Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-01-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,27/01/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Χάος και σήμερα στην Αθήνα από ανυπαρξία συγκοινωνιακών μέσων. Υπολειτούργησαν Ολυμπιακή, ΟΣΕ, Τράπεζες και ΔΕΚΟ.
- Στη βουλή κατατέθηκε επαναδιατυπωμένη η διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου.
- Δεν έγινε επεισόδιο στο Αιγαίο, υποστηρίζει η Αγκυρα, για τις δύο τουρκικές πυραυλακάτους, που εισήλθαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.
- Ανήσυχος για τα ελληνοτουρκικά ο Κώστας Καραμανλής, που συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
- Προβλήματα από την κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.
- Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας ατόμων με ειδικές ανάγκες.
- Αλλα επτά αυτοκίνητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη παρανώλωμα του πυρός από τους αναρχικούς εμπρηστές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Χάος και σήμερα στην Αθήνα από ανυπαρξία συγκοινωνιακών μέσων. Υπολειτούργησαν Ολυμπιακή, ΟΣΕ, Τράπεζες και ΔΕΚΟ.

Ακινητοποιημένα μέχρι τις 9 το πρωί θα παραμείνουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα, καθώς από αύριο αρχίζουν οι 4ωρες στάσεις στην αρχή και το τέλος κάθε βάρδιας. Τα μεσάνυχτα λήγει η απεργία της ΓΣΕΕ, που σημείωσε απόλυτη επιτυχία στις αστικές συγκοινωνίες, ενώ υπολειτούργησαν Ολυμπιακή, ΟΣΕ, κρατικές τράπεζες και δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί. Προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν τηρήθηκαν οι όροι για το προσωπικό ασφαλείας, διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Στη βουλή κατατέθηκε επαναδιατυπωμένη η διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου.

Στη βουλή κατατέθηκε επαναδιατυπωμένη η επίμαχη διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου, για την οποία αντιδρούν τα συνδικάτα. Σε κυβερνητική σύσκεψη αποφασίστηκε πως η διάταξη θα αφορά μόνο τα ΕΛΤΑ, την Ολυμπιακή, τον ΟΣΕ και τον ΟΑΣΑ και θα προβλέπει την περικοπή κάποιων προνομίων αλλά δεν θα θίγει βασικά εργασιακά δικαιώματα.

Δεν έγινε επεισόδιο στο Αιγαίο, υποστηρίζει η Αγκυρα, για τις δύο τουρκικές πυραυλακάτους, που εισήλθαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Διάβημα στην Αγκυρα για το επεισόδιο με τις δύο τουρκικές πυραυλακάτους που εισήλθαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα έκανε η ελληνική κυβέρνηση, ενώ η τουρκική πλευρά αρνείται κατηγορηματικά το γεγονός. Από τις Βρυξέλλες ο Θεόδωρος Πάγκαλος κάλεσε την Τουρκία να προσαρμοστεί με τη νέα εποχή αναγνωρίζοντας τη δικαιοδοσία του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης. Παράλληλα, απέρριψε την πρόταση Ετσεβίτ για εφόλης της ύλης διάλογο Αθήνας - Αγκυρας.

Ανήσυχος για τα ελληνοτουρκικά ο Κώστας Καραμανλής, που συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ανήσυχος για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Κώστας Καραμανλής εξέφρασε την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο να προσφύγει η Αγκυρα στη Χάγη για όλα τα θέματα στα οποία δεν συμφωνεί με την Ελλάδα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει στρατηγική και πως επιχειρεί να μεταβάλει την πολιτική της. Η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης είναι σαφής και δεν αλλάζει, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Προβλήματα από την κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.

Σταδιακή ύφεση θα παρουσιάσει από αύριο το απόγευμα η κακοκαιρία που πλήττει ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με θυελλώδεις ανέμους, χιονοπτώσεις και τσουχτερό κρύο. Στο μεγαλύτερο μέρος του εθνικού και επαρχιακού δικτύου, της κεντρικής Πελοπονήσου και της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας η κίνηση των οχημάτων γίνεται με αλυσίδες. Στα άσπρα έχουν ντυθεί πολλές περιοχές της χώρας, ενώ τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στην Πάρνηθα, την Πεντέλη και τον Υμηττό.

Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ανέλυσαν στον πρωθυπουργό τα μέλη αντιπροσωπείας της ομοσπονδίας τους. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης, η ίδρυση κέντρων για άτομα με ειδικές ανάγκες σε 22 νομούς, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ορισμένες ομάδες, όπως οι νεφροπαθείς και οι αιμορροφιλικοί.

Αλλα επτά αυτοκίνητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη παρανώλωμα του πυρός από τους αναρχικούς εμπρηστές.

Χτύπησαν και πάλι οι εμπρηστές των αυτοκινήτων, παρά τα έκτακτα μέτρα με τις συνεχείς περιπολίες που έχει λάβει η αστυνομία. Πέντε αυτοκίνητα σε Αθήνα, Γλυφάδα, Νίκαια και Μαρούσι έγιναν παρανάλωμα της φωτιάς από εμπρηστικούς μηχανισμούς, που αποτελούντο από γκαζάκια. Αλλα δύο αυτοκίνητα κάηκαν στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενας πολύ δυνατός Πανιώνιος, σε αγώνα που έγινε στο κλειστό της Νέας Σμύρνης στην αυλαία της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ, επικράτησε του Ολυμπιακού με 81-71. Στο ημίχρονο, οι πρωταθλητές προηγήθηκαν με 41-40, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα ψυχικά αποθέματα των παιχτών του Πανιωνίου. Η 18η ημερα θα συνεχιστεί αύριο με τις συναντήσεις ΑΕΚ-Περιστέρι, Αρης-ΠΑΟΚ, Δάφνη-Παναθηναϊκός, Λάρισα-Παπάγου, Ηρακλής-Ηράκλειο και Απόλλων Πατρ.-Σπόρτιγκ.

Μπορεί να μην ήρθε στην ΑΕΚ, όπως είχε προσυμφωνήσει, ο ρουμάνος προπονητής Ανχελ Ιορντανέσκου, αλλά όπως όλα δείχνουν τελικά, θα συνεχίσει την καριέρα του στη χώρα μας, καθώς αναμένεται να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Ο σημερινός προπονητής της εθνικής Ρουμανίας, έρχεται στην Αθήνα για τις τελικές επαφές με την ΕΠΟ, για να οριστικοποιήσει τη συμφωνία, η οποία θεωρείται δεδομένη.

Τους τόνους ενόψει του ντέρμπι της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό προσπάθησε να ρίξει ο προπονητής της ΑΕΚ. Ο Ντουμιτρίου δήλωσε ότι το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι και όχι πόλεμος, ενώ το χαρακτήρισε αποφασιστικής σημασίας παιχνίδι που πρέπει να κερδίσει η ομάδα του. Στο μεταξύ, αποκλείστηκε η συμμετοχή του Σαβέβσκι, ενώ γίνονται προσπάθειες για να αγωνιστεί ο Ντέμης Νικολαϊδης.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αποκάλυψε σήμερα ότι η ομάδα του βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση ενός μεσοεπιθετικού, χωρίς, ωστόσο, να αποκαλύψει την εθνικοτητά του ή που αγωνίζεται. Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός αναμένεται να κλείσει τον Πολωνό επιθετικό της Καβάλας Σιμπνιέφσκι, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για τις τελικές διαπραγματεύσεις.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 288,14 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,18, γαλλικό φράγκο προς 48,11, λίρα Αγγλίας προς 475,56, ελβετικό φράγκο προς 198,65, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,33, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 228,13, τη λίρα Κύπρου προς 545,03 και την ECU προς 317,59 δραχμές.

Με σημαντική υποχώρηση 1,23% έκλεισε ο γενικός δείκτης τιμών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου και διαμορφώθηκε στις 1410,23 μονάδες. Η αγορά επηρεάστηκε αρνητικά απο την άνοδο των επιτοκίων στη χθεσινή δημοπρασία των εντόκων. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα και εφθασε τα 13,2 δισ. Τις μεγαλύτερες απώλειες 3,08% κατέγραψε ο δείκτης των Κατασκευών. Και νέες εκροές ύψους 150 εκατ. δολαρίων παρατηρήθηκαν σήμερα στο fixing της δραχμής. Η ισοτιμία της δραχμής έκλεισε μειωμένη κατα 0,66% έναντι του δολαρίου,ενώ παρέμεινε σταθερή σε σχέση με το μάρκο και την ECU.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει από αύριο ο καιρός και στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις, αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και στα δυτικά θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και στα βόρεια θα κυμανθεί -5 με 4 βαθμούς, στα δυτικά -1 με 12 και στις υπόλοιπες περιοχές 2 με 10 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο το πρωί, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 3 με 7 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Η Θεσσαλονίκη θα έχει λίγες νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία από 1 μέχρι 4 βαθμούς.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 27 January 1998 - 20:00:23 UTC