Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-02-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/02/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Καταστροφικές πλημμύρες έπληξαν τη Β. Ελλάδα.
- Εντονες διεργασίες και διαβουλεύσεις στη ΝΔ.
- Αποκλεισμός με δόσεις της εθνικής οδού απο τους αγρότες.
- Βρετανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα.
- Ξεκάθαρη εθνική στρατηγική ζήτησε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
- Ομαλά θα εκτελούνται απο σήμερα οι πτήσεις στην Ολυμπιακή.
- Νέοι εμπρησμοί αυτοκινήτων τη νύχτα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Δεν αποδέχθηκε τις προτάσεις της ΕΠΟ ο Ρουμάνος προπονητής Ανχελ Ιορντανέσκου.
- Η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ σε αγώνα για την 14η ημέρα της Ευρωλίγκα επικράτησε με 61-58 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
- Με ένα εκατομμυρίο,τιμώρησε κάθε παίκτη η ``ερυθρόλευκη``διοίκηση, την εμφάνιση του Ολυμπιακού στο ματς με την Πόρτο για την Ευρωλίγκα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Καταστροφικές πλημμύρες έπληξαν τη Β. Ελλάδα.

Δυο άτομα έχασαν τη ζωή τους στη Θάσο και στον Εβρο απο τη θεομηνία, που έπληξε τη Δυτική Μακεδονία - Θράκη. Εκατοντάδες σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν απο τις σφοδρές βροχοπτώσεις, ενω ιδιαίτερα μεγάλες είναι οι καταστροφές, που έχει υποστεί η αγροτική παραγωγή. Στον Εβρο έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο "Ξενοκράτης". Καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν επίσης την Αρτα και τη Λέσβο.

Εντονες διεργασίες και διαβουλεύσεις στη ΝΔ.

Εντονο είναι το παρασκήνιο στη ΝΔ μετά τις διαγραφές των εξι βουλευτών της. Αλλεπάλληλες συσκέψεις πραγματοποιούνται στη Ρηγίλλης αλλά και στα στρατηγεία των διαγραφέντων για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του πρόεδρου της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή, την Κυριακή στο Αίγιο, η πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά τις διαγραφές.

Αποκλεισμός με δόσεις της εθνικής οδού απο τους αγρότες.

Τη μέθοδο των αποκλεισμών με... δόσεις έχουν υιοθετήσει οι Θεσσαλοί αγρότες. Για σήμερα το μεσημέρι στις 3 ετοιμάζονται να αποκλείσουν τα Τέμπη, επικαλούμενοι τη λαϊκή συνέλευση, που θα πραγματοποιήσουν εκεί. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα συλλαλητήριο.

Βρετανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα.

H θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να προκαλέσει το ενδιαφέρον το Βρετανών επενδυτών, ανέφερε στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννο Παπαντωνίου, ο Βρετανός ομόλογος του Γκόρντον Μπράουν, στη διάρκεια κατ'ιδίαν συνάντησης που είχαν χθες στο Λονδίνο.

Ξεκάθαρη εθνική στρατηγική ζήτησε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Τη χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής, που θα προσδιορίζει με σαφήνεια την πορεία μας, καθώς και το γιατί και πως πρέπει να κινηθούμε, αλλά και καθαρές πολιτικές επιλογές για να αντιμετωπίσει η χώρα τις μεγάλες προκλήσεις της επόμενης περιόδου, ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, σε ομιλία του προς τους τοπικούς φορείς στη Ρόδο.

Ομαλά θα εκτελούνται απο σήμερα οι πτήσεις στην Ολυμπιακή.

Κανονικά θα εκτελούνται απο σήμερα ολα τα προγραμματισμένα δρομολόγια της Ολυμπιακής Αεροπορίας, όπως ανακοίνωσε η εταιρία. Σύμφωνα με την Διοίκηση της Ο.Α. η χθεσινή ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού με 7 συνολικά ματαιώσεις πτησεων, οφείλεται στον στενό συντεχνιακό ορίζοντα της Διοίκησης της Ενωσης Ιπταμένων Συνοδών Φροντιστών και οχι στην αποχώρηση των 64 εποχικών μελών της.

Νέοι εμπρησμοί αυτοκινήτων τη νύχτα.

Στόχος εμπρηστών εγιναν ενα τέταρτο πριν τα μεσάνυχτα τρία επιβατικά αυτοκίνητα και μια μοτοσυκλέτα, που βρίσκονταν σταθμευμένα σε πυλωτή πολυκατοικίας στην οδό Πάρνηθος 14, στο Χαλάνδρι. Απο τη φωτιά υπέστησαν ζημιές τα αυτοκίνητα, ενω καταστράφηκε ολοσχερώς η μοτοσυκλέτα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν αποδέχθηκε τις προτάσεις της ΕΠΟ ο Ρουμάνος προπονητής Ανχελ Ιορντανέσκου.

Απρόσμενη εξέλιξη είχε η συνάντηση του Ανχελ Ιορντανέσκου με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σωτήρη Αλημίση και τον αντιπρόεδρο της ομοσπονδίας Στέλιο Σφακιανάκη, που έγινε χθές και αφορούσε, ως γνωστόν, την τελική διαπραγμάτευση αναφορικά με τις απαιτήσεις του Ρουμάνου προπονητή προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου. Ο Ιορντανέσκου δεν αποδέχθηκε τις προτάσεις των εκπροσώπων της ΕΠΟ και τώρα πιά, η πρόσληψη του θα είναι πολύ δύσκολο να ``περάσει`` από το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας την ερχόμενη Δευτέρα.

Η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ σε αγώνα για την 14η ημέρα της Ευρωλίγκα επικράτησε με 61-58 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ σε αγώνα για την 14η ημέρα της Ευρωλίγκα που έγινε στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης, επικράτησε με 61-58 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και έκανε αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση μιας εκ των τριών πρώτων θέσεων στον 6ο όμιλο της διοργάνωσης. Αντίθετα,η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Σπόρτιγκ, σε αγώνα για την 12η ημέρα της Ευρωλίγκα που έγινε στη Μόσχα, ηττήθηκε με 84-59 από την τοπική ΤΣΣΚΑ. Η ήττα αυτή δεν επηρεάζει το συγκρότημα των Πατησίων, αφού εδώ και καιρό έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Με ένα εκατομμυρίο,τιμώρησε κάθε παίκτη η ``ερυθρόλευκη``διοίκηση, την εμφάνιση του Ολυμπιακού στο ματς με την Πόρτο για την Ευρωλίγκα.

Η μετριότατη εμφάνιση του Ολυμπιακού στο ματς με την Πόρτο για την Ευρωλίγκα, ανάγκασε την ``ερυθρόλευκη`` διοίκηση να τιμωρήσει κάθε παίκτη της ομάδας με πρόστιμο ενός εκατομμυρίου δραχμών. Το πρόστιμο αυτό σχεδόν είχε προαναγγελθεί από την Πειραϊκή διοίκηση, μετά το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου οι Πρωταθλητές Ευρώπης είχαν κατακτήσει την τρίτη θέση.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 288,87 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,71, γαλλικό φράγκο προς 47,95, λίρα Αγγλίας προς 478,14, ελβετικό φράγκο προς 199,53, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,28, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 234,07, τη λίρα Κύπρου προς 546,41 και την ECU προς 316,84 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Υφεση θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός, με λίγες νεφώσεις στα δυτικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά από το απόγευμα ο καιρός και εκεί θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 0 με 7, στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 4 με 14 και στο Αιγαίο 8 με 15 βαθμούς. Νεφώσεις με βροχή, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 7 με 14 και 3 με 6 αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 6 February 1998 - 8:00:15 UTC