Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-02-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/02/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σήμερα ο διαγωνισμός για το Δημόσιο.
- Συνέδριο Νεολαίας ΠΑΣΟΚ - Εκτόνωση.
- "Γκρίζες ζώνες" βλέπει ο Ντεμιρέλ.
- Σύμβαση για μονάδα ΔΕΗ στη Φλώρινα.
- Κόντρα Γιαννόπουλου - Δικηγόρων.
- Σιντ για κλωνοποίηση ανθρώπου.
- Σύλλογος Δανειοληπτών για πανωτόκια.
- Στεφανόπουλος - Εκδηλώσεις στα Γιάννενα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με τον αγώνα Αθηναικού - Παναθηναικού ανοίγει σήμερα η αυλαία της 23ης αγωνιστικής για το ποδόσφαιρο της Α'εθνικής κατηγορίας.
- Συνεχίζεται σήμερα το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 κατηγορίας με έξη παιχνίδια.
- Το απόγευμα το διεθνές μίτινγκ κλειστού στίβου "Αθήνα" στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σήμερα ο διαγωνισμός για το Δημόσιο.

Μια θέση στο Δημόσιο διεκδικούν 120.000 περίπου νέοι, οι οποίοι διαγωνίζονται απο το πρωί στον πανελλήνιο διαγωνισμό, που θα συνεχιστεί και αύριο. Οι υποψήφιοι διαγωνίζονται για 2.353 θέσεις. Τα ξημερώματα η ειδική επιτροπή συνεδρίασε στο υπουργείο Παιδείας και επέλεξε τα θέματα, τα οποία μεταδίδονται με το σύστημα, που εφαρμόζεται και στις γενικές εξετάσεις.

Συνέδριο Νεολαίας ΠΑΣΟΚ - Εκτόνωση.

Αιχμές κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ άφησε η Γραμματέας της Νεολαίας, Τόνια Αντωνίου, μιλώντας στο συνέδριο, το οποίο συνεχίζεται σήμερα. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος, τόνισε απο τα Γιάννενα οτι η παρουσία ή η απουσία κάποιων στο συνέδριο δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στην κυβέρνηση. Στην έναρξη των εργασιών παραβρέθηκαν 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενω ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως απο την παρουσία τους δεν προκύπτει οτι δεν στηρίζουν την κυβέρνηση.

"Γκρίζες ζώνες" βλέπει ο Ντεμιρέλ.

"Γκρίζες ζώνες" βλέπει και πάλι στο Αιγαίο ο Τούρκος πρόεδρος, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, ο οποίος συναντήθηκε χθες στο Παρίσι με τον Γάλλο προεδρο, Ζακ Σιράκ. Τόνισε οτι η χώρα του δεν αρνείται την προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, ενώπιον ομως του οποίου πρέπει να τοποθετηθεί το σύνολο των διαφορών. Την ίδια ώρα 18 τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον εθνικό μας εναέριο χώρο κοντά στα Ψαρά και αναγνωρίστηκαν απο ελληνικά.

Σύμβαση για μονάδα ΔΕΗ στη Φλώρινα.

Ομόφωνα το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να υπογραφθεί η σύμβαση για την κατασκευή μονάδας της ΔΕΗ στη Φλώρινα. Το Υπουργικό Συμβούλιο έκρινε οτι δεν συντρέχουν λόγοι να ακυρωθεί η σύμβαση αυτή απο τη Βουλή. Η ΝΔ ζήτησε απο την κυβέρνηση να φέρει προς κύρωση την σύμβαση στη Βουλή.

Κόντρα Γιαννόπουλου - Δικηγόρων.

Διήμερη αποχή των δικηγόρων της Αθήνας στις 25 και 26 του μήνα κήρυξε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φραστική επίθεση του υπουργού Δικαιοσύνης, Ευάγγελου Γιαννόπουλου, κατά του προέδρου του Συλλόγου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε οτι ο κ. Γιαννόπουλος είναι γνωστός για τους αγώνες του και προσθεσε οτι κάθε υπουργός χειρίζεται τα θέματα, όπως εκείνος κρίνει.

Σιντ για κλωνοποίηση ανθρώπου.

Αποφασισμένος να προχωρήσει στα πειράματα κλωνοποίησης ανθρώπου εμφανίστηκε ο Αμερικανός ερευνητής, Ρίτσαρντ Σιντ, σε συνέντευξη τύπου στην Αθήνα. Αποκάλυψε μάλιστα οτι έχει ηδη βρεί τέσσερα ζευγάρια εθελοντών στη χώρα του. Τόνισε οτι οι επιστήμονες προσπαθούν να επέμβουν στο "Ντι-Εν-Ει" των κυττάρων για να καθυστερήσουν τη διαδικασία γήρανσης, ώστε στο μέλλον να δημιουργηθούν άνθρωποι, που θα μένουν για πάντα νέοι.

Σύλλογος Δανειοληπτών για πανωτόκια.

Ως εκτρωμα της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών χαρακτήρισε ο Σύλλογος Δανειοληπτών την τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή για τα πανωτόκια. Ο Σύλλογος προανήγγειλε οτι τη Δευτέρα θα παρουσιάσει στη Βουλή τροπολογία, την οποία θα κληθούν να υπογράψουν βουλευτές ολων των κομμάτων. Η ΝΔ πρότεινε τη διαγραφή σημαντικού ποσοστού των οφειλομένων ποσών απο παλαιά δάνεια και την αναστολή των πλειστηριασμών.

Στεφανόπουλος - Εκδηλώσεις στα Γιάννενα.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, συνεχίζονται σήμερα στα Γιάννενα οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 85η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης. Το πρωί θα πραγματοποιηθεί παρέλαση τμημάτων του στρατού και των μαθητών. Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο κ. Τσοχατζόπουλος, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τον αγώνα Αθηναικού - Παναθηναικού ανοίγει σήμερα η αυλαία της 23ης αγωνιστικής για το ποδόσφαιρο της Α'εθνικής κατηγορίας.

Αυλαία σήμερα της 23ης αγωνιστικής για το ποδόσφαιρο της Α'εθνικής κατηγορίας. Ο Αθηναϊκός αντιμετωπίζει σήμερα στις 3 το μεσημέρι στο Βύρωνα τον Παναθηναϊκό.Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην αγωνιστική αυτή συγκεντρώνει το παιχνίδι, που θα γίνει αυριο στο Ολυμπιακό Στάδιο ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Συνεχίζεται σήμερα το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 κατηγορίας με έξη παιχνίδια.

Συνεχίζεται σήμερα το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 κατηγορίας με τους εξής αγώνες που θα αρχίσουν στις 5 το απόγευμα: Περιστέρι - Πανιώνιος ΠΑΟΚ - Λάρισα, Παναθηναϊκός - Παπάγου, Σπόρτιγκ - Δάφνη και Ηρακλής - Αρης. Το παιχνίδι Ηρακλείου - Ολυμπιακού θα αρχίσει στις 6.30 και θα μεταδοθεί απο τον Αντέννα.

Το απόγευμα το διεθνές μίτινγκ κλειστού στίβου "Αθήνα" στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Διεξάγεται στις 5 το απόγευμα το διεθνές μίτινγκ κλειστού στίβου "Αθήνα" στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στους αγώνες μετέχουν όλοι οι Ελληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, καθώς και μερικά απο τα μεγαλύτερα ονόματα του στίβου στον κόσμο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 291,63 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,39, γαλλικό φράγκο προς 47,83, λίρα Αγγλίας προς 477,49, ελβετικό φράγκο προς 198,79, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 229,28, τη λίρα Κύπρου προς 546,25 και την ECU προς 316,89 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σ'όλη τη χώρα, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και νότια και βόρειους ανέμους ασθενείς μέχρι μέτριους. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από -1 μέχρι 16 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 1 με 17 και στο Αιγαίο 7 με 16 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 4 με 16 και 1 με 16 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 21 February 1998 - 7:00:14 UTC