Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-02-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/02/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εντός διμήνου οι οριστικές αποφάσεις για εξυγίανση των ΔΕΚΟ. Πρωταθλήτρια αρνητικών επιδόσεων η Ολυμπιακή, κατά το Δημήτρη Ρέππα.
- Εντονες αντιδράσεις για την καθιέρωση της λίστας φαρμάκων που θα εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου.
- Κρίσιμη συνάντηση στις Βρυξέλλες του Στέφανου Τζουμάκα με τον κοινοτικό επίτροπο, για το λάδι.
- Συγκροτημένη ομάδα με συντονισμένη δράση εντός και εκτός βουλής δημιουργούν οι διαγραφέντες στη ΝΔ, με εκπρόσωπο το Γιώργο Σουφλιά.
- Από κόσκινο θα περάσουν οι πυλωτές πολυκατοικιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ύστερα από εντολή του Κώστα Λαλιώτη.
- Τον κίνδυνο χρεωκοπίας του ΙΚΑ επισημαίνουν οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα, λόγω μεγάλης εισφοροδιαφυγής και δανεισμού.
- Στο Λαϊκό Νοσοκομείο ο αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ, δεν εμπνέει καμιά ανησυχία η υγεία του δηλώνουν οι γιατροί.
- Περίπου 1,5 εκατομμύρια λίτρα πετρελαίου θέρμανσης διακινήθηκαν παράνομα τον Ιανουάριο, διαπίστωσε το ΣΔΟΕ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εντός διμήνου οι οριστικές αποφάσεις για εξυγίανση των ΔΕΚΟ. Πρωταθλήτρια αρνητικών επιδόσεων η Ολυμπιακή, κατά το Δημήτρη Ρέππα.

Εντός δύο μηνών θα έχουν οριστικοποιηθεί οι κυβερνητικές αποφάσεις για την εφαρμογή του προγράμματος εξυγίανσης των ζημιογόνων ΔΕΚΟ. Στις άμεσες προτεραιότητες του προγράμματος θα είναι η Ολυμπιακή, την οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε πρωταθλήτρια αρνητικών επιδόσεων, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται να κλείσει ή να πωληθεί. Στο δίμηνο αυτό οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ θα υποβάλουν τις προτάσεις τους και θα ακολουθήσει διάλογος και με τους εργαζόμενους.

Εντονες αντιδράσεις για την καθιέρωση της λίστας φαρμάκων που θα εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου.

Την έντονη αντίδρασή τους στην καθιέρωση της λίστας φαρμάκων για όλα τα ταμεία, που θα εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου, εξέφρασαν εκπρόσωποι του φαρμακευτικού και ιατρικού κόσμου. Χαρακτήρισαν άδικο και αναποτελεσματικό το μέτρο της λίστας, από την οποία, όπως είπαν, απουσιάζουν φάρμακα ευρείας κατανάλωσης. Οι εκπρόσωποι τόνισαν επίσης ότι η λίστα οδηγεί σε ασθενείς δύο ταχυτήτων και συντάχθηκε με ταμειακή λογική.

Κρίσιμη συνάντηση στις Βρυξέλλες του Στέφανου Τζουμάκα με τον κοινοτικό επίτροπο, για το λάδι.

Την επίσπευση της κοινοτικής παρέμβασης για το λάδι, ζήτησε ο υπουργός Γεωργίας Στέφανος Τζουμάκας, από τον αρμόδιο κοινοτικό επίτροπο με τον οποίο συναντήθηκε στις Βρυξέλλες και του εξέθεσε τα προβλήματα των ελλήνων ελαιοπαραγωγών. Την Πέμπτη ο κ. Τζουμάκας, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, θα έχει κρίσιμη συνάντηση με αντιπροσωπεία αγροτών, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, με ολιγόωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδών.

Συγκροτημένη ομάδα με συντονισμένη δράση εντός και εκτός βουλής δημιουργούν οι διαγραφέντες στη ΝΔ, με εκπρόσωπο το Γιώργο Σουφλιά.

Συγκροτημένη ομάδα με συντονισμένη δράση εντός και εκτός βουλής, δημιουργούν οι έξι διαγραφέντες από τη ΝΔ, με εκπρόσωπό τους το Γιώργο Σουφλιά. Ο πρώην υπουργός ζήτησε από τον πρόεδρο της βουλής να τους διατεθεί κοινό γραφείο και ο καθένας τους να συμμετέχει σε μια διακομματική επιτροπή της βουλής. Την ίδια ώρα η ηγεσία της ΝΔ επιχειρεί να καταδείξει ότι έκλεισε ο κύκλος εσωστρέφειας και στο κόμμα επανήλθαν οι φυσιολογικοί ρυθμοί, ενώ παράλληλα προσπαθεί να ανεβάσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους.

Από κόσκινο θα περάσουν οι πυλωτές πολυκατοικιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ύστερα από εντολή του Κώστα Λαλιώτη.

Τη διενέργεια ελέγχων σε πυλωτές πολυκατοικιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ζήτησε από νομάρχες και δημάρχους ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν παρανόμως έχουν μετατραπεί σε κατοικίες, καταστήματα ή κλειστά γκαράζ. Προτεραιότητα στους ελέγχους θα δοθεί στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και σε περιοχές όπως το Μαρούσι, η Γλυφάδα και η Κηφισιά.

Τον κίνδυνο χρεωκοπίας του ΙΚΑ επισημαίνουν οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα, λόγω μεγάλης εισφοροδιαφυγής και δανεισμού.

Τον κίνδυνο ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας της χώρας, το ΙΚΑ, να μη μπορεί σε μια πενταετία να εγγυηθεί συντάξεις και πέριθαλψη των ασφαλισμένων του, εξαιτίας της μεγάλης εισφοροδιαφυγής και του δανεισμού, τόνισαν εκπροσωποι των εργαζομένων στο Ιδρυμα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που πραγματοποίησαν με οικονομικά αιτήματα.

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο ο αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ, δεν εμπνέει καμιά ανησυχία η υγεία του δηλώνουν οι γιατροί.

Δεν εμπνέει καμιά ανησυχία η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, ο οποίος εισήχθη στο Λαϊκό Νοσοκομείο για να υποβληθεί σε προγραμματισμένη αιμοκάθαρση. Οι γιατροί όμως έκριναν απαραίτητο να παραμείνει προκειμένου να γίνουν ορισμένες εξετάσεις. Ο 84χρονος αρχιεπίσκοπος είναι άνθρωπος με πολύ γερή κράση, σημείωναν χαρακτηριστικά οι γιατροί του νοσοκομείου.

Περίπου 1,4 εκατομμύρια λίτρα πετρελαίου θέρμανσης διακινήθηκαν παράνομα τον Ιανουάριο, διαπίστωσε το ΣΔΟΕ.

Μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο πετρελαίου θέρμανσης, διαπίστωσαν σε ελέγχους που έκανε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος τον Ιανουάριο. Διαπιστώθηκε ότι 52 πρατήρια και εταιρίες εμπορίας καυσίμων είχαν διακινήσει περίπου 1,4 εκατομμύρια λίτρα πετρελαίου θέρμανσης χωρίς να κόβουν αποδείξεις ή να εκδώσουν άλλα φορολογικά στοιχεία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήμερα, ήταν η σειρά του Ντουμιτρίου να εξαπολύσει επίθεση κατά της διαιτησίας. Μάλιστα, για πρώτη φορά, ο Ρουμάνος τεχνικός μίλησε με σκληρά λόγια για τον Καλαθενό, λέγοντας πως είχε συγκεκριμένη αποστολή στο παιχνίδι με την Καβάλα. Πάντως, ο Ντουμιτρίου καυτηρίασε την ενέργεια του Κοπιτσή να διαμαρτυρηθεί έντονα προς το διαιτητή, ενώ παρατήρησε πως κάποιοι όταν είδαν ότι η ΑΕΚ πήγαινε για πρωτάθλημα αποφάσισαν ότι πρέπει να τη σταματήσουν... Παρ'όλα αυτά, Ντουμιτρίου δεν χάνει την αισιοδοξία του και πιστεύει ότι η ομάδα του μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα, ακόμα και με όσους παίχτες του έχουν απομείνει για να δουλέψει...

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Παναθηναϊκός για το αυριανό παιχίδι του κόντρα στον Αρη, για το κύπελλο Ελλάδας. Ο Δανιήλ δεν έχει στη διαθεσή του τέσσερις ποδοσφαιριστές, καθώς Γκούμας, Λυμπερόπουλος είναι τραυματίες και Μιλόγεβιτς, Κωνσταντινίδης είναι τιμωρημένοι με κάρτες. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δήλωσε πως η ομάδα του πρέπει να είναι προσεκτική, αφού ο Αρης στην έδρα του παρουσιάζεται ιδιαίτερα δυνατός.

Την άποψη ότι ο Ολυμπιακός δεν ευνοείται από τη διαιτησία, εξέφρασε για μία ακόμα φορά ο προπονητής του Ολυμπιακού Μπάγιεβιτς, σε σημερινές του δηλώσεις. Μάλιστα, είπε ότι η ομάδα του στον πρώτο γύρο είχε αδικηθεί από τη διαιτησία, ενώ πρόσθεσε πως ο Ολυμπιακός είναι πρώτος και μπορεί να παραμείνει πρώτος. Για τις διαμαρτυρίες του κόσμου προς το τέλος της συνάντησης με τον ΟΦΗ, όταν η ομάδα του κλείστηκε στην άμυνα, είπε ότι οι παίχτες του δεν μπορούσαν να ανοιχτούν με κίνδυνο την ισοφάριση.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 290,84 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,63, γαλλικό φράγκο προς 47,91, λίρα Αγγλίας προς 472,38, ελβετικό φράγκο προς 199,04, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,25, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 235,51, τη λίρα Κύπρου προς 547,08 και την ECU προς 316,49 δραχμές.

Εικόνα στασιμότητας παρουσίασε ο γενικός δείκτης τιμών στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης καθώς διαμορφώθηκε στα επίπεδα της χθεσινής συνεδρίασης στις 1509,21 μονάδες. Μεικτή εικόνα παρουσίασαν οι επιμέρους δείκτες: Ανοδο 1,19% σημείωσε ο δείκτης των Τραπεζών και των Διαφόρων Επιχειρήσεων και κατά 0,66% αυξήθηκε ο δείκτης των Εταιριών Συμμετοχής. Αντιθέτως οι Ασφάλειες υποχώρησαν κατα 0,33%, οι μετοχές των Εταιριών Λήζινγκ υποχώρησαν σε ποσοστό 1,86% και με πτώση 0,20% έκλεισαν οι Επενδύσεις. Σημαντική υποχώρηση κατά 1,61% και 1,02% αντιστοίχως σημείωσαν οι Κατασκευές και οι Βιομηχανίες. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς εκλεισε με πτώση 1,37%. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε στα 18,4 δισ. δρχ. Νέες εισρορές 70 εκατ. δολ. παρατηρήθηκαν σήμερα στο fixing της δραχμής η οποία σημείωσε ελαφρά άνοδο έναντι της ECU και μικρή υποχώρηση σε σχέση με το δολάριο.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, εκτός από τα ανατολικά και νότια όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές, αλλά και εκεί γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά μέτριοι και στα ανατολικά μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -5 με 12 βαθμούς, στα δυτικά -3 με 16 και στην υπόλοιπη χώρα 1 με 14 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 4 με 14 και - 3 με 12 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 10 February 1998 - 19:00:16 UTC