Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-01-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 18/01/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Παράταση αγωνίας για τους ναυτικούς του πληρώματος του φορτηγού πλοίου "Αγιος Παντελεήμονας", που ναυάγισε ανοιχτά της Σαρδηνίας.
- Ανοικτά είναι τα λιμάνια των νησιών που είχαν αποκλείσει τις προηγούμενες ημέρες αλιείς και σφουγγαράδες.
- Η Τουρκία συνεχίζει την γνωστή της τακτική να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα για τις σχέσεις της με την Ελλάδα.
- Εντονη κινητικότητα επικρατεί στα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την επιλογή υποψηφίων ενόψει των επόμενων δημοτικών εκλογών.
- Εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης αναφορικά με τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο 5χρονου παιδιού έδωσε η Εισαγγελία Ξάνθης.
- Στα ίχνη σπείρας που διακινεί λαθραία τσιγάρα στη Μακεδονία βρίσκεται η αστυνομία.
- Κηδεύεται αύριο, σε στενό οικογενειακό κύκλο, από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών ο Δημήτρης Χορν.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Παράταση αγωνίας για τους ναυτικούς του πληρώματος του φορτηγού πλοίου "Αγιος Παντελεήμονας", που ναυάγισε ανοιχτά της Σαρδηνίας.

Τις σορούς δύο ναυτικών, μελών του πληρώματος του φορτηγού πλοίου "Αγιος Παντελεήμονας", περισυνέλλεξαν τα σωστικά συνεργεία ανοικτά της Σαρδηνίας. Δεν έχει γίνει μέχρι τώρα γνωστό αν μεταξύ των νεκρών είναι και κάποιος απο τρείς Ελληνες αγνοούμενους. Χθες βράδυ, διασώθηκε απο ιταλικό ελικόπτερο ο μηχανικός Σπύρος Σκαρμούτσος και ένας αλλοδαπός. Ο Ελληνας ναυτικός στην κατάθεσή του απέδωσε τη βύθιση του πλοίου σε ξαφνική μετατόπιση του φορτίου του.

Ανοικτά είναι τα λιμάνια των νησιών που είχαν αποκλείσει τις προηγούμενες ημέρες αλιείς και σφουγγαράδες.

Ανοικτά είναι τα λιμάνια των νησιών που είχαν αποκλείσει τις προηγούμενες ημέρες αλιείς και σφουγγαράδες, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για το καθεστώς φορολόγησής τους. Οι κινητοποιήσεις τους ανεστάλησαν μετά τη διαβεβαίωση οτι θα παραταθεί για ένα χρόνο το ισχύον φορολογικό καθεστώς και την υπόσχεση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Δρυ οτι θα διεκδικήσει απο την Ευρωπαϊκή Ενωση την επανένταξή τους στον πρωτογενή τομέα.

Η Τουρκία συνεχίζει την γνωστή της τακτική να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα για τις σχέσεις της με την Ελλάδα.

Η Τουρκία κατά τη γνωστή της τακτική προσπαθεί να κατηγορήσει την Ελλάδα ότι δεν τηρεί τις διμερείς συμφωνίες και τους διεθνείς νόμους και κανονισμούς διαστρεβλώνοντας πραγματικά γεγονότα και παρουσιάζοντας εθνικές της επιδιώξεις ως υποχρέωση της Ελλάδας να τις ακολουθήσει. Αυτό αναφέρουν κύκλοι του Πενταγώνου, τονίζοντας ότι η Αγκυρα ουδέποτε τήρησε το μνημόνιο Παπούλια - Γιλμάζ του 1988, που προβλέπει οι στρατιωτικές δραστηριότητες στο διεθνή εναέριο χώρο να εκτελούνται σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Εντονη κινητικότητα επικρατεί στα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την επιλογή υποψηφίων ενόψει των επόμενων δημοτικών εκλογών.

Εντονη κινητικότητα επικρατεί στα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εν αναμονή των αποφάσεων για τους υποψηφίους που θα στηρίξουν στους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Αύριο,το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να λάβει τις οριστικές αποφάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες στην Αθήνα το ΠΑΣΟΚ θα υποστηρίξει την Μαρία Δαμανάκη, στον Πειραιά τον Χρήστο Φωτίου και στη Θεσσαλονίκη τον Θρασύβουλο Λαζαρίδη. Από την πλευρά της η ΝΔ, θα υποστηρίξει στην Αθήνα τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζει σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης αναφορικά με τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο 5χρονου παιδιού έδωσε η Εισαγγελία Ξάνθης.

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης αναφορικά με τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του 5χρονου Βασίλη Κούρτογλου έδωσε η εισαγγελέας Ξάνθης και ανέθεσε την υπόθεση στον ανακριτή. Η μητέρα του παιδιού Κωνσταντίνα Κούρτογλου έχει ήδη καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, κατηγορώντας για αμέλεια γιατρούς και προσωπικό του νοσοκομείου Ξάνθης στο θάνατο του γιου της από μηνιγγίτιδα.

Στα ίχνη σπείρας που διακινεί λαθραία τσιγάρα στη Μακεδονία βρίσκεται η αστυνομία.

Στα ίχνη σπείρας που διακινεί λαθραία τσιγάρα στη Μακεδονία βρίσκεται η Αστυνομία μετά τη σύλληψη χθες το απόγευμα στην Εδεσσα του 27χρονου Σκοπιανού Αλί Βάιτ, ο οποίος μετέφερε με φορτηγό ψυγείο περισσότερα από 400.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα πολυτελείας. Εκτιμάται ότι η αξία των τσιγάρων αυτών ανέρχεται σε 300 εκατομμύρια δραχμές και οι διαφυγόντες φόροι για το ελληνικό δημόσιο σε 235 εκατομμύρια.

Κηδεύεται αύριο, σε στενό οικογενειακό κύκλο, από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών ο Δημήτρης Χορν.

Κηδεύεται αύριο στις 11 το πρωί από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών ο ηθοποιός Δημήτρης Χόρν που πέθανε την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 77 ετών. Η κηδεία, σύμφωνα με την επιθυμία του, θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο. Οπως ανακοίνωσε το Ιδρυμα Γουλανδρή-Χόρν δεν θα εκφωνηθούν επικήδειοι και αντί στεφάνων τα χρήματα θα διατεθούν για την ενίσχυση του "Σπιτιού του ηθοποιού", σύμφωνα με επιθυμία του εκλιπόντος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μία εξαιρετική ΑΕΚ, χωρίς τον Ντέμη Νικολαϊδη, το Σαβέβσκι, τον Κωστή και τον Μαρτσέλο στη συνθεσή της, κατάφερε να κερδίσει τον ΠΑΟΚ με 3-0, αν και έχασε ευκαιρίες για ακόμα μεγαλύτερο σκορ. Η ομάδα του Ντιμιτρίου έφτασε την αποδοσή της σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα με ηγέτες τους Γκρέταρσον και Κοπιτσή, ενώ για την πρωτοπόρους της βαθμολογίας σκόραραν οι Μαλαδένης 17' και 90' και Μπατίστα 47'. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Αθηναϊκός-Προοδευτική 1-0, Ιωνικός- Απόλλων 1-1, Καβάλα-Βέροια 0-1, Ηρακλής-Παναχαϊκή 3-1, Παναθηναϊκός- Πανιώνιος 2-1, Πανηλειακός-Καλαμάτα 1-1 και χθες ΟΦΗ-Ξάνθη 2-1. Το παιχνίδι ανάμεσα σε Εθνικό και Ολυμπιακό θα γίνει αύριο το απόγευμα.

"Ονειρεμένη" κλήρωση είχε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου σήμερα στη Γάνδη γιά τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2000, αφού χωρίς ίχνος υπερβολής, είναι το φαβορί γιά την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου της, που εξασφαλίζει την απ' ευθείας πρόκριση στην τελική φάση, την οποία θα διοργανώσουν από κοινού η Ολλανδία και το Βέλγιο. Η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τη Νορβηγία, την Γεωργία, την Λετονία, την Σλοβενία και την Αλβανία.

Στους αγώνες για την 16η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος στην Β` εθνική κατηγορία, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ελευσίνα- Εδεσσαϊκός 3- 0, Καστοριά-Καρδίτσα 1-2, Λεβαδειακός- Παναιτωλικός 0-0, Τρίκαλα-Δόξα Δράμας 1-0, Λάρισα-Εθνικός Αστέρας 2-2, Παναργειακός- Λύκοι 1-0, Δόξα Βύρωνα-Καλλιθέα 1-0. Τα παιχνίδια Καλαμαριάς-Νίκης Βόλου και Αρη- Πανσερραϊκού θα γίνουν αύριο.

Ο Αρης μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση νίκησε ένα μέτριο Ολυμπιακό με 82-76 (ημ. 40-36) σε αγώνα που έκλεισε την αυλαία της 16ης ημέρας του πρωταθλήματος της Α1. Παρά την ήττα του, ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 30 βαθμούς, έναντι 29 του Παναθηναϊκού και 27 της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Πανιωνίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 292,48 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,06, γαλλικό φράγκο προς 47,77, λίρα Αγγλίας προς 476,77, ελβετικό φράγκο προς 197,81, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,25, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 227,42, τη λίρα Κύπρου προς 547,08 και την ECU προς 316,27 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά αναμένεται και αύριο με πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Το απόγευμα θα βρέξει στα δυτικά, όπου κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και στα δυτικά έως ισχυροί, ενώ το βράδυ στο Ιόνιο θα γίνουν πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 2 έως 11 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτιά από 6 έως 15 και στα νησιά του Αιγίου από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική αύριο αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς. Στη θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις, ενώ η ορατότητα το πρωί θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 18 January 1998 - 20:00:21 UTC