Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-01-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/01/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Για μπαϊ-πας ο Τσοβόλας στη Θεσσαλονίκη
- Δυναμική ηρεμία στο Αιγαίο
- Στην αναμονή του γάλλου υπουργού Εξωτερικών
- Κι άλλοι φόροι, με στόχο 300δις
- Λάμψη Πειραιά από τα Θεοφάνεια
- Οι Σύροι δεν ήρθαν για τον αγιασμό...
- Δύσκολη η χρονιά για Οικονομία και εθνικά θέματα λέει ο Καραμανλής
- Δεν εννοούν να πληρώσουν αποζημιώσεις οι Γερμανοί
- Η Ντόνα της Μαφίας
- Θέση στο Δημόσιο : Οσοι πιστοί...από 9 Ιανουαρίου
- Οριστικοποιείται η αποπομπή του αντιεισαγγελέα Σακελλαρόπουλου

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- ΑΕΚ : Ερωτηματικά για Ατματζίδη - Τα αποτελέσματα της Β'Εθνικής στο ποδόσφαιρο
- Παρελθόν ο Μπίκα για τον Πανηλειακό
- Το νέο όνειρο του Τροχανά
- Ισπανικό "λαχείο" για τον Κουντουράκη
- Καμπάνα για Πανιώνιο

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Για μπαϊ-πας ο Τσοβόλας στη Θεσσαλονίκη

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, υποβάλλεται σήμερα το πρωί σε επέμβαση "μπάι-πας" στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Ο κ.Τσοβόλας, που εισήχθη αργά χθες το βράδυ στου "Παπανικολάου" υπέστη τις παραμονές των Χριστουγέννων, ελαφράς μορφής καρδιακό επεισόδιο και οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να υποβληθεί σε επέμβαση η οποία θα γίνει από την ιατρική ομάδα του καρδιοχειρουργού Παναγιώτη Σπύρου, προσωπικού φίλου του κ. Τσοβόλα.

Δυναμική ηρεμία στο Αιγαίο

Ηρεμία επικρατεί στο Αιγαίο, καθώς η Τουρκία δεν προσέγγισε σε σημεία που είχε δεσμεύσει, στο πλαίσιο της μεγάλης άσκησης που πραγματοποιεί στο Αιγαίο, περιλαμβάνοντας και τις ελληνικές βραχονησίδες Καλόγηροι ανοιχτά της Χίου. Επόμενη επιχειρησιακή δραστηριότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, έχει προγραμματιστεί για τις 8 Ιανουαρίου στην περιοχή μεταξύ Ικαρίας και Μυκόνου, την οποία η χώρα μας δεν έχει εγκρίνει. Το θέμα των τουρκικών γυμνασίων απασχόλησε χθες σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Γιάννο Κρανιδιώτη και τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας, καθώς και τις Υπηρεσίες Πολιτικής Αεροπορίας. Παράλληλα, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις παραμένουν σε κατάσταση ετοιμότητας και παρακολουθούν διακριτικά την εξέλιξη της τουρκικής άσκησης.

Στην αναμονή του γάλλου υπουργού Εξωτερικών

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ιμπέρ Βεντρίν θα επισκεφθεί διαδοχικά την Τουρκία και την Ελλάδα από τις 7 Ιανουαρίου και θα απευθύνει έκκληση στις δύο χώρες για μια ρεαλιστική και ήρεμη θεώρηση της κατάστασης όσον αφορά τις σχέσεις της Τουρκίας τόσο με την Ευρωπαϊκή Ενωση όσο και με την Ελλάδα, δήλωσε στο Παρίσι επίσημη πηγή. Ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Ιβ Ντουτριό, δήλωσε ότι ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 8 και 9 Ιανουαρίου.

Κι άλλοι φόροι, με στόχο 300δις

Την είσπραξη επιπλέον 300 δισεκατομμυρίων δραχμών προσδοκά η κυβέρνηση με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή. Το νέο νομοσχέδιο, προβλέπει την εφαρμογή τουλάχιστον 12 νέων φόρων και αύξηση των ήδη υπαρχόντων,προκειμένου να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα κάτω του 3% του ΑΕΠ. Για φορολογική λαίλαπα κάνει λόγο η αντιπολίτευση ενώ αντίθετη στο νομοσχέδιο εμφανίζεται και η ΓΣΕΕ.

Λάμψη Πειραιά από τα Θεοφάνεια

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, πραγματοποιήθηκε σε ολόκληρη την επικράτεια ο εορτασμός των Θεοφανείων και ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων. Στο επίκεντρό του, όπως και κάθε χρονιά, βρέθηκε το λιμάνι του Πειραιά, όπου χοροστάτησε ο Μητοπολίτης Καλλίνικος και παρέστη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ο δήμαρχος της πόλης, οι τοπικοί βουλευτές όλων των κομμάτων, σύσσωμη η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και πλήθος κόσμου.

Οι Σύροι δεν ήρθαν για τον αγιασμό...

Δεκατέσσερις Σύροι λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες από άνδρες του Λιμενικού στην ερημική θαλάσσια περιοχή "Γούδουρα" της Σητείας, όπου σύμφωνα με δήλωσή τους είχαν φθάσει με σιδερένιο ρυμουλκό συνολικού μήκους 12 μέτρων, το οποίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Ταρτούς της Συρίας. Πάντα σύμφωνα με τους λαθρομετανάστες που ομιλούν τα ελληνικά, για τη μεταφορά τους είχαν πληρώσει στον κυβερνήτη του σκάφους που δεν έφερε όνομα και σημαία 2000 δολάρια ο καθένας. Ολοι οι λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν και κρατούνται για τα περαιτέρω στο Αστυνομικό Τμήμα Σητείας.

Δύσκολη η χρονιά για Οικονομία και εθνικά θέματα λέει ο Καραμανλής

O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής μιλώντας χθες σε κλειστή συνεδρίαση κομματικών στελεχών στη Χίο κατηγόρησε την κυβέρνηση ως ανεπαρκή και τόνισε οτι το 1998 θα ειναι δύσκολη χρονιά σημειώνοντας οτι στα εθνικά θέματα καταγράφονται δείγματα προκλητικότητας απο την πλευρά της Αγκυρας και οτι στην οικονομία υπάρχει πρόβλημα καθώς η χώρα πρέπει να σταθεί ανταγωνιστικά στο ζήτημα της ΟΝΕ οπου επισήμως υπήρξε η ομολογία της κυβέρνησης οτι θα εχουμε καθυστέρηση. Σήμερα ο κ.Καραμανλής μετέβη στα Ψαρά, όπου και παρέστη στις εκδηλώσεις καθαγιασμού των υδάτων.

Δεν εννοούν να πληρώσουν αποζημιώσεις οι Γερμανοί

Η Γερμανία απέρριψε την απόφαση του δικαστηρίου Λειβαδιάς στο οποίο είχαν προσφύγει συγγενείς θυμάτων που είχαν εκτελεστεί στο Δίστομο, τον Ιούνιο του 1944 απο τα γερμανικά στρατεύματα κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αναφέρεται σε απόφαση του κοινοβούλιου, στην Βόνη. Σύμφωνα με την απόφαση, του ελληνικού δικαστηρίου η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να καταβάλλει το ποσό των 60 εκατομμυρίων μάρκων, ως αποζημίωση, στις οικογένειες των θυμάτων. Η Βόνη ενημέρωσε την ελληνική κυβέρνηση ότι "θέση της είναι πως θέματα αποζημιώσεων δεν δικαιολογούνται 50 χρόνια μετά το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου", καταλήγει η ανακοίνωση της Βόννης.

Η Ντόνα της Μαφίας

Δίωξη για σειρά αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος της Ντόνας Γουίλκινς, χήρας του διαβόητου κακοποιού Γιώργου Καλτσά, σε αποθήκη της οποίας στο Δίον Πιερίας, βρέθηκε και κατασχέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο. Η ίδια δήλωσε ότι δεν γνώριζε για την ύπαρξη των όπλων, τα οποία όπως εκτιμά η αστυνομία προέρχονται από την Αλβανία, καθώς ο Καλτσάς διατηρούσε στενές σχέσεις με την Αλβανική μαφία.

Θέση στο Δημόσιο : Οσοι πιστοί...από 9 Ιανουαρίου

Προκηρύχθηκε από το ΑΣΕΠ η πλήρωση 1.088 θέσεων, με σειρά προτεραιότητας. Οι προσλήψεις αφορούν κυρίως τα υπουργεία Υγείας και Αμυνας. Οι θέσεις αυτές είναι διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων και αφορούν σε όλες σχεδόν τις νομαρχίες και τα επαρχεία της χώρας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από τις 9 έως τις 28 Ιανουαρίου στα νομαρχιακά καταστήματα.

Οριστικοποιείται η αποπομπή του αντιεισαγγελέα Σακελλαρόπουλου

Υπεγράφη απο τον υπουργό Δικαιοσύνης, Ευάγγελο Γιαννόπουλο και στάλθηκε στην Προεδρία της Δημοκρατίας για τα περαιτέρω, το Διάταγμα οριστικής παύσης απο την υπηρεσία, του Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Γεωργίου Σακελλαρόπουλου, ύστερα απο την υπ'αριθ. 24/27-11/1997 απόφαση του Δικαστηρίου της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, για προσωπική υπόθεση του αντεισαγγελέα που είχε γίνει γνωστή ανά το πανελλήνιο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΕΚ : Ερωτηματικά για Ατματζίδη

Χωρίς τον Ηλία Ατματσίδη, ενδέχεται να παραταχθεί η ΑΕΚ στο παιχνίδι πρωταθλήματος που θα δώσει την ερχόμενη Δευτέρα στην Ξάνθη με την τοπική ομάδα. Ο πορτιέρο της εθνικής ομάδας, που χθες ήταν από τους καλύτερους παίκτης της ''Ενωσης'' στο νικηφόρο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, υποφέρει από θλάση στον οπίσθιο μηριαίο.

Τα αποτελέσματα της Β'Εθνικής στο ποδόσφαιρο

Στους αγώνες της 14ης ημέρας που έγιναν για το πρωτάθλημα της Β` εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Αρης-Εδεσσαϊκός 5-0 Λύκοι- Παναιτωλικός 1-1 Τρίκαλα-Καλλιθέα 2-2 Καστοριά-Πανελευσινιακός 0-2 Λάρισα- Καρδίτσα 0-0 Παναργειακός-Πανσερραϊκός 2-7 Δόξα Δράμας-Εθνικός Αστέρας 0-4 Δόξα Βύρωνα-Νίκη Βόλου 2-0 Λεβαδειακός-Καλαμαριά 0-2 Στη βαθμολογία προηγείται ο Πανελευσινιακός με 31 βαθμούς, έναντι 30 του Αρη, 27 του Παναιτωλικού, 25 του Εθνικού Αστέρα και 24 του Πανσερραϊκού.

Παρελθόν ο Μπίκα για τον Πανηλειακό

Παρελθόν θα πρέπει να αποτελεί για τον Πανηλειακό ο Βραζιλιάνος Μπίκα, αφού καθυστέρησε να επιστρέψει στον Πύργο από την άδεια που του είχε δοθεί από την ΠΑΕ. Η διοίκηση είχε προειδοποιήσει πριν τις γιορτές τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή να μην συνεχίσει να προκαλεί προβλήματα στην ομάδα και έτσι μετά το νέο του παράπτωμα, θεωρείται σίγουρο ότι θα λυθεί το συμβόλαιό του.

Το νέο όνειρο του Τροχανά

Το νέο ... όνειρο του Μιχάλη Τροχανά, άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά με την έναρξη των εγγραφών στην υπό ίδρυση λέσχη φίλων του Αρη. Εξω από το γήπεδο του Χαριλάου λειτουργούν τρια περίπτερα, στα οποία με την καταβολή 20.000 δραχμών, όποιος επιθυμεί μπορεί να προεγγραφεί στην παραπάνω λέσχη, η οποία ως γνωστόν ήταν πρόταση του πρώην μεγαλομετόχου της ΑΕΚ, Μιχάλη Τροχανά και έχει στόχο τη σωτηρία του συλλόγου της Θεσσαλονίκης. Οι εγγραφές θα διαρκέσουν μέχρι το καλοκαίρι και το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα αποτελέσει τον πυρήνα προσέγγισης οποιουδήποτε επενδυτή θελήσει να βγάλει από το ... βούρκο τον ιστορικό σύλλογο.

Ισπανικό "λαχείο" για τον Κουντουράκη

Συμβόλαιο ενός μήνα με την ισπανική Ταουγκρές υπέγραψε ο Χρήστος Κουντουράκης. Ο παλιός γκάρντ της ΑΕΚ αλλά και του ΒΑΟ, θα αντικαταστήσει τον τραυματία Αμπατ, ενώ αν σε αυτό το διάστημα ικανοποιήσει την διοίκηση του ισπανικού συλλόγου, τότε θα πρέπει να θεωρείται πολύ πιθανό ότι η συνεργασία των δύο πλευρών θα συνεχιστεί μέχρι και το τέλος της φετινής περιόδου.

Καμπάνα για Πανιώνιο

Με πρόστιμο 400.000 δραχμών, τιμωρήθηκε το ΤΑΚ Πανιώνιος από τον αθλητικό δικαστή του μπάσκετ. Αφορμή η επεισοδιακή συμπεριφορά οπαδών του στον αγώνα με την ΑΕΚ για την 12η ημέρα του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής κατηγορίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 290,716 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160, 441 , γαλλικό φράγκο προς 47,928, λίρα Αγγλίας προς 477,983, ελβετικό φράγκο προς 197,448 , εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,321, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,539, λίρα Κύπρου προς 548,404 και Ευρωπϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 317,167 δραχμές.

Εντονες ανοδικές τάσεις επεκράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με το γενικό δείκτη τιμών να ξεπερνά κατά πολύ το "ψυχολογικό" φράγμα των 1500 μονάδων. Εκλεισε στις 1525,02 μονάδες ενισχυμένος σε ποσοστό 2,87%. Παρά την άνοδο του δείκτη η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα φθάνοντας τα 11,2 δισ. δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι σήμερα ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς αναμένονται τοπικές βροχές στα Βορειοδυτικά, τη Μακεδονία, Θράκη και Ανατολικό Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι Δυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 2 με 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 17 και στο Αιγαίο 10 με 19. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 9 με 16 θα έχει σήμερα η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να σημειωθεί παροδική βροχή, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 4 μέχρι 11 βαθμούς Κελσίου.

(Α.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 6 January 1998 - 10:00:31 UTC