Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-12-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Το γάντι στους διαφωνούντες έριξε ο Κώστας Σημίτης στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
- Αρχισε στη βουλή η συζήτηση του προϋπολογισμού. Νεκρώνει αύριο κάθε παραγωγική δραστηριότητα λόγω της απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
- Δεν διατρέχουν κίνδυνο οι 30 ασθενείς στους οποίος χρησιμοποιήθηκε το σκεύασμα ΑΜΕΡΣΟΝ ΠΛΟΥΜΕΝΕ`Ι`Τ.
- Εντονη αντίδραση από τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, τον πρόεδρο της ΕΕ και τον Κλάους Κίνκελ στις απειλές της Τουρκίας.
- Στην ιστορική πόλη της Οδησσού έφτασε σήμερα ο Κωστής Στεφανόπουλος, κατά την τριήμερη επίσημη επισκεψή του στην Ουκρανία.
- Παραμένουν τα προβλήματα από την κακοκαιρία. Δεκάδες χωριά αποκλεισμένα, χιόνια και τσουχτερό κρύο στη βόρεια Ελλάδα.
- Ενορκη προανάκριση για την απόπειρα απόδρασης στις φυλακές Διαβατών και το θάνατο ενός κρατουμένου.
- Ληστεία με λεία 15 εκατ. δρχ. στην Εθνική Τράπεζα Αιγάλεω. Λήστεψαν και ταχυδρομική διανομέα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το γάντι στους διαφωνούντες έριξε ο Κώστας Σημίτης στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Αυστηρή προειδοποίηση προς τους διαφωνούντες ότι η πόρτα εξόδου από το ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτή, απηύθυνε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Αν κάποιος θεωρεί ότι έχει καλύτερη πρόταση, η πόρτα είναι ανοιχτή να την εκφράσει δημόσια και όλοι θα κριθούμε από το λαό, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Σημίτης και άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα δεχθεί ούτε επιμέρους διαφοροποιήσεις κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού. Παράλληλα, κάλεσε όλους να στηρίξουν ολόπλευρα το κυβερνητικό έργο σημειώνοντας ότι η πολιτική είναι ενιαία.

Αρχισε στη βουλή η συζήτηση του προϋπολογισμού. Νεκρώνει αύριο κάθε παραγωγική δραστηριότητα λόγω της απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Αρχισε στη βουλή η συζήτηση του προϋπολογισμού, η οποία συνοδεύεται με την 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ από την οποία θα νεκρώσει κάθε δραστηριότητα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Οι αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα δεν θα λειτουργήσουν για όλο το 24ωρο, ενώ προβλήματα θα δημιουργηθούν στα δρομολόγια του ΟΣΕ και στις πτήσεις της Ολυμπιακής.

Δεν διατρέχουν κίνδυνο οι 30 ασθενείς στους οποίος χρησιμοποιήθηκε το σκεύασμα ΑΜΕΡΣΟΝ ΠΛΟΥΜΕΝΕ`Ι`Τ.

Σε 30 ασθενείς χρησιμοποιήθηκε το σκεύασμα ΑΜΕΡΣΟΝ ΠΛΟΥΜΕΝΕ`Ι`Τ για το οποίο υπάρχουν υπόνοιες ότι έχει μολυνθεί από τη νόσο των τρελλών αγελάδων. Αυτό ανακοίνωσε το νοσοκομείο Ιωαννίνων, διαβεβαιώνοντας ότι οι ασθενείς δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο γιατί δεν τους έγιναν μεταγγίσεις αίματος, αλλά το σκεύασμα χρησιμοποιήθηκε για διαγνωστικούς σκοπούς. Το νοσοκομείο της Πάτρας ανακοίνωσε ότι το σκεύασμα αυτό επεστράφη χωρίς να χρησιμοποιηθεί.

Εντονη αντίδραση από τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, τον πρόεδρο της ΕΕ και τον Κλάους Κίνκελ στις απειλές της Τουρκίας.

Εντονη ήταν η αντίδραση της Ευρώπης στις απειλές της Τουρκίας, αλλά και στην έμμεση υποστήριξη που παρέσχε στην Αγκυρα η Ουάσιγκτον. Δεν είμαστε λέσχη Χριστιανών, αλλά λέσχη με αρχές και κανόνες, που οφείλει να σεβαστεί η Τουρκία, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου. Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζακ Σαντέρ, τόνισε ότι ζητήσαμε από την Τουρκία να αποδεχθεί τα αυτονόητα, ενώ ο Κλάους Κίνκελ τόνισε ότι η Ευρώπη δεν είναι μπανανία.

Στην ιστορική πόλη της Οδησσού έφτασε σήμερα ο Κωστής Στεφανόπουλος, κατά την τριήμερη επίσημη επισκεψή του στην Ουκρανία.

Στην ιστορική πόλη της Οδησσού έφτασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, δεύτερο σταθμό της τριήμερης επίσημης επισκεψής του στην Ουκρανία. Ο κ. Στεφανόπουλος ανακηρύχτηκε επίτιμος δημότης της πόλης σε ειδική τελετή στο δημαρχείο από τον δήμαρχο Ε. Γούρβιτς. Ο Ελληνας Πρόεδρος σε σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι ένα μέρος της ιστορίας της πόλης της Οδησσού ανήκει στην ιστορία της Ελλάδας, καθώς ουσιαστικά από την ουκρανική αυτή πόλη ξεκίνησε η ελευθερία της χώρας μας με την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας.

Παραμένουν τα προβλήματα από την κακοκαιρία. Δεκάδες χωριά αποκλεισμένα, χιόνια και τσουχτερό κρύο στη βόρεια Ελλάδα.

Παραμένουν τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία, κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα και τη Θράκη. Πολλά χωριά παραμένουν αποκλεισμένα, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού και εθνικού δικτύου, η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αλυσίδες. Ο υδράργυρος έχει πέσει κάθετα, ενώ η Νομαρχία Εβρου βρίσκεται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει τυχόν πλημμύρες, από τα νερά που αναμένεται να φθάσουν στο ελληνικό έδαφος από τη Βουλγαρία μέσω του ποταμού Αρδα.

Ενορκη προανάκριση για την απόπειρα απόδρασης στις φυλακές Διαβατών και το θάνατο ενός κρατουμένου.

Σε οργανωμένο σχέδιο απόδρασης αλβανών κρατουμένων, αποδίδει ο διευθυντής των φυλακών Διαβατών τη στάση που σημειώθηκε στο Σωφρονιστικό Κατάστημα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Αλβανός και να τραυματισθούν δύο φύλακες. Ηδη για το θέμα διεξάγεται ένορκη προανάκριση, ενώ οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ζητούν την αποσυμφόρεση της φυλακής.

Ληστεία με λεία 15 εκατ. δρχ. στην Εθνική Τράπεζα Αιγάλεω. Λήστεψαν και ταχυδρομική διανομέα.

Δεκαπέντε εκατ. δρχ. ήταν η λεία τριών ενόπλων κουκουλοφόρων, οι οποίοι λήστεψαν την Εθνική Τράπεζα στο Αιγάλεω. Κατάφεραν να διαφύγουν με κλεμμένο αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός τους. Ενοπλη ληστεία σημειώθηκε και σε βάρος ταχυδρομικής διανομέως, στη Νίκαια, όπου δύο νεαροί που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα της άρπαξαν την τσάντα με ένα εκατ.δρχ. που επρόκειτο να δοθεί ως δώρο Χριστουγέννων σε συνταξιούχους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευχαριστημένοι έμειναν όλοι στην ΑΕΚ από την σημερινή κλήρωση, που έγινε στη Γενεύη για το κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, καθώς το όνομα της Λοκομοτίβ Μόσχας δεν φοβίζει όπως στο παρελθόν. Ο Ντουμιτρίου τόνισε η ρωσική ομάδα είναι υποδεέστερη από την Τσέλσι και τη Στουγκάρδη, είναι όμως με καλή οργάνωση, δυνατή άμυνα και γρήγορες αντεπιθέσεις. Οι ρώσοι από την πλευρά τους έμειναν και αυτοί ικανοποιημένοι από την κλήρωση, ενώ όπως και ο προπονητής της ΑΕΚ έτσι και ο αντίστοιχος της Λοκομοτίβ υποστήριξε ότι οι πιθανότητες για πρόκριση είναι 50-50.

Η μικτή ομάδα Ελλήνων παικτών, σε φιλικό παιχνίδι φιλανθρωπικού χαρακτήρια που έγινε στο γήπεδο της Τούμπας παρουσία 4.000 θεατών επικράτησε 7-3 της αντίστοιχης των ξένων ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Α` Εθνικής κατηγορίας. Οι εισπράξεις του αγώνα θα δοθούν στη οικογένεια του Δημήτρη Καπετανόπουλου, η κόρη του οποίου αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε σπουδαίο φιλικό παιχνίδι με τον Αγιαξ, το οποίο θα διεξαχθεί 14 Ιανουαρίου στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας. Η ολλανδική ομάδα θα έλθει στην Αθήνα για 10 ημέρη προετοιμασία, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Παιανίας.

Παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα μπάσκετ του Αρη, καθώς οι παίχτες του είναι απλήρωτοι, κατάφερε μετά από εξαιρετική εμφάνιση να συντρίψει την ισπανική Μανρέσα με 96-74, για το κύπελλο Κόρατς. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε την πρόκριση για τους 16 της διοργάνωσης μετά από εκπληκτική απόδοση στο β' ημίχρονο όταν επικράτησαν πλήρως επί των φιλοξενουμένων.

Τη διαθεσή του να απομακρύνει από τις τάξεις του τον Βερεσάνοβιτς, έδειξε σήμερα ο Ολυμπιακός μέσω της ΕΠΟ στην Βοσνιακή ομοσπονδία. Μάλιστα, η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ υποστήριξε ότι δεν θα φέρει καμία αντίρρηση αν η ομάδα του Σεράγεβο θέλει να πάρει πίσω τον παίχτη...

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,15 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,93, γαλλικό φράγκο προς 47,75, λίρα Αγγλίας προς 466,59, ελβετικό φράγκο προς 197,03, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,31, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 222,94, τη λίρα Κύπρου προς 544,77 και την ECU προς 315,74 δραχμές.

Εικόνα σταθεροποίησης παρουσίασε η αγορά του Χρηματιστηρίου για τρίτη συνεχή συνεδρίαση. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1514,65 μονάδες με οριακή υποχώρηση 0,04%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 31,8 δισ. δρχ., διακινήθηκαν ομως, σημαντικά πακέτα μετοχών. Τη μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα παρουσίασαν οι μετοχές της Εθνικής και του ΟΤΕ, διακινώντας 611.900 και 300.620 τεμάχια αντιστοίχως.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει από αύριο ο καιρός αν και θα συνεχισθούν οι τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα αυτά όμως σταδιακά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα πτώση και στα βόρεια θα κυμανθεί -6 με 4 βαθμούς, στα δυτικά 1 με 11 και στην υπόλοιπη χώρα 2 με 10 βαθμούς Κελσίου. Ασθενή βροχή και πρόσκαιρη χιονόπτωση στην Πάρνηθα, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 3 με 8 θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται χιονόνερο ή χιόνι, αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί, οι άνεμοι θα είναι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 2 με 4 βαθμούς.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 17 December 1997 - 20:00:16 UTC