Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-12-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 31/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Απο αύριο οι νέες αντικειμενικές αξίες στα ακίνητα.
- Η Αγκυρα διακόπτει το διάλογο μέσω ΕΕ.
- Τεχνητή ένταση στο Αιγαίο προωθεί η Τουρκία.
- Εξέπεσε του αξιώματός του ο βουλευτής Αρτας της ΝΔ Κ.Καραμπίνας.
- Αγνωστος παραμένει ο ακριβής αριθμός των θυμάτων του Γιάκοβλεφ.
- Εντός του Ιανουαρίου το πόρισμα των πραγματογνωμόνων για το "Δύστος".
- Αμετακίνητοι στις αδιάλλακτες θέσεις τους οι Σκοπιανοί.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Στην αναστολή πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου Α, Β και Γ κατηγορίας προσανατολίζεται η ΕΠΑΕ στοχεύοντας στην αύξηση ποσοστού απο τις εισπράξεις.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Απο αύριο οι νέες αντικειμενικές αξίες στα ακίνητα.

Μέχρι τις 3 το μεσημέρι θα δέχονται οι εφορίες αιτήσεις μεταβίβασης ακινήτων με τις παλιές αντικειμενικές αξίες. Απο αύριο, όπως ειναι γνωστό, θα ισχύσουν οι νέες τιμές, που είναι αυξημένες απο 25 εως 80% ανάλογα με την περιοχή.

Η Αγκυρα διακόπτει το διάλογο μέσω ΕΕ.

Διακόπτει η Αγκυρα τις διαδικασίες διαλόγου μεταξύ εμπειρογνωμόνων Ελλάδας - Τουρκίας μέσω της ΕΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, οι Τούρκοι εμπειρογνώμονες με επιστολή τους προς τους Ελληνες ομολόγους τους προτείνουν τη συνέχιση της διαδικασίας απευθείας διαλόγου, μεταξύ Ελλαδας - Τουρκίας, μέσω των πρεσβειών των δυο χωρών. Η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να φέρει το θέμα στο επόμενο συμβούλιο υπουργών της ΕΕ, δεδομένου οτι η όλη διαδικασία αποτελεί ευρωπαϊκή πρωτοβουλία.

Τεχνητή ένταση στο Αιγαίο προωθεί η Τουρκία.

Την απάντηση της Τουρκικής Πολιτικής Αεροπορίας, προκειμένου να διευθετήσει τους τόπους της τουρκικής στρατιωτικής άσκησης στο Αιγαίο, που θα διεξαχθεί απο τις 2 εως τις 25 Ιανουαρίου, αναμένει η Ελληνική Πολιτική Αεροπορία. Υπενθυμίζεται οτι εκκρεμεί η διευθέτηση των στιγμάτων των τριών απο τις οχτώ περιοχές που έχουν επιλέξει οι Τούρκοι για την πραγματοποίηση των στρατιωτικών ασκήσεών τους. Κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών χαρακτήριζαν την καθυστέρηση ως "αναμενόμενο παιχνίδι των Τούρκων".

Εξέπεσε του αξιώματός του ο βουλευτής Αρτας της ΝΔ Κ.Καραμπίνας.

Εκτός Βουλής μέσα σε δυο ημέρες και δεύτερος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ύστερα απο απόφαση του Εκλογοδικείου. Πρόκειται για το βουλευτή Αρτας της ΝΔ, Κώστα Καραμπίνα, για τον οποίο το Εκλογοδικείο έκρινε ότι έχει κώλυμα εκλογής. Τη θέση του καταλαμβάνει ο α' αναπληρωτής βουλευτής, κ. Κονταξής, ο οποίος είχε καταθέσει και τη σχετική ένσταση.

Αγνωστος παραμένει ο ακριβής αριθμός των θυμάτων του Γιάκοβλεφ.

Δεν βρέθηκαν ίχνη οινοπνεύματος ή ναρκωτικών ουσιών στα σπλάχνα των δύο πιλότων του μοιραίου ουκρανικού αεροσκάφους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξέτασων. Δύο ακόμη πτώματα αναγνωρίσθηκαν από τις ιατροδικαστικές αρχές. Πρόκειται για τους Φώτη Λεπίδη και Ευάγγελο Πέτση. Ωστόσο, εξακολουθεί να παραμένει αναπάντητο το ερώτημα σχετικά με τον ακριβή αριθμό των ατόμων που επέβαιναν στο μοιραίο αεροσκάφος.

Εντός του Ιανουαρίου το πόρισμα των πραγματογνωμόνων για το "Δύστος".

Στη μη περάτωση της πραγματογνωμοσύνης οφείλεται η καθυστέρηση ολοκλήρωσης της προκαταρκτικής εξέτασης για τα αίτια του ναυαγίου του φορτηγού πλοίου "Δύστος", τα Χριστούγεννα του 1996 έξω από την Κύμη. Αυτό ανακοίνωσαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Εμπορικης Ναυτιλίας. Η πραγματογνωμοσύνη αναμένεται να περατωθεί μέσα στον Ιανουάριο του 1998, και να συνταχθεί σχετικό εισήγηση, που είναι αναγκαία για το Ανακριτικό Συμβούλιο Ναυτικών Ατυχημάτων, το οποίο θα διαμορφώσει το παλιό πόρισμα ως προς τα αίτια του ναυαγίου.

Αμετακίνητοι στις αδιάλλακτες θέσεις τους οι Σκοπιανοί.

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας πρόκειται να προσφύγει η ΠΓΔΜ, επιδιώκοντας την έκδοση νέας απόφασης, με την οποία θα ακυρωθεί η παλιά που καθιέρωσε το όνομα ΠΓΔΜ, σύμφωνα με όσα δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Μπλάγκογια Χατζίνσκι. Ο κ. Χατζίνσκι σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο επανέλαβε τις γνωστές θέσεις της χώρας του, ότι δεν υπάρχουν δηλαδή περιθώρια συμβιβασμού ούτε για το όνομα, ούτε για τη γλώσσα, ούτε και για τα σύνορα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην αναστολή πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου Α, Β και Γ κατηγορίας προσανατολίζεται η ΕΠΑΕ στοχεύοντας στην αύξηση ποσοστού απο τις εισπράξεις.

Συνεχίζεται η κόντρα της ΕΠΑΕ με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Ανδρέα Φούρα. Η ΕΠΑΕ προσανατολίζεται να τραβήξει το σχοινί, αφού όπως ανακοίνωσε, σε έκτακτη συνεδρίασή του διοικητικού της συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο αναστολής των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου Α', Β' και Γ' εθνικής κατηγορίας. Η κρίσιμη αυτή συνεδρίαση γίνεται μετά την άρνηση του ΟΠΑΠ να ικανοποιήσει το αίτημα αύξησης του ποσοστού που παίρνουν οι ΠΑΕ από το ΠΡΟΠΟ, αλλά και εξαιτίας της σκληρής στάσης που τηρεί ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Ανδρέας Φούρας, που αμφισβητεί τη νόμιμη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 287,22 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,13, γαλλικό φράγκο προς 48,31, λίρα Αγγλίας προς 476,94, ελβετικό φράγκο προς 197,48, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,32, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 221,95, τη λίρα Κύπρου προς 546,86 και την ECU προς 316,68 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Καλός θα είναι ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις,που το μεσημέρι θα αυξηθούν στα δυτικά.Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς αλλά αργότερα στο Ιόνιο θα γίνουν νότιοι μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -2 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 1 με 16 και στο Αιγαίο 8 με 17 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 6 με 15 και 4 με 13 αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 31 December 1997 - 12:22:37 UTC