Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-02-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/02/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Την ανάγκη σύγκρουσης με κατεστημένες ιδέες ζήτησε από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σημίτης, με σημερινές του δηλώσεις σε εφημερίδα.
- Με την εκλογή νέου Κεντρικού Συμβουλίου, ολοκληρώνονται αργά το βράδυ οι εργασίες του τριήμερου συνεδρίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.
- Στο 58% έφτασε η αποχή των υποψηφίων στο σημερινό πανελλήνιο διαγωνισμό για το δημόσιο.
- Ετοιμος για συνάντηση με τον Τούρκο ομολογό του, αλλά όχι με τη μορφή της διαπραγμάτευσης, δηλώνει ο Θόδωρος Πάγκαλος.
- Απότομη και ταχύτερη αποκλιμάκωση των τραπεζικών επιτοκίων προβλέπει ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, Θ. Καρατζάς.
- Μετά τη ΝΔ και το ΣΥΝ το ΚΚΕ ζήτησε με τη σειρά του να κυρωθεί από τη Βουλή η σύμβαση για την κατασκευή μονάδα της ΔΕΗ στη Φλώρινα.
- Επιστολή προς τον πρόεδρο της Κύπρου, έστειλε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, Αντριου Αθενς.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Την ανάγκη σύγκρουσης με κατεστημένες ιδέες ζήτησε από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σημίτης, με σημερινές του δηλώσεις σε εφημερίδα.

Παρέμβαση στο τεταμένο εσωκομματικό πεδίο του ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, με δήλωσή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία". Επισημαίνει την ανάγκη σύγκρουσης με κατεστημένες ιδέες και τονίζει οτι οι μάχες που καλούμαστε να δώσουμε δεν είναι γι αυτά που έφυγαν αλλά για αυτά που έρχονται. Στο μεταξύ ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος αναφερόμενος το πρωί απο το Λιτόχωρο στη δήλωση του κ. Σημίτη, τόνισε οτι η ρήξη έχει να κάνει με τακτικές και με νοοτροπίες και με ενα παρελθόν που έχει εκ των πραγματων ξεπεραστεί. Την Τρίτη θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ, όπου αναμένεται να συζητηθούν όλα τα θέματα των τελευταίων ημερών.

Με την εκλογή νέου Κεντρικού Συμβουλίου, ολοκληρώνονται αργά το βράδυ οι εργασίες του τριήμερου συνεδρίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Με την εκλογή νέου Κεντρικού Συμβουλίου, ολοκληρώνονται αργά το βράδυ οι εργασίες του τριήμερου συνεδρίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Τα στελέχη της νέας ηγεσίας θα προέλθουν απο τις δύο μεγάλες τάσεις που συμμετέχουν στο συνέδριο και που συσπειρώνονται γύρω απο τους υποψήφιους γραμματείς Νίκο Μαδεμλή και Γιάννη Παναγόπουλο. Η απερχόμενη γραμματέας Τόνια Αντωνίου κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου κάλεσε τα στελέχη της ομάδας των εκσυγχρονιστών, που απείχαν, να επανέλθουν στις δραστηριότητες της Νεολαίας.

Στο 58% έφτασε η αποχή των υποψηφίων στο σημερινό πανελλήνιο διαγωνισμό για το δημόσιο.

Αυξημένες είναι οι πιθανότητες επιτυχίας στο δεύτερο πανελλήνιο διαγωνισμό για τις 2.353 θέσεις στο δημόσιο, καθώς σήμερα προσήλθαν για να εξετασθούθν λιγότεροι υποψήφιοι και η αποχή έφθασε στο 58%. Ενώ με βάση το συνολικό αριθμό των υποψηφίων, που ήταν 120.000, οι πιθανότητες επιτυχίας τους ήταν μόλις 1 στις 51, τώρα που η συμμετοχή έπεσε στους 50.000, οι πιθανότητες έφθασαν στη 1 προς 21.

Ετοιμος για συνάντηση με τον Τούρκο ομολογό του, αλλά όχι με τη μορφή της διαπραγμάτευσης, δηλώνει ο Θόδωρος Πάγκαλος.

Τη δυνατότητα υπογραφής συμφώνου μη επιθέσεως μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας διερευνούν οι ΗΠΑ δια του ειδικού απεσταλμένου τους, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, σύμφωνα με το "Βήμα" της Κυριακής. Στην ίδια εφημερίδα ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, τονίζει οτι η Ελλάδα μένει αμετακίνητη στις θέσεις της. Δηλώνει οτι ειναι έτοιμος για συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Ισμαϊλ Τζεμ, όχι ομως με τη μορφή της διαπραγμάτευσης. Απο το Λιτόχωρο, ο Ακης Τσοχατζόπουλος δήλωσε οτι δεν γνωρίζει να είναι σε εξέλιξη κάποια πρωτοβουλία του κ. Χολμπρουκ για τα Ελληνοτουρκικά.

Απότομη και ταχύτερη αποκλιμάκωση των τραπεζικών επιτοκίων προβλέπει ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, Θ. Καρατζάς.

Απότομη και ταχύτερη αποκλιμάκωση των τραπεζικών επιτοκίων προβλέπει ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, Θεόδωρος Καρατζάς, σε συνεντευξή του προς το "Εθνος της Κυριακής". Στο μεταξύ, κρίσιμη χαρακτηρίζεται η αυριανή μέρα για την αγορά συναλλάγματος μετά την είδηση που μετέδωσε το πρακτορείο Ρόϊτερ οτι η διεθνής οικονομική εταιρία ΜΟΝΤΙΣ προτίθεται να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας.

Μετά τη ΝΔ και το ΣΥΝ το ΚΚΕ ζήτησε με τη σειρά του να κυρωθεί από τη Βουλή η σύμβαση για την κατασκευή μονάδα της ΔΕΗ στη Φλώρινα.

Μετά τη ΝΔ και το Συνασπισμό το ΚΚΕ ζήτησε με τη σειρά του να κυρωθεί απο τη Βουλή η σύμβαση για την κατασκευή μονάδας της ΔΕΗ στη Φλώρινα. Είναι απαράδεκτο να επικυρώνεται η σύμβαση με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, γιατί το σκάνδαλο γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, αναφέρει σχετική δήλωση του Ορέστη Κολοζόφ. Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε οτι η διαδικασία που ακολουθήθηκε ηταν άψογη και οτι όσοι διατυπώνουν επικριτικά σχόλια κινούνται απο ιδιοτελείς σκοπούς.

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Κύπρου, έστειλε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, Αντριου Αθενς.

Η κατάσταση στο Κυπριακό δεν είναι ιδεώδης αλλά η αμερικανική κυβέρνηση είναι σήμερα πιό φιλελληνική απο ποτέ, εκτιμά ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Αντριου Αθενς, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη, με την οποία τον συγχαίρει για την επανεκλογή του στην προεδρία της Μεγαλονήσου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός συνέχισαν να βρίσκονται χέρι-χέρι στην κορυφή του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής κατηγορίας, μετά τις νίκες που πέτυχαν στην 23η ημέρα της διοργάνωσης. Οι πράσινοι, με δύο τέρματα του Κριστόφ Βαζέχα, επικράτησαν το Σάββατο με 3-0 στον Βύρωνα του Αθηναϊκού, ενώ οι ερυθρόλευκοι επεβλήθησαν με 2-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο του ΠΑΟΚ. Οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι έχουν τώρα από 58 βαθμούς, έναντι 52 της τρίτης ΑΕΚ, η οποία αντιμετωπίζει αύριο στη Νεάπολη τον Ιωνικό σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώνεται η 23η ημέρα και φυσικά, άν δεν πάρει τους τρείς βαθμούς, τότε θα απομακρυνθεί αρκετά από την κορυφή, μία εβδομάδα πρίν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Σε άλλους αγώνες της 23ης ημέρας, ο Ηρακλής πέτυχε μεγάλη νίκη με 3-1 επί του ΟΦΗ στο Καυταντζόγλειο και έπιασε στην πέμπτη θέσητον Ιωνικό, που όμως έχει έναν αγώνα λιγότερο, ενώ βαθειά ανάσα στην προσπάθεια τους να αποφύγουν τον υποβιβασμό πήραν η Καλαμάτα, που επικράτησε με 3-1 της Προοδευτικής, η Παναχαϊκή, που νίκησε με 1-0 τον Απόλλωνα, ο Εθνικός που επεβλήθη με 1-0 του Πανηλειακού και η Καβάλα, που κέρδισε με 2-0 την Ξάνθη, ενώ την 8η νίκη των γηπεδούχων σε ισάριθμες αναμετρήσεις σημείωσε η Βέροια, συντρίβοντας με 4-0 τον Πανιώνιο.

Σε αγώνες για την 21η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Β` εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Νίκη Βόλου-Πανσερραϊκός 1-0 Δόξα Δράμας-Παναιτωλικός 2-0 Εθνικός Αστέρας-Καρδίτσα 4-0 Παναργειακός- Καλλιθέα 0-0 Λύκοι-Εδεσσαϊκός 1-2 Λάρισα-Καλαμαριά 1-0 Αρης-Δόξα Βύρωνα 1-1 Λεβαδειακός-Καστοριά 0-0 και Τρίκαλα-Πανελευσινιακός 1-1. Ο Εθνικός Αστέρας ``έπιασε`` στηνν κορυφή τον Αρη και τον Πανελευσινιακό. Οι τρείς ομάδες έχουν από 42 βαθμούς και ακολουθεί ο Παναιτωλικός με 38.

Ενα ακόμη πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό στίβο καταρρίφθηκε στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Μετά τις χθεσινές επιτυχίες της Κατερίνας Κόφφα και του Νότη Παπούλια στο διεθνές μίτινγκ Αθήνα '98, ήρθε σήμερα η σειρά της πρωταθλήτριάς μας των μεσαίων αποστάσεων, Χριστίνα Πανάγου, η οποία κατά την διάρκεια των Βαλκανικών Αγώνων κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 400 μέτρα με 53 δεύτερα και 88 εκατοστά. Η αθλήτρια του Αλέξανδρου Ξηροκρήνης κατείχε και την προηγούμενη επίδοση, που ήταν 54.21 και την είχε σημειώσει πρίν μία εβδομάδα στο ίδιο στάδιο, κατά την διάρκεια του πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου.

Η ήττα του Ολυμπιακού στην Κρήτη από το Ηράκλειο με 90-79 στην παράταση χαρακτήρισε την 22η ημέρα του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών στο μπάσκετ. Ετσι, οι ''ερυθρόλευκοι'' υποχώρησαν στην δεύτερη θέση της κατάταξης με 38 βαθμούς, έναν λιγότερο από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος επικράτησε με 90-67 του Παπάγου και ακολουθεί με 36 ο ΠΑΟΚ, που νίκησε 73- 58 την Λάρισα, ενώ η ΑΕΚ, που έχασε στην Πάτρα από τον Απόλλωνα με 74-68 έμεινε τέταρτη με 35 βαθμούς. Αναλυτικά τα αποτελέσματα: Περιστέρι- Πανιώνιος 79-75 ΠΑΟΚ-Λάρισα 73-58 Παναθηναϊκός-Παπάγου 90-67 Σπόρτιγκ-Δάφνη 67-54 Ηρακλής-Αρης 100-62 και Ηράκλειο-Ολυμπιακός 90-79 στην παράταση (καν.αγ: 70-70).

Στους αγώνες βόλεϊ της 15ης ημέρας της Α1 κατηγορίας ανδρών σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα : Κομοτηνή-Ηρακλής 2-3, Κτησιφών- Ολυμπιακός 0-3, Πανελλήνιος-Φιλία Ηλιούπολης 2-3, Εθνικός Αλεξανδρούπολης-ΠΑΟΚ 0-3 και Αρης- Ορεστιάδα 0-3, ενώ το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ θα γίνει αύριο. Ο Ολυμπιακός προηγείται πάντα με 28 βαθμούς, έναντι 27 του Αρη και της Ορεστιάδας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 291,63 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,39, γαλλικό φράγκο προς 47,83, λίρα Αγγλίας προς 477,49, ελβετικό φράγκο προς 198,79, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 229,28, τη λίρα Κύπρου προς 546,25 και την ECU προς 316,89 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι και αύριο ο καιρός και μόνο στα δυτικά θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Το πρωί κατά τόπους θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 1 έως 19 βαθμούς, ενώ στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 20 και στα νησιά από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Αύριο στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 7 έως 19 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 22 February 1998 - 19:00:20 UTC