Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-12-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εξοδος Χριστουγέννων - Τροχαία.
- Φαγητό σε άπορους.
- Παράταση για μεταβιβάσεις ακινήτων.
- Ουκρανικό αεροσκάφος- "Μαύρα κουτιά".
- Συμπλοκή αλλοδαπών - ένας νεκρός.
- Φθηνότερα τα καύσιμα.
- Σάμος - μολυσμένο νερό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Ηρακλής προκρίθηκε στους "16"του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εξοδος Χριστουγέννων - Τροχαία.

Με τα παραδοσιακά ήθη και έθιμα γιορτάζονται σε όλη τη χώρα τα Χριστούγεννα. Η έξοδος των εκδρομέων ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα, ενώ σε 73 τροχαία, 6 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 90 τραυματίστηκαν. Η κίνηση των επιβατών ήταν αυξημένη στα αεροδρόμια, τα λιμάνια και τους σταθμούς των τραίνων και των υπεραστικών λεωφορείων. Τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και αύριο, ενώ οι φούρνοι θα είναι ανοιχτοί σήμερα μόνο για ψήσιμο φαγητών.

Φαγητό σε άπορους.

Γεύμα για απόρους συνανθρώπους μας και για τις οικογένειές τους διοργανώνει σήμερα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Το φαγητό θα είναι συσκευασμένο και θα διανέμεται στην οδό Γ' Σεπτεμβρίου στην Αθήνα. Επίσης, γεύμα σε απόρους και άστεγους θα διανείμει σήμερα και αύριο η Ιερά Μητρόπολης Πειραιώς. Τέλος, με απόρους και άστεγους θα γιορτάσει το μεσημέρι τα Χριστούγεννα στο κλειστό γυμναστήριο του ΜΕΤΣ, ο δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Παράταση για μεταβιβάσεις ακινήτων.

Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε νομοθετική ρύθμιση που δίνει περιθώριο να υπογραφούν τα οριστικά συμβόλαια μεταβίβασης ακινήτων και μετά την Πρωτοχρονιά, με τις παλιές αντικειμενικές αξίες. Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω του συνωστισμού που είχε δημιουργηθεί στις εφορίες. Μέχρι την Τετάρτη οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέτουν τη σχετική δήλωση μεταβίβασης και εντός του 1998 θα κληθούν να υποβάλλουν τον ολοκληρωμένο φάκελο. Σημειώνεται ότι η μέση αύξηση των τιμών των ακινήτων είναι 35%.

Ουκρανικό αεροσκάφος- "Μαύρα κουτιά".

Συνεχίζονται οι έρευνες στην περιοχή που συνετρίβη το ουκρανικό αεροσκάφος, για τον εντοπισμό των σορών των δύο παιδιών που επέβαιναν στο μοιραίο αεροσκάφος. Στη Θεσσαλονίκη επέστρεψαν οι δύο Ελληνες εμπειρογνώμονες, οι οποίοι μετέφεραν στη Γερμανία τα "μαύρα κουτιά" του ΓΙΑΚΟΒΛΕΦ.

Συμπλοκή αλλοδαπών - ένας νεκρός.

Ενα άτομο σκοτώθηκε χθες το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στην πλατεία Βάθης, σε συμπλοκή αλλοδαπών. Το θύμα δέχθηκε μαχαιριές στον θώρακα και την κοιλιακή χώρα. Μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, υπέκυψε στα τραύματά του.

Φθηνότερα τα καύσιμα.

Μειωμένες τιμές στα καύσιμα ισχύουν απο τα μεσάνυχτα. Η βενζίνη πωλείται φθηνότερη κατά μισή δραχμή το λίτρο και το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 1,20 δραχμές το λίτρο.

Σάμος - μολυσμένο νερό.

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στη χώρα της Σάμου αλλεπάλληλα κρούσματα γαστρεντερίτιδας. Οι υγειονομικές αρχές του νησιού διαπίστωσαν ότι το δίκτυο ύδρευσης έχει μολυνθεί και συνέστησαν στους κατοίκους να πίνουν μόνο εμφιαλωμένο νερό. Η μόλυνση προήλθε απο αγωγό λυμμάτων που έσπασε, με αποτέλεσμα ένα μέρος αυτών να διοχετευτεί στο πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ηρακλής προκρίθηκε στους "16"του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο.

Ο Ηρακλής είναι η ομάδα που συμπλήρωσε τους ``16`` του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, αφού παρά το γεγονός ότι στον χθεσινό επαναληπτικό που έγινε στο ΟΑΚΑ, αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τον Ολυμπιακό,εξασφάλισε την πρόκριση του στον επόμενο γύρο, λόγω του 2-0 με το οποίο είχε κερδίσει στο πρώτο παιχνίδι.Ο Ηρακλής θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο τον Εδεσσαϊκό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,35 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,06, γαλλικό φράγκο προς 47,83, λίρα Αγγλίας προς 474,20, ελβετικό φράγκο προς 198,12, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,32, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,77, τη λίρα Κύπρου προς 543,24 και την ECU προς 316,50 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες προβλέπονται σήμερα σ'όλη τη χώρα, ενώ στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειοι ασθενείς και στα πελάγη μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -1 με 11 βαθμούς, στα δυτικά 2 με 16 και στην υπόλοιπη χώρα 3 με 15 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, ασθενείς μέχρι μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 6 με 14 και 4 με 11 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 25 December 1997 - 8:00:12 UTC