Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-12-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 30/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Διακόπτει η Τουρκία το διάλογο μέσω των επιτροπών εμπειρογνωμόνων και προτείνει απευθείας συνομιλίες με την Ελλάδα.
- Αγώνας δρόμου για εκατοντάδες φορολογούμενους που προσπαθούν να προλάβουν τις νέες αντικειμενικές αξίες. Παράταση ζητά η ΝΔ.
- Ποινική δίωξη κατά του καθηγητή Χρήστου Πράπα που κατηγορείται για βιασμούς ανηλίκων.
- Δεν βρέθηκαν ίχνη οινοπνεύματος στα σπλάχνα των πιλότων του ΓΙΑΚΟΒΛΕΦ. Αναγνωρίστηκαν άλλα δύο πτώματα Ελλήνων.
- Παραδόθηκε και επίσημα ο πεζόδρομος της οδού Ερμού.
- Υπερσύγχρονο ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα δώρισε στο αντικαρκινικό νοσοκομείο "Αγιος Σάββας" ο βιομήχανος Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Διακόπτει η Τουρκία το διάλογο μέσω των επιτροπών εμπειρογνωμόνων και προτείνει απευθείας συνομιλίες με την Ελλάδα.

Τη διακοπή της λειτουργίας των επιτροπών εμπειρογνωμόνων, μέσω της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ανακοίνωσε η Τουρκία και προτείνει συνέχιση της διαδικασίας απευθείας μεταξύ των δύο χωρών. Η Ελλάδα θα φέρει το θέμα στο επόμενο συμβούλιο υπουργών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δεδομένου ότι η όλη διαδικασία αποτελεί ευρωπαϊκή πρωτοβουλία. Την ανάγκη να ακολουθήσει η χώρα μας σοβαρή, συγκροτημένη και κυρίως αποφασιστική πολιτική, με ετοιμότητα σε όλα τα επίπεδα, τονίζει η ΝΔ.

Αγώνας δρόμου για εκατοντάδες φορολογούμενους που προσπαθούν να προλάβουν τις νέες αντικειμενικές αξίες. Παράταση ζητά η ΝΔ.

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί εκατοντάδες φορολογούμενοι που κατακλείουν τις εφορίες, σε μια προσπάθεια να διεκπεραιώσουν τις μεταβιβάσεις ακινήτων, πριν από την πρώτη του έτους, οπότε θα ισχύσουν οι νέες αυξημένες αντικειμενικές αξίες. Η ΝΔ ζητά να μετατεθούν οι προθεσμίες ισχύος των νέων μέτρων και καλεί την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι οι πολίτες έχουν υποχρεώσεις, αλλά και δικαιώματα.

Ποινική δίωξη κατά του καθηγητή Χρήστου Πράπα που κατηγορείται για βιασμούς ανηλίκων.

Ποινική δίωξη για βιασμό ανηλίκου κατ'εξακολούθηση και κατά συρροή, αποπλάνηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και απόπειρα παράνομης βίας, άσκησε ο εισαγγελέας εναντίον του 33χρονου καθηγητή μαθηματικών Χρήστου Πράππα, ο οποίος κατηγορείται για αποπλάνηση και βιασμό ανηλίκων. Ο Πράππας που πήρε προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του, απέδωσε τις πράξεις του σε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Δεν βρέθηκαν ίχνη οινοπνεύματος στα σπλάχνα των πιλότων του ΓΙΑΚΟΒΛΕΦ. Αναγνωρίστηκαν άλλα δύο πτώματα Ελλήνων.

Δεν βρέθηκαν ίχνη οινοπνεύματος ή ναρκωτικών ουσιών στα σπλάχνα των δύο πιλότων του μοιραίου Ουκρανικού αεροσκάφους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξέτασων. Στο μεταξύ, δύο ακόμη πτώματα αναγνωρίσθηκαν από τις ιατροδικαστικές αρχές. Πρόκειται για τους Φώτη Λεπίδη και Ευάγγελο Πέτση. Ωστόσο, εξακολουθεί να παραμένει αναπάντητο το ερώτημα σχετικά με τον ακριβή αριθμό των ατόμων που επέβαιναν στο μοιραίο αεροσκάφος.

Παραδόθηκε και επίσημα ο πεζόδρομος της οδού Ερμού.

Εγκαινιάστηκε από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ και το δήμαρχο Αθηναίων ο πεζόδρομος της οδού Ερμού, στο ιστορικό εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας, στο οποίο λειτουργούν περίπου 2.500 επιχειρήσεις, απασχολούνται περί τους 60.000 εργαζόμενους, ενώ χιλιάδες επισκέπτες συναλλάσσονται καθημερινά στις υπηρεσίες και τα καταστήματα της περιοχής.

Υπερσύγχρονο ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα δώρισε στο αντικαρκινικό νοσοκομείο "Αγιος Σάββας" ο βιομήχανος Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Ενα νέο ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα, αξίας μισού δις δρχ, δώρησε ο βιομήχανος Παναγιώτης Αγγελόπουλος στο αντικαρκινικό νοσοκομείο "Αγιος Σάββας", ανταποκρινόμενος αμέσως στην επιθυμία του προέδρου του νοσοκομείου. Ο υπουργός Υγείας, Κώστας Γείτονας ευχαρίστησε τον κ. Αγγελόπουλο, τονίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να βρεθούν μιμητές του, που να προσφέρουν στο χώρο της υγείας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με υποσχέσεις ότι θα βοηθήσει τη δύσκολη προσπάθεια της ΑΕΚ για την υλοποίηση των στόχων της, εμφανίστηκε σήμερα στην πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα ο Λιβεριανός διεθνής Σέμπουε, που μέχρι πρότινος αγωνίζονταν με επιτυχία στη Ξάνθη. Ο προπονητής της ομάδας Ντουμιτρίου, αφού διεκρίνισε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα δηλώσει το Σέμπουε στη λίστα για την ΟΥΕΦΑ, τόνισε πως ο αφρικανός παίχτης είναι αξιόλογος ποδοσφαιριστής με μεγάλες δυνατότητες.

Το ενδεχόμενο αναστολής των πρωταθλημάτων πρώτης, δεύτερης και τρίτης εθνικής κατηγορίας, θα εξετάσει η ΕΠΑΕ, σε έκτακτη συνεδριασή του, που πρόκειται να γίνει την Παρασκευή. Η κρίσιμη αυτή συνεδρίαση θα γίνει μετά από την άρνηση του υφυπουργού Αθλητισμού Ανδρέα Φούρα να συναντηθεί με την ΕΠΑΕ, αλλά και επειδή αμφισβήτησε, χθες, τη νομιμότητα του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Ο Κροάτης μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού Ράτζα αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών. Η ανάδειξή του έγινε με βάση τους βαθμούς που συγκέντρωσε στις καθιερωμένες ανά αγωνιστική ψηφοφορίες εκπροσώπων ΜΜΕ απ' όλη την Ελλάδα. Ο Ράτζα συγκέντρωσε συνολικά 246 βαθμούς, έναντι 150 του Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς του ΠΑΟΚ και 118 του Ντράγκαν Τάρλατς του Ολυμπιακού.

Στις 8 Ιανουαρίου θα γίνει η γενική συνέλευση του ερασιτέχνη Αρη, μετά την παραίτηση του προέδρου Λευτέρη Χατζόπουλου. Στη συνέλευση θα κριθεί η ανάληψη της διοίκησης του ΤΑΚ από τους υποψηφίους χορηγούς. Δύο είναι προς το παρόν οι ενδιαφερόμενοι, ο τέως πρόεδρος και χορηγός του ΤΑΚ Ζαφείρης Σαμολαδάς και ο τέως πρόεδρος του ερασιτέχνη Σάκης Αδαμόπουλος.

Αναχώρησε το πρωί από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό τη Νότιο Αφρική, ο ξένος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Αντρους Ραμπούτα, που προσεβλήθη από ηπατίτιδα Β. Ο παίκτης ζήτησε άδεια από την διοίκηση του "δικεφάλου" και όλα δείχνουν πως θα λυθεί το συμβόλαιό του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, με την οποία δεν αγωνίσθηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ η μόνη επίσημη συμμετοχή του ήταν τα 57 λεπτά του πρώτου αγώνα της κόντρα στην Σπαρτάκ Τρνάβα για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 287,22 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,13, γαλλικό φράγκο προς 48,31, λίρα Αγγλίας προς 476,94, ελβετικό φράγκο προς 197,48, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,32, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 221,95, τη λίρα Κύπρου προς 546,86 και την ECU προς 316,68 δραχμές.

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου μετά τη χθεσινή σημαντική υποχώρηση. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1469,14 μονάδες ενισχυμένος σε ποσοστό 1,24%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 24,1 δισ. δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Καλός θα είναι αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις, που το μεσημέρι θα αυξηθούν στα δυτικά. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς αλλά αργότερα στο Ιόνιο θα γίνουν νότιοι μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -2 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 1 με 16 και στο Αιγαίο 8 με 17 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 6 με 15 και 4 με 13 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 30 December 1997 - 20:18:09 UTC