Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 18/02/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό για τα ελληνοτουρκικά.
- Με νέα νομοθετική ρύθμιση θα τροποποιηθεί ο νόμος Σιούφα.
- Απεργούν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί σε Αθήνα - Πειραιά.
- Αρχισε στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για την Ολυμπιάδα.
- Τσουχτερα πρόστιμα και διοικητικές κυρώσεις προβλέπει ο νέος ΚΟΚ.
- Προσπάθεια για εξεύρεση λύσης στη διεξαγωγή του συνεδρίου Ν. ΠΑΣΟΚ.
- Απαλείφονται οι καταχρηστικοί όροι απο τραπεζικά δάνεια και κάρτες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Χαποέλ Εϊλατ με 86-68. - Μέχρι τις 5 Μαρτίου θα έχει κριθεί η παραμονή του Ντουμίτρου Ντουμιτρίου στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ.
- Η ομάδα μπάσκετ του Αρη, βρίσκεται με επτά παίκτες στην Ιταλία για το σημερινό επαναληπτικό παιχνίδι κόντρα στην Ρόμα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό για τα ελληνοτουρκικά.

Οι τελευταίες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις θα εξεταστούν στη σημερινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών. Χθες πραγματοποιήθηκε στην έδρα του ΝΑΤΟ συνάντηση του γγ της Συμμαχίας, Χαβιέ Σολάνα με τους πρέσβεις της Ελλάδας και της Τουρκίας για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο Αιγαίο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δήλωσε οτι η Ελλάδα προσεγγίζει θετικά κάποια σημεία της πρότασης Σολάνα, ειναι ανοικτή σε διάλογο και έχει τη διάθεση να βρεθούν λύσεις στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου.

Με νέα νομοθετική ρύθμιση θα τροποποιηθεί ο νόμος Σιούφα.

Νομοθετική ρύθμιση θα προωθήσει η κυβέρνηση, με την οποία θα αναπληρώνονται οι σημαντικές απώλειες, που υπέστησαν οι αναπηρικές συντάξεις, όπως προβλέπει ο νόμος Σιούφα, για όσους ασφαλίστηκαν μετά την 01/01/1993.

Απεργούν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί σε Αθήνα - Πειραιά.

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί σε Αθήνα και Πειραιά διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων. Στο μεταξύ, μέχρι και μεθαύριο συνεχίζεται η αποχή των γιατρών απο τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και τα χειρουργεία.

Αρχισε στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για την Ολυμπιάδα.

Με έντονους διαξιφισμούς ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, ξεκίνησε χθες στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για την οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Για αδιαφάνεια κατηγόρησε η ΝΔ την κυβέρνηση, για σκανδαλολογία κατήγγειλε την αξιωματική αντιπολίτευση ο υπουργός Πολιτισμού Ε. Βενιζέλος. Το ΚΚΕ και το ΔΗΚΚΙ ανακοίνωσαν ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, ενώ αυστηρή κριτική άσκησε και ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ.

Τσουχτερα πρόστιμα και διοικητικές κυρώσεις προβλέπει ο νέος ΚΟΚ.

Απο το καλοκαίρι θα αρχίσει η εφαρμογή του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο οποίος προβλέπει τσουχτερά πρόστιμα, αλλά και διοικητικές κυρώσεις, για τους παραβάτες. Σύμωνα με το νεο ΚΟΚ, θα πληρώνουν πρόστιμο 50.000 δρχ όσοι δεν φορούν ζώνες ασφαλείας ή κράνος και 100.000 για παραβίαση του κόκκινου ή αντικανονική προσπέραση. Για τους μεθυσμένους οδηγούς, δεν προβλέπεται κατάσχεση του αυτοκινήτου, αλλά υψηλά πρόστιμα, αφαίρεση διπλώματος και φυλάκιση.

Προσπάθεια για εξεύρεση λύσης στη διεξαγωγή του συνεδρίου Ν. ΠΑΣΟΚ.

Υστατη προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης στη διεξαγωγή του συνεδρίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ θεωρείται η σημερινή κοινή σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ και της Γραμματείας της Νεολαίας του Κινήματος. Σε ανακοίνωση του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ τονίζεται οτι στις εκλογές για συνέδρους ψήφισαν 22.917 μέλη απο τα 29.685 που έχει η οργάνωση.

Απαλείφονται οι καταχρηστικοί όροι απο τραπεζικά δάνεια και κάρτες.

Συμφωνία για την απάλειψη των καταχρηστικών όρων από τα συμβόλαια καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών, επετεύχθη στη συνάντηση του υφυπουργού Ανάπτυξης, με εκπροσώπους ελληνικών τραπεζών. Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοϊδη θα συγκροτηθεί ειδική επιτροπή που θα ελέγχει εκ των προτέρων τους γενικούς όρους συναλλαγών στις συμβάσεις δανείων και πιστωτικών καρτών, προκειμένου να αποφεύγονται καταχρηστικοί όροι εις βάρος του καταναλωτικού κοινού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Χαποέλ Εϊλατ με 86-68.

Χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα, ο Παναθηναϊκός νίκησε την ισραηλινή Χαποέλ Εϊλάτ με 86-68 και προκρίθηκε στους προημοιτελικούς του Ευρωκυπέλλου. Ετσι οι ``πράσινοι`` τώρα θα αντιμετωπίσουν την πολωνική Σλάσκ Βρότσλαβ. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 3 Μαρτίου στο ΟΑΚΑ και η ρεβάνς στις 10/3 στην Πολωνία.

Μέχρι τις 5 Μαρτίου θα έχει κριθεί η παραμονή του Ντουμίτρου Ντουμιτρίου στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ.

Μέχρι τις 5 Μαρτίου θα έχει κριθεί η παραμονή του Ντουμίτρου Ντουμιτρίου στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Αυτό ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος, Λάκης Νικολάου στα μέλη της ΠΑΕ, μετά από συνάντηση που είχε με τον Ρουμάνο τεχνικό. Επίσης, είπε ότι ο Ντουμίτρου του αποκάλυψε ότι έχει πρόταση από την ομοσπονδία της χώρας του για να αναλάβει την εθνική Ρουμανίας.

Η ομάδα μπάσκετ του Αρη, βρίσκεται με επτά παίκτες στην Ιταλία για το σημερινό επαναληπτικό παιχνίδι κόντρα στην Ρόμα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Αρης,βρίσκεται με επτά μόνο παίκτες στην Ιταλία για το σημερινό επαναληπτικό παιχνίδι κόντρα στην Ρόμα. Η ελληνική ομάδα ταξίδευσε τελικά χωρίς το Νάσο Γαλακτερό που έχει υποστεί ρήξη συνδέσμων ενώ στη Θεσσαλονίκη έμεινε και ο Παναγιώτης Λιαδέλης που υποφέρει από δισκοκήλη.Σαν όγδοος πήγε ο έφηβος Μπαλλής, περισσότερο για να βοηθήσει στη προπόνηση επί ιταλικού εδάφους.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 290,79 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,06, γαλλικό φράγκο προς 47,75, λίρα Αγγλίας προς 476,92, ελβετικό φράγκο προς 198,77, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,22, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 231,45, τη λίρα Κύπρου προς 547,30 και την ECU προς 316,40 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη την Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά, βαθμιαία όμως στα βόρεια ο καιρός θα σημείωσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και τοπικά στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 3 με 8 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 12 και στο Αιγαίο 10 με 14 βαθμούς. Συννεφιά, με πιθανή βροχή, ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς και θερμοκρασία 9 με 11 βαθμούς θα έχει η Αθήνα.Λίγες νεφώσεις,ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 6 με 8 βαθμούς θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 18 February 1998 - 8:00:14 UTC