Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-12-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνωστισμός στις εφορίες για μεταβιβάσεις.
- Κορυφώνεται η έξοδος των κατοίκων από τα αστικά κέντρα.
- Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια του "Γιάκοβλεφ-42".
- Τεχνητή όξυνση επιχειρεί να προκαλέσει η Τουρκία.
- Εφ' όλης της ύλης η χθεσινή συνάντηση Σημίτη-Μπερνς.
- Απόφαση δικαστηρίου για το διαγωνισμό πρόσληψης στο Δημόσιο το '95.
- Αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό διεκδικεί η ΓΣΕΕ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Ολυμπιακού με 93-48 επί του Σπόρτινγκ. - Σοβαρό πρόβλημα προέκυψε με την συμμετοχή της εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου.
- Το μεγαλύτερο σε οικονομικά ανταλλάγματα συμβόλαιο Ελληνα αθλητή με αθλητική εταιρία, υπεγράφη μεταξύ του Νίκου Μαχλά και της Γερμανικής PUMA.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνωστισμός στις εφορίες για μεταβιβάσεις.

Μεγάλος συνωστισμός παρατηρείται στις εφορίες.Χιλιάδες φορολογούμενοι προσπαθούν να διεκπεραιώσουν υποθέσεις μεταβιβάσεων, γονικών παροχών και δωρεών, πριν από την 1/1/98, οπότε θα ισχύσουν οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, που θα είναι αυξημένες περίπου 25% κατά μέσο όρο. Οι εφοριακοί υπάλληλοι έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα εργασθούν υπερωριακώς, όπως πρότεινε το υπουργείο Οικονομικών,το οποίο απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας εφαρμογής των νέων αντικειμενικών αξιών που θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα.

Κορυφώνεται η έξοδος των κατοίκων από τα αστικά κέντρα.

Κορυφώνεται σήμερα η έξοδος των εκδρομέων προς την περιφέρεια. Η Τροχαία έχει λάβει έκτακτα μέτρα σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο, που θα διαρκέσουν καθ' όλη την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Από το μεσημέρι παραχωρηθεί μία επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, ενώ παρεμβάσεις θα γίνουν και στον οδικό άξονα Αθήνας προς βόρεια Ελλάδα. Επίσης έχουν προγραμματιστεί έκτακτα δρομολόγια τρένων, αεροπλάνων και πλοίων και υπεραστικών λεωφορείων.

Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια του "Γιάκοβλεφ-42".

Δύο μικρά παιδιά, 3 χρόνων και 7 μηνών αντίστοιχα, αναζητούν τα σωστικά συνεργεία στα συντρίμμια του μοιραίου Ουκρανικού αεροσκάφους, στα Πιέρια όρη, ενώ συνεχίζεται το έργο της αναγνώρισης των πτωμάτων. Τα τρία μαύρα κουτιά του "Γιάκοβλεφ-42" που μεταφέρθηκαν στη Γερμανία, μετά την ανάλυση των στοιχείων που περιέχουν, αναμένεται να ρίξουν φως για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας.

Τεχνητή όξυνση επιχειρεί να προκαλέσει η Τουρκία.

Την απέλαση του υπαλλήλου του γενικού προξενείου της Τουρκίας, στη Θεσσαλονίκη, Νεντίν Γεζεργκίμ, αποφάσισε το υπουργείο Εξωτερικών ως αντίποινα στην ενέργεια της τουρκικής κυβέρνησης να απέλασει του Ελληνα διπλωμάτη στο προξενείο μας στην Κωνσταντινούπολη, κυρίου Χαραλάμπους. Χθες εξάλλου, συνεχίσθηκαν οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, ανάμεσα από Λέσβο και Σαμοθράκη, από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Εφ' όλης της ύλης η χθεσινή συνάντηση Σημίτη-Μπερνς.

Ολα τα θέματα που αφορούν τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις εθίχθησαν στη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, με το νέο Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μπερνς υπογράμμισε το μεγάλο σεβασμό που τρέφει ο πρόεδρος Κλίντον και η αμερικανική κυβέρνηση για τον κ. Σημίτη. Επίσης τόνισε ότι έχει εντολή να συνεργαστεί στενά με την ελληνική κυβέρνηση για να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι διμερείς σχέσεις και για να διασφαλισθεί ότι οι ΗΠΑ είναι ένας αξιόπιστος και καλός σύμμαχος της Ελλαδας.

Απόφαση δικαστηρίου για το διαγωνισμό πρόσληψης στο Δημόσιο το '95.

Παράνομη έκρινε το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στο διαγωνισμό του 1995, για την πρόσληψη στο δημόσιο 1.181 ατόμων, δικαιώνοντας με την απόφασή του 400 περίπου μη επιτυχόντες στο διαγωνισμό που είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη και εμμέσως τους υπόλοιπους 1500 που δεν είχαν προσφύγει.

Αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό διεκδικεί η ΓΣΕΕ.

Αυξήσεις πάνω απο τον πληθωρισμό διεκδικεί για το 1998 η ΓΣΕΕ που κατήγγειλε χθες την ισχύουσα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ). Σημείο εκκίνησης των διαπραγματεύσεων για τις εργοδοτικές οργανώσεις είναι το 2,5% της εισοδηματικής πολιτικής και δεν εμφανίζονται διατεθειμένες να πάνε πάνω από το 4 - 4,5% . Στις διαπραγματεύσεις για τη Σύμβαση θα τεθούν σοβαρά θεσμικά ζητήματα όπως το 35ωρο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Ολυμπιακού με 93-48 επί του Σπόρτινγκ.

Ο Ολυμπιακός σε αγώνα για την 12η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών που έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, επικράτησε με 93-48 του Σπόρτιγκ και παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 23 βαθμούς. Στους υπόλοιπους αγώνες της ίδιας ημέρας που έγιναν το Σαββατοκύριακο, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Δάφνη-Αρης 73- 70, Παναθηναϊκός-Περιστέρι 92-65, ΠΑΟΚ-Ηράκλειο 98-60, Παπάγου-Ηρακλής 64- 70, Λάρισα-Απόλλων Πατρών 83-101 και Πανιώνιος-ΑΕΚ 62-72. Στη βαθμολογία προηγείται ο Ολυμπιακός με 23 βαθμούς, έναντι 22 του Παναθηναϊκού, 21 του ΠΑΟΚ, 20 της ΑΕΚ, 19 του Ηρακλείου, του Αρη και του Πανιωνίου.

Σοβαρό πρόβλημα προέκυψε με την συμμετοχή της εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου.

Σοβαρό πρόβλημα προέκυψε σχετικά με την συμμετοχή της εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, που θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο στο Περθ της Αυστραλίας. Οι διεθνείς μας αποφάσισαν να απέχουν από τις προπονήσεις της ομάδας, αφού ακόμη δεν τους έχει καταβληθεί το πριμ για τη δεύτερη θέση που κατέλαβε η εθνική μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που διεξήχθη τον περασμένο Ιούνιο στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ.

Το μεγαλύτερο σε οικονομικά ανταλλάγματα συμβόλαιο Ελληνα αθλητή με αθλητική εταιρία, υπεγράφη μεταξύ του Νίκου Μαχλά και της Γερμανικής PUMA.

Το μεγαλύτερο σε οικονομικά ανταλλάγματα συμβόλαιο Ελληνα αθλητή με αθλητική εταιρία, υπεγράφη μεταξύ του Νίκου Μαχλά και της Γερμανικής PUMA. Στην σχετική εκδήλωση, όπου ``έπεσαν`` και οι υπογραφές, οι υπεύθυνοι της εταιρίας ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να ``ρίξουν`` στην αγορά και παπούτσι με το όνομα του διεθνή άσου, ο οποίος διαπρέπει στο ολλανδικό πρωτάθλημα με τα ``χρώματα`` της Βίτεσε του Αρνεμ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,37 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,05, γαλλικό φράγκο προς 47,84, λίρα Αγγλίας προς 473,65, ελβετικό φράγκο προς 198,05, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,99, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,44, τη λίρα Κύπρου προς 544,04 και την ECU προς 316,35 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Καλός θα είναι σήμερα ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις και παροδικές βροχές μόνο στο ανατολικό Αιγαίο. Το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και από το μεσημέρι θα γίνουν βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 1 με 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 4 με 17 και στα νησιά 8 με 19 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 5 με 16 και 4 με 11 αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 24 December 1997 - 8:00:14 UTC