Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-12-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ακαρπες μέχρι στιγμής οι έρευνες για το ουκρανικό αεροσκάφος.
- Απόδοση ευθυνών για τα αίτια του δυστυχήματος.
- Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό.
- Τα ελληνοτουρκικά στο επίκεντρο της συνάντησης Κλίντον - Γιλμάζ.
- Προβλήματα στη βόρειο Ελλάδα απο την κακοκαιρία.
- Εκτακτα μέτρα για την οδική ασφάλεια τις ημέρες των εορτών.
- Εκτεταμένοι έλεγχοι για την αντισεισμικότητα των κτιρίων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με σκορ 67-60 νίκησε η ΑΕΚ τη γερμανική Αλμπα. - Ολοκληρώθηκε χθές η μεταγραφή του Γιώργου Δώνη στην ΑΕΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ακαρπες μέχρι στιγμής οι έρευνες για το ουκρανικό αεροσκάφος.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησε η γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό του ουκρανικού αεροσκάφους, στο οποίο επέβαιναν 62 επιβάτες, μεταξύ των οποίων 42 Ελληνες και πιθανολογείται οτι κατέπεσε στην ορεινή περιοχή των Πιερίων. Ωστόσο, ενας μεγάλος αριθμός σκαφών διεξάγει έρευνες και στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Πιερίας.

Απόδοση ευθυνών για τα αίτια του δυστυχήματος.

Τα αίτια που προκάλεσαν το αεροπορικό δυστύχημα, όπως η έλλειψη ραντάρ προσέγγισης στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, θα απασχολήσει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο. Επίσης, αναμένεται να διαταχθεί απο τον Αρειο Πάγο εισαγγελική έρευνα για τα αίτια και την απόδοση ευθυνών. Σήμερα θα παραδοθεί στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την απομαγνητοφωνημένη συνομιλία του πύργου ελέγχου με τον πιλότο. Η κυβέρνηση απέδωσε ευθύνες για τη μη τοποθέτηση του ραντάρ τόσο σε ολιγωρία αρμοδίων υπηρεσιών όσο και σε τοπικούς παράγοντες.

Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Συνεχίζεται στη Βουλή για τρίτη μέρα η συζήτηση επι του προϋπολογισμού, που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με ονομαστική ψηφοφορία. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου, τόνισε οτι η ελληνική οικονομία μπαίνει στη μάχη της ανταγωνιστικότητας και ανήγγειλε ότι μέσα στο 1998 θα μετοχοποιηθούν 8 δημόσιες επιχειρήσεις. Ο εισηγητής της ΝΔ, κ. Ρεγκούζας, είπε ότι "είναι προϋπολογισμός τιμωρίας του ελληνικού λαού". Ο εισηγητής του ΣΥΝ, κ. Αποστόλου, είπε ότι ο προϋπολογισμός είναι αναξιόπιστος.

Τα ελληνοτουρκικά στο επίκεντρο της συνάντησης Κλίντον - Γιλμάζ.

Το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας θα ειναι στο επίκεντρο των συνομιλιών, που θα έχουν σήμερα στο Λευκό Οίκο ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον και ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μεσούτ Γιλμάζ. Ο κ. Γιλμάζ επανέλαβε χθες την απειλή της οριστικής διχοτόμησης της Κύπρου και κατηγόρησε τη Γερμανία οτι επιδιώκει να μετατρέψει την ΕΕ σε χριστιανικό όμιλο. Το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο προέτρεψε την Τουρκία να αποδεχτεί την πρόσκληση σε μια ειδική διάσκεψη, τον ερχόμενο Μάρτιο και να μην εμποδίσει την ενταξη της Κύπρου.

Προβλήματα στη βόρειο Ελλάδα απο την κακοκαιρία.

Συνεχίζονται τα προβλήματα, που έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία, η οποία πλήττει ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Πάνω από 25 χωριά και οικισμοί στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη παραμένουν αποκλεισμένα, ορισμένα από τα οποία χωρίς ηλεκτρικό και τηλέφωνο. Τα αυτοκίνητα χρειάζονται αλυσίδες στις ορεινές περιοχές του οδικού δικτύου Χαλκιδικής, Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Κόνιτσας και απο το Βόλο προς Ζαγορά και Τσαγκαράδα.

Εκτακτα μέτρα για την οδική ασφάλεια τις ημέρες των εορτών.

Εντολή προς τις υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων και προτροπή προς όλες τις Περιφέρειες και Νομαρχίες να προχωρήσουν στη λήψη έκτακτων μέτρων για την οδική ασφάλεια κατά τις ημέρες των εορτών απέστειλε ο υφυπουργός Χρίστος Βερελής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η αυξημένη κίνηση στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο.

Εκτεταμένοι έλεγχοι για την αντισεισμικότητα των κτιρίων.

Περισσότερες απο τετρακόσιες χιλιάδες κατοικίες θα πρέπει να ελεχθούν προκειμένου να διαπιστωθεί εάν χρειάζονται ενισχύσεις για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε ένα μεγάλο σεισμό. Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, σε μελέτη του, που θα ολοκληρωθεί εντός 15 μηνών, θα ακτινογραφούνται κατά γεωγραφικές περιφέρειες όλα τα κτίσματα. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα σχολικά κτίρια, τα νοσοκομεία, τα αυθαίρετα, αλλά και σε περιοχές με υψηλή σεισμικότητα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με σκορ 67-60 νίκησε η ΑΕΚ τη γερμανική Αλμπα.

Μια από τις πιο σπουδαίες νίκες της ευρωπαϊκής ιστορίας της πέτυχε χθές η ΑΕΚ, που επιβλήθηκε στο Βερολίνο της γερμανική Αλμπα με 67-60 στο πλαίσιο της 10ης και τελευταίας ημέρας της α'φάσης της Ευρωλίγκα. Με τη νίκη του αυτή, ο ``Δικέφαλος`` κατέκτησε την πρώτη θέση του Δ'ομίλου και μαζί το πλεονέκτημα έδρας μέχρι το φάιναλ φορ της Βαρκελώνης. Στην επόμενη φάση η ΑΕΚ θα βρεθεί στον ίδιο όμιλο με τις Τιμσίστεμ Μπολόνια, Παρτιζάν, Ούλκερ, Χαποέλ Ιερουσαλήμ και την Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ. Αντίθετα ο Ολυμπιακός σε αγώνα της 10ης και τελευταίας ημέρας της α'φάσης της Ευρωλίγκα, γνώρισε χθές στο ΣΕΦ, την ήττα από την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 76-71. Ωστόσο, η ήττα αυτή δεν είχε βαθμολογικές επιπτώσεις για τους ερυθρόλευκους, που είχαν ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση του α'ομίλου. Οι ``ερυθρόλευκοι`` θα βρεθούν στην επόμενη φάση στον ίδιο όμιλο με τις Μακάμπι, Εφές Πίλσεν, ΡΤΤ Αγκυρας, Κροάσια Σπλιτ και Πόρτο.

Ολοκληρώθηκε χθές η μεταγραφή του Γιώργου Δώνη στην ΑΕΚ.

Ολοκληρώθηκε χθές η μεταγραφή του Γιώργου Δώνη στην ΑΕΚ. Ο διεθνής επιθετικός,υπέγραψε χθές τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με την κυπελλούχο Ελλάδας.Ο ταχύτατος άσος δήλωσε ανακουφισμένος για την ευτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων του με την ΑΕΚ και σήμερα το μεσημέρι,θα κάνει τη πρώτη του προπόνηση με την νέα του ομάδα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 283,64 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,87, γαλλικό φράγκο προς 47,74, λίρα Αγγλίας προς 469,58, ελβετικό φράγκο προς 196,97, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 221,49, τη λίρα Κύπρου προς 543,55 και την ECU προς 315,76 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Υφεση θα παρουσιάσει σήμερα η κακοκαιρία αν και στα κεντρικά, βόρεια και ανατολικά θα συνεχισθούν οι ασθενείς βροχές και οι πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα αυτά αργότερα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις και στα βορειοδυτικά αναμένεται να βρέξει. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -7 με 6 βαθμούς, στα δυτικά -1 με 13 και στην υπόλοιπη χώρα μηδέν με 11 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 3 με 10 και μηδέν με 6 θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 19 December 1997 - 8:00:13 UTC