Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-12-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Νέες απειλές κατά της Ελλάδας, απο το Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ. Βολές και του τουρκικού Τύπου.
- Αναγνώριση του ψευδοκράτους του ζητά ο Ραούφ Ντενκτάς για να συνεχιστεί ο διακοινοτικός διάλογος.
- Σε 15 μέρες το αναμένεται το πόρισμα για τη συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους.
- Πέθανε στο Παρίσι ο φιλόσοφος και ψυχαναλυτής Κορνήλιος Καστοριάδης.
- Μνημόσυνο στο Βόλο για τα θύματα του πλοίου "Δύστος" που ναυάγησε πριν ένα χρόνο.
- Βαρύς ο φόρος αίματος και αυτή την εορταστική έξοδο.
- Νέο κρούσμα μεταφοράς λαθρομεταναστών απο τούρκους δουλέμπορους, αυτή τη φορά στη Σάμο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας, απο το Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ. Βολές και του τουρκικού Τύπου.

Νέες απειλές εκτόξευσε ο πρόεδρος της Τουρκίας κατηγορώντας την Ελλάδα ότι έχει κλείσει τα αυτιά στις συνεχείς εκκλήσεις της Αγκυρας για σύνεση και προειδοποίησε ότι η στάση αυτή μπορεί να έχει αντίτιμο και ευθύνες. Ο κ.Ντεμιρέλ διευκρίνισε όμως ότι αυτό δεν αποτελεί απειλή. Ο Τουρκικός Τύπος επανέρχεται στους ισχυρισμούς περί στρατοπέδων στην Ελλάδα, όπου εκπαιδεύονται Κούρδοι αντάρτες.

Αναγνώριση του ψευδοκράτους του ζητά ο Ραούφ Ντενκτάς για να συνεχιστεί ο διακοινοτικός διάλογος.

Στην Κύπρο ο Ραούφ Ντενκτάς επανέλαβε ότι η μόνη περίπτωση να συνεχισθεί ο διακοινοτικός διάλογος είναι να αναγνωρισθεί το ψευδοκράτος του. Δεν υπήρξε ποτέ ουσιαστικός διακοινοτικός διάλογος για να διακοπεί, απάντησε η Κυπριακή ηγεσία. Στη Λευκωσία, οι εκπρόσωποι του ΟΗΕ και της Ρωσίας κύριοι Φεϊσσέλ και Ταράσοφ εκτίμησαν ότι το 1998 προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για επίλυση του Κυπριακού.

Σε 15 μέρες το αναμένεται το πόρισμα για τη συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους.

Σε περίπου 15 ημέρες θα εκδοθεί το πόρισμα για τα αίτια συντριβής του ουκρανικού αεροσκάφους στα Πιέρια όρη. Στο Αννόβερο της Γερμανίας μετέβησαν Ελληνες, Ουκρανοί και Ρώσοι εμπειρογνώμονες προκειμένουν να ενημερωθούν για τα στοιχεία που είχαν καταγραφεί στα τρία μαύρα κουτιά του αεροσκάφους. Σύμφωνα πάντως με όλες τις ενδείξεις, το τραγικό δυστύχημα αποδίδεται σε παραλείψεις του κυβερνήτη, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο κακής λειτουργίας ορισμένων οργάνων του αεροσκάφους.

Πέθανε στο Παρίσι ο φιλόσοφος και ψυχαναλυτής Κορνήλιος Καστοριάδης.

Πέθανε στο Παρίσι ο φιλόσοφος και ψυχαναλυτής, Κορνήλιος Καστοριάδης, σε ηλικία 75 ετών, απο μετεγχειρητικές επιπλοκές, ύστερα από επέμβαση ανοιχτής καρδιάς. Γεννημένος το 1922 στην Αθήνα, ο Καστοριάδης έφθασε στη Γαλλία το 1945 και υπήρξε ένας εκ των ιδρυτών του περιοδικού "Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα" που απο το 1949 εως το 1967, ασκούσε φιλοσοφική κριτική της γραφειοκρατικής κοινωνίας και του σοβιετικού μαρξισμού. Τη λύπη τους για το θάνατο του Καστοριάδη εξέφρασαν ο πρόεδρος της ΝΔ και το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού.

Μνημόσυνο στο Βόλο για τα θύματα του πλοίου "Δύστος" που ναυάγησε πριν ένα χρόνο.

Ενας χρόνος συμπληρώθηκε από το ναυάγιο του φορτηγού πλοίου ΔΥΣΤΟΣ, ανοιχτά της Κύμης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 17 ναυτικοί, δύο γυναίκες και ένα 10χρονο παιδί, ενώ κατάφερε να διασωθεί μόνο ένας ναυτικός. Το πρωί στο πρώτο νεκροταφείο του Βόλου έγινε επιμνημόσυνη δέηση, ενώ αύριο θα τελεσθεί τρισάγιο στην Κύμη.

Βαρύς ο φόρος αίματος και αυτή την εορταστική έξοδο.

Εκτακτα μέτρα θα πάρει αύριο η Τροχαία, ενόψει της επιστροφής των εκδρομέων από την επαρχία, όπου πέρασαν τις ημέρες των Χριστουγέννων. Και αυτή η έξοδος ήταν αιματηρή, καθώς από την περασμένη Τετάρτη έχασαν τη ζωή τους 17 άτομα και 270 τραυματίσθηκαν από τα οποία 45 σοβαρά, σε 185 τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν σ'όλη τη χώρα.

Νέο κρούσμα μεταφοράς λαθρομεταναστών απο τούρκους δουλέμπορους, αυτή τη φορά στη Σάμο.

Συνεχίζουν απτόητοι το έργο τους οι Τούρκοι δουλέμποροι και καθημερινά μεταφέρουν λαθρομετανάστες από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά. Σήμερα μετέφεραν 11 Ιρακινούς στο Μακρονήσι Σάμου, οι οποίοι συνελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού, αφού πρώτα είχαν πληρώσει στους δουλέμπορους περίπου 2.000 δολάρια ο καθένας. Χθές συνελήφθησαν στη Λέσβο άλλοι 64 λαθρομετανάστες, τους οποίους οι τούρκοι δουλέμποροι άφησαν μεσοπέλαγα σε μια ξύλινη βάρκα, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τους αγώνες της 13-ης αγωνιστικής ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος της Α1 κατηγορίας στο μπάσκετ. Το απόγευμα, το Περιστέρι νίκησε τον ΠΑΟΚ με 83-76, το Ηράκλειο επικράτησε της Δάφνης με 78-76, ο Παπάγου νίκησε στην Πάτρα τον Απόλλωνα με 88-80, η ΑΕΚ τη Λάρισα με 67-49, ο Πανιώνιος επιβλήθηκε στη Θεσσαλονίκη του Αρη με 73-66 και ο Παναθηναϊκός νίκησε εκτός έδρας το Σπόρτιγκ με 78-57. Η 13-η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί αύριο με τον αγώνα Ηρακλή- Ολυμπιακού. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν θα έχει στη σύνθεσή της τον τραυματία αμερικανό Μάρλον Μάξεϊ.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καλαμάτα, Σταύρος Παπαδόπουλος, με σημερινές του δηλώσεις κάνει γνωστή τη σκέψη του να παραιτηθεί από μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΑΕ, την οποία χαρακτηρίζει αναξιόπιστη. Ο πρόεδρος της μεσσηνιακής ΠΑΕ τόνισε πως θα ζητήσει τον διαχειριστικό έλεγχο της ΕΠΑΕ από ορκωτούς λογιστές. Αναφέρθηκε στο θέμα ορισμού των παιχνιδιών της Καλαμάτας με τις τιμωρημένες ομάδες του Ιωνικού και τελευταία του Παναθηναϊκού, και είπε οτι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται σε καμμιά πολιτισμένη χώρα, εξευτελίζονται οι θεσμοί, καταστρατηγούνται οι νόμοι και αποτελούν τη βασική αιτία για τη δημιουργία κρουσμάτων βίας.

Κανονικά θα λάβει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο μήνα στο Περθ, η εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών, αφού οι διεθνείς μας, μετά από συννενόηση που είχαν το απόγευμα, αποφάσισαν να "λύσουν" την αποχή τους και να ταξιδέψουν κανονικά για την Αυστραλία. Οι πολίστες μας, που όπως είναι γνωστό απείχαν από τις προπονήσεις επειδή δεν τους έχει δοθεί το πριμ για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο ΦΙΝΑ ΚΑΠ, αποφάσισαν να δεχθούν την υπόσχεση του υφυπουργού Αθλητισμού, Ανδρέα Φούρα, για καταβολή των οφειλομένων χρημάτων που ανέρχονται σε 150 εκατομμύρια δραχμές, μέχρι την ερχόμενη Τρίτη και ανέστειλαν την αποχή τους. Ετσι, το ελληνικό συγκρότημα θα αναχωρήσει για το Περθ στις 2 Ιανουαρίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,35 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,06, γαλλικό φράγκο προς 47,83, λίρα Αγγλίας προς 474,20, ελβετικό φράγκο προς 198,12, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,32, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,77, τη λίρα Κύπρου προς 543,24 και την ECU προς 316,50 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά με βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπει για αύριο η Μετεωρολογική Υπηρεσία αλλά από το απόγευμα τα φαινόμενα αυτά θα εξασθενήσουν από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 3 με 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 15 και στο Αιγαίο 11 με 17 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, με βροχή και τοπική καταιγίδα, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 8 με 15 και 6 με 12 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 27 December 1997 - 19:00:25 UTC