Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-01-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 18/01/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συζυγοκτονία το πρωί στον Νέο Κόσμο.
- Σώθηκε ένας Ελληνας απο το ναυάγιο του "Παντελεήμων" στη Σαρδηνία.
- Εληξε ο αποκλεισμός των λιμανιών.
- Τσοχατζόπουλος για ελληνοτουρκικά.
- Επιστρέφει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απο την Ινδία.
- Κηδεύεται αύριο ο Δημήτρης Χορν.
- Αγνωστοι πυρπόλησαν την Εμπορική στο Παγκράτι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Το μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ- ΠΑΟΚ, ξεχωρίζει από τους αγώνες της 18ης ημέρας του πρωταθλήματος Α'εθνικής, στο ποδόσφαιρο.
- Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια του αθηναϊκού ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος στην Α1 ανδρών,στο μπάσκετ.
- Η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών, γνώρισε ακόμα μία ήττα από τη Ρωσία, στον παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου του Περθ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συζυγοκτονία το πρωί στον Νέο Κόσμο.

Εγκλημα το πρωί στον Νέο Κόσμο, όπου ο Μανώλης Τσότρας, 41 ετών, σκότωσε πυροβολώντας μία φορά με καραμπίνα στο κεφάλι τη σύζυγό του Μαρία, 30 ετών, αλβανικής υπηκοότητας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έγιναν γνωστά απο την αστυνομία, το έγκλημα διαπράχθηκε, λόγω αντιζηλίας εκ μέρους του συζύγου, στο σπίτι του ζεύγους, επί της οδού Κασομούλη 99 και ο δράστης μετά την πράξη του παραδόθηκε.

Σώθηκε ένας Ελληνας απο το ναυάγιο του "Παντελεήμων" στη Σαρδηνία.

Δεύτερη ναυτική τραγωδία σε διάστημα 36 ωρών, καθώς χθες βυθίστηκε το υπό σημαία Ονδούρας ελληνόκτητο πλοίο "Αγ. Παντελεήμων" ανοιχτά της Σαρδηνίας. Μέχρι στιγμής διασώθηκαν ο μηχανικός, Σπύρος Σκαρμούτσος και ένα ακόμη μέλος απο τους 9 ναυτικούς, 4 Ελληνες και 5 αλλοδαπούς του πληρώματος. Αγνοείται η τύχη του πλοιάρχου Κώστα Παπαστρατή, του υποπλοιάρχου Χρήστου Δαβιώτη, και του ναύτη Κότζα Μεμέτ Σελαϊντίν. Στο μεταξύ, εξακολουθούν να αγνοούνται οι 4 Ελληνες του φορτηγού "Φλείρ", που βυθίστηκε στον Καναδά.

Εληξε ο αποκλεισμός των λιμανιών.

Ελεύθερη είναι απο χθες η διακίνηση προς και απο όλα τα λιμάνια του Αιγαίου και της Κρήτης, εκτός της Καλύμνου και της Χίου, τα οποία είχαν αποκλείσει αλιείς και σπογγαλιείς, αντιδρώντας στο καθεστώς φορολογησής τους. Οι αλιείς ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους μετά την κυβερνητική διαβεβαίωση ότι θα παραταθεί κατά ένα χρόνο το ισχύον φορολογικό καθεστώς στο οποίο υπάγονται. Ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Δρυς, υποσχέθηκε ότι κατά τη σύγκληση του ΕΚΟΦΙΝ θα διεκδικήσει την επανένταξη των ψαράδων και σφουγγαράδων στον πρωτογενή τομέα.

Τσοχατζόπουλος για ελληνοτουρκικά.

Ο υπουργός Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, επεσήμανε ότι η Τουρκία ματαιοπονεί στην προσπάθεια αμφισβήτησης του καθεστώτος στο Αιγαίο, το οποίο είναι κατάδηλο,απολύτως αδιαμφισβήτητο, ξεκάθαρο και νομικά και θεσμικά κατοχυρωμένο απο το Διεθνές Δίκαιο. Η πολιτική αυτή της Αγκυρας αποτελεί εν δυνάμει απειλή οχι μόνο εναντίον της Ελλάδος αλλά και εναντίον του Διεθνούς Δικαίου και των ρυθμίσεων που ισχύουν εδώ και δεκαετίες, πρόσθεσε ο κ.Τσοχατζόπουλος.

Επιστρέφει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απο την Ινδία.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, εξέφρασε απο την Καλκούτα, τη βεβαιότητα ότι η επίσκεψή του στην Ινδία θα δώσει νέα ώθηση στην προσπάθεια των δύο χωρών να αναπτύξουν τις οικονομικές και πολιτιστικές τους σχέσεις. Σήμερα ο κ. Στεφανόπουλος θα επισκεφθεί την ελληνική ορθόδοξη εκκλησία της Καλκούτας και το ελληνικό νεκροταφείο και αναμένεται αργά το βράδυ στην Αθήνα. Για αύριο, Δευτέρα, είναι προγραμματισμένη συνάντηση του κ. Στεφανόπουλου, με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη.

Κηδεύεται αύριο ο Δημήτρης Χορν.

Τη Δευτέρα, στις 11 το πρωί, θα γίνει η κηδεία του μεγάλου ηθοποιού Δημήτρη Χόρν από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών, όπως ανακοίνωσε το Ιδρυμα Γουλανδρή- Χόρν. Το οικογενειακό περιβάλλον του εκλιπόντος καλλιτέχνη, ο οποίος υπέκυψε από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 77 ετών, έκανε γνωστό ότι η κηδεία του θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Αγνωστοι πυρπόλησαν την Εμπορική στο Παγκράτι.

Αγνωστοι έβαλαν φωτιά τα μεσάνυχτα στο προθάλαμο της Εμπορικής Τράπεζας, επι της Φιλολάου στο Παγκράτι και προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές. Την ευθύνη για τον εμπρησμό, σύμφωνα με τηλεφώνημα αγνώστου στο "ΣΚΑΙ", ανέλαβε η οργάνωση "15 Μάη", σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον Νίκο Μαζιώτη, που προφυλακίστηκε χθες στον Κορυδαλλό, κατηγορούμενος για κατασκευή εκρηκτικών υλών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ- ΠΑΟΚ, ξεχωρίζει από τους αγώνες της 18ης ημέρας του πρωταθλήματος Α'εθνικής, στο ποδόσφαιρο.

Το μεγάλο ντέρμπι των "δικεφάλων", ξεχωρίζει σήμερα από τους αγώνες της 18ης ημέρας του πρωταθλήματος Α'εθνικής, στο ποδόσφαιρο.Η ΑΕΚ υποδέχεται στη Νέα Φιλαδέλφεια τον ΠΑΟΚ στην προσπάθειά της να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας. Κατά τ' άλλα, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Δευτέρα στο Καραϊσκάκη τον Εθνικό ενώ ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο Ολυμπιακό στάδιο τον Πανιώνιο.Το παιχνίδι των ``πρασίνων`` θα αρχίσει στις τρεις το μεσημέρι, όπως και οι αγώνες Πανηλειακός-Καλαμάτα, Ιωνικός-Απόλλωνας, Αθηναϊκός- Προοδευτική Ηρακλής-Παναχαϊκή και Καβάλα-Βέροια.Χθές ο ΟΦΗ νίκησε 2-1 την Ξάνθη.

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια του αθηναϊκού ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος στην Α1 ανδρών,στο μπάσκετ.

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια του αθηναϊκού ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος στην Α1 ανδρών, καθώς μετά από μία συναρπαστική αναμέτρηση, που έγινε στο ΟΑΚΑ, επικράτησε του Παναθηναϊκού με 66-61. Στους υπόλοιπους αγώνες της 16ης ημέρας για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ηρακλής- Περιστέρι78- 70, Πανιώνιος-Λάρισα 91-63, Απόλλων Πατρ.-ΠΑΟΚ 86-94 Δάφνη-Παπάγου 78-77 Σπόρτιγκ-Ηράκλειο 82-64. Η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί σήμερα με τη συνάντηση Αρης-Ολυμπιακός.

Η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών, γνώρισε ακόμα μία ήττα από τη Ρωσία, στον παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου του Περθ.

Η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών, γνώρισε ακόμα μία ήττα με 12- 8 από τη Ρωσία, στον παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου του Περθ. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει σήμερα τις ΗΠΑ, σε αγώνα για τις θέσεις 7-8.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 292,48 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,06, γαλλικό φράγκο προς 47,77, λίρα Αγγλίας προς 476,77, ελβετικό φράγκο προς 197,81, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,25, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 227,42, τη λίρα Κύπρου προς 547,08 και την ECU προς 316,27 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά προβλέπεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές βροχές στα δυτικά και νότια, ενώ είναι πιθανό να βρέξει και στα κεντρικά. Αργότερα, ο καιρός θα βελτιωθεί στη δυτική Ελλάδα. Το πρωί κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη, οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 2 με 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 16 και στα νησιά του Αιγαίου 10 με 17 βαθμούς Κελσίου.Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής.Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 7 με 15 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις ενώ η ορατότητα του πρωί θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί 4 με 9 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 18 January 1998 - 8:00:13 UTC