Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-01-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/01/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εικοσιτετράωρη απεργία σήμερα στις ΔΕΚΟ.
- Σήμερα η τροπολογία στην επίμαχη διάταξη για ΔΕΚΟ.
- Προκλήσεις της Αγκυρας χθες στο Αιγαίο.
- Ο Πάγκαλος απέρριψε την πρόταση Ετσεβίτ.
- Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κώστας Καραμανλής.
- Από τον Φεβρουάριο η ενισχυτική διδασκαλία στα Λύκεια.
- Χτύπησαν και πάλι οι εμπρηστές Ι.Χ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Ανχελ Ιορντανέσκου αναλαμβάνει ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου.
- Στην ΑΕΚ, μετά τους Νικολαίδη και Σαβέβσκι,εκτός μάχης τέθηκε και ο Ευριππίδης Κατσαβός.
- Κεκλεισμένων των θυρών θα δώσει τους δύο προσεχείς εντός έδρας αγώνες της στην Ευρωλίγκα, η PTT Αγκυρας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εικοσιτετράωρη απεργία σήμερα στις ΔΕΚΟ.

Χωρίς συγκοινωνίες και τράπεζες σήμερα, λόγω της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, για την επίμαχη διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου, που τροποποιεί τις εργασιακές σχέσεις των ΔΕΚΟ. Η ΓΣΕΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία προς το κέντρο της πρωτεύουσας. Το πρόβλημα στις συγκοινωνίες θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή, με 4ωρες στάσεις εργασίας, στην αρχή και το τέλος κάθε βάρδιας.

Σήμερα η τροπολογία στην επίμαχη διάταξη για ΔΕΚΟ.

Επαναδιατυπωμένη κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, η επίμαχη διάταξη για την οποία αντιδρούν τα συνδικάτα. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, εμφανίσθηκε αποφασισμένος να προχωρήσει στις ρυθμίσεις που αφορούν το εργασιακό καθεστώς στις ΔΕΚΟ, υπογραμμίζοντας ότι η συμμετοχή της χώρας μας στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση, απαιτεί συνεχείς διαρθρωτικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του κράτους και της κοινωνίας.

Προκλήσεις της Αγκυρας χθες στο Αιγαίο.

Σε νέα πρόκληση στο Αιγαίο, πρόεβη η Αγκυρα. Δύο τουρκικές πυραυλάκατοι παραβίασαν τους κανόνες αβλαβούς διέλευσης στην περιοχή Καλύμνου και Καλόλημνου, όταν μέλη των πληρωμάτων τους άρχισαν να βάλλουν με φορητό οπλισμό στη Θάλασσα. Για το περιστατικό το υπουργείο Εξωτερικών θα προβεί σε διάβημα στην Αγκυρα.

Ο Πάγκαλος απέρριψε την πρόταση Ετσεβίτ.

Απέρριψε η Αθήνα την πρόταση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέτ Ετσεβίτ, για διμερή διάλογο. Ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος, τόνισε ότι οι σχετικές συζητήσεις κατά το παρελθόν δεν είχαν καταλήξει σε αποτέλεσμα. Ο κ. Πάγκαλος επανέλαβε την ελληνική πρόταση για προσφυγή της Τουρκίας στο Δικαστήριο της Χάγης, εφόσον βέβαια η Αγκυρα αποδεχθεί και αυτή τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου.

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κώστας Καραμανλής.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, επισκέπτεται στις 12 το μεσημέρι, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά με τις θέσεις του κόμματός του για τα εθνικά θέματα και ιδίως για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Από τον Φεβρουάριο η ενισχυτική διδασκαλία στα Λύκεια.

Τον επόμενο μήνα ξεκινάει το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές της πρώτης τάξης Λυκείου. Τα μαθήματα θα γίνονται εκτός του καθημερινού σχολικού ωραρίου, θα είναι προαιρετικά και αφορούν αρχαία, ελληνικά, μαθηματικά, φυσική, χημεία και ξένες γλώσσες. Στους μαθητές που θα συμμετάσχουν, θα δοθούν ειδικά κίνητρα, όπως έξοδα μετακίνησης και σίτισής τους.

Χτύπησαν και πάλι οι εμπρηστές Ι.Χ.

Χτύπησαν και πάλι οι εμπρηστές. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, πέντε αυτοκίνητα σε Αθήνα, Γλυφάδα, Νίκαια και Μαρούσι, καταστράφηκαν από αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς. Δύο από τα αυτοκίνητα ήταν του ΥΠΕΧΩΔΕ και την ευθύνη για τον εμπρησμό τους, ανέλαβε, με τηλέφωνημα στο "Σκάι", η οργάνωση "Επαναστατικός πόλεμος".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ανχελ Ιορντανέσκου αναλαμβάνει ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου.

Ο Ανχελ Ιορντανέσκου θα είναι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής στην εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών. Ο διάσημος Ρουμάνος τεχνικός συμφώνησε να πάρει το ``τιμόνι`` του εθνικού μας συγκροτήματος.Αν και θα αναλάβει τα καθήκοντα του μετά το Μουντιάλ '98, ο Ιορντανέσκου θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στις 16 Φεβρουαρίου στο Οσλο, στον σχεδιασμό των προκριματικών του ΕΥΡΩ 2000.

Στην ΑΕΚ, μετά τους Νικολαίδη και Σαβέβσκι,εκτός μάχης τέθηκε και ο Ευριππίδης Κατσαβός.

Τελικά φαίνεται ότι στην ΑΕΚ έχει ``πέσει μάτι``. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το φαινόμενο που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο ``στρατόπεδο`` της ``Ενωσης`` με τους αλλεπάλληλους τραυματισμούς των βασικών ``ατού`` της ομάδας. Ετσι, μετά τους Νικολαίδη και Σαβέβσκι, ``εκτός μάχης`` τέθηκε και ο Ευριππίδης Κατσαβός που στο 55-ο λεπτό του αγώνα με την Προοδευτική, υπέστη ρήξη προσθίου χιαστού, γεγονός που σημαίνει ότι θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης, τουλάχιστον για τους επόμενους τέσσερις μήνες.

Κεκλεισμένων των θυρών θα δώσει τους δύο προσεχείς εντός έδρας αγώνες της στην Ευρωλίγκα, η PTT Αγκυρας.

Κεκλεισμένων των θυρών θα δώσει τους δύο προσεχείς εντός έδρας αγώνες της στην Ευρωλίγκα, η PTT Αγκυρας. Το τουρκικό συγκρότημα, τιμωρήθηκε από την ΦΙΜΠΑ, για τα επεισόδια που δημιούργησαν οπαδοί της πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό που έγινε την προηγούμενη Πέμπτη. Η εξέλιξη αυτή εξυπηρετεί την ΑΕΚ, αφού υπάρχει περίπτωση η τουρκική ομάδα να βρεθεί στον δρόμο της στα φάση των ``16`` και τότε τον αγώνα με την ``Ενωση`` θα τον δώσει χωρίς την παρουσία των φιλάθλων της.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 286,27 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,18, γαλλικό φράγκο προς 48,12, λίρα Αγγλίας προς 478,10, ελβετικό φράγκο προς 198,34, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,32, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 227,33, τη λίρα Κύπρου προς 547,08 και την ECU προς 317,69 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Οι θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού. Στο μεγαλυτέρο μέρος της χώρας προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα νότια, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -4 με 4 βαθμούς, στα δυτικά 0 με 11 και στην υπόλοιπη χώρα 2 με 10 βαθμούς.Στην Αθήνα ενδέχεται να χιονίσει στην Πάρνηθα, οι άνεμοι θα είναι μέχρι θυελλώδεις και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 3 με 7 βαθμούς. Συννεφιά θα έχει η Θεσσαλονίκη,με μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 0 με 4βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 27 January 1998 - 9:00:15 UTC