Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-02-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,14/02/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης-αγροτών
- Πανελλήνια Συνδιάσκεψη ΠΑΣΟΚ
- Εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ
- Ανοιγμα Ανδριανόπουλου στον Κώστα Σημίτη
- Επίσκεψη ρώσου υπουργού εξωτερικών στην Αθήνα
- Κύπρος: αύριο Β'γύρος προεδρικών εκλογών
- Κινητοποιήσεις μαθητών
- Πέθανε η δημοσιογράφος Αγγελική Δαμίγου

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ποδόσφαιρο: Νίκη 1-0 του Απόλλωνα επί της Καλαμάτας - Πρωτάθλημα Μπάσκετ Α1
- Πόλο: Νίκη της Βουλιαγμένης επί της γαλλικής Νίς
- Κλειστός στίβος - Πανελλήνιο πρωτάθλημα - Τρία ρεκόρ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης-αγροτών

Σε μετωπική σύγκρουση οδηγείται πλέον η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αγροτών, μετά και τη νέα άκαρπη συνάντηση του υπουργού Γεωργίας με αγρότες της Μακεδονίας και της Θράκης. Ηδη η εθνική οδός Αθηνών- Θεσσαλονίκης είναι κλειστή στο ύψος των Τεμπών, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα μπλόκα στη βόρεια Ελλάδα και ενδέχεται να αποκλεισθεί και η σιδηροδρομική γραμμή.Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει αιχμαλωσία του κοινωνικού συνόλου, υπάρχουν νόμοι και θα εφαρμοσθούν, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πανελλήνια Συνδιάσκεψη ΠΑΣΟΚ

Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες της Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ για θέματα ιδεολογίας. Ο πρωθυπουργός άσκησε έντονη κριτική στη ΝΔ και χαρακτήρισε την παρούσα φάση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ως την κρισιμότερη μετά το 1974. Παράλληλα επανέλαβε την προτασή του για προώθηση της κεντροαριστεράς. Τα αποτελέσματα της συνδιάσκεψης θα συζητηθούν στο επόμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ

Υπό τη σκιά των πρόσφατων διαγραφών, διεξάγονται οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ, για την ανάδειξη των νέων τοπικών οργανώσεων. Ο Κώστας Καραμανλής που μετέβη στη Θεσσαλονίκη για να ψηφίσει, εξέφρασε τη βεβαιοτητά του για την εκλογική νίκη της ΝΔ. Παρέμβαση στα εσωκομματικά έκανε ο Γεώργιος Ράλλης που δήλωσε ότι η θέση που υπερασπίσθηκε ο Κώστας Καραμανλής στην εσωκομματική διαμάχη, αποτελεί άρνηση των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας.

Ανοιγμα Ανδριανόπουλου στον Κώστα Σημίτη

Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος με άρθρο του στον Επενδυτή, αφήνει αιχμές κατά του Κώστα Καραμανλή και κάνει άνοιγμα στον Κώστα Σημίτη. Ο πρώην υπουργός εκτιμά πώς αν η κυβέρνηση προωθήσει πολιτικές εκσυγχρονισμού της κοινωνίας, θα έχει απήχηση στη μετριοπαθή αριστερά και τη συνετή δεξιά, οδηγώντας σε συρρίκνωση τη ΝΔ. Αν ανακρούσει πρύμναν τότε είναι αναπόφευκτη μια νέα πολιτική συσπείρωση. Ας κάνει το νέο κόμμα που θέλει και εμείς είμαστε εδώ, απάντησε ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Επίσκεψη ρώσου υπουργού εξωτερικών στην Αθήνα

Φτάνει στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Γεβγκένι Πριμακόφ, ο οποίος θα γίνει δεκτός από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία και θα έχει συνομιλίες με τον Ελληνα ομόλογό του Θεόδωρο Πάγκαλο. Στο επίκεντρο θα είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η ιρακινή κρίση, το Κυπριακό και οι σχέσεις με την Τουρκία.

Κύπρος: αύριο Β'γύρος προεδρικών εκλογών

Ανοίγουν σε λίγες ώρες οι κάλπες στην Κύπρο, για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, που θα αναδείξουν το νέο Προέδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το ύπατο αξίωμα διεκδικούν οι Γλαύκος Κληρίδης και Γιώργος Ιακώβου, οι οποίοι στον πρώτο γύρο είχαν πολύ μικρή διαφορά, περίπου μισής ποσοστιαίας μονάδας. Ρυθμιστής των εκλογών το κόμμα ΕΔΕΚ, του Βάσου Λυσσαρίδη, που άφησε τους οπαδούς του να ψηφίσουν ελεύθερα.

Κινητοποιήσεις μαθητών

Το κλείσιμο των σχολείων σε Πανελλαδική κλίμακα, στις 25 του μηνός, αποφάσισαν οι μαθητές των λυκείων, προχωρώντας σε κοινή δράση με τους καθηγητές, που την ίδια μέρα έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Πέθανε η δημοσιογράφος Αγγελική Δαμίγου

Πέθανε στην Αθήνα, ύστερα από άνιση μάχη με τον καρκίνο, η δημοσιογράφος Αγγελική Δαμίγου. Στην πολυετή καριέρα της κατάφερε να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό, τα προβληματα, τα ήθη και έθιμα του ελληνικού λαού και για το λόγω αυτό, την αποκαλούσαν πρέσβειρα της ξεχασμένης Ελλάδος και πρύτανη του επαρχιακού ρεπορτάζ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποδόσφαιρο: Νίκη 1-0 του Απόλλωνα επί της Καλαμάτας

Σημαντική νίκη με 1-0 πέτυχε ο Απόλλωνας επί της Καλαμάτας, στη Ριζούπολη, στο πλαίσιο της 22ης ημέρας του πρωταθλήματος Α' εθνικής. Ετσι η "Ελαφρά Ταξιαρχία" ανέβηκε στην 9η θέση της βαθμολογίας με 29 βαθμούς, ενώ η Καλαμάτα εξακολουθεί να βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη, καθώς είναι 15η με 17 βαθμούς. Το πρόγραμμα θα συνεχισθεί αύριο με τους αγώνες Ξάνθη- Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός- Εθνικός, Ιωνικός-Αθηναϊκός, Πανιώνιος-Παναχαϊκή, ΑΕΚ-Ηρακλής, ΠΑΟΚ-Προοδευτική, ΟΦΗ-Καβάλα και Πανηλειακός-Βέροια.

Πρωτάθλημα Μπάσκετ Α1

Σε αγώνες για την 20η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Δάφνη-Περιστέρι 67-59 Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 68- 77 Απόλλων Π.-Ηράκλειο 80-64 Αρης-Σπόρτιγκ 72-49 ΑΕΚ-Ηρακλής 84-62 Λάρισα- Παναθηναϊκός 60-74.Ο αγώνας του Παπάγου με τον Ολυμπιακό θα διεξαχθεί αύριο στις 6.30 το απόγευμα.

Πόλο: Νίκη της Βουλιαγμένης επί της γαλλικής Νίς

Με το δεξί ξεκίνησε τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις στον ``κόκκινο`` όμιλο του κυπέλλου πρωταθλητριών η ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών της Βουλιαγμένης, αφού νίκησε εύκολα με 10-6 τη γαλλική Νις στο κλειστό κολυμβητήριο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων της Αθήνας. Τα επτάλεπτα: 2-0, 3-1, 2-2, 3- 3.

Κλειστός στίβος - Πανελλήνιο πρωτάθλημα - Τρία ρεκόρ

Δύο πανελλήνια ρεκόρ, ένα εφήβων και ένα νεανίδων,έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής στην πρώτη ημέρα του πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου ανδρών - γυναικών και εφήβων - νεανίδων, που γίνεται στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο Περικλής Ιακωβάκης (Λεχαινών) πρώτευσε στα 400 μέτρα εφήβων με 47 δευτερόλεπτα 55 εκατοστά, επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων. Παράλληλα, η επίδοση αυτή είναι η τρίτη καλύτερη όλων των εποχών.Επίσης, η Αλεξάνδρα Κόμνου (Α.Ο.Κηφισιάς) πήρε τη δεύτερη θέση στα 60 μέτρα μετ' εμποδίων νεανίδων, με 8 δευτερόλεπτα 53 εκατοστά, επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ νεανίδων. Ταυτόχρονα, η επίδοση αυτή είναι και η 6η καλύτερη όλων των εποχών. Την πρώτη θέση στο αγώνισμα αυτό, πήρε η Κύπρια Μαριλέα Γρηγορίου (Ολυμπιακού) με 8.51.Τέλος, η Χριστίνα Πανάγου, του Αλέξανδρου Ξηροκρήνης, σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 400 μέτρα, με 54 δεύτερα 21 εκατοστά.Η παλαιά επίδοση ήταν 54.31 και την είχε σημειώσει η Μαρίνα Βαρσαμίδου του Λυβικού Ιεράπετρας, στις 18/2/90, στο ίδιο στάδιο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 291,62 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,20, γαλλικό φράγκο προς 47,79, λίρα Αγγλίας προς 477,43, ελβετικό φράγκο προς 199,30, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,22, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 232,88, τη λίρα Κύπρου προς 545,74 και την ECU προς 316,57 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα, εκτός από Ανατολικά και Βόρεια, όπου θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα βόρειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 2 με 14 θαμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα Ηπειρωτικά 4 με 17 και στο Αιγαίο 10 με 16 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, με λίγες τοπικές νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμουςκαι θερμοκρασία 8 με 15 και 6 με 13 βαθμούς, αντίστοιχα , θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 14 February 1998 - 19:00:19 UTC