Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-02-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/02/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αποφασίζουν σήμερα οι αγρότες για την περαιτέρω στάση τους.
- Το Σαββατοκύριακο ο διαγωνισμός για πρόσληψη στο Δημόσιο.
- Μειώσεις στις συντάξεις απο την εφαρμογή του νόμου Σιούφα.
- Αμετακίνητη η κυβέρνηση για την ανασυγκρότηση των ΔΕΚΟ.
- Ο Πάγκαλος απέρριψε τουρκική πρόταση για εφ όλης της ύλης διάλογο.
- Στάσεις εργασίας γιατρών στα νοσοκομεία μέχρι την Παρασκευή.
- Κοινά αεροναυτικά γυμνάσια Ελλάδας και Αιγύπτου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου θα αγωνιστεί στις 6 Σεπτεμβρίου με την αντίστοιχη της Σλοβενίας.
- Με αποκλεισμό της έδρα της για τρεις αγωνιστικές ημέρες, τιμωρήθηκε η ΚΑΕ Αρης από την ΕΟΚ.
- Ο Χουάν-Αντόνιο Σάμαρανκ, επέκρινε τον Τούρκο πρόεδρο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, για την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στο βόρειο Ιράκ κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ναγκάνο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αποφασίζουν σήμερα οι αγρότες για την περαιτέρω στάση τους.

Σε λαϊκή συνέλευση στα Τέμπη στις 11 το πρωί, οι αγρότες θα αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία των αγροτικών κινητοποιήσεων. Ολα ομως δείχνουν οτι ο αγώνας των αγροτών για αυτή τουλάχιστον τη φάση βαίνει προς το τέλος του καθώς ήδη 200 τρακτέρ αποχώρησαν από την περιοχή των Τεμπών. και σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας έχουν μείνει περίπου 700 τα περισσότερα από την Καρδίτσα, που το πιθανότερο είναι ότι θα αρχίσουν σήμερα να αποχωρούν. Η κυκλοφορία σε ολο τον εθνικό οδικό άξονα διεξάγεται κανονικά.

Το Σαββατοκύριακο ο διαγωνισμός για πρόσληψη στο Δημόσιο.

Το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί ο δεύτερος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός για την κάλυψη 2.353 τακτικών θέσεων στο Δημόσιο. Οι υποψήφιοι ανέρχονται σε 120.316 και θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο αποδεικτικό της ταυτότητάς τους. Αύριο αναρτώνται στις νομαρχίες όλης της χώρας οι πίνακες με τα εξεταστικά κέντρα, που ορίστηκαν απο το ΑΣΕΠ.

Μειώσεις στις συντάξεις απο την εφαρμογή του νόμου Σιούφα.

Κατά 63% μειώνονται οι κατώτερες συντάξεις λόγω ασθένειας ή ατυχήματος για όσους ασφαλίστηκαν μετά την 01/01/1993 με την εφαρμογή του νόμου 2084/92 του λεγόμενου και νόμου Σιούφα. Αυτό κατήγγειλε χθες η Ομοσπονδία Εργαζομένων στους οργανισμούς κοινωνικής πολιτικής, σύμφωνα με την οποία ένας εργαζόμενος, που ασφαλίστηκε στο ΙΚΑ μετά την 01/01/1993 θα λάβει κατώτερη σύνταξη ατυχήματος 38.500 δραχμών αντί για 104.960 που θα έπαιρνε αν ειχε ασφαλιστεί μια μέρα νωρίτερα.

Αμετακίνητη η κυβέρνηση για την ανασυγκρότηση των ΔΕΚΟ.

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει κανονικά στην εφαρμογή της πολιτικής εξυγίανσης των ΔΕΚΟ.Η απόφαση αυτή βεβαιώθηκε και χθες στη κοινή συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής με την Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ υπο τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη. Τονίσθηκε επίσης οτι η εξυγίανση της Ολυμπιακής θα προχωρήσει οπως ακριβώς εχει αποφασισθεί. Στην Αθήνα φθάνουν τις προσεχείς ημέρες ελεγκτές της ΕΕ, προκειμένου να παρακολουθήσουν αν εφαρμόζεται το πρόγραμμα εξυγίανσης της Ολυμπιακής, όπως είχε δεσμευθεί η εταιρία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Πάγκαλος απέρριψε τουρκική πρόταση για εφ όλης της ύλης διάλογο.

Η Ελλάδα απέρριψε για μια ακόμη φορά πρόταση της Τουρκίας για εφ' όλης της ύλης διάλογο. Ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, επανέλαβε ότι το μόνο θέμα για το οποίο μπορεί να γίνει διμερής συζήτηση είναι αυτό της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο, σημειώνοντας πως όλα τα άλλα ζητήματα αφορούν τουρκικές αξιώσεις.

Στάσεις εργασίας γιατρών στα νοσοκομεία μέχρι την Παρασκευή.

Στάσεις εργασίας απο τις 8 το πρωί εως τις 12 το μεσημέρι μέχρι και την Παρασκευή πραγματοποιούν οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων τους. Οι γιατροί απέχουν επίσης απο τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και τα χειρουργεία. Για αύριο έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

Κοινά αεροναυτικά γυμνάσια Ελλάδας και Αιγύπτου.

Κοινά αεροναυτικά γυμνάσια στους επόμενους μήνες και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε πολυμερή γυμνάσια που πραγματοποιούνται στην Ανατολική Μεσόγειο και στα οποία συμμετέχει και η Αίγυπτος, συμφώνησαν στο Κάιρο οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας των δύο χωρών, Ακης Τσοχατζόπουλος και Χουσείν Τανταούι. Ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι τα κοινά αεροναυτικά γυμνάσια "αποτελούν απάντηση σε όσους νομίζουν ότι μπορουν να εκμεταλλευτούν για δικές τους σκοπιμότητες την αστάθεια της περιοχής".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου θα αγωνιστεί στις 6 Σεπτεμβρίου με την αντίστοιχη της Σλοβενίας.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου θ' αρχίσει τους αγώνες της για την προκριματική φάση του ΕΥΡΩ 2000 με την αντίστοιχη της Σλοβενίας. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 6 Σεπτεμβρίου πιθανότατα στο Ολυμπιακό στάδιο, ενώ οι αγώνες που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την πρώτη θέση του ομίλου μας με αντίπαλο την Νορβηγία, θα γίνουν στις 27 Μαρτίου 1999 στην Αθήνα και στις 4 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς στο Οσλο.

Με αποκλεισμό της έδρα της για τρεις αγωνιστικές ημέρες, τιμωρήθηκε η ΚΑΕ Αρης από την ΕΟΚ.

Με αποκλεισμό της έδρα της για τρεις αγωνιστικές ημέρες, τιμωρήθηκε η ΚΑΕ Αρης από την ΕΟΚ. Οι ``κίτρινοι`` τιμωρήθηκαν για τα επεισόδια που δημιούργησαν οπαδοί τους, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Στο μεταξύ, το ενδεχόμενο να επιστρέψει στον Αρη, ο Χοσέ Πικουλίν Ορτίθ, απομακρύνεται, αφού ο Πορτορικανός φόργουορντ δεν πήρε τις εγγυήσεις που ζητούσε.

Ο Χουάν-Αντόνιο Σάμαρανκ, επέκρινε τον Τούρκο πρόεδρο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, για την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στο βόρειο Ιράκ κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ναγκάνο.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Χουάν-Αντόνιο Σάμαρανκ με επιστολή του προς τον Τούρκο πρόεδρο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ,θέλησε να διερευνήσει την ακρίβεια των πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες Τουρκικά στρατεύματα εισήλθαν στο βόρειο Ιράκ κατά παράβαση της Ολυμπιακής εκεχειρίας, που έχει κηρυχθεί όσο διαρκούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ναγκάνο. Ο Ντεμιρέλ στην απάντησή του προς τον κ.Σάμαρανκ τονίζει ότι τα περί επεμβάσεως δεν απηχούν την πραγματικότητα και διαβεβαιώνει ότι η Τουρκία σέβεται πάντα την ειρήνη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 291,40 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,10, γαλλικό φράγκο προς 47,76, λίρα Αγγλίας προς 478,04, ελβετικό φράγκο προς 199,27, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,22, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 231,16, τη λίρα Κύπρου προς 547,08 και την ECU προς 316,47 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται σήμερα σ'όλη τη χώρα αλλά από το απόγευμα θα πυκνώσουν στη βόρεια και ανατολική Ελλάδα όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί μέτριοι αλλά το βράδυ στα βόρεια θα γίνουν βόρειοι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 3 με 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 20 και στο Αιγαίο 10 με 19 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό, ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 8 με 19 θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη,ενδέχεται να βρέξει το απόγευμα, οι άνεμοι από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους ισχυρούς και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί 6 με 14 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 17 February 1998 - 8:00:15 UTC