Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-01-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/01/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Η Αθήνα ενημερώνει την ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις.
- Οδύνη για το χαμό του Δημήτρη Χορν.
- Μόνο 4 μέχρι στιγμής οι διασωθέντες απο το ναυάγιο του "Φλέιρ".
- Διαπάλη στη Νεολαία του ΠΑΣΟΚ.
- Επικρίσεις Καραμανλή προς την κυβέρνηση.
- Κατηγορίες ΚΚΕ προς ΗΠΑ.
- Αντιδρούν οι ψαράδες στις νέες ρυθμίσεις.
- Απολογείται σήμερα ο Νίκος Μαζιώτης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Το μεγάλο ντέρμπι των "δικεφάλων" ξεχωρίζει από τους αγώνες της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας.
- Στο μπάσκετ ξεχωρίζουν τα ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκού σήμερα και Αρη- Ολυμπιακού αύριο.
- Την πέμπτη θέση κατέκτησε η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου του Περθ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η Αθήνα ενημερώνει την ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης της διεθνούς κοινότητας για τις τουρκικές προκλήσεις, ο επικεφαλής της διεύθυνσης ελληνοτουρκικών θεμάτων,του υπουργείου Εξωτερικών, Ηλίας Κλης, κάλεσε τους 14 πρέσβεις της ΕΕ στην Αθήνα και τους εξέθεσε τις πρόσφατες μαζικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά, αλλά και την εμφάνιση τουρκικών αλιευτικών στην περιοχή των Ιμια. Προκλητικά η Αγκυρα κατηγόρησε την Αθήνα ότι παραβιάζει τη συμφωνία της Μαδρίτης, ότι είχε αποφασιστεί επίλυση των προβλημάτων με ειρηνικούς τρόπους.

Οδύνη για το χαμό του Δημήτρη Χορν.

Πέθανε χθες το απόγευμα σε ηλικία 77 ετών, ο ηθοποιός -μύθος του ελληνικού θεάτρου, Δημήτρης Χορν, απο ανακοπή καρδιάς, ενώ νοσηλευόταν σε κλινική των Αθηνών.Την οδύνη του για τον χαμό του μεγάλου ηθοποιού,εξέφρασε ο πρωθυπουργός, και σύσσωμος ο πολιτικός, επιστημονικός και καλλιτεχνικός κόσμος. Η κηδεία του μεγάλου ηθοποιού θα γίνει σε στενότατο οικογενειακό κύκλο, χωρίς δημόσιες εκδηλώσεις, επικηδείους και καταθέσεις στεφάνων, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Μόνο 4 μέχρι στιγμής οι διασωθέντες απο το ναυάγιο του "Φλέιρ".

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των 6 αγνοουμένων απο τα 25 μέλη του πληρώματος του υπο κυπριακή σημαία φορτηγού πλοίου "Φλέιρ", που βυθίστηκε χθες, στο Βόρειο Ατλαντικό, ανοιχτά του Καναδά. Μέχρι στιγμής διασώθηκαν 4 μέλη του πλοίου, 3 Φιλιπινέζοι και ένας Ρουμάνος ενώ έχουν περισυλεγεί απο τις καναδικές αρχές 15 πτώματα, η ταυτότητα των οποίων δεν έχει αναγνωριστεί. Οι Ελληνες-μέλη του πληρώματος είναι ο πλοίαρχος Ζαννής Γεωργούλης, ο υποπλοίαρχος Πολυχρόνης Ψωμάς, ο Γ' μηχανικός Σπύρος Φερεντίνος και ο μάγειρας Γιάννης Βεναρδής.

Διαπάλη στη Νεολαία του ΠΑΣΟΚ.

Σε κλίμα έντονης διαπάλης ανάμεσα στις τρεις μεγάλες ομάδες που συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις των μελών της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε χθες η συνεδρίαση του κεντρικού συμβουλίου της.Ακαρπη υπήρξε επίσης η συνάντηση του γραμματέα της ΚΕ του Κινήματος, Κώστα Σκανδαλίδη, με τη γραμματέα της νεολαίας, Τόνιας Αντωνίου, η οποία απέκλεισε το ενδεχόμενο μετάθεσης της ημερομηνίας του συνεδρίου.Η συζήτηση αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα και αύριο κατά τη συνεδρίαση της κεντρικής οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου.

Επικρίσεις Καραμανλή προς την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής,κατηγόρησε την κυβέρνηση για πρωτοφανή σκληρότητα και εγκληματικά κοντόφθαλμη πολιτική, μιλώντας χθες σε συνδικαλιστικά στελέχη του κόμματός του. Ο κ. Καραμανλής θα επισκεφθεί σήμερα τη Λάρισα, όπου θα μιλήσει σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματός του.

Κατηγορίες ΚΚΕ προς ΗΠΑ.

Η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της χθες στη Θεσσαλονίκη υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ προωθούν την αμφισβήτηση των εθνικών και κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του τονίζει πως ο νέος Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα εργάζεται για την επιβολή της εγκληματικής τάξης πραγμάτων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Συγκέντρωση απο μέλη του ΚΚΕ, έγινε χθες στην Πλατεία Λαυρίου και ακολούθησε πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία. Παρόμοια εκδήλωση έγινε και στην Πάτρα.

Αντιδρούν οι ψαράδες στις νέες ρυθμίσεις.

Παρατείνεται για ένα χρόνο,σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρύς,η περίοδος προσαρμογής των αλιέων και σπογγαλιέων στην υποχρέωση να αποδίδουν τον ΦΠΑ στο Δημόσιο και μέχρι τότε οι δύο αυτές κατηγορίες επαγγελματιών δεν θα αποδίδουν ΦΠΑ στο Δημόσιο. Στο μεταξύ αποκλεισμένα είναι τα λιμάνια Λέρου,Καλύμνου, Πάτμου, Ηρακλείου, Σητείας, Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων απο ψαράδες και σφουγγαράδες, που αντιδρούν στις νέες ρυθμίσεις.

Απολογείται σήμερα ο Νίκος Μαζιώτης.

Σήμερα τελικά θα απολογηθεί στην ανακρίτρια ο Νίκος Μαζιώτης, μετά τη νέα προθεσμία που πήρε για να προετοιμάσει την απολογία του. Ο Μαζιώτης, εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σωρεία αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος, φέρεται ως εγκέφαλος της οργάνωσης "Αναρχικοί Αντάρτες Πόλεων".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το μεγάλο ντέρμπι των "δικεφάλων" ξεχωρίζει από τους αγώνες της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας.

Το μεγάλο ντέρμπι των "δικεφάλων" ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας. Η ΑΕΚ υποδέχεται στη Νέα Φιλαδέλφεια τον ΠΑΟΚ στην προσπάθειά της να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας. Αναλυτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής έχει ως εξής: Σήμερα ο αγώνας ΟΦΗ-Ξάνθη και αύριο οι αγώνες ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, Πανηλειακός- Καλαμάτα, Παναθηναϊκός- Πανιώνιος,Ιωνικός-Απόλλωνας, Αθηναϊκός- Προοδευτική, Ηρακλής- Παναχαϊκή και Καβάλα-Βέροια.Τη Δευτέρα ο αγώνας Εθνικός- Ολυμπιακός.

Στο μπάσκετ ξεχωρίζουν τα ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκού σήμερα και Αρη- Ολυμπιακού αύριο.

Αγωνιστική απαγορευμένη για προγνωστικά μπορεί να χαρακτηριστεί η 16η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών του μπάσκετ. Μεταξύ των επτά συναντήσεων ξεχωρίζουν τα ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκού σήμερα και Αρη-Ολυμπιακού αύριο. Αλλοι 5 αγώνες για την 16η ημέρας γίνονται σήμερα και είναι οι εξής: Ηρακλής-Περιστέρι Απόλλων Πατρ.-ΠΑΟΚ, Δάφνη-Παπάγου, Πανιώνιος-Λάρισα και Σπόρτιγκ- Ηράκλειο.

Την πέμπτη θέση κατέκτησε η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου του Περθ.

Την πέμπτη θέση κατέκτησε η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου του Περθ, αφού σε αγώνα κατάταξης νίκησε 10-9 στην παράταση την αντίστοιχη του Καναδά. Το χρυσό μετάλλιο κέρδισε η Ιταλία που επικράτησε στον τελικό 7-6 της Ολλανδίας και το χάλκινο η Αυστραλία η οποία νίκησε 8-5 στο ``μικρό`` τελικό τη Ρωσία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 292,48 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,06, γαλλικό φράγκο προς 47,77, λίρα Αγγλίας προς 476,77, ελβετικό φράγκο προς 197,81, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,25, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 227,42, τη λίρα Κύπρου προς 547,08 και την ECU προς 316,27 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ στη δυτική Ελλάδα θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Ασθενείς βροχές ενδέχεται να σημειωθούν προς το βράδυ και στην ηπειρωτική χώρα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί και στο Ιόνιο νότιοι μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 3 με 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 17 και στο Αιγαίο 10 με 18 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 7 με 16 και 5 με 10 αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 17 January 1998 - 8:00:14 UTC