Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-12-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 31/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η έξοδος των Αθηναίων για τη γιορτή της Πρωτοχρονιάς. Εκτακτα μέτρα της Τροχαίας στις δύο εθνικές οδούς.
- Αυξημένη η κίνηση στην αγορά. Στις 23.00 το τελευταίο δρομολόγιο για τρένα, τρόλεϊ, λεωφορεία.
- Στα γιορτινά ντυμένη η Αθήνα, έτοιμη να υποδεχθεί το νέο χρόνο.
- Το αδιαχώρητο στις εφορίες τελευταία ημέρα κατάθεσης των δικαιολογητικών για τις μεταβιβάσεις ακινήτων.
- Η Τουρκία οφείλει να αλλάξει τη συμπεριφορά της προς την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ενωση, δηλώνει ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
- Περίπου 700.000 δρχ και επιταγές δύο εκατ. έκλεψαν άγνωστοι από το Εθνικό Τυπογραφείο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η έξοδος των Αθηναίων για τη γιορτή της Πρωτοχρονιάς. Εκτακτα μέτρα της Τροχαίας στις δύο εθνικές οδούς.

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκε η έξοδος των Αθηναίων για την Πρωτοχρονιά, καθώς η Τροχαία είχε λάβει έκτακτα μέτρα και στις δύο εθνικές οδούς. Στην εθνική Αθηνών - Κορίνθου είχε παραχωρηθεί μια επιπλέον λωρίδα, ενώ παρόμοιες παρεμβάσεις είχαν γίνει και σε άλλα κομβικά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου.

Αυξημένη η κίνηση στην αγορά. Στις 23.00 το τελευταίο δρομολόγιο για τρένα, τρόλεϊ, λεωφορεία.

Λίγες ώρες πριν από τον ερχομό του νέου έτους, η κίνηση στην αγορά ήταν ιδιαίτερα αυξημένη. Τα εμπορικά της Αθήνας και τα κρεοπωλεία εκλεισαν στις 6 το απόγευμα, ενώ τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ στις 8, ενώ αύριο και μεθαύριο όλα τα καταστήματα θα είναι κλειστά, εκτός από τους φούρνους οι οποίοι θα είναι ανοικτοί μόνο για ψήσιμο φαγητού.

Στα γιορτινά ντυμένη η Αθήνα, έτοιμη να υποδεχθεί το νέο χρόνο.

Ντυμένη στα γιορτινά της η Αθήνα υποδέχεται τον νέο χρόνο με μία λαμπρή γιορτή στην πλατεία Συντάγματος, η οποία σύμφωνα με τους διοργανωτές της, εκτιμάται οτι θα μαζέψει πάνω από 500.000 άτομα. Στη γιορτή συμμετέχουν πλήθος γνωστών καλλιτεχνών, ενώ τον αττικό ουρανό φωτίζουν δεκάδες πυροτεχνήματα. Αύριο, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παραθέτει γεύμα αγάπης στους άστεγους και άπορους.

Το αδιαχώρητο στις εφορίες τελευταία ημέρα κατάθεσης των δικαιολογητικών για τις μεταβιβάσεις ακινήτων.

Το αδιαχώρητο επικράτησε σήμερα στις εφορίες, τελευταία ημέρα για εκείνους που ήθελαν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά, σχετικά με τις μεταβιβάσεις ακινήτων. Το αδιαχώρητο όμως δημιουργήθηκε και στα δημαρχεία της Αττικής, από χιλιάδες οδηγούς που δεν έχουν εξοφλήσει ακόμη κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας για παράνομη στάθμευση. Οσοι δεν εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους αυτές, δεν θα παίρνουν φορολογική ενημερότητα, αν οφείλουν ποσό πάνω από εκατό χιλιάδες δραχμές.

Η Τουρκία οφείλει να αλλάξει τη συμπεριφορά της προς την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ενωση, δηλώνει ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Σε υποδείξεις προς την Τουρκία να μεταβάλει την συμπεριφορά της, έναντι της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προέβη ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος. Ο υπουργός κάλεσε την Τουρκία να κατανοήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις που έθεσε η ΕΕ, προκειμένου να αναβαθμίσει τις σχέσεις της με την Ευρώπη, υποστηρίζοντας οτι παρόμοιες επιθετικές αντιδράσεις δεν βοηθάνε. Τέλος, ευχήθηκε το νέο έτος να είναι μία ειρηνική χρονιά.

Περίπου 700.000 δρχ και επιταγές δύο εκατ. έκλεψαν άγνωστοι από το Εθνικό Τυπογραφείο.

Στόχος ληστών έπεσε σήμερα το Εθνικό Τυπογραφείο, από το οποίο πήραν 700.000 δρχ σε μετρητά και επιταγές, ύψους δύο εκατ. δραχμών. Οι δράστες μπήκαν στο κτίριο από την οδό Σολωμού και ανέβηκαν στον πρώτο όροφο όπου βρίσκεται το γραφείο του διευθυντή διαχείρισης πωλήσεων. Διέρρηξαν την είσοδο του γραφείου, πήραν το χρηματοκιβώτιο που βρισκόταν εκεί και εξαφανίστηκαν ακολουθώντας την ίδια διαδρομή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χωρίς πρωταθλήματα ποδοσφαίρου θα μπει πιθανώς η νέα χρονιά, αφού, η ΕΠΑΕ μπορεί να αποφασίσει στην έκτακτη συνεδριασή της, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, την αναστολή των πρωταθλημάτων. Η κρίσιμη αυτή συνεδρίαση γίνεται μετά απο την άρνηση του υφυπουργού αθλητισμού, Ανδρέα Φούρα, να συναντηθεί με την Ενωση, αλλά και επειδή αμφισβήτησε, τη νόμιμη συγκρότηση του ΔΣ της.

Τελικά δεν το γλυτώνει το "νυστέρι" ο Ντράγκαν Τάρλατς. Ο σέντερ του Ολυμπιακού συνεχίζει να υποφέρει από τενοντίτιδα, ενώ στο πόδι του βρέθηκαν οστεόφυτα. Η ένεση κορτιζόνης που του έγινε πριν από τρεις μέρες δεν τον "ανακούφισε", κι έτσι το πιθανότερο είναι ο Τάρλατς να υποβληθεί αύριο σε χειρουργική επέμβαση. Αυτό σημαίνει ότι θα μείνει περίπου για τρεις εβομάδες εκτός αγώνων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 286,84 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,25, γαλλικό φράγκο προς 47,89, λίρα Αγγλίας προς 475,75, ελβετικό φράγκο προς 197,29, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,31, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 221,00, τη λίρα Κύπρου προς 547,61 και την ECU προς 316,80 δραχμές.

Με άνοδο 0,71% έκλεισε ο γενικός δείκτης τιμών στην τελευταία συνεδρίαση του χρόνου και διαμορφώθηκε στις 1479,63 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 34,3 δισ. δρχ. Ο γενικός δείκτης τιμών σε ετήσια βάση σημείωσε υψηλά κέρδη 58,5% ενώ η συνολική αξία των συναλλαγών έφθασε τα 4,9 τρισ. έναντι 1,8 τρισ. του 1996.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αύριο σ'όλη τη χώρα, που κατά τόπους στα δυτικά και νότια θα είναι αυξημένες. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν κυρίως τις πρωινές ώρες, ενώ στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τη νύχτα κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Ιόνιο νότιοι μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -1 με 14 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 1 με 17 και στα νησιά του Αιγαίου 8 με 18 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 6 με 16 και 2 με 14 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 31 December 1997 - 18:00:16 UTC