Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-12-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Και υπερσύγχρονο νατοϊκό αεροσκάφος με εξελιγμένο ραντάρ, στη μάχη των ερευνών για τον εντοπισμό του ουκρανικού αεροσκάφους.
- Το θέμα απασχόλησε και το υπουργικό συμβούλιο. Το αεροδρόμιο "Μακεδονία" είναι απολύτως ασφαλές, δηλώνει ο Τάσος Μαντέλης.
- Νέες απειλές κατά Ευρώπης και Κύπρου από τον Μεσούτ Γιλμάζ, που απειλεί με μόνιμη διχοτόμηση της Κύπρου και επιτίθεται στη Γερμανία.
- Να μείνουν ως έχουν οι πρωτόδικες αποφάσεις για την ομάδα των σατανιστών, πρότεινε ο εισαγγελέας του δικαστηρίου.
- Μπορεί η Ελλάδα να ενταχθεί στην ΟΝΕ το 2001 αν δεν εκδηλωθεί κερδοσκοπική επίθεση κατά της δραχμής το 1998, εκτιμά το ΙΟΒΕ.
- Σειρά αποφάσεων για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, πήρε το υπουργικό συμβούλιο.
- Βιβλίο για την εξέλιξη των Ελληνικών Κοινοτήτων της Αυστραλίας, παρουσιάστηκε στη Μελβούρνη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Και υπερσύγχρονο νατοϊκό αεροσκάφος με εξελιγμένο ραντάρ, στη μάχη των ερευνών για τον εντοπισμό του ουκρανικού αεροσκάφους.

Ενα υπερσύχρονο νατοϊκό αεροσκάφος, με προηγμένης τεχνολογίας ραντάρ, που εντοπίζει μέταλλα μικρού μεγέθους, προστέθηκε στις έρευνες για τον εντοπισμό του ουκρανικού αεροσκάφους, η τύχη του οποίου αγνοείται δύο 24ωρα μετά την εξαφανισή του. Στις έρευνες, οι οποίες έχουν αποβεί άκαρπες, μετείχαν περίπου 6.000 στρατιώτες και εκατοντάδες εθελοντές, 30 ελικόπτερα και αεροσκάφη, ερευνώντας μια απόσταση περίπου 150 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Το ΓΕΣ διέψευσε τις πληροφορίες περί ανεύρεσης τμημάτων του αεροσκάφους.

Το θέμα απασχόλησε και το υπουργικό συμβούλιο. Το αεροδρόμιο "Μακεδονία" είναι απολύτως ασφαλές, δηλώνει ο Τάσος Μαντέλης.

Το θέμα απασχόλησε και το υπουργικό συμβούλιο, που ασχολήθηκε με θέματα του υπουργείου Μεταφορών. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι δεν έχει εντοπιστεί το αεροσκάφος και έδωσε εντολή να ενισχυθούν οι δυνάμεις των σωστικών συνεργείων. Το ραντάρ προσέγγισης, το οποίο δεν λειτουργεί στο αεροδρόμιο Μακεδονία, δεν έχει σχέση με την ασφάλεια των πτήσεων, δήλωσε ο υπουργός μεταφορών Τάσος Μαντέλης, σημειώνοντας ότι το αεροδρόμιο λειτουργεί επί σειρά ετών με το υφιστάμενο καθεστώς, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Νέες απειλές κατά Ευρώπης και Κύπρου από τον Μεσούτ Γιλμάζ, που απειλεί με μόνιμη διχοτόμηση της Κύπρου και επιτίθεται στη Γερμανία.

Νέες απειλές κατά της Ευρώπης και της Κύπρου, εκτόξευσε από την Ουάσιγκτον ο Μεσούτ Γιλμάζ, λίγες ώρες πριν τη συνάντησή του με τον Μπιλ Κλίντον. Ο Γιλμάζ απείλησε με μόνιμη διχοτόμηση της Κύπρου και εξαπέλυσε επίθεση κατά της Γερμανίας ότι επιχειρεί να μετατρέψει την Ευρωπαϊκή Ενωση σ'ένα χριστιανικό όμιλο. Η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε ως ανόητη την κατηγορία του Μεσούτ Γιλμάζ.

Να μείνουν ως έχουν οι πρωτόδικες αποφάσεις για την ομάδα των σατανιστών, πρότεινε ο εισαγγελέας του δικαστηρίου.

Την ενοχή και των τριών κατηγορουμένων στη δίκη των "σατανιστών πρότεινε ο Εισαγγελέας και ζήτησε τη διατήρηση της πρωτόδικης απόφασης, που ήταν δις ισόβια για τους Κατσούλα και Δημητροκάλη και 18 χρόνια για τη Μαργέτη. Ενδέχεται όμως η ποινή της Μαργέτη να μειωθεί, καθώς ο Εισαγγελέας ζήτησε να καταδικαστεί για απλή συνέργεια στις δύο δολοφονίες της Γιούργα και της Συροπούλου και να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Μπορεί η Ελλάδα να ενταχθεί στην ΟΝΕ το 2001 αν δεν εκδηλωθεί κερδοσκοπική επίθεση κατά της δραχμής το 1998, εκτιμά το ΙΟΒΕ.

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα μπορεί να ενταχθεί στην Οικονομική και Νομισματική Ενοποίηση το 2001, αν δεν εκδηλωθεί κερδοσκοπική επίθεση κατά της δραχμής μέσα στο 1998, διατυπώνει το ΙΟΒΕ στην τετραμηνιαία εκθεσή του για την ελληνική οικονομία. Το ΙΟΒΕ τονίζει την ανάγκη να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και να ενταθούν τα μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, χαρακτηρίζει θετική τη σφιχτή εισοδηματική πολιτική και ζητεί να χαλαρώσει μερικώς η πολιτική της σκληρής δραχμής.

Σειρά αποφάσεων για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, πήρε το υπουργικό συμβούλιο.

Σειρά αποφάσεων για τις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας, ελήφθησαν στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών, αποδίδεται στον ΟΑΣΑ ο χαρακτήρας του ενιαίου κέντρου σχεδιασμού των δημοσίων συγκοινωνιών της πρωτεύουσας, για τις οποίες θα υπάρξει ενίσχυση. Σύμφωνα με τις αποφάσεις, θα γίνει προσπάθεια εξυγίανσης των φορέων των αστικών συγκοινωνιών, βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών, εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας τους και ορθολογικότερη τιμολογιακή πολιτική.

Βιβλίο για την εξέλιξη των Ελληνικών Κοινοτήτων της Αυστραλίας, παρουσιάστηκε στη Μελβούρνη.

Τα στοιχεία που βοήθησαν στη σύσταση, οργάνωση και εξέλιξη των Ελληνικών Κοινοτήτων της Αυστραλίας, παρουσιάζονται μέσα από ντοκουμέντα στον πρώτο τόμο του έργου "Η ιστορία των Ελλήνων της Αυστραλίας", η επίσημη παρουσίαση του οποίου έγινε από τον ομογενή βουλευτή Δημήτρη Δόλλη και το γενικό πρόξενο Μελβούρνης, Γεώργιο Βέη. Συγγραφέας του τρίτομου έργου ειναι ο πανεπιστημιακός καθηγητής Τάσος Τάμης, έπειτα απο μια ερευνητική προσπάθεια 20 χρόνων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την πρώτη του προπόνηση στους Θρακομακεδόνες έκανε με τα χρώματα της ΑΕΚ ο Δώνης, ο οποίος δήλωσε ότι έκανε την καλύτερη επιλογή, ενώ υποσχέθηκε πως θα κάνει ότι είναι δυνατό για να βοηθήσει τη νέα του ομάδα, που έχει μεγάλα οράματα και στόχους. Οπως είναι γνωστό, το "Τρένο" υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας 4,5 ετών έναντι 570 εκατομμυρίων δραχμών. Από την πλευρά του ο Ντουμιτρίου δεν έκρυβε την ικανοποιησή του για το νέο απόκτημα της "Ενωσης", ενώ τόνισε στους δημοσιογράφους ότι "η ΑΕΚ τέτοιους παίχτες θέλει".

Στις σημαντικές αλλαγές στην οργανωτική διάρθρωση του ποδοσφαίρου, όπως την κατάργηση της Δ' εθνικής, τη θεσμοθέτηση αντικειμενικού συστήματος αξιοκρατικής αξιολόγησης και επιλογής των διαιτητών με μόρια και την αναθεώρηση του τρόπου διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, ώστε να υπάρχει συνεχές και έντονο ενδιαφέρον από όλες τις ομάδες, ήταν τα κυριώτερα σημεία στα οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Κώστας Αλημίσης κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Νίκος Μαχλάς εξακολουθεί να παραμένει και αυτή την εβδομάδα πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη. Ο επιθετικός της Βίτεσε Αρνεμ έχει πετύχει 22 γκολ, 5 λιγότερα από τον Ιταλό Μάρκο Νέγκρι της Ρέιντζερς. Ομως ο συντελεστής του ολλανδικού πρωταθλήματος είναι μεγαλύτερος απ' αυτόν της Σκωτίας και παραμένει και αυτή την εβδομάδα στη κορυφή του σχετικού πίνακα. Ετσι είναι το μεγάλο φαβορί για τη κατάκτηση του χρυσού παπουτσιού, ενώ ταυτόχρονα ο Νέγκρι είναι τραυματίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,93 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,88, γαλλικό φράγκο προς 47,74, λίρα Αγγλίας προς 472,25, ελβετικό φράγκο προς 197,50, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,28, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,86, τη λίρα Κύπρου προς 543,22 και την ECU προς 315,96 δραχμές.

Σε υποτονικό κλίμα και με την επικράτηση μικρών πτωτικών τάσεων πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1491,66 μονάδες μειώμενος σε ποσοστό 0, 70%, ενώ σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε απώλειες 1,68%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, προβλέπει για αύριο η Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νοτιοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέτριοι, που το απόγευμα θα γίνουν νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί - 5 με 9 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά -1 με 13 και στα νησιά 5 με 14 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 4 με 13 θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να βρέξει, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και το θερμόμετρο θα δείξει από 2 μέχρι 8 βαθμούς.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 19 December 1997 - 19:00:16 UTC