με την ΕΕ, την οποία κατηγόρησε ως όργανο της Ελλάδας, ο πρωθυπουργός, Μεσούτ Γιλμάζ. Επίσης δήλωσε οτι θα διακόψει κάθε συζήτηση με την ΕΕ σε ό,τι αφορά θέματα, που αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό. Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, διαφοροποιήθηκε απο την απόφαση της ΕΕ, δηλώνοντας οτι "οι ΗΠΑ θέλουν την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρώπη".

Σημαντικά τα ωφέλη απο τις προγραμματικές συμφωνίες προμηθειών ΔΕΚΟ.

Μειώνεται κατά 30% (μέσος όρος) το κόστος λειτουργίας μεγάλων ΔΕΚΟ, ενισχύεται το ελληνικό παραγωγικό δυναμικό και δημιουργούνται άμεσα νέες θέσεις απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα αναπτύσσονται και εξαγωγικά προγράμματα για τα ελληνικά προϊόντα. Αυτές είναι κατά βάση οι άμεσες θετικές επιπτώσεις από την προώθηση του θεσμού των προγραμματικών συμφωνιών. Ηδη εχουν συναφθεί 131 συμφωνίες με 208 ελληνικές επιχειρήσεις και κοινοπραξίες, που αφορούν επενδύσεις 1,3 τρισ. δρχ. και δημιουργούν 37.665 νέες θέσεις απασχόλησης.

Αρχίζει αύριο στη Βουλή η συζήτηση επι του προϋπολογισμού.

Αρχίζει αύριο στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επι του προϋπολογισμού. Στις χθεσινές συνεδριάσεις της Κυβερνητικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ τονιστηκε από όλους οτι ο προϋπολογισμός πρέπει να υπερψηφιστεί τόσο στο σύνολό του όσο και στα επιμέρους κονδύλια από όλα τα μέλη της ΚΟ. Χθες στη σύσκεψη των τομεαρχών της ΝΔ καθορίστηκε η τακτική, που θα ακολουθήσει το κόμμα κατά τη συζήτηση στη Βουλή. Συνεντεύξεις τύπου δίνουν σήμερα για τον προϋπολογισμό ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Αντώνης Σαμαράς.

Προβλήματα απο την κακοκαιρία στη Βόρειο Ελλάδα.

Συνεχίζονται τα προβλήματα, που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές και οι χιονοπτώσεις του τελευταίου τριήμερου. Δεκάδες χωριά στη Θράκη, σε όλη τη Μακεδονία, την Ηπειρο, τα Τρίκαλα και τη Φθιώτιδα παραμένουν αποκλεισμένα από τα χιόνια, ενώ η κίνηση των οχημάτων σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου γίνεται με αλυσίδες. Εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη του 48χρονου, Μαρίνου Παναγάκη, το αυτοκίνητο του οποίου παρασύρθηκε από χείμαρρο, στην περιοχή της Μεσσηνίας, ενώ σώθηκε μια 23χρονη κοπέλα, που επέβαινε στο αυτοκίνητο.

Εκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία.

Λιγότερο αισιόδοξη για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, είναι η έκθεση του ΟΟΣΑ από τις αντίστοιχες κοινοτικές εκτιμήσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι τώρα. Ο ΟΟΣΑ επισημαίνει ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα βρίσκεται στο κατώτατο όριο των τελευταίων 25 χρόνων. Προτείνει τη θέσπιση νέων μέτρων για την παραπέρα μείωση του δημοσιονομικού ελλείματος. Χαρακτηρίζει τους ρυθμούς ανάπτυξής της ισχυρούς, ενδέχεται ομως να υπάρξει ελαφρά επιβράδυνση. Αποδίδει την αύξηση της ανεργίας στον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων.

Απειλούν με στάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή.

Νέος κύκλος ταλαιπωρίας αναμένει τους επιβάτες της Ολυμπιακής, καθώς οι ιπτάμενοι φροντιστές και συνοδοί απειλούν με κινητοποιήσεις, αν μέχρι αύριο Τετάρτη η κυβέρνηση δεν δεσμευθεί για τη μονιμοποίηση 270 εκτάκτων συναδέλφων τους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολοταχώς για τον τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα οδεύει η ΑΕΚ.

Ολοταχώς για τον τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα οδεύει η ΑΕΚ, αφού η ``Ενωση`` χάρη σε εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Ντέμη Νικολαίδη, νίκησε στον Βύρωνα τον Αθηναϊκό με 1-0 σε αγώνα γιά την 14η ημέρα του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας με 37 βαθμούς, τρεις περισσότερους από τον δεύτερο Ολυμπιακό, που ακολουθεί με 34, ενώ 33 βαθμούς έχει ο Παναθηναϊκός και 30 ο Ιωνικός, αλλά με έναν αγώνα λιγότερο, αφού η συνάντηση του με την Καλαμάτα αναβλήθηκε εκ νέου, καθώς το γήπεδο της Λαμίας ήταν και πάλι ακατάλληλο.

Αδιάφορη βαθμολογικά για τις ελληνικές ομάδες, θα είναι η σημερινή δέκατη ημέρα του Ευρωκυπέλλου.

Αδιάφορη βαθμολογικά για τις ελληνικές ομάδες, θα είναι η σημερινή δέκατη ημέρα του Ευρωκυπέλλου, με την οποία ολοκληρώνεται και η πρώτη φάση της διοργάνωσης. Ο Παναθηναϊκός, υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Σανκτ Πόλτεν και ανεξαρτήτως αποτελέσματος εξασφαλίζει στους ``πράσινους`` την πρώτη θέση στον όγδοο όμιλο, κάτι που σημαίνει ότι επόμενος αντίπαλος για την ομάδα του Σούμποτιτς θα είναι η γερμανική Λεβερκούζεν. Ο έτερος εκπρόσωπός μας στο Ευρωκύπελλο, ο Απόλλωνας Πατρών, αγωνίζεται στην Ολλανδία με την Ντεν Μπος. Η ομάδα του Κώστα Διαμαντόπουλου ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα πάρει την δεύτερη θέση στον 6ο όμιλο και στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τους Γιουγκοσλάβους της Μπεομπάνκα ή τους ισραηλινούς της Χάποελ Εϊλάτ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,15 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,94, γαλλικό φράγκο προς 47,75, λίρα Αγγλίας προς 465,19, ελβετικό φράγκο προς 197,81, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,32, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 216,34, τη λίρα Κύπρου προς 545,05 και την ECU προς 315,63 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές νεφώσεις θα έχει η δυτική Ελλάδα, αλλά στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -2 με 5 βαθμούς, στα δυτικά 5 με 13 και στην υπόλοιπη χώρα 1 με 15 βαθμούς.Στην Αττική προβλέπεται ασθενής βροχή στα βόρεια του νομού, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα, οι άνεμοι θα είναι ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 5 με 9 βαθμούς.Χιονόνερο στην πόλη και χιόνια στα γύρω ορεινά, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 2 με 5 βαθμούς θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 16 December 1997 - 8:00:48 UTC