Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-01-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 03/01/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ηρεμία επικράτησε σήμερα στο Αιγαίο δεύτερη ημέρα της τουρκικής άσκησης.
- Το πρωί για το ίδιο θέμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννο Κρανιδιώτη και τη συμμετοχή αρμοδίων παραγόντων.
- Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες από ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί στη χαρτοβιομηχανία DIANA στην Ξάνθη.
- Νεκρή βρέθηκε το πρωί η μία από τις δύο γυναίκες που χάθηκαν στα παγωμένα νερά του Εβρου όταν ανατράπηκε η βάρκα τούρκου δουλέμπορου.
- Στο μεθοριακό σταθμό Κήπων Εβρου συνελήφθη δουλέμπορος ο οποίος μετέφερε σε ειδικές κρύπτες λεωφορείου επτά λαθρομετανάστες.
- Με εισήγηση της Γ.Γ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα άρχισαν σήμερα οι εργασίες της ΚΕ του κόμματος, με θέμα τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.
- Ληστεία με λεία 16 εκατομμύρια δρχ έγινε τα ξημερώματα στην ταβέρνα ``Μπάμπης`` στην Κηφισιά απο δύο άγνωστους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σημαντική εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός, που επιβλήθηκε στην Πάτρα της Παναχαϊκής με 2-1.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ηρεμία επικράτησε σήμερα στο Αιγαίο δεύτερη ημέρα της τουρκικής άσκησης.

Ηρεμία επικράτησε σήμερα στο Αιγαίο δεύτερη ημέρα της τουρκικής άσκησης ενώ οι ένοπλες δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία την αυξανόμενη επιθετικότητα της Αγκυρας. Κρίσιμη μέρα θεωρείται η προσεχής Δευτέρα καθώς θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις σε περιοχές βορείως της Λέσβου και μεταξύ Χίου και Ανδρου και στις οποίες περιλαμβάνονται και οι αμφισβητούμενες από τους Τούρκους βραχονησίδες Καλόγηροι. Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αποστολάκης δήλωσε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και οι ενοπλες δυνάμεις παρακολουθούν με προσοχή την κατάσταση και είναι έτοιμες να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες όπως αναχαιτίσεις, αν χρειαστεί. Επεσήμανε δε ότι μέχρι στιγμής η τουρκική άσκηση διεξάγεται σε χαμηλούς τόνους.

Το πρωί για το ίδιο θέμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννο Κρανιδιώτη και τη συμμετοχή αρμοδίων παραγόντων.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννο Κρανιδιώτη και τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων,εκπροσώπων του υπουργείου Αμυνας και της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας. Η Νέα Δημοκρατία σημειώνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να ενημερώσει την κοινή γνώμη και να εγκαταλείψει την περίεργη σιγή που τήρησε και τηρεί κάτι που όπως αναφέρει επιτείνει τη σύγχυση και την ανησυχία. Ο Μεσούτ Γιλμάζ από την Αγκυρα δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις γνωστές και διακηρυγμένες θέσεις της κυβέρνησής του σχετικά με τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες από ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί στη χαρτοβιομηχανία DIANA στην Ξάνθη.

Δύο άτομα σκοτώθηκαν και τέσσερα τραυματίστηκαν από ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη χαρτοβιομηχανία DIANA στην Ξάνθη. Η έκρηξη σημειώθηκε στο λέβητα του εργοστασίου. Νεκροί είναι ο Στέφανος Δρασκίδης, 28 χρόνων, μηχανουργός και ο Θεοφάνης Καμήλογλου, 38 χρόνων, ηλέκτρολόγος. Η κατάσταση του τραυματία Κώστα Κουρτίδη, 25 χρόνων θεωρείται κρίσιμη και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Τα αίτια της έκρηξης παραμένουν άγνωστα ενώ από την πυρκαγιά προκλήθηκαν ζημιές που ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια δρχ. Το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός ζητούν την ταχεία έρευνα των αιτιών του ατυχήματος και τον επιμερισμό των ευθυνών. Η εταιρία DIANA διαβεβαιώνει ότι θα αναζητηθούν τα αίτια και θα καταλογισθούν οι ευθύνες.

Νεκρή βρέθηκε το πρωί η μία από τις δύο γυναίκες που χάθηκαν στα παγωμένα νερά του Εβρου όταν ανατράπηκε η βάρκα τούρκου δουλέμπορου.

Νεκρή βρέθηκε το πρωί η μία από τις δύο γυναίκες που χάθηκαν στα παγωμένα νερά του Εβρου όταν τα ξημερώματα της πρωτοχρονιάς ανατράπηκε η βάρκα Τούρκου δουλέμπορου στην οποία επέβαιναν. Στη βάρκα που ανατράπηκε επέβαιναν ακόμα άλλα 22 άτομα τα οποία διασώθηκαν ενώ εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη άλλης μιας γυναίκας και ενός μωρού.

Στο μεθοριακό σταθμό Κήπων Εβρου συνελήφθη δουλέμπορος ο οποίος μετέφερε σε ειδικές κρύπτες λεωφορείου επτά λαθρομετανάστες.

Στο μεθοριακό σταθμό Κήπων Εβρου συνελήφθη δουλέμπορος ο οποίος μετέφερε σε ειδικές κρύπτες του λεωφορείου που οδηγούσε επτά λαθρομετανάστες. Πρόκειται για τον Τιμοθέι Μπατάλοφ, 43 χρόνων από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος εκτελούσε δρομολόγια από την Αρμενία. Στο μεταξύ εκατοντάδες Ιρακινοί λαθρομετανάστες είναι συγκεντρωμένοι στις τουρκικές ακτές απέναντι από τη Σάμο και περιμένουν να περάσουν παράνομα στα ελληνικά νησιά. Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσαν δέκα Ιρακινοί λαθρομετανάστες τους οποίους μετέφεραν τα ξημερώματα Τούρκοι δουλέμποροι με ξύλινο σκάφος σε ακτή της Σάμου.

Με εισήγηση της Γ.Γ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα άρχισαν σήμερα οι εργασίες της ΚΕ του κόμματος, με θέμα τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

Με εισήγηση της γγ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα άρχισαν σήμερα οι εργασίες της ΚΕ του κόμματος με θέμα τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι με την καινούργια χρονιά το μεγαλύτερο βάρος πρέπει να δοθεί στις κινητοποιήσεις των εργαοζομένων και προέβλεψε ότι αυτές θα είναι έντονες. Πρέπει τόνισε επίσης να δοθεί βάρος στην παγίωση της ειρήνης στην περιοχή αλλά και στην ενδυνάμωση του κόμματος ενόψει των δημοτικών εκλογών.

Ληστεία με λεία 16 εκατομμύρια δρχ έγινε τα ξημερώματα στην ταβέρνα ``Μπάμπης`` στην Κηφισιά απο δύο άγνωστους.

Ληστεία με λεία 16 εκατομμύρια δρχ έγινε τα ξημερώματα στην ταβέρνα ``Μπάμπης`` στην Κηφισιά. Δύο νεαροί πυροβολώντας στον αέρα και αφού πανικόβαλαν τους παρεβρισκομένους πήραν από το χρηματοκιβώτιο το ποσό αυτό και εξαφανίστηκαν.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σημαντική εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός, που επιβλήθηκε στην Πάτρα της Παναχαϊκής με 2-1.

Σημαντική εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός, που επιβλήθηκε στην Πάτρα της Παναχαϊκής με 2-1, σε αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 16ης ημέρας στην Α'εθνική. Τα γκολ των ερυθρολεύκων πέτυχαν οι Πουρσανίδης και Νινιάδης και των πατρινών ο Σαμαράς. Μετά τη νίκη τους αυτή, οι ``ερυθρόλευκοι`` έφτασαν τους 40 βαθμούς και βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με την ΑΕΚ που υποδέχεται αύριο στη Νέα Φιλαδέλφεια τον ΟΦΗ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 289,17 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160, 44, γαλλικό φράγκο προς 47,95, λίρα Αγγλίας προς 474,45, ελβετικό φράγκο προς 197,12, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,32, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,34, λίρα Κύπρου προς 547,08 και Ευρωπϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 316,96 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται για αύριο, που στα νότια θα είναι πρόσκαιρα αυξημένες και πιθανόν να βρέξει παροδικά το πρωί στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στη νότια Ελλάδα απο ανατολικές διευθύνσεις έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 0 έως 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 4 έως 16, και στο Αιγαίο απο 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, προβλέπονται για αύριο σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα απο 8 έως 16 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη απο 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 3 January 1998 - 20:09:41 UTC