Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-12-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αμείλικτη η δικαιοσύνη για τους "σατανιστές της Παλλήνης".
- Συνωστισμός στις εφορίες που σπεύδουν χιλιάδες ενδιαφερόμενοι να προλάβουν τις νέες αυξημένες αντικειμενικές αξίες ακινήτων.
- Αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες η κίνηση στην αγορά.
- Τα πτώματα δύο μικρών παιδιών αναζητούν τα σωστικά συνεργεία στα συντρίμμια του ουκρανικού αεροσκάφους.
- Εληξε για την κυβέρνηση το θέμα των τριών βουλευτών που απομακρύθηκαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, δηλώνει ο Δ. Ρέππας.
- Την απέλαση Τούρκου διπλωμάτη από το προξενείο Θεσσαλονίκης διέταξε το υπουργείο Εξωτερικών, ως αντίποινα για ανάλογη κίνηση της Αγκυρας.
- Μέχρι το 2001 θα έχουν ολοκληρωθεί Εγνατία, Σπάτα και Σταυρός - Ελευσίνα, δηλώνει ο Κώστας Λαλιώτης.
- Την πρώτη του συνάντηση με το νέο Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς, είχε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αμείλικτη η δικαιοσύνη για τους "σατανιστές της Παλλήνης".

Ενόχους χωρίς κανένα ελαφρυντικό κήρυξε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, τους Ασημάκη Κατσούλα και Εμμανουήλ Δημητροκάλλη, για την υπόθεση των "σατανιστών της Παλλήνης". Το δικαστήριο διατήρησε την πρωτόδικη ποινή δις ισόβια και πολυετείς ποινές κάθειρξης για τον καθένα. Για τη Δήμητρα Μαργέτη το δικαστήριο δέχτηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, την κήρυξε ένοχη για απλή συνέργια στις δύο δολοφονίες και της επέβαλε κάθειρξη 17 ετών και 4 μηνών, από 18 χρόνια που ήταν η πρωτόδικη απόφαση.

Συνωστισμός στις εφορίες που σπεύδουν χιλιάδες ενδιαφερόμενοι να προλάβουν τις νέες αυξημένες αντικειμενικές αξίες ακινήτων.

Μεγάλος συνωστισμός στις εφορίες, καθώς χιλιάδες φορολογούμενοι προσπαθούν να διεκπεραιώσουν υποθέσεις μεταβιβάσεων, γονικών παροχών και δωρεών, πριν ισχύσουν οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, από την πρώτη του έτους, που θα είναι αυξημένες περίπου 25% κατά μέσο όρο. Η ένωση εφοριακών δήλωσε ότι δεν θα εργασθεί υπερωριακώς, όπως πρότεινε το υπουργείο οικονομικών, το οποίο απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας εφαρμογής των νέων αντικειμενικών αξιών που θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα.

Αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες η κίνηση στην αγορά.

Αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες ήταν η κίνηση στην αγορά, καθώς οι καταναλωτές έσπευσαν να κάνουν τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια τους. Οι τιμές των οπωροκηπευτικών κυμάνθηκαν σε λογικά επίπεδα ενώ τσιμπημένες ήταν οι τιμές των κρεάτων. Η τροχαία θα πάρει έκτακτα μέτρα, ενόψει της εξόδου για το εορταστικό τετραήμερο, ενώ με έκτακτα δρομολόγια θα αντιμετωπιστεί η αυξημένη κίνηση σε αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς τρένων και υπεραστικών λεωφορείων.

Τα πτώματα δύο μικρών παιδιών αναζητούν τα σωστικά συνεργεία στα συντρίμμια του ουκρανικού αεροσκάφους.

Τα πτώματα δύο μικρών παιδιών, 3 χρόνων και 7 μηνών αντίστοιχα, αναζητούν τα σωστικά συνεργεία στα συντρίμια του μοιραίου Ουκρανικού αεροσκάφους, ενώ συνεχίζεται το έργο της αναγνώρισης των πτωμάτων. Κατά τα άλλα τα τρία μαύρα κουτικά θα μεταφερθούν στη Γερμανία, όπου θα αναλυθούν τα στοιχεία που περιέχουν, με την ελπίδα να ριχθεί φως για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδία. Η ΝΔ θα ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ενώ βουλευτές του κόμματος κατέθεσαν σήμερα μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Εληξε για την κυβέρνηση το θέμα των τριών βουλευτών που απομακρύθηκαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, δηλώνει ο Δ. Ρέππας.

Λήξαν χαρακτήρισε για την κυβέρνηση ο υπουργός Τύπου το θέμα των τριών βουλευτών που απομακρύνθηκαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ο κ.Ρέππας τόνισε πως οι τρεις βουλευτές δεν στερούνται του δικαιώματος να στηρίζουν την κυβέρνηση και παραμένουν μέλη του ΠΑΣΟΚ. Ο εκπρόσωπος δεν θέλησε ν'απαντήσει αν οι τρεις θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές.

Την απέλαση Τούρκου διπλωμάτη από το προξενείο Θεσσαλονίκης διέταξε το υπουργείο Εξωτερικών, ως αντίποινα για ανάλογη κίνηση της Αγκυρας.

Την απέλαση του υπαλλήλου του γενικού προξενείου της Τουρκίας, στη Θεσσαλονίκη, Νεντίν Γεζεργκίμ, αποφάσισε το υπουργείο Εξωτερικών ως αντίποινα στην απέλαση του Ελληνα διπλωμάτη στο προξενείο μας στην Κωνσταντινούπολη, κυρίου Χαραλάμπους.Την ίδια ώρα, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη προέβησαν σε νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, ανάμεσα από Λέσβο και τη Σαμοθράκη.Σε όλες τις περιπτώσεις, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά.

Μέχρι το 2001 θα έχουν ολοκληρωθεί Εγνατία, Σπάτα και Σταυρός - Ελευσίνα, δηλώνει ο Κώστας Λαλιώτης.

Η πορεία εκτέλεσης των μεγάλων έργων απασχόλησε την κυβερνητική επιτροπή υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την αποπεράτωση των μεγάλων έργων, τονίζοντας ότι μέχρι το 2001 θα έχουν ολοκληρωθεί η Εγνατία οδός, το αεροδρόμιο των Σπάτων, η περιφερειακή οδός Σταυρού-Ελευσίνας και η περιφερειακή του Υμηττού και το Μετρό της Αθήνας.

Την πρώτη του συνάντηση με το νέο Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς, είχε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Τον μεγάλο σεβασμό που τρέφει ο πρόεδρος Κλίντον στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, τόνισε στον κ. Σημίτη, ο νέος αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Νίκολας Μπέρνς. Οι δύο άνδρες είχαν εθιμοτυπική συνάντηση, στην οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, καθώς και την κατάσταση στην περιοχή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τον απολογισμό της χρονιάς που φεύγει έκανε ο προπονητής της ΑΕΚ, υποστηρίζοντας ότι είναι θετικός, καθώς οι 40 βαθμοί που έχει μαζέψει η ομάδα του κρίνονται ιδιαίτερα ικανοποιητικοί, ενώ η Ενωση συνεχίζει τη πετυχημένη πορεία της και στο κύπελλο Κυπελλούχων. Ο Ντουμιτρίου αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για τη διοίκηση της ΠΑΕ, τονίζοντας ότι είναι μοντέρνα, επαγγελματική, ενώ λύνει οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιάζεται. Παράλληλ εξέφρασε την απόλυτη ικανοποιησή του για τις προσπάθειες των παικτών. Οσον αφορά τον καυτό μεταγραφικό τομέα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, να αποκτηθεί ένας παίκτης μεγάλης αξίας τον Ιανουάριο...

Καθαρό μυαλό ζήτησε από τους παίκτες του ο Μπάγιεβιτς, ενόψει του αυριανού επαναληπτικού αγώνα για τον τρίτο γύρο του κυπέλλου Ελλάδας, που θα γίνει στο ΟΑΚΑ, με αντίπαλο τον Ηρακλή. Οπως έδειξε ο προπονητής του Ολυμπιακού στις τελευταίες προπονήσεις, τη φρούρηση του Κωνσταντίνου θα αναλάβει ο Νταμπίζας, ενώ θα παίξουν και οι Τοχούρογλου, Μπάντοβιτς, Καραταϊδης, Πουρσανίδης, Πασσαλής, Γεωργάτος, Μαυρογενίδης, Αλεξανδρής, Ιβιτς, Τζόρτζεβιτς. Να σημειωθεί ότι στο πρώτο παιχνίδι ο Ηρακλής είχε νικήσει με 2-0.

Η ΦΙΦΑ με έγγραφο που έστειλε στην ΕΠΟ, επισημαίνει ότι ο Δημήτρης Μάρκος ανήκει στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και ο Παναθηναϊκός δεν δικαιούται οικονομικής αποζημίωσης από την αγγλική ομάδα. Οπως είναι γνωστό, η Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ είχε απορρίψει την προσφυγή του Μάρκου, ο οποίος ζητούσε να μείνει ελεύθερος απο τον Παναθηναϊκό, αλλά η ΦΙΦΑ αποφάνθηκε, ότι ο παίκτης ανήκει στη Σέφιλντ Γιουνάϊτεντ.

Με διπλωματικό τρόπο ο προπονητής του Παναθηναϊκού απέφυγε να ξεκαθαρίσει τους στόχους της ομάδας του ενόψει της μεταγραφικής σεζόν του Ιανουαρίου, υποστηρίζοντας ότι δεν προσφέρεται για απόκτηση μεγάλων ονομάτων, προσθέτοντας, όμως, ότι έχει εμπιστοσύνη στο έμψυχο υλικό της ομάδας. Αναφερόμενος στη μεγάλη νίκη επί του Ιωνικού, ο Δανιήλ είπε με έμφαση ότι "αυτή ήταν εμφάνιση".

Με άνεση και χωρίς τους Φασούλα, Τάρλατς ο Ολυμπιακός συνέτριψε το Σπόρτινγκ με 93-48 για τη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 Εθνικής. Οι δύο νεαροί "γίγαντες" Ζουρμπένκο και Ζεβροσένκο ενθουσίασαν τους 1.500 φιλάθλους του πρωταθλητή, ενώ θετική απόδοση είχαν και οι Ρότζερς, Καρνισόβας και Χόκινς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,37 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,05, γαλλικό φράγκο προς 47,84, λίρα Αγγλίας προς 473,65, ελβετικό φράγκο προς 198,05, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,99, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,44, τη λίρα Κύπρου προς 544,04 και την ECU προς 316,35 δραχμές.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, μετά την πτώση των πέντε προηγούμενων ημερών, στη διάρκεια των οποίων ο γενικός δείκτης τιμών είχε καταγράψει απώλειες 4,10%. Ο γενικός δείκτης τιμών σήμερα έκλεισε στις 1.478,21 μονάδες, ενισχυμένος σε ποσοστό 1,16%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 41,7 δισ. δραχμές, ενώ για μία ακόμη συνεδρίαση υπήρχαν πολλά "γυρίσματα" πακέτων.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Καλός θα είναι αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις και παροδικές βροχές μόνο στο ανατολικό Αιγαίο. Το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και από το μεσημέρι θα γίνουν βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 1 με 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 4 με 17 και στα νησιά 8 με 19 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 5 με 16 και 4 με 11 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 23 December 1997 - 19:00:18 UTC